Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι μας κάνει διαφορετικούς?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSad, στις 12 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. DeSad

    DeSad New Member

    Έχω αυτόν τον προβληματισμό και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας....
    Τι μας κάνει διαφορετικούς εμάς που ασχολούμαστε με το bdsm από όλους τους υπόλοιπους 'κοινούς θνητούς'? Τι διαφορετικό έχουμε εμείς και κάνουμε πράγματα τα οποία η πλειοψηφία τα βρίσκει από ανόμαλα έως άρρωστα? Και βασικά νομίζετε ότι όντως έχουμε κάτι διαφορετικό ή απλά ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν στη θέση μας υπό κάποιες συνθήκες??
     
  2. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Εννοείς, τι είναι αυτό που μας έσπρωξε προς το bdsm?
     
  3. Animator

    Animator Regular Member

    Μα αυτα που μας διαμορφωσαν ολους εξαρχης ηταν οι καταστασεις και οι συνθηκες στις οποιες ζησαμε απο την πρωτη στιγμη που το ωαριο ενωθηκε με το σπερματοζωαριο μεχρι και τωρα. Αυτα ειναι που διαμορφωνουν την προσωπικοτητα του καθε ατομου. Τα γονιδια ειναι απλα "προδιαθεσεις" (ισχυρες η και μη) για αλλες κατευθυνσεις. Την τελικη επιλογη την κανει ο καθενας. Having said that ουσιαστικα δεν μπορει κανεις να πει τι ειναι ανωμαλο και αρρωστο αφου δεν μπορει ποτε κανενας να προσδιορισει καθολικα (για ολα μα ολα τα ανθρωπινα οντα) τι ειναι 'φυσιολογικο' και 'υγιεινο' αφου οι αρχικες αυτες συνθηκες διαφερουν σε ολους like it or not.
    Μου φαινεται καπως ως τσαμπα αναλυση ενος θεματος τοσο ποικιλομορφου οσο και τα ατομα που το διαμορφωνουν.
     
  4. DeSad

    DeSad New Member

    Απάντηση: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    οχι ακριβώς. Με ενδιαφέρει το τι μας κάνει να λατρέυουμε το bdsm, και αν αυτό το κάτι το έχουμε μόνο εμέις... Πχ αν αυτό που έσπρωξε εμένα στο bdsm συνέβαινε και σε κάποιον άλλο, θα γινότανε και αυτός σαν κι εμένα?
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Τι μας κάνει διαφορετικούς?


    Άντε πάλιιιι...  


    animator, αυτά που γράφεις, είναι η προσωπική σου αντίληψη γιά τα πράγματα, έτσι; Ή μήπως μπορείς να αναφέρεις επιστημονικές πηγές, γιά να τα στηρίξεις;




     
  6. Animator

    Animator Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    Προσωπικη αποψη βεβαιως που διαμορφωθηκε επειτα απο αρκετο διαβασμα και ομιλια με αρκετα ατομα σχετικα και μη με το bdsm.  
    Φυσικα μπορει να κανω λαθος, τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    Ναι, μπορεί να κάνεις λάθος. Κατά τη δική μου άποψη, που είναι αντίθετη από τη δική σου, μάλλον κάνεις.

    Τέλος πάντων, είναι μιά κουβέντα που την έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές εδώ χωρίς να έχουμε καταλήξει πουθενά, ακριβώς επειδή κανείς δεν μπορεί να στηρίξει αυτά που λέει, με επιχειρήματα βασισμένα στην επιστήμη. Γι' αυτό ρώτησα, είπα μπας και εσύ, μπορούσες...


     
  8. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    Νομίζω ότι η βασική διαφορά είναι η διέγερση από την εξουσία -BD- και τον πόνο -SM, είτε την ασκούμε είτε μας ασκείται.

    Είναι θέμα (κοινωνικών) συμβάσεων.

    Μου θυμίζεις το "Life of Brian":
    Brian: You are all different!
    Crowd: Yes, we are all different!
    Person: I'm not!
     
  9. blackrose

    blackrose Guest

    Απάντηση: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    To bdsm δεν είναι ψυχολογικό αποτέλεσμα κάποιων καταστάσεων αλλά σεξουαλικές προτιμήσεις..εκπλήρωση φαντασιώσεων στην ουσία. Δε γεννιέται κάποιος με αυτό, το ανακαλύπτει με το καιρό και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανωμαλία το να προτιμάς κάτι που σε άλλους φαίνεται άρρωστο.Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.Στη σεξουαλική μας ζωή είναι απόλυτα φυσιολογικό ΌΤΙ και να κάνουμε απλά ίσως πιο προχωρημένο και δύσκολο να το κατανοήσει ένα "κλειστό" μυαλό..
    Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως δε πρέπει να γίνεσαι ποτέ επικριτής αλλά υποστηρικτής της κάθε διαφορετικής απόψεως πάνω στο σεξ.Ή αν δεν μπορείς να χωνέψεις την διαφορετικότητα του άλλου τουλάχιστον μην ασχολείσαι μαζί του.Εξάλλου ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Όπως ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα στη ζωή του έτσι είναι κ στο σεξ. Μία μοναδική παρουσία..
    "Δε πρέπει να μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να αναλύεις την ανάγκη σου για ένα φετίχ ή ακόμα και μια φαντασίωση. Εξερευνείς πλήρως τον εσωτερικό σου εαυτό και περνάς καλά!" (πηγή από site bdsm)
    Επίσης αυτό που ίσως μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους είναι στα taboo που μπορεί να έχουμε (ή να μην έχουμε  )και στο τρόπο σκέψεως γύρω από αυτό το θέμα..στο πόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε και πώς το αποδεχόμαστε σαν τρόπο ζωής. όταν διαβάζω σε όλα τα site περί αυτού πως πρέπει κάποιος να διαθέτει νοημοσύνη, σοφία, δημιουργικότητα, πάθος, ειλικρίνεια, και εμπειρία για να ασχοληθεί με το BDSM... τότε όχι δε μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί με αυτό παρά μόνο αν τηρεί κάποιες προδιαγραφές σαν άτομο...
    Έχει δημιουργηθεί μια ιδέα γύρω από το bdsm και γενικώς γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις που έχει ο καθένας και δεν είναι συνηθισμένες πως είναι άρρωστες και αφύσικες.Και επίσης ότι όλες αυτές οι επιθυμίες κρύβουν ψυχικές διαταραχές. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο!!!!!!!! Δεν μπορούν να παραδεχτούν ακόμα και τα "ήσυχα" ζευγάρια πως μια δόση bdsm την έχουμε ΟΛΟΙ μας..όταν σ' αρέσει αγαπητέ μου να βάζεις με δύναμη το όργανό σου είσαι bdsmιστής ΤΕΛΟΣ....
    Συμπέρασμα δικό μου ??Όλοι κρύβουμε κάποιας μορφής bdsm μέσα μας. ΟΛΟΙ. Το θέμα είναι πότε,πώς και ΑΝ έχουμε την επιθυμία και τη θέληση να το βγάλουμε προς τα έξω...Αυτά τα ολίγα! Πάντα κατά τη γνώμη τη δική μου!Δεν επιβάλλω σε κανέναν την άποψη αυτή  
     
  10. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Φίλε μου

    ...αυτό σωστό...




    Κι' όμως μπορεί...Κατά το δοκούν βέβαια. Κρίνοντας "ο κανένας" εξ' ιδίων. Οπότε αυτό δεν καθιστά την κρίση του απαραίτητα σωστή...


    Oversimplification...
    Κοινώς γραμμικοποίησες μη-γραμμικά πράγματα. Ειδικά βάζοντας πληθυντικό πρόσωπο. Ακόμα και το Α' ενικό είναι παρακινδυνευμένο. Το τι μας διαμορφώνει είναι άπατο. Αν ρίξεις βότσαλο αμφιβάλλω αν θα ακούσεις κάτι. Όσο για το αν "την τελική επιλογή την κάνει ο καθένας" είναι κι'αυτό θέμα οπτικής.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Τι μας κάνει διαφορετικούς?

    Δεν νιώθω διαφορετική από τους άλλους...
     
  12. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    "που να τρέχω στο χωράφι με τις γόβες"