Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τιμωρία και εκδίκηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Durcet, στις 29 Οκτωβρίου 2008.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τιμωρία και εκδίκηση

    Συμφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα   αλλά διαφωνώ ως προς τούτο.
    Ό, τι όταν ξεσπάει ο θυμός μας και όταν εκδικούμαστε, για το αντικείμενο της μήνης μας είναι το ίδιο πράγμα. Το κακόμοιρο το ραδιόφωνο οδήγηθηκε στην πλήρη καταστροφή είτε αυτός ο κάποιος απλώς ξέσπασε τον θυμό του είτε γιατί ήθελε να εκδικηθεί μέσω στρατηγικής και τακτικής το καταραμένο μηχάνημα. Θα μπορούσε απλώς να το κλείσει... Για το ίδιο το ραδιόφωνο του είναι παντελώς αδιάφορο η ενδιάθετη πρόθεση του ιδιοκτήτη του. Πήγε στα σκουπίδια.

    Στο ξέσπασμα του θυμού, ουσιαστικά αντιπετιθέμεθα σε αυτό που θεωρήσαμε επίθεση πχ. τη γκρίνια αλλά κάπως άνισα. (μας επιτέθηκαν με μαχαίρι απαντήσαμε με μπαζούκας), λέγοντας από μέσα μας "τώρα θα σου δείξω μωρή"

    Στην εκδίκηση το ίδιο πράττουμε απλά ανασυντασσόμαστε και ετοιμάζουμε στρατηγικές και τακτικές, λέγοντας πάλι από μέσα μας "τώρα θα σου δείξω μωρή".

    Η πρόθεση και ο σκοπός διαφέρει πιθανόν και αλλά άντε πες το αυτό στο/ην υποτακτικό/ή αν μάλιστα το υφίσταται ως τιμωρία...

    Σαφώς σε κλίμακα η εκδίκηση στέκει υπερηφάνως υψηλότερα, δεδομένου ότι θέλει και ένα βαθμό ευφυίας για να καταστρώσεις τεχνικές και στρατηγικές...

    Σε κάθε περίπτωση πάντως εκδίκηση και ξέσπασμα θυμού δεν ταυτίζονται. Αυτό είναι αληθές...
    έχουν όμως και πολλές ομοιότητες.
     
  2. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Συγχωρέστε με για την αφέλεια μου αγαπητοί αλλά για μένα ο κόσμος του bdsm εγείρει πολλά ερωτήματα και ένα από αυτά είναι το πως ο τιμωρημένος οδηγείται στην συμμόρφωση καθώς ο τιμωρός επιλέγει τρόπο τιμωρίας, στην ουσία, επιθυμητό από τον τιμωρούμενο;

    'Ισως το παραπάνω ερώτημα έχει την βάση του στο ότι εγώ λαμβάνω σοβαρά την γενεαλογία της τιμωρίας ως κοινωνικό έθιμο ή εσείς την αγνοείται πλήρως. Η τιμωρία κατα με, απορρέει από την εφαρμογή της δικαιοσύνης, την αποδοση δικαίου προς τον ζημιωμένο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα, και ήρθε να αντικαταστήσει τις προσωπικές τακτικές εκδίκησης καθώς αυτές λειτουργούν μόνο προς την διόγκωση του κυριαρχικού αισθήματος του ζημιωμένου.

    Έτσι όταν η εκδίκηση υποκλίθηκε στην τιμωρία, η τελευταία επιφορτίστηκε με επιπλέον, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, σκοπούς. Η τιμώρια ως μέσο για να γίνει κάποιος αβλαβής, ως παρεμπόδιση περαιτέρων ζημιών. Η τιμωρία ως μέσο απομόνωσης εκείνου που διαταράσσει την ισοροπία του κοινωνικού συνόλου. Η τιμωρία ως μέσο έμπνευσης φόβου σε εκείνους που ορίζουν και εκτελούν την τιμωρία. Η τιμωρία ως είδος αντισταθμίσματος των αγαθών που μέχρι τώρα απολάμβανε ο τιμωρημένος. Η τιμωρία ως μέσο δημιουργίας μιας μνήμης στην κοινωνική συνείδηση αλλά και στην συνείδηση του τιμωρημένου, κοντολογίς σοφρωνισμός/παραδειγματιμός/συμμόρφωση. Η τιμωρία ως πληρωμή ενός τιμήματος, η οποία πρστατεύει τον τιμωρημένο από τις υπερβολές της εκδίκησης. Η τιμωρία ως συμβιβασμός με την φυσική κατάσταση της εκδίκησης.
    Υπό αυτό το πρίσμα η τιμωρία ενός υποτακτικού σε μια bdsm σχέση πως σχετίζεται με την ουσιαστική δράση της τιμωρίας;Μια πιθανή συσχέτιση είναι αποδεχτή: μόνο άμα ο Κυρίαρχος τιμωρεί τον υποτακτικό κανοντας του vanilla sex, ή σε μια σχέση με κύριο χαρακτηριστικό την D/s κατάσταση, αδιαφορεί τελείως για τον υποτακτικό.
    Θεωρώ ότι η τιμωρία στο bdsm χαρακτηρίζεται με το δευτερό γνωρίσμα της εκδίκησης, όμως απογυμνωμένη από το μίσος (αυτό είναι και το πρώτο γνώρισμα της κατεμε), δηλαδή ως μέσο επίδειξης δύναμης, ανωτερότητας και σκληρότητας. Άλλα ποιά η ανάγκη να βαφτίζουμε ή να συγκαλύπτουμε κάτι τέτοιο με τον όρο τιμωρία; Υποτίθεται εχουμε αποδεκτεί γυμνές και ακατέργαστες αυτές τις έννοιες...
     
  3. Jomaru

    Jomaru Guest

    πολυ απλα, την πηδας και το πρωι λειπεις, πανω στο κομοδινο ενα πενηνταευρω... καλη εκδινηση ε?  

    τωρα αν η εκδικηση ειναι τυπου owk-''revenge'' i would like to participate yummie
     
  4. kardy_

    kardy_ Regular Member

    μερικες φορες αληθεια διασκεδάζω με τα νήματα...

    Κυριαρχος και να "εκδικείται" ΔΕΝ υφιστατε!!!!!

    (τωρα βεβαια με τα κομπλεξ και τα τρελα σαββατοκυριακα στου berny που ο καθενας ονειρευτε...
    τι να πω......τι αλλο θα ακουσω?????????)
     
  5. ειναι απολυτως φυσιολογικο απο εκδικηση να τιμωρηθει ο σκλαβος. συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις η τιμωρια ειναι σκληρη και η καταληξη σε ιατρικη περιθαλψη κατ οπιν αδειας του τιμωρου απαραιτητη.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Re: Τιμωρία και εκδίκηση

    Σοβαρα τα λες αυτα,τα πιστευεις βλεπω..χμμ...ειμαστε φυσιολογικοι τελικα.ουδεν σχολιον!να σου πω τι μου ειπε ενας φιλος μου?απ την ωρα που χωρισε ηθελε να εκδικηθει, αυτος νεκρος κ αυτη κερι διπλα του αναμμενο διπλα στο φερετρο του.  αυτη ειναι τιμωρια!
     
  7. για ποιον απο τους δυο τους τιμωρια?

    τιμωρια ειναι πολλα πραγματα για εμενα το πιο σκληρο σε σωματικη τιμωρια ειναι να εχεις να χυσεις τρεις μηνες και καθε μερα το μαστιγιο να σε ματωνει..
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Πες ότι αστειεύεσαι και ότι δεν τα πιστεύεις αυτά στα αλήθεια please!...