Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα δικαιώματα του/της sub/slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος maraki267, στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

  1. maraki267

    maraki267 New Member

    Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε μια κουβέντα πάνω στο ζήτημα των δικαιωμάτων ενός submissive, σκλαβου/ας baby-girl ή οπως αλλιώς θέλει ο καθένας να αποκαλείται... Εννοείται ότι τα όποια δικαιώματα παραχωρηθούν σ αυτούς που εμπιστεύονται τον εαυτό τους σε κάποιον Αφέντη, Master, Dom κλπ αυτομάτως θα αποτελούν απαραβίαστες υποχρεώσεις των δεύτερων. Φυσικά, δεν προτείνω να ξανανακαλύψουμε τον τροχό. Πολλά από αυτά είναι ήδη γραμμένα σε αντίστοιχα sites. Όμως, νομίζω ότι αν όλοι μας προβληματιστούμε πάνω στο θέμα, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ως κοινότητα ένα βήμα μπροστά...
    Πριν λοιπόν ξεκινήσω το θέμα μου, θα ήθελα να σας πω πως ειμαι νέα και άπειρη στο κοσμο του BDSM και ότι postαρω παρακάτω έχει να κάνει με την γνώμη που σχημάτισα διαβάζοντας σχετικά θέματα. για οποιοδήποτε λάθος διορθώστε με.

    Ξεκινάω από το πρώτο στη σειρά δικαίωμα που θεωρώ και το πιο σημαντικό. τουλάχιστον για εμένα. Τον σεβασμό !!!
    Μα καλά, θα μου πείτε, τι είδους σεβασμό δικαιούται ένα άτομο που σχεδόν εκλιπαρεί να το ταπεινώνουν και να του φέρονται σαν σκουπίδι? Ένα άτομο που ηδονίζεται στην ιδέα και μόνο ότι είναι σκλάβος ή σκλάβα χωρίς δικαιώματα και θεωρεί ως μοναδική αποστολή του την άνευ όρων ικανοποίηση του Αφέντη?
    Εύλογο το ερώτημα?
    Επιτρέψτε μου να απαντήσω απερίφραστα: ΟΧΙ !!!

    Θεωρώ πως, οχι μόνο δεν είναι εύλογο, αλλά είναι πέρα για πέρα λάθος, γιατί βασίζεται σε λανθασμένο λογικό άλμα. Είναι λάθος, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ένα μήλο και ένα πορτοκάλι δεν μας δίνουν άθροισμα δύο πορτοκαλόμηλα..
    Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Τι σημαίνει σεβασμός? Για τι πράγμα μιλάμε? Ο ορισμός του σεβασμού που βρήκα στα λεξικά και που με καλύπτει είναι: "Η πλήρης και άνευ όρων αποδοχή του άλλου". Σέβομαι σημαίνει αποδέχομαι τον άλλο ως άνθρωπο ίσο προς εμένα, ανεξάρτητα από ηλικία φύλο χρώμα θρησκεία σεξουαλικές προτιμήσεις κ.λπ. Βασικά μιλάμε για ανθρώπινο δικαίωμα και επομένως η ισχύς του δεν θα έπρεπε καν να τίθεται υπό συζήτηση…

    Που βρίσκεται λοιπόν το λάθος στο αρχικό μας ερώτημα?

    Το λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη, βρίσκεται στο γεγονός ότι άλλο πράγμα το ανθρώπινο δικαίωμα του να με σέβονται, και άλλο πράγμα οι ιδιαίτερες προτιμήσεις και επιλογές μου στα πλαίσια της σεξουαλικής μου συμπεριφοράς ή γενικότερα στα πλαίσια μιας κοινωνικής μου σχέσης με ένα ή περισσότερα άλλα άτομα.
    Είναι τελείως άλλο πράγμα το δικαίωμα μου ως ανθρώπινης οντότητας με την όποια προσωπική επιλογή μου. Για λόγους προσωπικούς, διανοητικούς, συναισθηματικούς, ψυχικούς, ηδονιστικούς, πειραματικούς, σεξουαλικούς επιλέγω, εφαρμόζω και ακολουθώ συγκεκριμένες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές αυτές είναι απλά εργαλεία άσκησης των επιλογών μου και σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούν το δικαίωμα μου στο να αντιμετωπίζομαι με σεβασμό.

    Κάποιοι ίσως θεωρήσουν το θέμα ξεπερασμένο αλλά στις λίγες μέρες που βρίσκομαι ως μέλος στο site, και με λίγη έρευνα που έκανα, παρατήρησα ότι αρκετά από τα μέλη, άνδρες και γυναίκες, Dominants & submissives δεν έχουν εμπειρίες στο χώρο και βρίσκονται εδώ για να παρατηρήσουν, να εγκλιματιστούν και ίσως μια μέρα να αποφασίσουν να αποκτήσουν τις εμπειρίες που προς το παρόν στριμώχνονται και χορεύουν στις φαντασιώσεις τους.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τα δικαιώματα του/της sub/slave

    Καλώς ήρθες.

    Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιώματα των υποτακτικών, αφεντών ή άλλων και δεν οριοθετούνται. Η κοινότητα εδώ εξάλλου είναι ηλεκτρονική (αυτός είναι ο τίτλος της τουλάχιστον). Και όπως καταλαβαίνεις εδώ απλά συζητάμε, δεν αποφασίζουμε για δικαιώματα και συμπεριφορές.

    Επίσης, ο σεβασμός προς ένα άτομο δεν προϋποθέτει την αποδοχή του ως ίσο με μας αλλά ως ανώτερο.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Τα δικαιώματα του/της sub/slave

    Έτσι είναι! Προσυπογράφω!

    Και καλώς όρισες δεσποινίς  
     
  4. Fidelio_Nasos

    Fidelio_Nasos Regular Member

    Απάντηση: Τα δικαιώματα του/της sub/slave

    Ο αυτοσεβασμός είναι αναγκαίος...
    Ο σεβασμός απο τους άλλους και ειδικά απο τους Κυριαρχικούς...ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ
     
  5. FleshCrucifix

    FleshCrucifix New Member

    Απάντηση: Τα δικαιώματα του/της sub/slave

    Eιναι προφανες πως τα οποια "δικαιωματα" αποκτα το κυριαρχικο μελος μιας συναινετικης σχεσης εναντι του υποτακτικου μελους,τα αποκτα καθαρα και μονο επειδη του δινονται απο το τελευταιο.Οποιαδηποτε αλλη ερμηνεια προσκρουει οχι στην ηθικη,η οποια ειναι καθαρα υποκειμενικο ζητημα,αλλα στην ιδια την πραγματικοτητα:αν ο σκλαβος στερησει απο τον αφεντη τις εξουσιες του ο αφεντης παυει να ειναι αφεντης και ο σκλαβος παυει να ειναι σκλαβος.Τυχον αντιθετος ισχυρισμος φανερωνει υπεροψια και βλακεια.Επιπλεον ο καθενας ειναι αυτο που ειναι και αυτο δεν αλλαζει καθολου αναλογα με τον τροπο αντιμετωπισης του απο τους αλλους:ενας ηλιθιος αφεντης πιθανον να εξουσιαζει εναν ευφυη σκλαβο.Στα πλαισια μιας σχεσης τα παντα συμβαινουν επειδη ικανοπουν τα μελη της και μονο.
    Τελος,θεωρω ευστοχο το σχολιο περι απλης παρατηρησης και εγλωβισμου σε φαντασιωσεις.Τα λογια ειναι περιττα οταν θες και μπορεις να περασεις στην πραξη.