Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι ΔΕΝ σας αρέσει σε μια βανιλα σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 6 Οκτωβρίου 2020.

  1. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Δεν εισηγούμαι τίποτα. Αυτό που λέω είναι πως υπάρχει ορισμός του βανίλα. Επίσης η έλλειψη kinky & s/m στοιχείων, δεν κάνει το σεξ διεκπεραιωτικό. Υπάρχουν ανώμαλοι   άνθρωποι που τους αρέσει και απολαμβάνουν αυτού του είδους σεξ.
    Θέλετε να μας πείτε πως στο "δικό μας" D/s δεν υπάρχει χειριστικοτητα;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    γιά το δικό σας δεν ξέρω  
    στο κ/υ δεν χρειάζεται κάποια δικαιολογία ή επιχειρηματολογία για το τι θέλω να κάνεις. κάνεις αυτό που θέλω.
     
  3. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Είναι γνωστό άλλωστε πως κανένα Κ δεν στέλνει πρώτο μήνυμα ή δεν κάνει πρώτο κίνηση γνωριμίας ώστε να χρειαστεί/προσπαθήσει να (δια)χειριστεί την κατάσταση και το άλλο άτομο.
    Όλες ξεκινούν με ξαφνικό μήνυμα/αίτηση του υ.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    διαχείριση και χειριστικότητα διαφέρουν. το να σου τραβήξει την προσοχή κάποιο υ, δεν αποκλείει ή δεν έρχεται σε σύγκρουση με την κυριαρχικότητα. το να ασχοληθείς με υ, με ψ κεφαλαίο, νομίζω πως αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχικότητα.
     
  5. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

     
    Δεν αντιλέγω στο πρώτο σκέλος. Ούτε καν προσδιδω αρνητική χροιά στη χειριστικοτητα.
    Αυτό που λέω είναι πως, η επιτυχημένη χειριστικοτητα καταλήγει σε έλεγχο.
    Και υπάρχει τόσο στο bdsm όσο και στο βανίλα.
    Δεν είναι ο έλεγχος η διαφορά μεταξύ bdsm και βανίλα.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    εύστοχα λέτε οτι και η χειριστικότητα μπορεί να καταλήξει σε έλεγχο, αλλά σε χειριστικό, όχι κυριαρχικό. προσωπικά της αποδίδω εξαιρετικά αρνητικό φορτίο, μάλιστα θεωρώ κριτήριο αποκλεισμού απ το βδσμ κ/υ το θεμέλιο της χειριστικότητας. άλλες κ/υ μπορούν να στηρίζονται στην χειριστικότητα.
    παραμένει η ασάφεια του "βανιλα".
     
  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν μόνο μια προσπάθεια επιβολής ελέγχου, χωρίς μόνιμη κατεύθυνση ή σαφή διαχωρισμό θέσεων (εγώ οδηγώ, εσύ ακολουθείς), εξ ου και η συχνή εναλλαγή [προσπάθειας] ελέγχου από τον ένα στον άλλον και απάνω στο ίδιο ζήτημα, όπως ο ίδιος αναφέρατε. Σε μη ασύμμετρες σχέσεις ανταγωνισμός και σύγκρουση δεν αποκλείονται, ενώ σε ασυμμετρία δεν χωράνε: η δομή είναι μόνιμη και σαφής, το ζήτημα έχει λυθεί εκ των προτέρων ακριβώς λόγω των χαρακτηριστικών της σχέσης. Ή λύνεται συνοπτικά ΠΟΛΥ σύντομα  

    Δοκιμάστε να γκουγκλάρετε kinky sex ideas, kinks & fetishes, kinkier sex. Θα βρείτε πλήθος από s/m πρακτικές: spanking, δέσιμο, ζεστό κερί, roleplay, strapon και άλλες. Και όλα αυτά σε Glamour, Cosmopolitan, Men's Health, όχι ακριβώς για συνειδητοποιημένο bdsm κοινό - και χωρίς ποτέ αναφορά σε bdsm επίσης, εκτός από μια περαστική αναφορά στην περιποίηση ("In the kink community, this is commonly referred to as “aftercare”).
    Ή θεωρείτε ότι αξεσουάρ όπως τα παρακάτω δεν αποτελούν kinky-s/m στοιχείο; Τα πουλάει γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα supermarket για τον Άγιο Βαλεντίνο...

     

    Για την έννοια βανίλα θα βρείτε περισσότερα στο νήμα D/s vs vanilla ?, όπου ανάμεσα στους υπόλοιπους ανέφερα κι εγώ την δική μου ερμηνεία για την ασαφέστατη έννοια αυτή - γιατί αλήθεια, δεν υπάρχει ορισμός, ή μάλλον, υπάρχει πληθώρα ορισμών και κανένας δεν συμφωνεί με κανέναν άλλον - εκτός από ένα γενικό, συχνά απαξιωτικό, Βανίλα-Είναι-Όσοι-Δεν-Κάνουν-Τις-Θαυμαστές-Κινκιές-Που-Κάνω-Εγώ-Γατάκια.

    ΥΓ Στο νήμα Ουρολαγνεια: μηπως ειναι και βανιλα τεχνικη? το θέμα πιάνεται από την ανάποδη, από την πρακτική προς τον γενικότερο προσδιορισμό. Έχει ενδιαφέρον.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτό δεν είναι έλεγχος, είναι χειριστική απόπειρα ελέγχου και χωρίς καθορισμένους ρόλους ακόμα και αν οι αποφάσεις γέρνουν μονόπαντα (βλέπε "σέρνει καράβι")

    Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    me too  
    @Arioch απόπειρα είναι σε περίπτωση που δεν καταφέρνει το σκοπό. Αν τον καταφέρνει είναι έλεγχος.
    @tithon δεν εξετάζω τι είδους έλεγχος είναι. Διαφωνούμε στο ότι είναι έλεγχος (οποιουδήποτε είδους) ;
    @estelwen ορισμός υπάρχει (και είναι σχεδόν ίδιος) από το γειτονικό σάιτ με τα **** έως και το psychologytoday (ενδιάμεσα μπορείς να τον βρεις από το wiki έως το urban dictionary).
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    στο οτι ενω υπάρχει ελεγχος με σαφή κατεύθυνση, εξακολουθούμε να ονομάζουμε ασαφώς βανιλα μιά συσχέτιση, δεν διαφωνούμε.
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η έρευνα δεν έφερε και πολύ πειστικά αποτελέσματα. Θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες προσπάθειες ορισμού παρακάτω, όχι ιδιαίτερα σημαντικό που μοιάζουν μεταξύ τους, βασίζονται στην άρνηση του αντιθέτου τους (μη κίνκυ, όχι βδσμ, απουσία φετίχ κλπ), το οποίο προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσει ορισμό, αν μη τι άλλο γιατί προϋποθέτει μια προηγούμενη (ανύπαρκτη) συμφωνία για τους "αντίθετους" ορισμούς (αποφασίσαμε τι είναι το κίνκυ βδσμ κλπ; ) αλλά και για άλλους επιπλέον, όπως basic, conventional, standard.  


    **** γειτονικό σάιτ (συνοπτικά, στο glossary): Vanilla - A person with without any identified kinks or fetishes
    psychologytoday: Vanilla sex refers to conventional sex that conforms to the very basic expectations with a culture
    wikipedia: Vanilla sex, sexual behavior which a culture regards as standard or conventional and typically involves sex which does not include elements of BDSM, kink, or fetishism
    urbandictionary: vanilla - The opposite of kinky. Not in any way involved with BDSM
    bdsmwiki: vanilla is a reference "the norm" or "blandness" and specifically points to a distinct lack of kink [οι πιο αστείοι προσδιορισμοί είναι εδώ, όπως "α lack of owning any sex toys", really;]
     
    Last edited: 18 Δεκεμβρίου 2020
  12. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Το ψ τι είναι;