Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα αίτια της ανειλικρίνειας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sapfw, στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

  1. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Για να εκφράσει κάποιος/α ανοιχτά τι θέλει και τι σκέφτεται αρχικά πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτό που επιθυμεί πραγματικά.

    Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν κι εξαρχής γνώριζαν τι πραγματικά και διακαώς ζητούσαν να υπάρχει στη ζωή τους.
    Όπως επίσης υπάρχουν και αυτοί που το ψάχνουν, σκαλίζουν τα μέσα τους κι αναζητούν. Και στις δύο περιπτώσεις αναφέρομαι στο
    τι πραγματικά και περισσότερο από κάθε τι άλλο επιθυμεί το άτομο στη ζωή του.

    Κατά τη γνώμη μου με σωστή ιεράρχηση φτάνει κανείς στο να βρει τι πραγματικά αποσκοπεί από τη ζωή του.

    Όσοι επιλέγουν την ανειλικρίνεια δεν σημαίνει πως πάντα δεν ξέρουν τι θέλουν αλλά προκειμένου να καταφέρουν αυτό που έχουν στο μυαλό
    τους, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα θα μπορούσε να είναι το μότο τους, αδιαφορούν για τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους.

    Δυσάρεστο και θλιβερό είναι σε κάθε περίπτωση που το ένα μέλος επενδύει ουσιαστικά στη γνωριμία/ σχέση που χτίζεται και το άλλο μέλος έχει άλλους
    απώτερους και μη γνωστοποιημένους σκοπούς.

    Μέσα στο σκεπτικό μου συμπεριλαμβάνονται όλα τα status, μηδενός εξαιρουμένου.
     
  2. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Δε διαφωνώ σε κάτι με αυτά που λες, θέλω μόνο να δηλώσω την αντίρρησή μου ως προς τη χρήση της συγκεκριμένης φράσης.
    Έχει γίνει λίγο καραμέλα στην καθημερινότητά μας με σκοπό να ξεπλύνουμε την οποία λανθασμένη συμπεριφορά.

    Χρησιμοποιώντας τα λόγια κάποιου άλλου θα πω ότι "ο σκοπός και τα μέσα αγιάζουν το αποτέλεσμα".

    Αυτά και συγγνώμη για το off topic
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @p0ltergeist καθόλου off topic δεν είναι  
     
  4. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Λόγω του γραπτού λόγου δεν έγινε κατανοητή ( και είναι λογικό αυτό ) η ειρωνεία με την οποία χρησιμοποίησα τη φράση αυτή εξού και το ''μότο τους'' που έγραψα.
     
  5. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν χρειάζεται και πολλή δουλειά. Σε πάει από μόνο του το πράγμα προς τα εκεί και ακόμα παραπέρα, όχι μόνο για την απόλαυση και την καύλα αλλά για την ίδια την ζωή, ρισκάρουμε καθημερινά να εξαπατηθούμε στις περισσότερες επιλογές μας. Ανοίγω λογαριασμό της ΔΕΗ και νιώθω κορόιδο.

    Το ρίσκο είναι δεδομένο και αναπόσπαστο μέρος της ζωής, η άλλη επιλογή είναι η απομόνωση. Ενδιάμεσα δεν βλέπω να υπάρχουν.

    Σε αυτήν την περίπτωση, αποδέχομαι την εξαπάτηση με την συνυπαιτιότητα της αφέλειάς μου.
    Η αναγνώριση και αποδοχή της αφέλειάς μου, δεν με απαλλάσει από τις ευθύνες των επιλογών μου απέναντι στον εαυτό μου ως ενήλικο λειτουργικό άτομο και ούτε υποχρεώνει το κάθε άτομο που γνωρίζω να είναι ειλικρινής.
    Στο πλαίσιο της ερωτικής απογοήτευσης που διαπραγματεύεται το θέμα δεν με αντιλαμβάνομαι ως θύμα εξαπάτησης και ούτε τον ανειλικρινή θύτη.

    Έχουμε σε πρόσφατο παράδειγμα την υπουργό πολιτισμού να δηλώνει δημοσίως εξαπατημένη, άσχετα με το τι ισχύει τελικά. Η Μενδώνη προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα εξαπάτησης και δεν αναλαμβάνει την ευθύνες της .Είναι παράλογο που δεν υπάρχει παραίτηση μετά την δημόσια ομολογία της "αφέλειας" της.

    Υπάρχουν περιπτώσεις θυμάτων εξαπάτησης, αλλά εκεί η σημασία της εξαπάτησης έχει άλλη βαρύτητα από το θέμα που συζητάμε και αισθάνομαι ότι πρέπει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, εκτός αν δεν κατάλαβα καλά το θέμα.
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Συνοπτικά - με επιφύλαξη, αφού διαβάζοντας όλο το νήμα, ίσως και να μου έρθει, να γράψω και κάτι άλλο. -

    Number ένα : you know where you are? You' re in the jungle baby. You're...που τραγούδησαν και οι Guns.

    Number δύο: Να περιμένεις έστω και στο ελάχιστο η πλειονότητα των ανθρώπων που θα συναντήσεις στη ζωή σου. Να αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα - μεταξύ αυτών και την ειλικρίνεια ή το αντίθετο της - όπως εσύ. Είναι τόσο πιθανό, όσο το να περπατάς στην έρημο Γκόμπι και ν' αντικρίσεις ένα ολάνθιστο γεράνι.

    Number τρία: σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλοι αποτελούμε σνακ στη διατροφή κάποιου άλλου. Με τι τρόπο θα μας δαγκώσει, αν μας καταπιεί ολάκερους ή μέρος μας. Αν μας αφήσει αμιχές, εκδορές, μώλωπες, ουλές ή ακόμη και μας ακρωτηριάσει ( όλα τα παραπάνω μεταφορικά ), δεν είναι κάτι που τον αφορά ( απλά και κυνικά ). Το κάθε πλάσμα έχει τα όπλα του για να επιβιώσει ή για να επικρατήσει.

    Από τη στιγμή που η όποια ηθική μάλλον έχει καταστεί θέμα απόψεως. Τείνω πια στα γεράματα ( 47 σφυριγμένα γαρ ), να θεωρώ την όποια ανειλικρίνεια, ταλέντο εκείνου που καταφέρνει να την χειρίζεται προς όφελος του. Και ίσως, χωρίς να ιδρώνει στο ελάχιστο το αυτάκι του.

    Και για να παραφράσω κάποιον "μόρτη" του παρελθόντος. Δεν φταίει ο λύκος αν δεν μπήκε στον κόπο, να ρωτήσει το πρόβατο που καθόταν στο τραπέζι του, τι θα προτιμούσε να φάνε για δείπνο.

    Συνοπτικά είχα γράψει κάποιες σειρές πιο πάνω? Μάλλον "είπα" μακακίες.  

    Υ.Γ.

    Εν κατακλείδι, η αιτία? Ότι κάποιος μπορεί και δεν ζορίζεται, να είναι ανειλικρινής, για να αποκτήσει με το λιγότερο δυνατό για κείνον κόστος, το μεγαλύτερο δυνατό για κείνον όφελος. Τόσο απλά.
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    χρειάστηκα να διαβάσω ξανά τι έγραψα στην αρχή για να συνειδητοποιήσω πως ναι, θα μπορούσε το θέμα του νήματος να είναι η ερωτική απογοήτευση αλλά όχι, δεν είχα στο μυαλό μου αυτό (σσ. την ερωτική απογοήτευση) όταν το έγραφα, αλλά μόνο την απογοήτευση που νιώθει κάποιος όταν συνειδητοποιεί πως παραμυθιάστηκε  
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    συχνά, πολλοί άνθρωποι, δεν έχουν στο μυαλό τους τι ακριβώς γράφουν, τι ακριβώς κάνουν, τι ακριβώς μήνυμα μεταφέρουν, τι ακριβώς εισπράττουν άλλοι από ενέργειες, παραλήψεις, «παραλήψεις», διατυπώσεις πηγαίες, αποκαλυπτικές κλπ

    ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω αποτελούν συγκρούσεις προσδοκιών, το μέτρο της ανειλικρίνιας είναι ..ρευστότατο.
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    κανένας από τους συμφορουμίτες που μετείχαν στην κουβέντα δεν εισέπραξε το θέμα ως "ερωτική απογοήτευση" μέχρι που το ανέφερε η @rea..
    οπότε εκτιμώ πως είχε ένα ασφαλές βαθμό σαφήνειας αυτό που έγραψα... θα μπορούσε να παρανοηθεί -όπως και έγινε εξάλλου- και σε αυτή την περίπτωση να δώσω αποσαφήνιση... όπως έκανα εξάλλου

    άλλο αυτό που συνέβη και άλλο αυτό που περιγράφεις
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    ο,τι πεις
     
  11. iolanda

    iolanda Contributor

    Δεν θεωρώ πως αυτό που γράφει ο @tithon έχει να κάνει αποκλειστικά με την ερωτική απογοήτευση.
    Πολλά δεινά συμβαίνουν από "κακή" συνεννόηση, εχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να "αθωώνει" τον άλλον, ακόμα και σε επαγγελματική συναλλαγή, ακριβώς λόγο αυτής.
     
  12. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    είναι άλλο όταν ο δέκτης ενός μηνύματος δεν είναι σίγουρος για το μήνυμα και ζητάει διευκρινήσεις και άλλο να θεωρεί πως κατάλαβε σωστά και να κατηγορεί τον πομπό για ανειλικρίνεια