Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

  1. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Τωρα δηλαδη μου λετε οτι εχει παει ο μαστερ με την παρεα του στα Καλυβια,πλακωνονται στα παϊδακια στις γαρδουμπες και τα κοκορετσια ,και λεει στη σκλαβα "εσυ καλο μου χορτα,καθ'οτι υπερβαρη,για το καλο σου βεβαιως βεβαιως" και αυτη θα βοσκησει ευχαρις,αντικαθιστωντας την ηδονη της κριτσανιστης χοληστερινης με αυτην της υπακοης!!
    Θου Κυριε φυλακην τω στοματι μου!...
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Θα με ενδιέφερε να διαβάσω και κάποια άλλη άποψη αναφορικά με το τί σημαίνει "Δεν μπορώ.", κατά προτίμηση απαγκιστρωμένη από το παράδειγμα του φαγητού.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Κεντρομόλος - φυγόκεντρος δύναμη Syrah;

    Μου έχει τύχει να νιώσω έτσι ως προς τον έλεγχο που μου ασκείται. Σ ένα παράξενο "δεν μπορώ" καταλήγει, λύνεται με απότομη αύξηση της πίεσης από τον Έτερο. Μ ένα επεισόδιο δηλαδή  
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Αύξηση της πίεσης.


     
     
  6. gaby

    gaby Guest

    τί υπαινίσσεσαι αγαπητή; 
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν υπάρχει υπαινιγμός, αλλά σαφής δήλωση συμφωνίας με το σκέλος του σχολίου σου που επανέλαβα.

    Η εμπειρία μου μου δείχνει πως αν ο υποτακτικός αντιστέκεται έντονα είναι επειδή επιθυμεί να πιεστεί εντονότερα. Μιλώ πάντα για τις περιπτώσεις που ορίζονται από το νήμα. Αν δεν μιλούσα γι αυτές, θα σου έγραφα ότι εδώ ακριβώς εμφιλοχωρεί η έννοια του άλλοθι.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    καταλαβαίνω  

    ένα αστείο έκανα, σκεπτόμενη την πιθανή αύξηση της αρτηριακής πίεσης του Κυρίαρχου σε περιπτώσεις τέτοιες "κεντρομόλου - φυγόκεντρης δύναμης" που σπρώχνει το υποτακτικό άτομο σε ήξεις - αφήξεις συμπεριφορές τύπου "θέλω αλλά δεν μπορώ"  
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητό κρινάκι, αυτό που εννοώ εγώ δεν είναι πως η κρίση εκτονώνεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης του κυρίαρχου, αλλά πως το πρόβλημα (της μη εκτέλεσης εντολής) λύνεται με αύξηση της πίεσης του κυρίαρχου προς το υποτακτικό μέλος για εκτέλεση της εντολής.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ή όπως είπε και η Λάρα, με πλήρη απομάκρυνση του Κυρίαρχου, έως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα.

    Και η Fatematou έτσι το έκανε, αν διαβάσετε προσεκτικά.

    Το μάνιουαλ Κυριαρχίας μας δίνει μόνο έναν κανόνα: καμία διαπραγμάτευση. (Λες και έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες Υ).
     
  11. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    μαλιστα.... ο υποτακτικος.....εμπειρια.....για υποτακτικη η εμπειρια σου τι λεει?θα εκανες η θα συμπεριφωρουσαν με τον ιδιων τροπο μια γυναικα που θα ελεγε ,,δεν μποπω,,η απλα υπαρχει αυτο το προνομιο μονο για το ανδρικο φυλο για καθαρα προσωπικους λογους.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    whipmarks: Δεν είχα ποτέ σχέση με υποτακτική (ή μη) κυρία, καθότι ετεροφυλόφιλη. Πέρα από αυτό, καθένας βιώνει την υποτακτικότητά του μέσα από το πρίσμα της δικής του μοναδικής προσωπικότητας, ανεξαρτήτως φύλου, και ως εκ τούτου όσο γενικεύουμε ένα συμπέρασμα περί υποτακτικότητάς (και όχι μόνο) τόσο μεγαλύτερο ποσοστό σφάλματος επιτρέπουμε στην ορθότητά του.

    Εν προκειμένου δε να διευκρινίσω ότι συχνά θέλοντας να κάνω λόγο και για τα δύο φύλα, μιλώ για το αρσενικό, ως είθισται στην ελληνική.

    D: Συμφωνώ με το ανελαστικό μίας απόφασης. Η απομάκρυνση του Κ, φρονώ πως θα πρέπει να αναλυθεί όμως. Είναι τιμωρία; Είναι παραχώρηση χρόνου μέχρι την επίτευξη του στόχου; Είναι διακριτικότητα; Είναι απόρριψη του υποτακτικού μέλους λόγω μη εκτέλεσης μίας σημαντικής εντολής;

    Αν πούμε ότι όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, τόσο ο κυρίαρχος απέχει, πού θα ορίσουμε το χρονικό όριο εκείνο στο οποίο ο υποτακτικός παραιτείται από τη στοχοθέτηση και ο κυρίαρχος παραιτείται από την ανάληψη του υποτακτικού; Στην Αλγοριθμική, όταν σε έναν βρόχο μία συνθήκη είναι μονίμως αληθής (εν προκειμένω η συνθήκη είναι "ο υποτακτικός δεν έχει επιτύχει ακόμη το στόχο του") τότε ο βρόχος ορίζεται ως ατέρμων. Χρειάζεται συνεπώς μία δεύτερη συνθήκη που θα οδηγήσει τη ροή του αλγόριθμου έξω από το βρόχο.

    Προφανώς, για εμένα, η λύση στο πρόβλημα "Δεν μπορώ" είναι κρυμμένη μέσα στην έννοια του κινήτρου. Όπως προαναφέρθηκε σε μία "κακή" συνήθεια πάντα υπάρχει απόλαυση, και αν η απόλαυση αυτή δεν αντικατασταθεί από κάποια άλλη, είναι αδύνατο το υποκείμενο να την αποχωριστεί. Η λύση που περιέγραψες εσύ και η lara του E-p είναι βασισμένη στην έννοια του αντικίνητρου. Είναι όμως αντικίνητρο η αποχή του κυρίαρχου, όπως αυτή κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα; Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση θα πρέπει να έχει απαντηθεί η προηγούμενη περί χρονικής προθεσμίας. Διότι στοχοθέτηση χωρίς χρονική προθεσμία δεν υπάρχει.

    Θα έγραφα περισσότερα αναφορικά με το φόβο των κυρίαρχων να ορίσουν χρονοδιαγράμματα (γιατί έξω από τον προαναφερθέντα βρόχο υπάρχει είτε η απόσυρση της εντολής, είτε το release του σκλάβου), αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σε ένα νήμα που επιχειρεί καταρχήν να αναδείξει το τί σημαίνει "Δεν μπορώ" και όχι να το διαχειριστεί.
     
    Last edited: 15 Φεβρουαρίου 2009