Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι επικίνδυνο στο BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 4 Οκτωβρίου 2021.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Κατανοώ αυτό που λέτε. Άλλωστε, γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην ξέρεις τι είναι αυτό που είσαι, αν υπάρχει και πως λέγεται κλπ. Δεν πάθαμε και τίποτα, βέβαια...

    Χωρίς καμία διάθεση να κινδυνολογήσω...
    Γιατί το bdsm μια χαρά είναι και δεν θεωρώ ότι κινδυνεύει από τίποτα. Συνεχίζει και θα συνεχίσει, και όσοι το ζουν θα εξακολουθήσουν να το ζουν,

    Θεωρώ, όμως, ότι μειώνεται -έως και ακυρώνεται μερικές φορές- το όφελος της θετικής πλευράς του νομίσματος, που αναφέρετε, γιατί όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η αφομοίωση του bdsm στους κόλπους
    ενδέχεται να αλλοιώσει/μεταλλάξει το νόημα του ονόματος που θα βρουν, σε βαθμό που το
    αποτέλεσμα λίγη, ή ουδεμία, σχέση να έχει με

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    P.S. Ειλικρινής -και ενδιαφέρουσα κατ' εμέ- ερώτηση. Αυτό:
    γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί?
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μπήκα στο νήμα με αφορμή αυτό το ποστ, κούμπωσε με μερικές σκέψεις μου σήμερα, που προήλθαν από τελείως άλλα πεδία.
    Εδώ θίγετε ένα άλλο θέμα, που δεν έχει κάνει με την "επικινδυνότητα" στο BDSM. Το BDSM είτε είναι ενδογενώς επικίνδυνο είτε δεν είναι. Αν είναι ενδογενώς επικίνδυνο, το ότι γίνεται της μόδας δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο.

    Εκτός αν...
    ... η μαζικοποίηση αυτή επηρεάζει το BDSM, αλλά θα φανταζόμουν ότι τότε το επηρεάζει προς το "ακίνδυνο"
    ... μιλάμε για το ελληνικό BDSM. Εδώ, επειδή αποδεχόμαστε έναν θεσμό, ένα ρεύμα, μια στάση ζωής αφού πρώτα την έχουμε υπονομεύσει ως προς όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να μειώσουν την αυθαιρεσία μας γενικότερα, έχουμε δηλαδή αυτόν τον τρόπο να "το φέρνουμε στα μέτρα μας", δεν υποθέτω ότι το κάνουμε, με αυτόν τον τρόπο "επικίνδυνο". Το κάνουμε, απλά, σαν τα μούτρα μας. Τα οποία, δεν είναι εν γένει επικίνδυνα, δεν είναι αυτό το πρόβλημά τους.

    Και αφού μπήκα στο νήμα, δύο λόγια επί της, ας πούμε, ουσίας του:
    Πρώτα πρώτα πάσχει από μετάφραση. Δεν ενδιαφέρει αν είναι από γκουγκλ ή από μουγκλ αλλά όταν μεταφράζεται το "about BDSM" σε "για το BDSM" έχουμε αλλοίωση του νοήματος σε βαθμό που να γίνεται ακατανόητο, διότι "για το BDSM" μπορεί να είμαι επικίνδυνη εγώ, κάτι "στο BDSM" μπορεί να είναι επικίνδυνο για μένα.

    Δεύτερο, αν και καλά έπρεπε να έρθει εδώ, τότε ας πήγαινε στο sex και σχέσεις, αφού είναι η ματιά τρίτων στο BDSM, που, κάποτε, το 2009, είχαν μάλιστα εκφράσει την επιθυμία, να ακούσουν "την δική μας" γνώμη. Αυτοί την δική μας όχι εμείς την δική τους, ώστε να έχει νόημα να το βάλουμε στο BDSM Discussion.

    Τρίτον, οι τρίτοι δικαιολογούνται να μην ξέρουν την τύφλα τους ως προς τις ρίζες του BDSM, γιατί υπάρχει και ποιο το νόημά του. Διότι αυτό δείχνουν τα επιχειρήματα που μετέρχονται. Και ποια είναι αυτά;
    Ότι "δεν μπορούν να αγαπήσουν αλλιώς" όσοι κάνουν BDSM. Που έχει ουσία και νόημα στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, από όπου άλλωστε και προήλθε, για τον ψυχαναλυόμενο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ως κοινωνική στάση ή φιλοσοφική αντίληψη είναι άκυρο, αφού δεν έχει προκείμενες στο επιχείρημα. Στην ψυχανάλυση έχει προκείμενες, που όμως είναι αφανείς εδώ σε εμάς και έτσι όπως σερβιρίστηκε στο άρθρο.
    Ότι το BDSM βασίζεται στο τρίπτυχο "ενοχή, ντροπή, αναστολή στην έκφραση συναισθήματος". Και αυτό μόνον κατά περίπτωση μπορεί να εξεταστεί αλλά και πάλι δεν μας γίνεται σαφές από το άρθρο γιατί κάνει το BDSM "επικίνδυνο".
    Ότι ένας 67χρονος πήγε στο νοσοκομείο επειδή γούσταρε να περάσει το απόγευμά του δεμένος σε ένα Χ στο dungeon της περιοχής του, αλλά, ευτυχώς, σώθηκε, πληροφορούμαστε. Καλά να είναι να το θυμάται τώρα στα 80 του ο άνθρωπος και να χαμογελάει καθώς περιμένει το χαμομήλι του στην πολυθρόνα. Και να σκέπτεται μέσα του "καλά που δεν είχα πάρει βιάγκρα να πάω σε μπορντέλο εκείνο το απόγευμα, είχα ρίξει κόρωνα γράμματα και βγήκε το dungeon."

    Αυτά είναι επιχειρήματα όχι σοβαρά, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, εφόσον τα διάβασε. Οπότε, εμείς, τι σχέση έχουμε με αυτά;
     
  3. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Χαίρομαι που το καταλαβαίνετε  
    Με όλο το θάρρος θα σας πω, πως αυτό το λέτε πλέον κατόπιν εορτής...
    Το γνωρίζω πως γενικά δεν κινδυνολογείτε έχω διαβάσει τα γραφόμενά σας εδώ στο forum.
    Και με βρίσκει 100% σύμφωνη πως όσοι το ζουν θα συνεχίσουν να το ζουν αλλά και όσοι πρόκειται να συστηθούν συνειδητά με το bdsm κι εκείνοι θα το ζήσουν!! Και τι ωραία!! Όλα σιγά σιγά θα μπουν στη θέση τους, μα δεν είναι υπέροχο; Αυτό κυρίως ήθελα να τονίσω και με την προηγούμενη απάντησή μου, πως δεν είναι μόνο κακό όταν κάτι γίνεται μόδα. Γιατί στη τελική μόδα είναι θα περάσει  
    Σε αυτό το σημείο θα σας πω πως με έχει απασχολήσει αυτό που λέτε αλλά θεωρώ πως δεν είναι το κατάλληλο νήμα ώστε να συζητηθεί. Δεν θα μακρυγορήσω λέγοντας μόνο, πως ίσως στην προκειμένη περίπτωση βάζοντας σε μία ζυγαριά τα θετικά κι αρνητικά να μην είναι το ζητούμενο αυτό καθ'αυτό αλλά πως το άτομο βρήκε /ανακάλυψε αυτό που του έτρωγε τα σωθικά.
    Θα σας θέσω κι εγώ μία ερώτηση, λέγοντας από πριν πως είμαι άνθρωπος του by the book για μένα μιλώντας και μόνο.
    Γιατί έχει σημασία να μην αλλοιώνεται /μεταλλασεται άρα κι εξελίσσεται ( ; ) το νόημα αυτών που τρώει τα σωθικά;
    Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σε τι ακριβώς αναφέρεστε, θα θέλατε να γίνετε πιο επεξηγηματικός;  
    Για πολλούς λόγους που μπορώ να σας αναφέρω κάποιους αν πραγματικά το επιθυμείτε.
    Ουδεμία σχέση δεν έχει με το τι θα πει ο κόσμος και σίγουρα εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί αλλά ούτε και μου είναι κι εντελώς αδιάφορο.

    Edit: στο τέλος που γράφω πως δεν με απασχολεί αλλά ούτε και μου είναι αδιάφορο πηγαίνει ως απάντηση στην ερώτηση που κάνετε στο τέλος "γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί"
     
    Last edited: 17 Οκτωβρίου 2021
  4. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Απάντησα στο παρακάτω μήνυμα
    Έχω πάρει θέση επί του νήματος
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Καμία αντίρρηση, άλλωστε μου άρεσε το ποστ σας  
     
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Φυσικα...  

    Η -όποια- εξέλιξη συνετελείτο και εξακολουθεί να συντελείται από τα άτομα που το ζουν, το αγαπάνε και ασχολούνται με αυτό. Πουθενά το κακό. Καμία εναντίωση στην εξέλιξη.
    Είμαι, όμως, πολύ επιφυλακτικός στις εξελίξεις που θα επιφέρει το σύνολο που ουδεμία σχέση έχει με το bdsm και που, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα το προσαρμόσει σε αυτά που το ίδιο καταλαβαίνει. Με τον τρόπο που τα καταλαβαίνει...

    Και καλά κάνετε...
    Μην ξεχνάτε, όμως, πως τα εκ του αποτελέσματος συμπεράσματα είναι, συνήθως, και τα πιο ασφαλή!


    Συμφωνώ, και βλέποντας να ανακύπτουν ερωτήματα, όπως:
    αλλά και ενδιαφέρον για το θέμα -χωρίς να υφίσταται σχετικό νήμα για να γραφούν απόψεις- όπως εδώ, ίσως να άξιζε τον κόπο, η συζήτηση να μεταφερθεί σε δικό της νήμα.
     
  7. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Αυτό αξίζει ένα νήμα μόνο του. Αυτό είναι ένα παράπονο που συχνά πυκνά γράφεται ή στις συναντήσεις κρυφακούγεται στα πηγαδάκια.
    Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει επιχειρήματα που καθιστούν επικίνδυνο το να χρησιμοποιείται η bdsm κουλτούρα για να γαμήσει κάποιος/ γαμηθεί κάποιος, κάποια, κάποιο
     
  8. Harry Demos

    Harry Demos Υγεία, επικοινωνία, επανάληψη.

    ... "αθλητής" καρδιοαγγειακης άσκησης δηλώνω, φανατικός οπαδός. Ναί, ενδιαφέρομαι να γνωρίσω άλλες συναθλητριες για να κάνουμε συχνή έως περιστασιακή προπόνηση (ζευγάρι ακόμη καλύτερο!) -Άποψη!   
     
    Last edited: 17 Οκτωβρίου 2021
  9. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Συμπληρωματικά αυτού, δεν έχουν αναφερθεί ( ακόμα ) , για λόγους που δεν κατανοώ, συνήθεις κίνδυνοι που υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις εξάρτησης, συμπεριλαμβανομένων των βδσμικών όπως :

    - Η εκμετάλλευση της εξάρτησης από το Κ μέλος.
    - Οι αντιδράσεις του Υ μέλους , από την διακοπή μιας σχέσης εξάρτησης.

    Επιχειρήματα που καθιστούν επικίνδυνο το να χρησιμοποιείται η bdsm κουλτούρα για να γαμήσει κάποιος/ γαμηθεί κάποιος, κάποια, κάποιο ;
     
  10. Harry Demos

    Harry Demos Υγεία, επικοινωνία, επανάληψη.

    • το να του αρέσει, να συνεχίσει να το κάνει και να μην μπορεί να κατηγορήσει αλλον για αυτό.
    • Κάτι άλλο;
     
    Last edited: 17 Οκτωβρίου 2021
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ασε τα (μ)πουστικα μελισσακι. Δεν εξεφρασα κανενα παραπονο. Επιασες το πνευμα της απαντησης μου. Νομιζω...
     
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor