Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ανήθικο στο Bdsm;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 13 Οκτωβρίου 2007.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συνεπώς γιατί βρισκεται εκεί; στα πλαίσια μιας σκηνής, στην διαδικασία να ανήκει, για καποιο αλλο λόγο;
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Στην διάρκεια μίας απλής συνάντησης.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Ηλίας¨ως γνωστόν είθισται σε αυτή την περίπτωση ότι διαδραματιστεί να έχει προσημφωνηθει, αν μιλάς για μη τηρηση της συμφωνίας είναι προφανώς το ίδιο μεμπτό με οποιαδήποτε άλλη παραβίασή της.

    Αν και ο όρος "βιασμός" είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος δεν νομίζω πως τυχόν άλλες παραβιάσεις μπορούν να ληφθούν αψήφιστα.
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Στην περίπτωση μη ύπαρξης μίας συμφωνίας, ως συμφωνηθέντα θεωρούνται τα όρια που επιβάλει η εκάστοτε κοινωνία. Δύο άτομα γνωρίζονται…

    «Γεια σας είμαι η σκλάβα τάδε»
    «Γεια σου είμαι ο Κύριος τάδε»

    Ο Κύριος αρπάζει την σκλάβα και την βιάζει. Ανήθικο;

    «Γεια σας είμαι η τάδε»
    «Γεια σας είμαι ο τάδε»

    Ο δεύτερος αρπάζει την πρώτη και την βιάζει. Ανήθικο;

    Την βλέπω σαν μία αγνή έκφραση σαδιστικής τάσης. Πιθανόν η παραβίαση των άγραφων συμφωνηθέντων να εξηγείται από μία ψυχοπαθολογική κατάσταση.
    Πιθανόν όμως η παραβίαση να εξηγείται και από μία αντισυμβατική έκφραση του σαδισμού ενός υγιούς ανθρώπου.

    Είναι ανήθικο;
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Μα είναι μέσα στα καθήκοντά του η παροχή ερωτικών υπηρεσιών. Η θεσμοθέτηση αυτών των καθηκόντων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο προχωρώ στη διαδικασία να αναλάβω την κηδεμονία του.

    ΥΓ. Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εξέλιξη της συζήτησης.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δεν αναφέρομαι σε κάποιον που ανήκει σε κάποιον κυρίαρχο Καρδιά μου  
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλημέρα Ηλία :*

    Δεν είχα αντιληφθεί ότι αναφερόσουν σε μη ιδιόκτητους σκλάβους. Κατά καιρούς έχω υποχρεώσει κάποιους ανθρώπους να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή μαζί μου, αλλά δεν με έκρινα ως ανήθικη επειδή είναι ξεκάθαρο πως ανδρικός βιασμός κάτά κυριολεξία δεν υφίσταται εφόσον για να επιτευχθεί τεχνικά η διείσδυση προαπαιτείται και η ανδρική συναίνεση. Αν ήμουν άνδρας και μπορούσα (εφόσον η έλλειψη ερωτικής της διάθεσης δεν θα απαγόρευε τη διείσδυση και εφόσον θα είχα τη μυική δύναμη ώστε να την ακινητοποιήσω) να βιάσω μία γυναίκα θα το έκανα; Στο βαθμό που μπορώ να ταυτιστώ με έναν άνδρα, σκέπτομαι πως ναι, θα το έκανα. Αλλά και πάλι, αν έλεγα πως θα με θεωρούσα γι αυτό ανήθικη, θα ήμουν ανειλικρινής, ιδιότητα που σίγουρα αντιτίθεται στην ηθική μου. Το μόνο ελαφρυντικό που μου δίνω είναι πως δεν μπορώ να ταυτιστώ σε μεγάλο βαθμό με έναν άνδρα και πως αν μπορούσα ίσως να είχα και την ωριμότητα που προσδίδει κάθε μόνιμη θέση ισχύος ώστε να αισθανθώ ενοχές.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    1) Αγνή μάλιστα, ως προς το κίνητρο τουλάχιστον. Αλλά γιατί ο βιασμός εκφράζει σαδισμό εφόσον δεν είναι απαραίτητο πως προκαλεί πόνο και πώς από τον πόνο αυτό πηγάζει η ερωτική διάθεση του βιαστή; Ο βιασμός είναι απλώς μία απαίτηση είσπραξης ερωτικής ευχαρίστησης.

    2) Το ότι απαιτώ να ικανοποιούμαι σεξουαλικά ανεξάρτητα από το αν η ικανοποίηση αυτή επέρχεται μέσα από δραστηριότητα που οδηγεί και στη σεξουαλική ικανοποίηση του έτερου, γιατί είναι δείγμα του σαδισμού ή ανηθικότητάς μου; Εγώ σκέπτομαι το σεξ σαν μία διαδικασία που έχει μοναδικό σκοπό να ευχαριστεί εμένα, όπως και το φαγητό για παράδειγμα. Όταν τρώω, δεν ρωτώ το μοσχάρι αν ήθελε να θανατωθεί (και όταν αυνανίζομαι δεν ρωτώ το χέρι μου αν θέλει να συμμετέχει στη διαδικασία - αλλά σίγουρα το χέρι δεν έχει και άλλες ιδιότητες πέραν των εκτελεστικών), γιατί να ρώτήσω λοιπόν έναν υποτακτικό άνδρα, εφόσον θεωρώ εαυτόν ανώτερο αυτών των δύο (του μοσχαριού και του υποτακτικού, βάσει προφανώς διαφοροποιημένων κριτηρίων), και επομένως θέτω τις επιθυμίες μου άνω των δικών τους; Δεν θα ήταν ανήθικο απέναντι στην ανώτερη πνευματικότητα της ανθρώπινης φύσης μου να επιτρέψω να πεθάνω εγώ από την πείνα για να μην πεθάνει ένα μοσχάρι; Το μεγάλο ψάρι είναι ανήθικο επειδή τρώει το μικρό ή μήπως το τρώει από κακία και όχι από πείνα;
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Το πιο ανηθικο πραμα το BDSM ειναι αυτο που κανει καποιος στον εαυτο του... δηλαδη κολαει σε ενα στατους και ειτε του αρεσει ειτε οχι κάθεται.
     
    Last edited by a moderator: 24 Οκτωβρίου 2007
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Συνυπολογίζοντας και το ότι άλλαξες το Status σου από Master σε Mistress, μπορώ να γράψω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου τί ακριβώς εννοείς...
     
  11. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Την περίπτωση αυτή θα την χαρακτίριζα ανήθικη, διότι δεν υπάρχει κανένα Κυριαρχικό δικαίωμα του ενός προς την άλλη.

    Έχουμε δυο ενήλικες που γνωρίζονται με κοινό στόχο την σεξουαλική τους ικανοποίηση. Εαν, κατά την διάρκεια μιας σαδομαζοχιστικής σκηνής, ο Κύριος τάδε "βιάσει" την σκλάβα (τα εισαγωγικά υπάρχουν διότι προσωπικά δεν βλέπω βιασμό εδώ), δεν θεωρώ την πράξη ανήθικη. Η συγκατάθεση μιας sub να μετέχει σε ένα session δίνει το δικαίωμα στον Κυρίαρχο να την μεταχειριστεί όπως επιθυμεί ο Ίδιος, ακόμα και στην περίπτωση που δεν Του ανήκει.
    Σε περίπτωση που ένας από τους δυο δεν επιθυμεί το σεξ με τον άλλο, τότε το θεωρώ ανήθικο, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό του προηγούμενου παραδείγματος.

    Δράττομαι της ευκαιρίας να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω...

    Δύο άτομα γνωρίζονται…

    «Γεια σας είμαι η σκλάβα τάδε»
    «Γεια σου είμαι ο Κύριος τάδε»
    Αφού συμφωνήσουν να κάνουν ένα session, η σκλάβα λέει
    «Κύριε τάδε, θα ήθελα να σας πω πως δεν μπορώ να κάνω το Χ. Μου είναι αδύνατον και θα ήθελα να το σεβαστείτε.»
    Ο Κύριος τάδε συμφωνεί, αλλά την στιγμή του session κάνει το Χ στην σκλάβα, ακυρώνοντας την συμφωνία τους. Είναι ή δεν είναι ανήθικο και γιατί;
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Syrah ακόμα και ανακλαστικά να είναι ερεθισμένος ένας άνδρας, αυτό δε σημαίνει ότι έχει συναινέσει. Άσε που μπορείς να πάρεις και έναν άνδρα από πίσω, δίχως την συναίνεση του.

    Κατά την διάρκεια ενός βιασμού, ο δέκτης μπορεί να νιώσει δυσφορία ή και πόνο, ψυχολογικό ή και σωματικό, ότι πρέπει δηλαδή για να τραφεί ένας σαδιστής.

    Το πιθανότερο κιόλας για έναν σαδιστή να τρέφεται από την πράξη που συμβαίνει ενάντια στη θέληση του δέκτη. Οπότε L_Strike θα πρέπει να χαρακτηρίσω τα γούστα ενός σαδιστή, ανήθικα;
     
    Last edited by a moderator: 24 Οκτωβρίου 2007