Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Της πατριδος μου σημαια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Imogen _darling, στις 25 Ιανουαρίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lady_D_Arbanville

    Lady_D_Arbanville Regular Member

    Απάντηση: Της πατριδος μου σημαια

    -----{--@
    εγώ παλι 8α έλεγα της πατριδας τους η σημαια

    -----{--@
    αφιεωμενο
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Της πατριδος μου σημαια

    Το κλιπ του "Τζιμάκου" ξεκινά με την εικόνα των ΕΛΛΑΣΙΤΩΝ που παραδίδουν τα όπλα τους στην Βάρκιζα τον Δεκέμβριο του 45(ή του 44:scratchhead  και σηματοδοτήται ο εμφύλιος που κράτησε μέχρι το 49!
    Και ενώ όλη η ευρώπη γιάτρευε τις πληγές της στην Ελλάδα ο αδερφός σκότωνε τον αδερφό!
    Αυτός είναι ο Ελληνας θάλεγε κανείς ωστόσο όλο αυτό είναι κάτι που το διάλεξαν άλλοι για μας για δικό τους συμφέρον!!! Απεχθάνομαι κάθε ιδέα για υπόγειες και σκοτεινές συνωμοσίες αλλά εκτός από θυμό για το λαό μας(που έχει μύρια δυο ελαττώματα) αισθάνομαι πόνο για όλο αυτό και θυμό για όσους κατα καιρούς μας εκμεταλεύτηκαν.
    Και αν υπολειπόμαστε σε επίπεδο κράτους νοοτροπίας κοινωνικής παιδείας απο άλλες ευρωπαϊκές χώρες καλό είναι να αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ξεροκεφαλιά μας και στην αδιαφορία μας για το κοινό καλό(χαρακτηριστικά που όντως τα έχομε) αλλά και γιατί κάποιοι άλλοι μας εκμεταλλεύτηκαν σε στιγμές αδυναμίας!



    Εχω αρπάξει θα πω κιάλλα! Ανατρέχοντας στην ιστορία του Ελληνικού έθνους είναι αδύνατον μην θυμώσει κανείς και να μην πικραθεί με τα καμώματα(χωράνε άνετα και χειρότερες εκφράσεις) αυτού του απίθανου λαού! Σίγουρα η ιστορία μας δεν είναι πολύ κοντά σε αυτό που παρουσιάζουν τα βιβλία της ιστορίας και σίγουρα αυτά(τα βιβλία) είναι ιδανικά για να δει κανείς μόνο την μια όψη του νομίσματος-αν θέλει να ικανοποιήσει την φιλαρέσκεια του και τον σωβινισμό του(αν δεν έχει τίποτα πιο αξιόλογο να κάνει στη ζωή του!).
    Είναι ωστόσο εξίσου αδύνατο ανατρέχοντας την ιστορία να μην νιώσει κανείς δέος θαυμασμό(και ασφαλώς περιφάνεια αν είναι Ελληνας) για την πορεία αυτού του λαού την δύναμη και την ικανότητα του να ανναγενιέται, την προσφορά του και την λεβεντιά του!

    Για μένα το να βλέπει κάποιος την μία όψη, να νιώθει το ένα και όχι το άλλο αποτελεί..... αν πω τι πιστεύω θα προσβάλω και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος.

    Ειναι εύκολο να αδικούμε τον εαυτό μας όσο εύκολο(και δελεαστικό) να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού έξω από μας. Αλλά έτσι ζούμε σε ένα βάλτο δεν βγαίνουμε ποτέ!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Σε αυτή τη χώρα ο καθένας πλέον μισεί το διπλανό του.

    Αν οι ιδέες και οι πολιτικές πεποιθήσεις εκφραζόντουσαν πιο οργανωμένα πιθανά θα είχαμε εμφύλιο (πραγματικό κι όχι συμμοριτοπόλεμο).

    Το μέλλον θα δείξει...
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Συμμοριτοπολεμο κανουν στην Ελλαδα οι συμμοριες της νυχτας.Αλλος συμμοριτοπολεμος δεν ξερω να εχει γινει.
     
  5. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Συμμοριτοπόλεμος είναι λέξη σύνθετη, που σημαίνει πόλεμο μεταξύ συμμοριών.

    Η λέξη χρησιμοποιήθηκε επισήμως για να περιγράψει τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα αμέσως μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και διατηρήθηκε επί πολλές δεκαετίες από τους νικητές αυτής της σύρραξης.

    Πηγη : Wikipedia
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Της πατριδος μου σημαια

    Εγώ ξέρω πως αν κάποιος είχε αναρτήσει αντίθετο νήμα(περί αγάπης στην "πατρίδα") θα είχε διαγραφεί.. Επίσης κάποτε μας προβλημάτιζαν οι όροι "κράτος,πατρίδα,φυλή,έλληνας,Ελλάδα" κτλ κτλ εδώ μέσα..
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    συμμορία η [simoría] O25 : I1.οργανωμένη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι για την επιτυχία των σκοπών τους χρησιμοποιούν συνήθ. βίαιες μεθόδους· (πρβ. σπείρα): Ένοπλες συμμορίες ληστών τρομοκρατούσαν την ύπαιθρο. Συμμορίες διαρρηκτών λυμαίνονται τις πόλεις. Σε διάφορες φτωχογειτονιές δρουν συμμορίες νεαρών. || πειραχτικά, ομάδα πολύ ζωη ρών και σκανταλιάρικων παιδιών. || (νομ.) ομάδα τριών τουλάχιστον κακοποιών: Kατηγορείται για σύσταση συμμορίας. 2. χαρακτηρισμός ομάδας ατόμων, τα οποία με ανήθικα μέσα προσπαθούν να πετύχουν άνομους σκοπούς. II. στην αρχαία Aθήνα, καθεμιά από τις είκοσι ομάδες, στις οποίες είχαν διαιρεθεί οι φορολογούμενοι πολίτες. [λόγ.: ΙΙ: αρχ. συμμορία· Ι: σημδ. γαλλ. bande]

    ποιες λοιπον ησαν οι αντιπαλες "συμμοριες" μετα την ληξη του Β'παγκοσμιου πολεμου;
    ποια σημασια της λεξης εννοουσαν οσοι την χρησιμοποιησαν "επισημως"σαν πρωτο συστατικο της λεξης "συμμοριτοπολεμος;"
    Γιατι εγκατελειφθη ο ορος;
     
  8. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Δεν φτάνει που τη στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη προσπάθησε - με σωστό ή λάθος τρόπο - να ζήσει ειρηνικά και να επουλώσει τις πληγές του πολέμου, εμείς εδώ φαγωθήκαμε μεταξύ μας για άλλα πέντε χρόνια, διαλύθηκε ότι είχε μείνει όρθιο από πόλεμο και τριπλή κατοχή, διαιρεθήκαμε για άλλα 30 και χρόνια και φτάνουμε τώρα 60 χρόνια μετά να λέμε "συμμοριτοπόλεμος".

    Την περίοδο 1944 - 1949 δυστυχώς όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν Έλληνες, οικογένειες διαιρέθηκαν και μισήθηκαν, πόλεις - γειτονιές - χωριά χωρίστηκαν στα δύο και όμως: Η τύχη της Ελλάδας είχε κριθεί πιο πριν γραμμένη επάνω σε ένα πακέτο τσιγάρα - το περίφημο 90-10.
     
  9. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Της πατριδος μου σημαια

    Aσφαλως και ηταν ''ΟΛΟΙ'' Ελληνες αυτοι που πηραν μερος στον εμφυλιο.....!!!!!
    Πιο επωνυμοι εξ αυτων.....Σκομπυ,Βαν Φλιτ,Πιουρι Φοι.....κ.λ.π.
     
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δεν θα αναφερθω σε γεγονοτα που ιστορικα εχουν αποδειχθει.Θα σε παραπεμψω στο βιβλιο του Γκατζογιαννη "Ελενη".Διαβασε το εχει ενδιαφερον.
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Της πατριδος μου σημαια

    Αυτοί ήταν φιλέλληνες  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Το γνωριζω.Ειναι η αληθεια της μιας πλευρας. Υπαρχει και η αληθεια της αλλης.Ιστορικα τεκμηριωμενη και αυτη.
     
Thread Status:
Not open for further replies.