Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος G_E, στις 20 Μαϊου 2008.

  1. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μ

    Το ευχαριστω μου αρκει. Το αλλο πολυκυκλοφορησε και ψευτισε.
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    @ thelma σε καποια ατομα κυκλοφορησε πλαστο οπως η καλπικη λιρα

    @ Syrah Το προβλημα που αφορα το νομικο πλαισιο ειναι πραγματικα τεραστιο.Εθεσε ενα παραδειγμα τις προαλλες.Νομος του 1920 (!!!) απαγορευει το φιλι με γλωσσα παραπανω απο μια διαρκεια χρονου και στην περιπτωση που παραβιαστει ο νομος αυτος επισυρει καθειρξη.Το οτι ισως ουτε οι αστυνομικοι δεν το ξερουν ειναι αλλο θεμα.Να δωσω αλλο παραδειγμα.Μια αλυσοδεμενη κοπελα στα ποδια καποιου σε φωτογραφια επισυρει ποινη.Ο λογος?Εξυμνει την σκλαβια.To παραδοξο?Εαν ηταν πινακας ζωγραφικης δεν θα υπηρχε προβλημα γιατι ειναι μορφη τεχνης,κατι που η φωτογραφια δεν ειναι στην Ελλαδα.Νομιζω οτι ολοι καταλαβαινετε πλεον το ευρος που πρεπει να προσεχουμε και τους συνδιασμους που μπορει να γινουν σε οτι αφορα την εμπλοκη του νομου προς τον χωρο μας.Συγνωμη αλλα δεν διαθετω τοσο χρονο και ουτε αρεσκομαι να κανω 8σελιδα posts.Τουλαχιστον οχι εδω.
     
  3. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"


    Ας προσεχαν Apollyon οσοι τα κυκλοφορησαν. Απευθυνσου σε αυτους και οχι σε μενα.

    Αυτο ομως που καταλαβαινω ειναι οτι για ολα εχεις αποψη εκτος απο τα "δια ταυτα" που επιμελως αποφευγεις , καταθετοντας παραδειγματα με το "ποσο παει το φιλι, στην δυση στην ανατολη".
    Εσυ ξερεις.
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Re: Απάντηση: Re: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Δεν εχω για ολα παρα μονο για αυτα που με αφορουν.Τα δια ταυτα οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν τα αντεχουν,οποτε καλυτερα στου κρεμασμενου το σπιτι να μην μιλας για σχοινι.Τα παραδειγματα που εδωσα σε οτι αφορουν το νομικο πλαισιο ηταν σαφεστατα μπορεις να ρωτησεις οποιονδηποτε δικηγορο.

    Την καλημερα μου
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ Apollyon, τα θέματα που θίγεις είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά πιστεύω ότι αφορούν σε μία πολύ γενικευμένη διαχείριση της σεξουαλικότητας. Δεν θα ήταν παραγωγικότερο αντί να σταθεί κανείς στο τι συνιστά τέχνη και τι όχι και στο πώς αξιολογείται αισθητικά από την κοινή γνώμη η φωτογραφία μίας αλυσοδεμένης σκλάβας, να ξεκινήσει καταρχήν από την αποσαφήνιση του τι δημιουργεί στον ίδιο νομικά προσκόμματα ή ποιες ακριβείς ανάγκες του αντιβαίνουν στο νομικό πλαίσιο της χώρας στην οποία διαμένει; Και φυσικά δεν είναι αναγκαίο ένα οκτασέλιδο σχόλιο, μπορεί να είναι μία σύντομη μεν, περιεκτική δε αναφορά, του τύπου:

    α) Με ενοχλεί το τάδε, γιατί με εμποδίζει να κάνω αυτό, και προτείνω να γίνει έτσι.
    β) Με ενοχλεί το δείνα, γιατί με εμποδίζει να κάνω το άλλο, και προτείνω να γίνει αλλιώς.
    γ) Με ενοχλεί το ... κλπ κλπ.

    Επίσης, αντιλαμβανόμενη την επιμονή σου να μην επιθυμείς να το συζητήσεις εδώ, θα ήθελα αν αυτό είναι εφικτό και αν δεν δεσμεύεσαι από κάποιο καθεστώς απόρρητου, να μας γράψεις, πού θεωρείς ότι είναι καταλληλότερο να διεξάγονται τέτοιες συζητήσεις. Πιστεύω πως η απάντησή σου ενδιαφέρει πάρα πολλούς συνομιλητές, γιατί αφήνεις να διαφανεί πως και έχεις αποκρυσταλλωμένη αντίληψη αναφορικά με το τι ακριβώς ζητάς και γνωρίζεις το μέσο με χρήση του οποίου είναι προτιμότερο να επικοινωνήσεις τα θέματά σου στους αρμόδιους φορείς. Συνεπώς θα ήταν πολύ χρήσιμο δώσεις και στους υπόλοιπους προσβασιμότητα στο μέσο αυτό.
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Το μεσο αυτο ειναι οι συναντησεις μας και face to face συζητηση για οποιον ενδιαφερεται.Περιεκτικες αναφορες σε τετοιο θεμα δεν γινονται.Αυτη ειναι η αποψη μου.
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Είσαστε "άλλοι κόσμοι" κάποιοι…ίσως να θέλεις πεις.
    Μην Μ/μας βάζεις Ο/όλους σε ένα τσουβάλι dear.
    Μπορείς σαφώς να έχεις τις απόψεις σου...Αυτές όμως αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων εδώ μέσα... Οι υπόλοιποι λίγοι ή πολλοί, σκέπτονται και πράττουν διαφορετικά. Ποιοι είναι οι σωστά σκεπτόμενοι και σωστά πράττοντες, δεν ξέρω αλλά και δεν με απασχολεί. Ο καθένας κάνει για τον εαυτό του ότι ο ίδιος θεώρει σωστό και ας έχει κριτές.
    Το ότι υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, κουλτούρες, απόψεις κλπ...δεν σημαίνει απολύτως τίποτε...
    Αυτό που ξέρω καλά όμως είναι ότι, αν δεν υπήρχαν τολμηροί, εσύ και Εγώ δεν θα μιλούσαμε τώρα σε ένα BDSM forum, δεν θα γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο, δεν θα κραδαίναμε μαστίγια αλλά μαγκούρες και αντί για bondage θα κάναμε πλέξιμο.

    Όλα είναι καλά και χρήσιμα λοιπόν...


    Ανάλογα την «συλλογική εξωστρεφή δράση».
    Μιλώντας για όσα συλλογικές εξωστρεφείς δράσεις, έχω την χαρά να έχω διοργανώσει, ο στόχος ήταν απλός. Να περάσουμε καλά μέσα από την όλη διαδικασία αυτού που κάναμε. Αυτή είναι η απάντηση Μου. Απ΄ότι διάβασα στα διάφορα σχόλια, όλοι όσοι συμμετείχαν εκτός του Perri (ας πρόσεχε) πέρασαν υπέροχα. Άρα και ο σκοπός της παρουσίας Μ/μας και αυτήν την φορά επιτευχθεί. Δεν Μ/μας ενδιέφερε ο vanilla κόσμος, Ε/εμείς έτσι και αλλιώς με ή χωρίς αυτούς, καλά θα περνάγαμε… Το ότι βρέθηκαν στον χώρο αυτόν… ούτε που το σκαφθήκαμε… αλλά και δεν Μ/μας απασχολούσε… Όσοι έζησαν αυτές τις στιγμές, αυτά τα γνωρίζουν καλά…

    Το ποιοι θα είναι στο μέλλον οι στόχοι μιας συλλογικής εξωστρεφούς δράσης που μπορεί να ξεκινά από Εμένα ή όχι δεν το ξέρω. Μπορεί να είναι ένα φιλανθρωπικό γκαλά υπέρ των κακοποιημένων γυναικών ή αντρών, ή των αναξιοπαθούντων BDSMers, μπορεί να είναι επειδή έχουμε φτώχειες και για οικονομικό όφελος (και ποιος Μ/μας το απαγορεύει), μπορεί να θέλουμε να διασκεδάσουμε την πίκρα Μ/μας κλπ…. Έχει καμία σημασία?
    Δεν ξέρω που τοποθετείτε η ερώτηση που αφορά τον τρόπο της επίτευξης των στόχων σε μια «συλλογική εξωστρεφή δράση».
    …Η απάντηση Μου είναι γενική, όσο και το αόριστο ερώτημα…
    Ένας είναι ο τρόπος …Να υπάρχει κέφι, μερακι, αγαπη γι αυτό που κάνεις, πάθος, πίστη, διάθεση, χιούμορ, συλλογικότητα και θετική σκέψη…. (λέω τα μυστικά της επιτυχίας Μου τώρα, αλλά…χαλάλι)
    Χμμμ τι να κάνετε?
    Αν υπάρχει ο συδιασμος των παραπάνω, έχετε όντως πολύ δουλειά μπροστά Σ/σας….
    Η λέξη κάνω …. Από μόνη της εμπεριέχει την δημιουργία. Δημιουργία σημαίνει κούραση αλλά και φαντασία…. Αυτό που πρέπει να κάνετε επίσης, είναι να είσαστε ανοιχτόμυαλοι και να βλέπετε πέρα από την μύτη σας….Να κάνετε κάτι πρώτα για τον εαυτό Σ/σας, ύστερα για τους συνεργάτες σας ή παρτενέρ σας και μετά για όλους τους υπόλοιπους…τους "απέξω"… Αν νοιώθετε καλά με αυτό που κάνετε …αυτό το συναίσθημα θα το εισπράξουν και οι "απέξω"…

    Αν και οι "απέξω" για Μένα μπορεί να είναι μέχρι και ανύπαρκτοι… Δεν γίνεται κάτι γι αυτούς και μόνο… Δική Μας είναι όλη η κάβλα…Αν τους αρέσουμε έχει καλώς, αν όχι και πάλι καλώς έχει….

    Επίσης μην ξεχνάτε ότι τίποτε δεν χαρίζετε … Όλα τα καλά σε αυτήν την ζωή, κερδίζονται…

    Όσο γι αυτούς που τους ενδιαφέρει το νομικό πλαίσιο…πάντα υπάρχουν λύσεις …
    Αλλά και ποιος νομίζετε ότι ασχολείται μαζί Μ/μας? Τα κίνητρα για να ασχοληθεί με Μ/μας η εξουσία είναι άλλα, από αυτά που ο φτωχός Μ/μας νους μπορεί να συλλάβει……

    Για ψαχτείτε όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά όμως,, για το τι ισχύει για τους συλλόγους!!
    Μπορεί κατά κάποιο τρόπο ένας σύλλογος να βολεύει και να καλύπτει πολλές ανάγκες Μ/μας αλλά και καταστάσεις…

      Αυτό ακριβώς…. !
    Τα σέβη Μ/μας λοιπόν στην εξουσία!
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2008
  8. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Ευχαριστω SM Art Lady για την απαντησή σου στα ερωτηματά μου. Κρατώ το οτι η εξωστρεφης δράση της βδσμ συλλογικής δρασης κατά την αποψή σου "είναι για να περάσουμε καλά". Τότε να εκλάβω τους διθυράμβους που ακολούθησαν την πρόσφατη εκδήλωσή σας απλώς ως κραυγές έντονης ικανοποίησης.

    Εν πάσει περιπτώσει, το νημα αυτό αναφέρεται στο εάν και κατά πόσο μια εξωστρεφής συλλογική δράση μιας οιονεί βδσμ κοινότητας είναι σκόπιμη και με ποιες προϋποθέσεις και όχι στο αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να περάσει καλά, να αναδειχθεί ή να βελτιωθεί στην ιστιοπλοϊα.
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2008
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    o panthir ti glossa omilei?
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Μακάρι να ξερα Ντολμανσέ μου. Πάντως όσοι κατανάλωσαν απ΄αυτό το ηλιέλαιο, την άλλη βδομάδα περνάνε Κ.Τ.Ε.Ο. μέχρι τότε μην έχεις και πολλές απαιτήσεις.
     
  11. Eri

    Eri

    Αν δεν ανοιγει βριστε με....Δεν εχω ιδεα τι επρεπε να κανω......
     
  12. female

    female Contributor





    Αγαπητή SM_Art_Lady, είναι γνωστή η συμπάθεια που τρέφω για σένα και καταλαβαίνω, πιστεύω, το πάθος και την ορμή της γραφής σου σε θέματα που σε ενδιαφέρουν και σε παθιάζουν χρόνια, και γι' αυτό είμαι σίγουρη πως με την πείρα σου και το χαρακτήρα σου δεν θα θελήσεις να κατεβάσεις το επίπεδο της συζήτησης σε προσωπικές προσβολές και μάλιστα με ανθρώπους που θα τα ξαναβείτε, πιθανότατα, στο μέλλον. Η δύναμη των επιχειρημάτων σου από μόνη της υπεραρκεί και για τους υπόλοιπους αναγνώστες.



     
    Last edited: 23 Μαϊου 2008