Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα κεκρυμμένα του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 29 Μαϊου 2015.

1. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Κι εγώ ήθελα να κάνω διαφοροποίηση εξ ου και η λέξη "κεκρυμμένα"  
    Συμφωνώ πως το ψέμα και η απόκρυψη δεν είναι πάντα το ίδιο...
    Απόκρυψη θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν αξιολογήσαμε κάτι ως σημαντικό, και ως εκ τούτου δεν το είπαμε.
    Αλλά πολλές φορές αυτό μπορεί απλά να είναι ένα χάδι στις ενοχές μας, μια καραμέλα στη συνείδηση μας. Έχω ακούσει πολλές φορές το "δεν είπα ψέμματα απλά δεν είπα την αλήθεια". Άποψη μου είναι πως κάποιες φορές αυτά τα δυο ταυτίζονται. Ειδικά όσον αφορά τα "πραγματικά δεδομένα" στα οποία αναφέρθηκα σε άλλο νήμα. Συγχωρούνται και τα δυο; Ναι, βέβαια αν μπορούμε. Αλλά καλό θα είναι να μην το πολυχρησιμοποιούμε για ease of mind.
    Είναι 1000 οι λόγοι που ένα ψέμμα ή μια απόκρυψη είναι δικαιολογημένη αλλά είναι πολύ άσχημο να έχουμε - στον εαυτό μας πρώτα από όλα- το "ελαφρυντικό" δεν ήταν ψέμμα απλά δεν είπα κάτι...  

Γιατί μπορεί όπως είπατε να μη θες να μοιραστείς κάτι και αυτό είναι φυσικό.  
    Ναι, πράγματι αυτά είναι τα διακυβεύματα των "κεκρυμμένων" και αυτό ρωτώ: τι μπορεί να έχουμε να κερδίσουμε ή τι να χάσουμε;  

2. Μιά ψευδαίσθηση ασφάλειας και ελέγχου. Τίποτα περισσότερο  

3. Mind'n'Flesh

Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα....

4. esmarol

esmarol Regular Member

Μια ψευδαισθηση ασφαλειας(να κλεψω κι εγω τη φραση)οντως...Αλλα μια ψευδαισθηση ασφαλειας είναι ένα ειδος ασφαλειας!

5. Vasilis

Vasilis One in a Million

Κοίτα, όταν δεν κοινοποιείς κάτι, το οποίο ο άλλος θα ήθελε να το ξέρει, πιθανόν και να μην γίνει αντιληπτό ποτέ. Άρα κατά κάποιο τρόπο, που εγώ θεωρώ μη θεμιτό και δεν ασπάζομαι, θα ωφεληθείς..

Αλλά αν κάποιος δει ότι δεν έχεις κοινοποιήσει ένα πράμα, δεν έχεις κοινοποιήσει 2,3 πράγματα, ε! μετά κάτι θα αρχίσει να βρωμάει... Και από εκεί και έπειτα θα είναι δεδομένο ότι δεν έχεις κοινοποιήσει και άλλα πράγματα... Άρα χάνεται η εμπιστοσύνη!

Από την άλλη πλευρά, αν ο άλλος δει ότι είσαι ξεκάθαρο άτομο δεν θα έχει αμφιβολίες για εσένα και την ποιότητά σου και το πιο πιθανό είναι ότι θα αποδεχθεί ευκολότερα πράματα... Κατά κάποιο τρόπο ξεπερνιούνται αυτόματα όταν κοινοποιούνται και γίνονται αποδεκτά.

Αυτά πιστεύω!

6. margarita_nikolayevna

@Vasilis

Αυτό που ίσως δεν έκανα σαφές (σίγουρα δεν το έκανα   ) ήταν ότι δεν αναφερόμουν σε πλαίσιο σχέσης. Δηλαδή δεν εννοούσα να μην το κοινοποιήσεις στο σύντροφο σου.

Ας πούμε: έχω εγώ ένα φίλο/η και είμαι σε σκέψη αν πρέπει να του κοινοποιήσω κάτι για τη σχέση μου, μια λεπτομέρεια ή και όχι τόσο λεπτομέρεια. Ζυγίζω αν θα καταλάβει, πώς θα το κρίνει, αν μου πει την άποψη του πόσο μοιραίο είναι να με επηρεάσει κλπ

Ακόμη, έστω έχω μια BDSM σχέση και είμαι εδώ σε ένα φόρουμ που γκρόσο μόντο αναμένω κάποια κατανόηση σε αυτά που ζω μιας και όλοι βράζουμε σε αυτό το καζάνι. Μέχρι ποιου σημείου είναι οκ να μοιράζομαι και από πιο σημείο και μετά δίνω αυτά που έχουν για μένα αξία στα "σκυλιά" (μεταφορικά και ακραία το λέω, δεν θεωρώ κανέναν εδώ μέσα σκυλί   όλοι μου έχουν φερθεί πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής και ευχαριστώ για αυτό   ).

Γιατί έχει αξία για κάποιους ανθρώπους να μοιράζονται με όοολους το τι ζουν; Μήπως δηλώνει κάποιο κενό αυτό; Ή όχι; Και έχουν μετά δικαίωμα αυτοί οι άνθρωποι να παρεξηγηθούν αν κάποιους τους κρίνει ή χρησιμοποιήσει τα όσα αποκαλύπτουν με όποιο τρόπο;

Περίπου αυτά είναι τα ερωτήματα μου  

7. Vasilis

Vasilis One in a Million

Χμμ... Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιον το λέμε, όσον αφορά τα προσωπικά μας δεδομένα. Αν δεν προσέξουμε και τα πούμε σε λάθος άτομα θα υποστούμε τις όποιες συνέπειες. Είναι δεδομένο!

Κατά τα άλλα, εγώ επί του προσωπικού, δεν μπορώ να πω ότι κρατάω πολλά μυστικά, εκτός αν εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα μέσα σε αυτά. Βέβαια δεν συζητάω και πολύ τα προσωπικά μου, εκτός αν με ρωτήσει κάποιος σχετικά με κάποιο θέμα. Απλά προσπαθώ όταν λέω κάτι σε κάποιον να μην επιτρέπω να πάρει διαστάσεις. Άλλο να ξέρουν μία είδηση πολλά άτομα αλλά εμπιστευτικά και άλλο αυτά τα άτομα να δώσουν έκταση σε όλο αυτό κατά βούληση παίζοντας "χαλασμένο τηλέφωνο"...

Η κοινή γνώμη είχε, έχει και λογικά θα έχει μεγάλη επιρροή στον άνθρωπο. Μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις πολύ ακαριαία σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Τώρα στο γιατί κάποιοι μοιράζονται τα πάντα με τους πάντες, δεν το ξέρω. Ίσως επειδή έχουν ανάγκη για επικοινωνία; Ή έχουν ανάγκη να επιδείξουν κάτι; Ή να λάβουν κάποια εύσημα; Πολλοί λόγοι μπορούν να μου έρθουν στο μυαλό...

Ελπίζω να σε κάλυψα πλήρως αυτή την φορά.  

8. brenda

brenda FU very much

Πέσε πίτα να σε φάω στις ανθρώπινες σχέσεις δεν έχει....κι αν έχει, κακώς έχει....ομοίως και στο bdsm, τίποτα δεν χαρίζεται έτσι απλά και σε κανέναν, όλα είναι συναρτήσεις... η αυτοπροστασία των αρχικών σταδίων για μένα δεν συνιστά ανειλικρίνεια, αλλά απλά πίστωση χρόνου....
    Κι επειδή σαφέστατα ο χρόνος είναι γλύπτης των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων, οι σχέσεις εξελίσσονται...
    Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι στην αρχή είναι η χημεία...
    Η συμβατότητα είναι το επόμενο που επιζητάς...κι εκεί ανοίγεσαι για να το διαπιστώσεις...
    Υπάρχουν οι άνθρωποι ''στρείδια'' και οι exhibitionists ψυχών...
    Η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στην μέση...
    Ωστόσο αν αποφασίσεις να μπεις τελικά μέσα στην σχέση, εκεί δεν δικαιούσαι να κρατήσεις ούτε μυστικά, ούτε ντοκουμέντα, καθώς χτίζεις σε σαθρό υπέδαφος, υπονομεύοντας ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό...
    Εμένα μου κάνει ύποπτη η μυστικοπάθεια γενικά και θα έλεγα ότι δεν με προϊδεάζει θετικά για την ειλικρίνεια όσων την έχουν...
    Εκεί που θα επιλέξω, θα είμαι τελείως ανοιχτή και ειλικρινής, γιατί έτσι μπορείς να δομήσεις ουσιαστικές, βαθιές σχέσεις...
    Τώρα αν το publicizing είναι θεμιτό, καυλωτικό, απενοχοποιημένο ή όχι, εξαρτάται από τις ισορροπίες των σχέσεων και τους συμμετέχοντες...
    Τα σκυλιά δεν τα φοβάσαι, αλλά και στο στόμα τους να πέσεις δεν θέλεις...
    Η ευκολία κρίσης και επίκρισης εδώ μέσα συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα, το στυλάκι του αυστηρού εξυπνακίζοντα κριτή σε δευτεροκλασάτο ντεκαντάντ talent show, είναι ανασταλτικός παράγοντας ακόμη και για να μοιραστείς εμπειρίες, πολλώ δε μάλλον συναισθήματα...
    Και το κακό είναι ότι δεν κρίνονται οι απόψεις ή οι πράξεις, που αυτό είναι λογικό, έως θεμιτό ενδεχομένως και παντελώς αναμενόμενο λόγω της δημόσιας έκθεσης, παρά κρίνονται οι άνθρωποι, πράγμα ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο μέσα στα πλαίσια του εναλλακτικού φετιχιστικού ερωτισμού και των διαφορετικών τρόπων έκφρασής του...

9. margarita_nikolayevna

Πληρέστατα  
    Ναι κι εγώ νομίζω ότι είναι θέμα ανάγκης επίδειξης και ευσήμων  

Εκπληκτική η έκφραση!!! Εκπληκτική  

10. Joachim

Joachim Guest

Μέσα σε μια σχέση δεν πρέπει να υπάρχουν πράγματα κρυμμένα για πάντα.Ίσως στην αρχή,μια επιφυλακτικότητα να είναι θεμιτή,μέχρι να νιώσεις πιο σίγουρος για τον ανθρωπο που επελεξες και να φανει και μέσα απο την αλληλεπιδραση ποιος ειναι πραγματικα ο καθενας και τι αποζητά τελικα απο τη σχέση.
    το publicity είναι το κεκαλλυμένο οχημα της αναγκης καποιων για επιβεβαίωση,γι αυτο τα πηγε τοσο καλα και το φαινομενο facebook..

11. Black swan

Black swan Regular Member

Εξαρτάται. Υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι στη ζωή μου - αλλά υπάρχουν που δεν θα είχα κανένα θέμα στο να τους εμπιστευτώ πολλά από τα προσωπικά μου δεδομένα. Για τη σεξουαλική μου ζωή όμως δεν το κάνω γιατί θεωρώ ότι *εκθέτω* αυτό που μοιράζομαι με τον ερωτικό μου σύντροφο. Για φόρουμ και social και αγνωστους δεν το συζητώ. Ούτε καν. Ανοίγομαι σε ανθρώπους που επιλέγω. Τα social/forum τα χρησιμοποιώ δεν με χρησιμοποιούν.

12. Koproskylo

Koproskylo Regular Member

...το να γεννήθηκες κρυφοβανίλιας