Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. blindfold

    blindfold Contributor

    είναι απλό όπως υπάρχει ο σωματικός πόνος υπάρχει και ο ψυχικός πόνος
    οπότε όπως χρειάζετε περιποίηση ο/η slave μετά από κάποιο βασανιστηρίο αντίστοιχα και μετά από έναν εξευτελισμό χρειάζετε η εξιλέωση πόσο μάλιστα αφού ο ψυχικός πόνος (ο οποίος προέρχετε από τον εξευτελισμό) αρκετες φορές είναι πιό δυνατός από τον σωματικό

    τώρα αν ο εξευτελισμός είναι επιτρεπτός η όχι απλά θα συμφωνησώ με την Carissa[L_T]

     
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Στον χώρο που αγάπησα γιατί βρήκα έκφραση και ελευθερία αντιμετώπισα αρκετές φορές τον προαναφερθείσα "ψυχασθένεια" και πάντα μιλώντας από δικές μου εμπειρίες, βιώματα και καταστάσεις κοντινές μου, δεν γνώρισα υποτακτικό άτομο που με τον α ή β τρόπο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Ίσως εγώ και εκείνες που γνωρίζω να είναι δυνατότερες από άλλες ή πιο καλά οχυρωμένες αλλά δεν το νομίζω. Νομίζω πως τα υποτακτικά άτομα ακριβώς επειδή η φύση τους είναι υπερευαίσθητη έχουν αναπτύξει και ανάλογες ισχυρότατες άμυνες, διορατικότητα αλλά και ικανότητες αυτοεπούλωσης, άσχετα αν μας αρέσει να κλαψουρίζουμε συχνά για όλα τα κακά που μας έχουν συμβεί από την μέρα που γεννηθήκαμε.
    Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις τραγικές που βρέθηκαν ενα με το πάτωμα, αλλά το έχω δει να συμβαίνει συχνότερα στον κόσμο των βανίλλα απ΄ότι του BDSM.
    Ο εξευτελισμός είναι άλλη μια πλευρά του BDSM. Κάποιες φορές είναι καθημερινή "ανώδυνη" ρουτίνα άλλες αγγίζει το edge play.
    Ασχέτως status έχουμε πάντα την δυνατότητα να εκφράσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το πως και πόσο επιδρά κάτι πάνω μας. Αν γίνει επιβλαβές και ο Κυρίαρχος συνεχίζει παρά τις προειδοποιήσεις, μπορεί να ακυρωθεί από τις ίδιες Του τις πράξεις και ο υποτακτικός να αποχωρήσει διεκδικώντας τις ισορροπίες του. Αν ο υποτακτικός ταυτιστεί με το πάτωμα, ως εξαθλιωμένη έννοια, πιστεύω πως η ταύτιση προυπήρχε Του Κυρίαρχου και δυστυχώς μόνο κάποιος ειδικός μπορεί ίσως να δώσει λύση εκεί.
     
  3. Tlatoani

    Tlatoani Guest

    Αυτό θα πει καυτό thread! Την Πυροσβεστική γρήγορα!

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το παραθέτω ξανά γιατί νομίζω πως συμπληρώνει όλα όσα ειπώθηκαν και στα τελευταία post, που είναι όλα πολύ σωστά.

    Ο εξευτελισμός είναι μόνο μια από τις εκφράσεις του BDSM. Οι Κυρίαρχοι όταν θα πρέπει να τον χρησιμοποιούν σαν τιμωρία, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και μόνο εκεί που πρέπει (Βλέπε άλλο thread, περί τιμωρίας). Και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν πως η ανταμοιβή είναι ίσως ένα πιο αναγκαίο συστατικό στην εκπαίδευση μιας υποτακτικής, από την τιμωρία.


    Και αυτό μας πάει σε κάτι άλλο:
    Πολύ σωστό αυτό που λες MPslave.

    Και εγώ το έχω κάνει, όταν διαπίστωσα πως η τότε υποτακτική μου ένιωθε αυτολύπηση, που μάλιστα θεώρησε χρήσιμο κιόλας να μου την εκφράσει και ανοιχτά, κλαψουρίζοντας...

    Έμεινε μια ώρα όρθια, δεμένη σε μια εξαιρετικά άβολη θέση, φορώντας τις ψηλοτάκουνες γόβες της και κοιτώντας τον τοίχο... Νομίζω πως ακόμα και τώρα, το σκέφτεται καλά πριν τολμήσει να ξαναεκφραστεί με τέτοιο τρόπο για τον εαυτό της...

    Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του, από το να τον λυπάται. Είναι αυτοκαταστροφικό, είναι άδικο για εκείνη, και για τους άλλους που την ακούν, για να μην πω ενοχλητικό και αγενές. Έτσι εξάσκησα το προνόμιο που είχα ως Κύριος της πάνω της για να της κόψω την φόρα. Τελεία.


    Πέρα από αυτό, θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα με την carissa, του Lar Torvis, πως:
    Πάνω στην πρώτη παράγραφο, θα πω πως το να γίνει "ένα με το πάτωμα" μια υποτακτική είναι καταρχάς θέμα προδιάθεσης της... Μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο άτομο, που στην πραγματικότητα να θέλει ένα πιο λεπτό χειρισμό. Αν ο Κυρίαρχος αντιληφθεί πως ένα τέτοιο άτομο έχει μέσα της μια ανάγκη για να νιώσει εξευτελισμό, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί πολύ βαθιά στο δρόμο αυτό, γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά   Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα ελαφριές εξευτελιστικές δοκιμασίες όποτε χρειάζεται, για να τονιστεί η υποταγή της σε Εσάς, και μέτριας έντασης εξευτελισμό, όταν αυτός έχει την μορφή τιμωρίας. Ποτέ έντονος, και πάντα σποραδικός. Επίσης, ποτέ δεν θα πρέπει να είναι συνεχής ο εξευτελισμός, ειδικά σε ευαίσθητα άτομα! Πολλή προσοχή  

    Σημαντικό: Θα συμβούλευα δε τους υποτακτικούς, αν οι ίδιοι καταλάβουν κατά την διάρκεια μιας σκηνής πως κάτι τους προκαλεί δυσφορία, εάν νιώσουν πανικό, εάν αυτό που νιώσουν είναι ένα αβάσταχτο συναίσθημα, να σταματήσουν αμέσως την σκηνή με το προσυμφωνημένο safeword που θα έχετε θέσει από πριν, για την διακοπή της σκηνής! (π.χ. "ομπρέλα", "ασπίδα", "κόκκινο", όταν είναι δυνατή η ομιλία, ή τρεις σύντομοι ήχοι, που επαναλαμβάνονται, όταν φοράτε gag. Θυμάστε να θέσετε safeword από πριν, έτσι δεν είναι; )  

    Το ίδιο συμβουλεύω στους Κυρίαρχους. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε εκεί και για να προστατέψουμε τους υποτακτικούς μας και σε περίπτωση που εκείνοι δεν μπορούν, να είμαστε έτοιμοι εμείς να σταματήσουμε ανά πάσα στιγμή την σκηνή. Ναι, το safeword ισχύει και για μάς ! Και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, βγαίνουμε πάντα εκτός status και ρόλου, διακόπτουμε την σκηνή και βοηθάμε  


    Ένας άλλος λόγος που μπορεί να αισθανθεί καταρρακωμένη μια υποτακτική είναι λόγω συνεχούς κακομεταχείρισης από τον Κυρίαρχο της.

    Αυτό με τη σειρά του μπορεί να γίνει για δύο λόγους: Είτε γιατί ο Κυρίαρχος το κάνει ηθελημένα, οπότε πλέον τίθεται θέμα θεμελιώδους εμπιστοσύνης, είτε λόγω απειρίας, γιατί δεν ξέρει πως ακριβώς θα πρέπει να χειρισθεί την υποτακτική του. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πως είναι εντελώς λάθος ο συνεχής εξευτελισμός και δεν είναι αυτοσκοπός στο BDSM. Αν δεν ξέρουμε πως θα πρέπει να φερθούμε ως Κυρίαρχοι, θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον που ξέρει, ή να μάθουμε μέσα από το forum αυτό. Ασταμάτητα ψυχοδράμματα και κακοποίηση του άλλου, με καθημερινά ποδοπατήματα, βρισιές, φτυσιές, γροθιές, μώλωπες, εκχυμώσεις και σημάδια στο πρόσωπο, δεν πρέπει να συγχέονται με το BDSM και μπορεί να αποτελέσουν και ποινικά αδικήματα...   Το BDSM έχει κανόνες, για την ασφάλεια όλων, ακόμα και στο edgeplay...

    Οι Κυρίαρχοι δεν είμαστε αξιωματικοί της Γκεστάπο επιφορτισμένοι με το να καταρρακώσουμε έναν άνθρωπο (αν και αυτό με τις κατάλληλες στολές από το βεστιάριο, τον κατάλληλο φωτισμό και με safeword την φράση "Υπολοχαγός Νατάσσα", μπορεί και να δουλέψει η σκηνή...!)  

    Δεν ξεκινάμε να προκαλέσουμε ψυχική ζημιά σε ανθρώπους ευαίσθητους και που προπάντων μας εμπιστεύονται! Έχουμε πολλή μεγάλη ευθύνη: Ηθική ευθύνη, για όσους θέλουν να είναι εντάξει με τον εαυτό τους, αλλά και κοινωνική ευθύνη, απέναντι σε γονείς, συγγενείς και φίλους της υποτακτικής μας. Και θα πρέπει να θυμόμαστε πως παρόλη την Εξουσία που μπορεί να έχουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο ή περισσότερους ανθρώπους, δεν είμαστε υπεράνω από το Νόμο...

    Tlatoani
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Εξευτελισμός.

    Εξευτελισμός . Κάνω κάτι ευτελές . Υποβιβάζω την αξία του . Ταπείνωση , συνώνυμη λέξη . Ανοίγοντας τα συνώνυμα του Word στη ρήμα «εξευτελίζω» , βρήκα τα εξής : Εκπορνεύω , ευτελίζω , κολαφίζω , ταπεινώνω , στραπατσάρω , εξουθενώνω , καταρρακώνω και κουρελιάζω . Ενδιαφέρον …
    Δεν είμαι ο κατάλληλος στην γραπτή ανάλυση ενός θέματος σε μορφή έκθεσης , καθότι παρασύρομαι από τις εικόνες μου , αλλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω ότι ξέρω , σε όσο πιο κατανοητή μορφή.

    Κατά την πράξη του εξευτελισμού υπάρχει ένας πομπός και ένας δέκτης . Δεν είναι αναγκαίο να είναι διαφορετικό πρόσωπο . Επίσης μπορούμε να έχουμε παραπάνω από έναν πομπό ή παραπάνω από έναν δέκτη .

    Γιατί κάποιος να θέλει να ταπεινώνεται ;

    1η κατηγορία : Η ύψωση του άλλου . Υποβιβάζοντας την εικόνα του απέναντι σε κάποιον συγκεκριμένα , ταυτόχρονα υπερυψώνει την εικόνα του άλλου και άρα τα συναισθήματα του απέναντι σε αυτόν . Είτε είναι έρωτας , είτε αγάπη , είτε ακόμα και μίσος ή απέχθεια. Η σεξουαλική και η πνευματική έλξη δυναμώνει . Πιθανόν να το έχετε παρατηρήσει .
    Το συναντάμε συνήθως σε περιπτώσεις , που ο πομπός είναι ένας .

    2η κατηγορία : Η λύτρωση . Ευτελίζοντας την προσωπικότητα του κάποιος , μπορεί να τον βοηθήσει στο να μειώσει ταυτόχρονα το άγχος , την πίεση που νιώθει και ότι άλλο τον κάνει να νιώθει άσχημα . Νιώθοντας μικρός και τιποτένιος ξεγελά τον εαυτό του με την σκέψη ότι τα προβλήματα που τον ζορίζουν είναι επίσης μικρά . Γνώμη μου είναι ότι είναι τόσο αποτελεσματικό , όσο ένα παυσίπονο. Στην ίδια κατηγορία όμως θα βάλω και τις περιπτώσεις εκείνες που κάποιος οδηγεί τον εαυτό του σε μία έκρηξη , σε μία μορφή εκτόνωσης , που αν γίνει σχεδιασμένα και ελεγχόμενα θα έχει μικρότερες συνέπειες , από ότι μία απρόσμενη .
    Εδώ ο δέκτης μπορεί να αναζητήσει παραπάνω από έναν πομπούς .

    3η κατηγορία : Σεξουαλική προτίμηση . Ο δέκτης αρέσκεται να νιώθει εξευτελισμένος , ερεθίζεται σε αυτήν την κατάσταση . Μιλάω είτε για την εκπλήρωση κάποιας φαντασίωσης που τείνει να εκφράσει την ολοκληρωτική παθητικότητα του πομπού και συνδέεται κατά την δική μου γνώμη με βιώματα , είτε ακόμα ως η αξία του εύκολου , του πόρνου και της τσούλας , που ο δέκτης την θεωρεί σημαντική , στηριζόμενος πάλι στα δικά του βιώματα .
    Εδώ ο δέκτης σχεδόν απαιτεί παραπάνω από έναν πομπό και κάποιες φορές και άλλους δέκτες ως μορφή ανταγωνισμού για την δεύτερη περίπτωση .

    4η κατηγορία : Μορφή αποδόμησης . Ο δέκτης προσπαθεί να αποτινάξει στοιχεία που τον ενοχλούν και όπως συνήθως νιώθει , ψυχοχειρουργικά να τα αφαιρέσει . Οπότε πιστεύει ότι με την υποβάθμιση της προσωπικότητας του , θα είναι πιο εύκολο να απομακρυνθούν .
    Ο δέκτης αναζητά τον πομπό που θα είναι ικανός να το επιτύχει .

    5η κατηγορία : Αυτοκαταστροφή . Ίσως ανήκει στην 3η κατηγορία , αν και έχω συναντήσει περιπτώσεις που δεν ερεθίζονται σωματικά και θέλουν να διαλύουν τον εαυτό τους σε κάτι που μοιάζει μαζοχισμός αλλά τελικά είναι μία μορφή αυτοτιμωρίας .
    Εδώ ο πομπός προτιμά τον δέκτη που θεωρεί ότι βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο .

    Γιατί να θέλει κάποιος να ταπεινώνει ;

    1η κατηγορία : Η ύψωση του δικό του Εγώ . Ευτελίζοντας την αξία των άλλων , τότε το δικό του επίπεδο , βρίσκεται φαινομενικά για αυτόν , σε υψηλότερες θέσεις από πριν . Φθηνό , εύκολο , δεν ξέρω , δεν είμαι σίγουρος .
    Εδώ ο πομπός προτιμά άτομα που η συνολική τους αξία κατά την δική του αντίληψη ξεπερνάει την δική του .

    2η κατηγορία : Ο σαδισμός . Ο πομπός αρέσκεται στο να βασανίζει και η ψυχοσωματική ταπείνωση , είναι μία από τις πιο έντονες γεύσεις του σαδισμού .
    Σε αυτήν την περίπτωση ο πομπός προτιμά να επικεντρώνεται απέναντι σε έναν δέκτη .

    3η κατηγορία : Αυτοκαταστροφή . Είναι μία κατηγορία που ανήκει και στους δέκτες. Ταπεινώνοντας το αντικείμενο λατρείας του , πληγώνει τον εαυτό του και χρησιμοποιεί την εξωτερίκευση των συναισθημάτων του δέκτη ως όργανο αυτοβασανισμού του .
    Ο πομπός επικεντρώνεται σε έναν δέκτη .

    4η κατηγορία : Καθρέπτης . Ταπεινώνοντας τον δέκτη , προβάλλει μια εικόνα που το αντικείμενο αντικατοπτρίζει τον ίδιο . Είναι μια ενδιαφέρον εικόνα ιδίως για τον υποψιασμένο παρατηρητή .
    Ο πομπός προτιμά έναν δέκτη .

    5η κατηγορία : Τιμωρία και αποδόμηση . Δεν συνδέονται απαραίτητα . Απλά και τα δύο έχουν τον ίδιο στόχο . Την μετά δόμηση . Προφανώς θα μπορούσαμε να μιλάμε μόνο για αποδόμηση , αλλά την κατατάσσω αυτήν την περίπτωση στην 2η κατηγορία .
    Ο πομπός πάλι επικεντρώνεται σε έναν δέκτη.

    Στις 2η , 3η ,4η και 5η κατηγορίες αυτός που ταπεινώνει , ορισμένες φορές θέλει και άλλους πομπούς για το έργο του .

    Πριν συνεχίσω στους τρόπους ταπείνωσης θα ήθελα να αναλύσουμε το «γιατί» . Τι έχετε να πείτε , να συμπληρώσετε , να διορθώσετε ; Η γνώση φτάνει συνήθως πιο κοντά στην αλήθεια όταν προκύπτει από την συνισταμένη διαφορετικών οπτικών …
     
    Last edited by a moderator: 9 Ιουνίου 2006
  5. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Απάντηση: Εξευτελισμός.

    Πολυ ωραια η σκεψη σου περι εξευτελισμου!Καποια πραγματα (οπως πχ. την 4η κατηγορια με τον καθρεπτη) δε μου ειχαν περασει ποτε απ'το μυαλο!

    PS:Η τελευταια προταση με τη συνισταμενη μου κανει πολυ...."μαθηματικη"!  
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Εξευτελισμός.

    Της Φυσικής θα έλεγα   , η άποψη σου για το θέμα Hana ;
     
  7. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Απάντηση: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Τι να πω?Εγω σκλαβα δηλωσα..  Περα απ'τη πλακα ομως,πιστευω πως ο εξευτελισμος ειναι ενας απ'τους καλυτερους τροπους να δειξει ο Κυριαρχος ποια ειναι η θεση του υποτακτικου μες τη σχεση. Αν ο Κυριαρχος ειναι σε θεση να το κανει και δε παρασυρεται απο τα δακρυα και το θλημενο υφος του υποτακτικου και τον ταπεινωνει χρησιμοποιωντας λεκτικα κυριως μεσα,οχι μονο δε στεναχωρει τον υποτακτικο,αλλα κατα καποιο τροπο τον ανυψωνει!Στο κατω κατω αν ηθελαν να τους εχει ο Κυριαρχος-συντροφος τους συνεχεια με αγκαλιτσες και χαδακια,δε θα δηλωναν υποτακτικοι!Οταν εισαι σε μια bdsm σχεση καλο θα ειναι να περιμενεις περισσοτερα αποδοκιμαστικα σχολια απ'τον Αφεντη σου,παρα καλοπιασματα και επαινους.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Χμμμ μήπως ανήκεις στην 3η κατηγορία Hana ;   Σε ευχαριστώ Lara για την σύνδεση . Αν δεν είχαμε και εσάς τι θα κάναμε  
    Θα επανέρθω με τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί η ταπείνωση .
    Όμορφα να ισοπεδώνετε ...
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ευχαρίστηση μου Slave-shadow.
    Είναι ένα από τα πολύ σημαντικά για μένα θέματα, είναι ένα από τα θέματα στα οποία προσπαθώ να εμβαθύνω και να κατανοήσω όσο μπορώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και τους πιθανούς λόγους πίσω απ΄ αυτήν κι εσύ έγραψες ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, στο οποίο αναλυτικότερα θα αναφερθώ και θα ήθελα να διαλεχθούμε λίγο πάνω σ΄ αυτό, μέσα στις επόμενες μέρες που θα είναι λίγο περισσότερος ο ελεύθερος μου χρόνος.  
     
  10. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Απάντηση: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Αν υποθεσουμε πως μ'αρεσει να με ταπεινωνουν,τοτε σιγουρα θα ανηκα στη 3η κατηγορια.. 
     
  11. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Γιατί. Μέγα ερώτημα κι εγώ πολύ μικρή για να απαντήσω  
    Εδώ καλά καλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μου αρέσει ή όχι. Τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ταπείνωσης είναι μπερδεμένα και δύσκολα η ζυγαριά κλίνει προς μια κατεύθυνση (ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας). Μετά νιώθω ένα αίσθημα λύτρωσης και ευφορίας, χωρίς να ξέρω το γιατί αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το ψάχνω κιόλας. Αρκούμαι στο ότι είναι μηχανισμός των υποτακτικών.

    Και για να επανέλθω στο αρχικό γιατί που αντιλαμβάνομαι πως αναφέρεται στην ύπαρξη του εξευτελισμού, το μόνο που θα ήθελα να συμπληρώσω στην υπέροχη ανάλυση του slave-shadow είναι πως είναι ο πιο ευθύς δρόμος για το "σπάσιμο" του υποτακτικού και την πλήρη κατανόηση της θέσης του μια και επιδρά άμεσα στον εγωισμό.

    PS: hana αυτές οι υποθέσεις σου με τρελλαίνουν λολ
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ταπεινώνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο ;
    Προφανώς όχι . Και όχι μόνο αυτό , αλλά αρκετές φορές σε υποτακτικούς συναντούμε εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις , στην ίδια δράση . Υπάρχουν για παράδειγμα άτομα που το να γονατίζουν είναι μία μορφή ταπείνωσης και άλλα που το να στέκονται όρθια και να ξεχωρίζουν τα κάνει να γεμίζουν αμηχανία και να νιώθουν ότι στα μάτια των άλλων ευτελίζονται .
    ¶ρα μπορούμε να διατυπώσουμε πρακτικές ταπείνωσης , δίχως να γνωρίζουμε ενδελεχώς το άτομο που έχουμε απέναντι μας ; Όχι . Ακόμα και αν το ίδιο άτομο , κατά περιόδους αντιδρά σε συγκεκριμένα ερεθίσματα με συγκεκριμένο τρόπο , η εξέλιξη του προσπερνά τις μεθόδους .
    Τότε τι κάθομαι και λέω θα μου πείτε ;
    Ας μεταφέρω το θέμα στο τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος .
    Αν το πρόβλημα είναι κατασκευασμένο , έχει λύση και τα απαιτούμενα δεδομένα , τότε ανεξαρτήτως της φύσης του αντικειμένου , ο γενικός κανόνας είναι ο εξής :
    Ξεκινάμε από το ζητούμενο . Προσπαθούμε τα αναλύσουμε και να το πλάσουμε σε μια πιο οικεία μορφή . Αναζητούμε την σχετική θεωρία , σκεφτόμαστε τι ακριβώς χρειάζεται και τότε στρεφόμαστε στα δεδομένα . Συνήθως τα δεδομένα είναι τοποθετημένα ώστε να παραπλανούν . Συγκρατήστε το αυτό .
    Αν το πρόβλημα δεν είμαστε σίγουροι ότι έχει λύση , ότι έχουμε τα απαιτούμενα δεδομένα , ούτε καν αν υπάρχει η ανάλογη θεωρία ;
    Πάλι από το ζητούμενο ξεκινάμε . Πάλι προσπαθούμε να το πλάσουμε σε μία μορφή που να είναι οικεία των δυνατοτήτων μας . Αν δεν το καταφέρνουμε , τότε προφανώς πρέπει να βρούμε τρόπο να εξελίξουμε τις δυνατότητες μας . Εύκολο ; Όχι . Απίθανο ; Επίσης όχι . Εφικτό ; Κανείς ποτέ δεν γνωρίζει . Μόνο αν τα καταφέρει θα μπορεί να πει με σιγουριά ότι ήταν εφικτό . Αναζητούμε την θεωρία . Αν δεν υπάρχει την δημιουργούμε , η εμπειρία , το ασφαλές πείραμα , η παρατήρηση , η συμβουλή , είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν . Τα δεδομένα ; Όταν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και που να ψάξεις , έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να τα βρεις .
    Επιστρέφω στον άνθρωπο . Κάθε άνθρωπος είναι ένας γρίφος . Όχι απλώς ένας γρίφος , θα σας δώσω μια εικόνα για το πως παρομοιάζω την ανθρώπινη προσωπικότητα , για να αντιληφθείτε την πολυπλοκότητα του θέματος .
    Εν αρχή είναι το χώμα . Πλούσιο ή φτωχό , με δυνατότητες ή μη , οι παράγοντες σχεδόν άπειροι . Οι βασικοί χιλιάδες . Πέφτει ο σπόρος . Γεννιέται ένα λουλούδι . Ένα παράξενο λουλούδι που συνεχώς μεταλλάσσεται . Τροφή του τα ερεθίσματα από το περιβάλλον του . Γεννάει σπόρους , αλλιώτικους από τον πρώτο , προσαρμόζεται , βρίσκει τρόπους άμυνας , αλλάζει χρώμα , υφή , άρωμα . Αναπτύσσεται με έναν απίστευτο ρυθμό . Τα λίγα λουλούδια στις πρώτες ώρες γίνονται χιλιάδες . Σε έναν χρόνο εκατομμύρια . Ο κήπος γίνεται δάσος , με δέντρα που ορθώνονται και καταλαμβάνουν εκτάσεις , απίστευτες . Ένα τεράστιο οικοσύστημα . Το βρίσκεται υπερβολικό ; Ένα θα σας πω κατά την διάρκεια μιας ώρας , ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πάνω από χίλιες σκέψεις , να δει συνειδητά ή μη , περίπου άλλες τόσες σύνθετες εικόνες , χώρια τα υπόλοιπα ερεθίσματα από τις υπόλοιπες αισθήσεις . Έχουμε λοιπόν τον «κήπο» μας . Μια έκταση τεράστια με απίστευτες άμυνες και χιλιάδες «κερκόπορτες» . Γιατί το τελευταίο ; Λόγω της άναρχης και χαοτικής δόμησης , δημιουργούνται πολλά ανοίγματα . Βέβαια το αντικείμενο το αντιλαμβάνεται κάνει μια προσπάθεια να τα ελέγξει , βλέπει ότι είναι απίστευτα δύσκολο και καταλήγει συνήθως στην εύκολη λύση . Να κρύψει την τοποθεσία , να την καμουφλάρει , μακριά από τα μάτια των αδιάκριτων . Πως ; Όλοι ξέρετε το πως .
    Το σύστημα είναι απρόβλεπτα εύθραυστο . Μπορεί να επιβιώσει από μια μεγάλη πυρκαγιά , αλλά να καταστραφεί από ένα απλό φύσημα που του μετέφερε ένα σπόρο ακίνδυνο για άλλους κήπους , αλλά θανατηφόρο για το συγκεκριμένο . Δεν υπάρχει μία καρδιά , σε ένα σημείο σταθερό , ούτε κανόνες σταθεροί που υποκύπτει . Υπάρχει όμως μία λογική , που χτίζει τους δικούς της φυσικούς κανόνες ανά κάποια χρονικά διαστήματα .
    Αν ο κήπος είναι το μυαλό ενός ανθρώπου υπό και ο εισβολέας είναι ο κηπουρός υπέρ , τότε έχουμε την απλοϊκά δοσμένη εικόνα μιας σχέσης D/s ή M/s . Η ταπείνωση είναι ένα συναίσθημα , θα μπορούσαμε να πούμε μια ρευστή κατάσταση μεγάλης πίεσης στον «κήπο» . Η εξέλιξη του «κήπου» αδιαμφισβήτητα θα επηρεαστεί από αυτήν την κατάσταση . Η επίδραση σχετίζεται από την χρονική διάρκεια , το βαθμό του απροετοίμαστου και προς στις δύο κατευθύνσεις , το μέγεθος , τον τρόπο , την διάθεση , την ικανότητα αντίστασης από τον «κήπο» (ακόμα και στους σκλάβους υπάρχει σθεναρή αντίσταση και πολλές φορές μη συνειδητή) , την ψυχοσωματική ικανότητα του κηπουρού .
    Πριν από οποιαδήποτε επέμβαση χρειάζεται παρατήρηση , καταγραφή , ανάλυση , συμπέρασμα , κατάστρωση σχεδίου , πιθανών και απίθανων σεναρίων , ευλυγισία , ευστροφία , καθαρό μυαλό . Ο κηπουρός πρέπει να γνωρίζει , ότι οτιδήποτε προκαλεί στον κήπο θα πρέπει οι δυνατότητες του να μπορούν να το υπερκαλύψουν .
    Πρέπει το αντικείμενο του , να το γνωρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα . Να γνωρίζει ο κηπουρός τον λόγω που κάθε φορά θέλει να ταπεινώσει . Να χρησιμοποιεί την ανάλογη μέθοδο προς το αντικείμενο , να ενημερώνεται συνεχώς από την παρατήρηση του κήπου και να εξελίσσεται με ρυθμό που θα τον φέρνει πάντα πιο μπροστά . Να είναι προετοιμασμένος για κάτι που του διέφυγε και μετά το πέρας να το αναλύσει και ως προς το τι έκανε λάθος στην πρόβλεψη , αλλά και ως νέα καταγραφή και χαρτογράφηση του «κήπου» .
    Να μιλήσω λίγο για μία ελεγχόμενη μέθοδος πρόκλησης ταπείνωσης . Ο κηπουρός μπορεί να καθοδηγεί πιο εύκολα το αντικείμενο προς μία υπερύψωση από μία υποβάθμιση , σε ότι αφορά το μέρος που σχετίζεται με τις αντιστάσεις του «κήπου» . Υψώνοντας λοιπόν το αντικείμενο σε ένα βάθρο που βρίσκεται σε ένα ελεγχόμενο σημείο και ως προς τον σκοπό , αλλά και ως προς τις παρενέργειες της πτώσης , να το γκρεμίζει την στιγμή που αυτός θέλει , ελέγχοντας περισσότερο τις συνέπειες .
    Ορισμένες φορές αν θέλουμε να βαδίσουμε προς την δεξιά κατεύθυνση (όχι προς ένα καθορισμένο σημείο , απλά προς τα δεξιά γιατί προς εκεί χτυπάει ο επιθυμητός άνεμος) μπορούμε να οδηγήσουμε το σύστημα προς τα αριστερά , να σταματήσουμε σε ένα σημείο και να επιστρέψουμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι που ήδη γνωρίζουμε . Αρκεί ο χρόνος της κίνησης να είναι πιο σύντομος , από τον χρόνο ανάπτυξης του «κήπου» , γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε το μονοπάτι .
    Αυτά προς το παρόν , κάποια στιγμή θα επανέρθω . Προβληματιστείτε …
     
    Last edited by a moderator: 9 Ιουνίου 2006