Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα κεκρυμμένα του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 29 Μαϊου 2015.

1. Δεν υπάρχει "πρέπει" και "δεν πρέπει". Υπάρχει λειτουργική και μη λειτουργική σχέση.
    Προσωπικά αποκαλύπτω όλα όσα χρειάζεται για να εξασφαλίσω οτι η σχέση θα πατάει γερά ατα πόδια της, για να χτιστεί η εμπιστοσύνη. Δεν αποκαλύπτω περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει η σύντροφός μου, εφ' όσον βέβαια δεν την αφορούν. Εχω όμως επίγνωση πως εάν μαθευτεί από εκείνη κάποιο κρυμμένο μου μυστικό, οφείλω να αναλάβω χωρίς υπεκφυγές την ευθύνη της απόκρυψης και τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη σχέση...

2. elfcat

elfcat . Contributor

Tο τί κρύβουμε και το τί δεν κρύβουμε είναι συνάρτηση του χρόνου και του 'βαθέμαος" της σχέσης. Δεν υπάρχει λοιπόν μια απάντηση. Στην ίδια ερωτηση αλλιώς θα απαντούσα στην έναρξη μιας σχέσης και αλλιώς σε διάφορα χρονικά σημεία στην πορεία της σχέσης.

3. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Όταν κάτι είναι δημοσιοποιημένο κρίνεται με άλλους όρους, κρίνεται και με τους όρους των άλλων. Άποψη μου είναι πως ό,τι μα ό,τι κοινοποιώ σε έναν ή σε 100 ανθρώπους τότε "αυτοδίκαια" οι άλλοι μπορούν να το κρίνουν και να το χρησιμοποιήσουν. Αν δεν το θέλω αυτό, δεν το κοινοποιώ, κατά τη γνώμη μου.
    Αυτό το κόστος ρωτάω  

4. margarita_nikolayevna

Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Και αυτό που κάνει τη διαφορά!  
    Κατά τα άλλα, εννοώ ως προς το αν έχουμε κρύψει κάτι, "ο αναμάρτητος πρώτος...", θεωρώ όλοι το έχουμε κάνει σε κάποια φάση  

5. esmarol

esmarol Regular Member

Κι εγω θεωρω οτι μεσα στις D/s σχεσεις ειμαστε πιο ειλικρινεις λογω κυριως της ελευθεριας που αισθανομαστε με ανθρωπους με τα ιδια θελω με εμας...Οποτε θεωρητικα λιγοτερα "τα κεκρυμμενα"..Θεωρητικα παντα ,γιατι πρακτικα ειναι περισσοτερα...Τα ενδομυχα,τα βαθεια κεκρυμμενα ειναι περισσοτερα στην αρχη τουλαχιστον της σχεσης καθως δεν ξερεις πως θα διαχειριστει ο Α/ αλλος δυσκολα θεματα που μπορει και να πονανε...Θεματα που δεν ξερεις αν μπορει να αντιληφθει,η ακομα κι αν τα αντιληφθει δεν ξερεις πως θα τα χειριστει,ακομα κι αν υπαρχει η λεγομενη εμπιστοσυνη....Οποτε καθως το προσωπικο κοστος καποιες φορες ειναι μεγαλο στην περιπτωση της ενδεχομενης ασχημης η μη αναμενομενης διαχειρισης καλυτερα να παραμεινουν εστω για καποιο χρονικο διαστημα μυστικα!

6. H εμπειρία λέει πως όταν κάτι κρατιέται μυστικό από την αρχή, παραμένει μυστικό. Δύσκολα επωμιζόμαστε το ενδεχόμενο κόστος της αποκάλυψης. Η λογική μάς λέει "αφού τα πάω μιά χαρά έτσι, γιατί να το ρισκάρω?"

7. esmarol

esmarol Regular Member

Ναι αλλα ποσο ευκολο είναι στην αρχη της σχεσης να εμπιστευτείς πραγματα που για καποιο λογο ονομάζονται '"κεκρυμμενα"??..Οσο περναει ο καιρος τοσο μειωνεται το ρισκο που λες..Ειναι πολύ επωδυνο να εχεις εμπιστευτεί και να εχεις ακουμπισει το βαρος των μυστικων σου (ειδικα σε μια ασυμμετρη σχεση,που τα μυστικα είναι βασικο συνδετικο στοιχειο)και αργοτερα τα πραγματα να παρουν άλλη τροπη...

8. margarita_nikolayevna

Λίγο ο φόβος για τον εαυτό που φέρνει και το φόβο προς τον Ά/άλλο, λίγο τα παγιωμένα μοτίβα αντιλήψεων, τα οποία όσο και αν θέλουμε να σπάσουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο, λίγο η γνώμη των άλλων (που δεν θεωρώ ότι ποτέ είμαστε εντελώς αδιάφοροι προς αυτήν, ακόμη και αν αυτό ισχυριζόμαστε ή το πιστεύουμε), πολύ η ενοχή, σπρώχνονται πολλά πράγματα στο σκοτάδι του κρυφού θαρρώ.

Και είναι ίσως εύκολο να κρίνουμε αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να το κάνουμε με ευκολία γιατί όλοι την πατάμε λίγο ή περισσότερο.

Όμως άποψη μου είναι πως δεν υπάρχει πάντα πρόθεση να πούμε ψέμματα. Συχνά δεν συνειδητοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι τα κεκρυμμένα μας.

Δεν αναφέρομαι όμως μόνον σε αυτά, με το θέμα προσπαθούσα να τα περιλάβω όλα, στο μέτρο του δυνατού.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένοντας κεκρυμμένα προστατεύονται; Προσωπικά, κάποια πράγματα που τα θεωρώ ιερά, τα κρατώ κεκρυμμένα, ακόμη και από κοντινούς μου ανθρώπους.

9. @esmarol , δεν είναι όλα τα μυστικά ίδια. Κάποια για να μην τα αποκαλύψεις χρειάζεται να τα ντύσεις με ένα ψέμμα. Κάποια άλλα απλά τα αποκρύπτεις. Στην πορεία της σχέσης είναι δύσκολο να παραδεχτείς οτι έχεις πει ψέμματα, έτσι συνεχίζεις να κρατάς το μυστικό. Γενικά, μόνον όταν στριμωχτούμε, όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε αποκαλύπτουμε τα μυστικά. Διαφορετικά τα παίρνουμε μαζί μας στον τάφο.

10. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια και η ανάγκη είναι μια κατσαρόλα που βράζει ακατάπαυστα...
    Αργά η γρήγορα με τον ένα τρόπο η τον άλλο κάποιος/α η αφαιρεί το καπάκι...Η την βλέπει να εκρήγνυται στα μούτρα του/της...
    Καθώς και δυο "μισές" ζωές η καλύτερα δυο παράλληλες ζωές, δεν κάνουν ούτε μια ολόκληρη, ούτε μια ευθεία...
    Κατ' εμέ το να κρύβουμε κάτι τόσο σημαντικό όσο η σεξουαλικότητα μας...Από φόβο μην μας κατακρίνει ο/η όποιος/α σύντροφος μας...
    Είναι σαν να ζούμε, κρατώντας την αναπνοή μας κάτω από το νερό...

Επαναλαμβάνω...Καλύτερα στη φόρα όλα αρκετά γρήγορα πριν τα πράγματα γίνουν πιο "δυνατά"...Παρά μετά να (συ)ζούμε με κάποιον/α έχοντας στο στόμα φιάλη οξυγόνου...
    Αλλά ξαναλέω κι εδώ...Το ρίσκο είναι για τους τολμηρούς...Και μόνο οι τολμηροί ίσως και να καταφέρνουν που και που να ζουν...
    Και να μην περιμένουν την τύχη/μοίρα κτλ κτλ. για να τους δώσει αυτό που θα λαχταρούσαν αληθινά...

Last edited: 2 Ιουνίου 2015
  11. esmarol

esmarol Regular Member

Φυσικα και δεν είναι όλα τα μυστικα το ιδιο.Εξαρταται και απο το τι εχεις αποφασισει συνειδητα η ασυνείδητα να αποκρυψεις..Προτιμήσεις,γουστα και αποψεις,προκειμενου να γινεις αρεστος η πληγες??Αλλα μια και μιλαμε γενικα για μυστικα και κεκρυμμενα(μ αρεσει πολύ η λεξη,πολυ ευστοχη)αλλο ψεμματα και άλλο αποκρυψη η ακομα καλυτερα όχι σκαλισμα σε πραγματα που πονανε...Εγω αναφέρομαι σε μυστικα που ισως και θα επρεπε να γνωριζει για μας ο Α/άλλος αλλα προτιμάμε να του τα γνωστοποιήσουμε με την παροδο του χρονου...Όχι ψεμματα αλλα όχι αμεση κοινοποιηση των "τρωτων"μας σημειων!

12. Mind'n'Flesh

Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

Εγώ πάντως αν κρύβω, σημαίνει πως κρύβομαι. Και αν κρύβομαι, δεν δίνομαι. Άρα...καμία σχέση δεν είναι ουσιαστική, ανεξάρτητα bdsm, αν έχει κρυψίματα.
    Τις φάσεις που δεν θες να μοιραστείς κάτι με τον άλλον, όποιος κι αν είναι αυτός, είναι φυσικό να μην μοιράζεσαι.

Γενικότερα, το θέμα είναι γιατί να θες να κρατήσεις μυστικό; Τι θα κερδίσεις αν το κρατήσεις; Τι θα χάσεις αν το δώσεις;

Είναι και που είμαι πιο αγαθιάρα εγώ βέβαια, δεν ξέρω