Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι νήματα επιθυμείτε?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος The King, στις 2 Φεβρουαρίου 2011.

?

Τι νήματα επιθυμείτε?

  1. Νήματα θεωρητικής ανάλυσης του BDSM

    22,2%
  2. Πρακτικά νήματα BDSM, π.χ. τεχνικές, εμπειρίες, φετίχ

    63,9%
  3. Νήματα σχετικά με kinky play, που όμως δεν περιλαμβάνουν πρακτικές BDSM

    5,6%
  4. Νήματα ελαφριά, εισαγωγικά στο BDSM

    0 vote(s)
    0,0%
  5. Νήματα βανίλλα

    8,3%
  1. Αφορμή για αυτή τη δημοσκόπηση πήρα από το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, ενδιαφέροντα νήματα, που άπτονται άμεσα θεμάτων BDSM, έχουν μικρή συμμετοχή και αυτό συνήθως από συγκεκριμένα άτομα, σε σχέση με νήματα που είτε αφορούν πιο κοινωνικά ή και βανίλλα θέματα, είτε προκαλούν την αντιπαράθεση και αντίδραση των συμμετεχόντων. Δεν αναφέρομαι στα off topic ή το φόρουμ σεξ και σχέσεων, αλλά για τα νήματα που είναι καταχωρημένα στο BDSM and fetish discussion.

    Αν κανείς γυρίσει πίσω σε παλαιότερες εποχές, θα δει ότι οι συζητήσεις προήγαγαν το BDSM, το λόγο για τον οποίο γράφεται κάποιος σε ένα BDSM φόρουμ. Σήμερα, αυτό συμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό.

    Η παρούσα κατάσταση, ίσως εξηγεί γιατί άτομα που προσέφεραν πολλά στο φόρουμ (και μπορεί να δει κανείς κοιτάζοντας τα "διαμάντια του παρελθόντος"), δε μπαίνουν στον κόπο πια να γράψουν και σε πολλές περιπτώσεις, έχουν ακόμη και να συνδεθούν μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα λοιπόν μια δημοσκόπηση, όπου θα κατατεθούν οι προτιμήσεις όλων, σχετικά με τα αντικείμενα στα οποία προτιμούν να αναφέρονται τα νήματα που συμμετέχουν, είτε ως αναγνώστες είτε ως γράφοντες.

    Θα ήθελα να δώσω μερικές εξηγήσεις, προς αποφυγή παρανοήσεων για τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης:
    1. αφορά νήματα όπως η ολική διαθεσιμότητα της σκλάβας (tender lilly) ή η ανάγκη υποταγής για εξισορρόπηση της Κυριαρχίας (Astrovroxi). Σε αυτά τα νήματα, μπορούμε να καλλιεργήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε το BDSM και να δούμε τις απόψεις των άλλων.
    2. Αναφέρεται σε νήματα από τα οποία μαθαίνουμε κάτι παραπάνω σε πρακτικές που ήδη εφαρμόζουμε ή που πρόκειται να εφαρμόσουμε στο μέλλον. Επίσης βλέπουμε τι εφαρμόζουν οι άλλοι. Ακόμη, διαβάζουμε εμπειρίες μελών και ακούμε ερωτήσεις άλλων για θέματα που αφορούν στο BDSM. Παράδειγμα αποτελεί το νήμα ¨μελανιές και αντιμετώπιση" (eve) ή το "επαφή με τρανσεξουαλ" (Julliet).
    3. Αφορά νήματα όπως οι ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις (Astrovroxi) ή το αν είναι εφοκτό να γλύψει κάποιος το σπέρμα του (jazzmaner)
    4. Εδώ μπαίνουν πολλά νήματα που στην πραγματικότητα δεν είναι σχετικά με το BDSM, τουλάχιστον βάσει του ορισμού του. Για παράδειγμα το αν χρειάζεται σεβασμός για την υποτακτική (Astrovroxi) ή αν ο σαδιστής είναι επικίνδυνος (slaverose). Αυτά τα νήματα ίσως φαίνονται σχετικά με το BDSM, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Εδώ, καταλαβαίνω ότι χωράει πολύ συζήτηση και ο καθένας θα έχει διαφορετική γνώμη.
    5. Καθαρά βανίλλα νήματα, όπως αυτά περί πολυγαμίας ή μονογαμίας (όχι στο BDSM ειδικά).

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
     
    Last edited: 2 Φεβρουαρίου 2011
  2. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Πολύ χρήσιμο νήμα,λιτό και συγκεκριμένο.
    Υποστηρίζω την πρώτη επιλογή, γιατί το bdsm για μένα είναι αναζήτηση,στην οποία λαμβάνει μέρος το μυαλό και η ψυχή πρωτα και μετέπειτα το σώμα.
    Και όντας νέα στο χώρο,με ενδιαφέρει να μάθω, να ανακαλύψω,να πάρω απαντήσεις ίσως, πέρα από τα πρακτικά, γιά όσα έχω στο μυαλό μου.
    Καλή συνέχεια στην ψηφοφορία!
     
  3. Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Αν και αρκετα νεος στο παρον forum, πρακτικα νηματα πιστευω θα ηταν καλυτερο να υπαρχουν. Αν και ηδη υπαρχουν.

    Απλα τα φιλοσοφικου τυπου καλυτερο πιστευω ειναι ο καθενας να τα αναζητα κατευθειαν απο την πηγη καθως δεν ειναι το BDSM κατι απτο οποιο μπορεις να αποκομισεις ευκολα πραγματα μεσα απο ενα φορουμ στο φιλοσοφικο επιπεδο. Οσο βαθος και να δοθει θα παραμεινει επιφανειακη προσεγγιση, πραγμα που ισοσταθμιζεται και ξεπερνιεται με την προσωπικη ενασχοληση και αναζητηση του καθενος κατευθειαν απο εκει που "πρεπει" να ψαξει.
     
  4. pecado_mortal

    pecado_mortal Regular Member

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    προσωπικα εχω κουραστει με νηματα απο προσωπικες εμπειριες που μοιαζουν να εχουν βγει απο σελιδες αρλεκιν.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Ό,τι κάνει τη συζήτηση να κυλάει. Άλλες φορές έχει να κάνει με το BDSM, άλλες φορές όχι και είναι λογικό καθότι φαντάζομαι πως για τους περισσότερους εξ ημών το BDSM είναι μέρος της ζωής μας κι όχι όλη μας η ζωή.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    χμμ θα έπρεπε να έχει επιλογή για συνδυασμούς. Παρ'οτι όμως το ποσοστό που ζητάει πρακτικά νήματα είναι μέχρι στιγμής μεγαλύτερο, η συμμετοχή συνήθως είναι μικρή και οι πληροφορίες που δίνονται ελλιπής. Αντιθέτως προσωπικά παρατηρώ πολύ μεγαλύτερη κίνηση στα βανίλλα θέματα (τι σκέφτεσαι τώρα, τι νιώθεις, από ποια πλευρά κοιμήθηκες χθες, θα δέρνατε τη σκλάβα σας γιατί σας πήρε την μεριά που προτιμάτε στο κρεββάτι? λολ κτλ)
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?



    Πιστεύω πως πρέπει ν' αλλάξει το λεκτικό της πρώτης επιλογής... Πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως φιλοσοφία και bdsm είναι πράγματα άσχετα και δεν πρέπει να συγχέονται. Επιπροσθέτως, το "φιλοσοφείν" στις συζητήσεις του φόρουμ αναφέρεται πολλές φορές ως κάτι αρνητικό (επειδή λέγεται πως κουράζει), κι έτσι ο όρος "φιλοσοφία", έχει πλέον αρνητική χροιά...

    Προτείνω, λοιπόν, γιά την πρώτη επιλογή: "Νήματα θεωρητικής προσέγγισης (ή θεωρητικής ανάλυσης) του bdsm".

    - - - - - - -

    H δυνατότητα πολλαπλών επιλογών, είναι απαραίτητη. Κάλλιστα μπορεί κάποιος να θέλει θεωρητικά νήματα, εξ ίσου όμως, να θέλει και πρακτικά...


     
  8. Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Η αλήθεια είναι ότι σκεπτόμουν να κάνω την παρούσα δημοσκόπηση αρκετό καιρό τώρα, αλλά η τελική ώθηση, μου δόθηκε από το δικό σου νήμα περί εξισορρόπησης υποταγής και Κυριαρχίας, ένα νήμα που, προσωπικά, θεώρησα καθαρά BDSM. Ενώ εσύ, έχεις ανοίξει στο παρελθόν αρκετά μη BDSM και σε πολλές περιπτώσεις "ρομαντικά" νήματα, που όμως είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή. Το παρόν, δεν το αναφέρω φυσικά για να κριτικάρω τα νήματά σου (δε μου πέφτει κανένας λόγος έτσι κι αλλιώς), αλλά γιατί έχω και τον εξής προβληματισμό:Μπορεί κάποιος που δε γνωρίζει πολλούς προσωπικά, ή κάποιος που δεν έχει αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις, ή κάποιος με αντιπάθειες, να έχει μικρή συμμετοχή σε ένα νήμα που ανοίγει. Όταν όμως σε νήματα του ιδίου ατόμου (εσού στη συγκεκριμένη) βλέπω να υπάρχει χαώδης διαφορά συμμετοχής, τότε ο προβληματισμός μου σχετικά με το είδος των νημάτων που ενδιαφέρει, αυξάνεται. Το θεωρώ αδιανόητο, σε ένα φόρουμ BDSM, να έχεις 172 απαντήσεις στο νήμα που ανοίγεις κατά της πολυγαμίας και 15 στο νήμα για την εξισορρόπηση υ με Κ... Πάλι, μη με παρεξηγήσεις, δε σε κατακρίνω, ίσα ίσα, εξάλλου νομίζω ότι σου έχω πει το πως σκέπτομαι.

    Soul Tormentor, ποιά θεωρείς ότι είναι η απ' ευθείας πηγή ιδεών? Νομίζω ότι οι μόνες διαθέσιμες πηγές φρέσκων ιδεών είναι τα φόρουμ και τα βιβλία. Τα φόρουμ όμως είναι πιο δυναμικά. Θεωρώντας πάντα ως φιλοσοφικό αυτό που άπτεται μιας αναζήτησης που καθορίζει, μετά από τις κατάλληλες διεργασίες, τον τρόπο σκέψης μας.

    Εννοείται ότι τα άρλεκιν πρέπει να λείπουν  

    Σαφώς και είναι μέρος της ζωής μας, μικρό σε πολλές περιπτώσεις. Για εμένα όμως, ένα BDSΜ φόρουμ μπαίνει στο BDSM κομμάτι της ζωής μου, οπότε, όταν μπαίνω σε αυτό, επιθυμώ να ασχοληθώ με το BDSM και όχι με γενικότητες.

    Προβληματίστηκα αρκετά για το θέμα των πολαπλών επιλογών. Αποφάσισα τελικά να μη βάλω πολλές, για να είναι πιο στοχευμένες οι απαντήσεις. Αλλιώς ΟΛΟΙ (συμπεριλαμβανομένου εμού) θα απαντούσαμε σε 2 ή 3 επιλογές. Σαφώς και εμένα, που έγραψα ότι μου αρέσουν τα πρακτικά θέματα πιο πολύ, μου αρέσουν και τα φιλοσοφικά, αλλά ήθελα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.


    Δεν ξέρω ποιός έχει τη γνώμη ότι ο όρος "φιλοσοφία" έχει αρνητική χροιά, εγώ πάντως όχι - φαντάζομαι ούτε εσύ. Με τον όρο αυτό λοιπόν, όπως είπα και παραπάνω, αναφέρομαι στην εσωτερική, μέσω της συζήτησης με άλλους, αναζήτηση και λάξευση κάποιων ιδεών, που διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης μας. Ή αποσκοπούν στο άνοιγμα των οριζόντων, μέσω νέων ιδεών και προβληματιμών.
    Παρ' όλα αυτά, καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς και συμφωνώ ότι πολλοί το εκλαμβάνουν έτσι. Θα αλλάξω την πρώτη ερώτηση - το κοίταξα ήδη αλλά δε βλέπω edit στο poll. Αν μπορείς, πες μου πως γίνεται εδώ ή με pm. Φυσικά, θα ήθελα να μη μηδενιστεί η έως τώρα ψηφοφορία. ΑΛλιώς, καλύτερα να μείνουμε ως έχει, μετά τις εξηγήσεις που δώσαμε εδώ.
    Επίσης, θα με ενδιέφερε η γνώμη σου, γιατί θεωρείς ότι BDSM και φιλοσοφία είναι πράγματα άσχετα. Γιατί κάποιος να μη μπορεί να φιλοσοφήσει σε θέματα BDSM?
     
  9. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Όλα τα παραπάνω χρειάζονται είναι η άποψη μου ,
    αρκεί να μην προσβάλουν την νοημοσύνη μου …
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?



    Ίσως, πράγματι, να μην μπορείς να κάνεις edit στο poll. Μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις τη συνδρομή της Διαχείρισης...

    Γιά τα περί Θεωρίας VS Φιλοσοφίας θα επανέλθω, μόλις θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο...



     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    ή πολλαπλες επιλογές θα μπορούσαν να είναι ως εξής
    1 ή 2 ή 3 ή 4 ή ΄5 ή 1+2 ή 3+4 ή 1,2,3,4,5..Δηλαδη πρόσθεση 3 επιλογών.

    Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ή πάσχουμε απο αυτογνωσία ή δεν απαντάνε τα 3/4α του φόρουμ που ασχολούνται κυρίως με όλα τα άλλα θεματα εκτός του bdsm
     
  12. Stressine

    Stressine New Member

    Απάντηση: Τι νήματα επιθυμείτε?

    Αν και θεωρώ τη συγκεκριμένη ψηφοφορία προβληματική εκ της συστάσεώς της, πρέπει να πω ότι μάλλον δεν με εκπλήσσει το μέχρι τώρα αποτέλεσμά της. Ούτε το θεωρώ πολύ πιθανό να αλλάξει στη συνέχεια. Αφού φυσικά πρόκειται για μια αυτοεκλπηρούμενη προφητεία.


    Ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο απεύθυνσης του λόγου σου, κ. νηματοθέτη; Σε ποιον απευθύνεται η ψηφοφορία; Ποιοι καλούνται να ψηφίσουν και υπο ποία ιδιότητα; Τα μέλη αυτής της “κοινότητας”, είναι η προφανής απάντηση. Μόνο που οι προφανείς απαντήσεις είναι και οι πιο ύπουλες, έχοντας την τάση να μας υπνωτίζουν και να ενισχύουν τις πνευματικές μας (και όχι μόνο) έξεις. Πίσω από την προφάνεια αυτής της απάντησης, υποκρύπτεται ήδη, όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο ίδιος τρόπος με τον οποίο έχει τεθεί η ερώτηση.


    Τι είναι αυτό που συνιστά το κοινό υπόβαθρο επί του οποίου έχει συσταθεί η παρούσα κοινότητα; Θα ήταν φαιδρό να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό - πνευματικό νήμα που συνέχει όλα τα μέλη της ή τουλάχιστον μια ισχυρή πλειοψηφία αυτών. Κι αν για μένα το BDSM δύναται ενδεχομένως να λειτουργήσει ως μία ευνοϊκή πλατφόρμα διάρρηξης κατεστημένων, καταπιεστικών (πάλι κατ' εμέ) μορφών έκφρασης της σεξουαλικότητας και ανακάλυψης νέων τρόπων να βιωθεί το ίδιο το σώμα, εξίσου εύκολα φαίνεται πως για κάποιον άλλο μπορεί να αντιστραφεί αυτή η λειτουργία και να πατήσει πάνω του για να βρει τη "βολή" του, επενδεδυμένη φυσικά και με τα γαλόνια του "εναλλακτικού". Μαζική δημοκρατία έχουμε εξάλλου. Καθείς με τα χόμπι του. Και την ειρκτή του. Μέσα σε αυτήν την εξόχως μεταμοντέρνα πανσπερμία πολιτικο-ιδεολογικο-πνευματικών φυλών που έχουν ενσκύψει στον χώρο, όπως και σε άλλους "εναλλακτικούς" (φαίνεται πως είναι ντροπή να γράφεις πλέον αυτή τη λέξη άνευ εισαγωγικών) χώρους, έπεται ως φυσικό επόμενο μία προϊούσα εκτεχνίκευσή του. Η οποία εκτεχνίκευση φυσικά, υπό τις παρούσες συνθήκες, αναπόφευκτά πρέπει να μεταφράζεται και ως βιολογικοποίηση (ενδορφίνες κι άγιος ο θεός), σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου έχει απομείνει λίγος χώρος για θεωρητικό αναστοχασμό πάνω στις τεχνικές. Γιατί βέβαια μια απουσία θεωρητικού λόγου αφήνει ορθάνοιχτες τις κερκόπορτες μέσω των οποίων θα επισυμβεί, ανεπαίσθητα σχεδόν, ίσως και ηδονικά για κάποιους, η ενσωμάτωση στον κυρίαρχο λόγο (μέρος του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό ο βιολογικός "λόγος"). Ο αυτοπροσδιορισμός λοιπόν του BDSM ως μία σειρά σωματικών, ως επί το πλείστον βιολογικά εννοούμενων, τεχνικών και η αυτοπεριχαράκωσή του ως χώρου που αναζητά πιεστικά μία ταυτότητα για να τοποθετηθεί στο ράφι των προσφερόμενων επιλογών, σημαίνει ότι ήδη έχει καταθέσει τα όπλα.