Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Α μάλιστα.. Εθισμός δεν υπάρχει. Αδυναμία του χαρακτήρα δε μπορεί να υπάρξει. Ό,τι πει ο Μάστερ γίνεται, και χωρίς πολλά λόγια. Ωραία... όταν ποτέ το πάρω απόφαση να κόψω το κάπνισμα, να αρχίσω να ψάχνω για κανένα κυριαρχικό άτομο, να μου δώσει την εντολή και απλά να το κάνω, χωρίς πολλά - πολλά. Και επιτυχία 100%, εγγυημένη.
    Είμαστε σοβαροί;  
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Nα μπορεί κάποιος να λειτουργεί επιτυχώς/ικανοποιητικά ως μονάδα. Κάτι σαν αυτάρκεια.
     
  3. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Μα δεν εισαι σκλαβος δεν εχεις φανταζομαι και την ψυχολογια του σκλαβου.
    Το ότι διαφωνούμε δεν με κάνει αστεία.
    Αυτή είναι η άποψη μου στο θέμα.
    Πιστεύω πολύ στην δύναμη του ανθρώπου, αν θέλει μπορεί να πετυχει.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    ΟΧΙ:smoking1: κοβεται το τσιγαρο?δν υπαρχει αυτο, να παρεμβαινει για το καλο μου ναι..δν ειναι θεμα αδυναμιας, οχι για μενα. για την φουκαριαρικη την απολαυση μου! 
     
  5. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Ευτυχώς που υπάρχουν πραγματικές αυθεντίες εδώ μέσα, που διαβάζουν κοτζάμ Freud, κι όχι μόνο ημιμαθείς τύποι σαν κι εμένα που πετάνε - κακόβουλα - τις βλακείες τους μπας και καταφέρουν να εντυπωσιάσουν τους ανίδεους.. Θα πρότεινα λοιπόν να κάτσει ο καθένας μόνος του και να σκεφτεί, αν θέλει, λιγάκι παραπάνω το τι ακριβώς σημαίνει αυτοσεβασμός. Το να σέβεται κάποιος πραγματικά τον εαυτό του, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.
    Αν πάντως εγώ έχω κάποιο πρόβλημα στο να καταλαβαίνω αυτά που μου λένε, τότε μάλλον κάποιοι άλλοι έχουν σίγουρα ένα προβληματάκι στο να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν.. Ίσως βέβαια να φταίει κι ο δυσνόητος τρόπος που εκφράζομαι γραπτώς..

    Κι επειδή (άθελά μου αλλά) εξ' αιτίας μου "εκτροχιάστηκε" σε αρκετά ποστ το θέμα του νήματος, θα ήθελα αφενός να ζητήσω συγγνώμη από τη νηματοθέτρια κι αφετέρου εις ένδειξη σεβασμού να δώσω τη δική μου απάντηση στο γενικότερο ερώτημά της, όσο πιο απλά γίνεται:

    "Δεν μπορώ" = "Δεν θέλω"

    το γιατί δε θέλω, είναι ένα άλλο θέμα βέβαια..

     
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν με αφορούν τα προβλήματα του Αφέντη. Είμαι ένα αρκετά συνειδητοποιημένο άτομο. Αναζητείται Fatematou. 
     
  7. Master V

    Master V Regular Member

    Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Μακάρι ,το «δεν μπορώ» να ισοδυναμούσε με το «δεν θέλω» φίλε MiB.
    Αν και νέος, (πολύ νέος) στη παρέα φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω μαζί σου. Το τι μπορώ ή το τι δεν μπορώ να κάνω, είναι άσχετο από τη θέληση. Υπάρχει βέβαια ένα τεράστιο κεφάλαιο που είναι υπό συζήτηση, το οποίο είναι αν υπάρχει θέληση, ούτως ή άλλως, ή αν όλα εξαρτώνται από μια «μηχανιστικού» τύπου βιολογική λειτουργία που μας οδηγεί σε κάποια συμπεριφορά, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα κι ας μην την ανοίξουμε. Πάντως, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει θέληση γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα διαφέραμε σε τίποτα από τις μηχανές. Οι πεποιθήσεις και η θέλησή μας, μας οδηγούν σε πράξεις. Anyway.. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω. Θέλω για παράδειγμα να πετάξω από τον 23 όροφο σαν τον superman αλλά δεν μπορώ γιατί ο νόμος της βαρύτητας υπερνικάει τη θέλησή μου. Θέλω να κόψω το τσιγάρο, αλλά δεν μπορώ γιατί είμαι εξαρτημένος από τη νικοτίνη κλπ κλπ. Σίγουρα, η θέληση, σε οδηγεί στο να βρεις τρόπους να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις, αλλά η θέληση δεν αρκεί! Οπότε και η εξίσωσή σου Δεν θέλω=Δεν μπορώ, δυστυχώς δεν ισχύει.
     
  8. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Σεβαστή η άποψή σου, αλλά κι εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου, καθώς ήταν κάπως ατυχές το παράδειγμα με τον superman και τον 23ο όροφο..
    Το "Δεν μπορώ" = "Δεν θέλω", πιστεύω πως ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό σχετικά με θέματα που είναι εφικτά για τον μέσο άνθρωπο. Επίσης, θα σε συμβούλευα να μην υποτιμάς τη δύναμη της θέλησης. Απλά, το συνηθέστερο είναι να θέλουμε κάτι σε θεωρητικό επίπεδο. Δηλαδή, να μην το θέλουμε πραγματικά και γι' αυτό ν' αδυνατούμε να το κάνουμε..
     
  9. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Κάποιες φορές ενδεχομένως να μην έχομε τολμήσει να προσπαθήσουμε για κάτι απλά γιατί δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να το επιτύχουμε. Ίσως σε ακραία περίπτωση να μην τολμούμε να θέλουμε κάτι....
     
  10. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

       
     
  11. female

    female Contributor



    Αχ, τα όρια της ύλης... Τα όρια του σώματός μας... Τα όρια των δυνατοτήτων μας...

    Πάντα τα μισούσαμε. Και θέλαμε το ακατόρθωτο...

    (Ας πω και μια εξυπνάδα, λολ...) Σοφία θεωρώ την επίγνωση των ορίων μας και το σεβασμό τους ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε για τις υπερβάσεις μας. Ο ρεαλισμός και το όνειρο μπορούν να ζουν μαζί.

    (Σόρρυ για την άσχετη, εξω-βδσμ-ική παρέμβαση.)

     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Σ ευχαριστώ  
    Δημιουργήθηκε η επιθυμία για άλλο ένα νήμα ίσως αργότερα.


    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Το «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω είναι μια δήλωση "παγίδα".
    Θα μπορούσε ίσως να ισχύει τόσο απόλυτα όσο κάποιοι εδώ μέσα διατυμπανίζουν, εάν είχαμε ως άνθρωποι απόλυτη ελευθερία βούλησης, συναισθημάτων και επιλογών, που να μην εξαρτιόνται με κανένα τρόπο και σε κανένα βαθμό από οποιουσδήποτε επηρεασμούς, τραύματα, εμπειρίες του παρελθόντος κ.τ.λ.

    Στην πραγματικότητα η όποια ελευθερία πιστεύουμε πως έχουμε αφορά μόνο όσα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, αλλά όσο επιφανειακά και να θέλω να δω το θέμα, δεν μπορώ να αγνοήσω την ύπαρξη υποσυνειδήτου, απωθημένων, συμπλεγμάτων και με αυτά και διάφορες συγκρούσεις ανάμεσα στο συνειδητό όπου μπορεί να γεννηθεί κάποιο θέλω και το υποσυνείδητο που να μην θέλει για τους όποιους λόγους, ακυρώνοντας την όποια προσπάθεια του συνειδητού για μπορώ.

    Αντιλαμβάνομαι πως για να κατακρίνουμε πιο εύκολα τους άλλους, για να ικανοποιήσουμε τον αυτοναρκισσισμό μας μπορούμε να τα δούμε όλα επιφανειακά, {να πούμε αν ήμουν Μάστερ θα της έκοβα τα πόδια αν δεν με υπάκουε με τη μία και απόλυτα –άσχετα με το αν κάποιος με τόση επιφανειακότητα και παντελή έλλειψη βασικών ψυχολογικών γνώσεων δεν μπορεί εξ ορισμού να είναι Μάστερ- ή να τσουβαλιάσουμε μια ομάδα ατόμων και να τους κατακρίνουμε με ρατσισμό και εμπάθεια, χωρίς καν να κάνουμε τον κόπο να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τι λέει οποιοσδήποτε άλλος} και μπορούμε να διαγράψουμε αυθαίρετα το γεγονός πως κανένας και ποτέ δεν είναι πραγματικά ελεύθερος να μπορεί να κάνει όλα όσα πιθανόν θέλει σε συνειδητό και μόνο επίπεδο.

    Αναμφίβολα υπάρχουν θέλω και μπορώ, υπάρχουν τα «νομίζω» πως θέλω αλλά δεν θέλω και γι αυτό δεν μπορώ, υπάρχει το θέλω και μπορώ αλλά δεν πράττω και υπάρχει το θέλω και πράττω αλλά δεν μπορώ και υπάρχει το θέλω και μπορώ και πράττω.

    Κι όλα αυτά μπορούν να ισχύουν γιατί υπάρχουν λόγοι πέρα από όσα το συνειδητό μπορεί να αντιληφθεί, που να αντιστέκονται – για τους δικούς τους λόγους στα θέλω.
    Γιατί υπάρχουν περιστάσεις που κάνουν εγκληματική την εκπλήρωση του θέλω και μπορώ άρα πράττω (πια μάνα με βρέφος δεν θέλει –και αν παραμελήσει το βρέφος- μπορεί να κοιμηθεί όλο το βράδυ? Δεν το κάνει επειδή δεν θέλει? Επειδή δεν μπορεί? Ή επειδή είναι οι περιστάσεις τέτοιες που κάτι άλλο είναι σημαντικότερο από όποιο θέλω και μπορώ?)
    Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που η αυτοπειθαρχεία και η δύναμη θέλησης δεν μπορούν παρά να επιφέρουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα όταν ασχολούμαστε με το σύμπτωμα και όχι με την αιτία και φαινομενικά να επικυρώνουν το θέλω=μπορώ για να ακυρωθούν από μόνα τους όταν το αποτέλεσμα χαθεί λόγω της επιφανειακής μόνο επίλυσης του.

    Γιατί τελικά είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, δεν είμαστε παντοδύναμοι.
    Έχουμε όρια, όλοι μας και πραγματικά συμφωνώ με όλη μου την καρδιά πως
     
    Last edited: 10 Φεβρουαρίου 2009