Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος G_E, στις 20 Μαϊου 2008.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Μετά από 72 δημοσιεύσεις σ΄ αυτό το θέμα νομίζω, ως εισηγητής του, πως μπορώ να συνοψίσω τα συμπεράσματα.

    Εν ολίγοις τζίφος.

    Το ερώτημά μου είχε ως αφορμή τις θέσεις του Dolmance στο θέμα «Κοινότητα ή Επιχείρηση».

    Σκέφτηκα πως αν απαντηθεί επαρκώς το ….
    …θα ήταν δικαιολογημένη μια λογική «κοινότητας» και «προώθησης του bdsm» (εκτός φυσικά του εμπορίου του οποίου οι σκοποί είναι σαφείς, καθαροί και καθ’ όλα αποδεκτοί).


    Μετά λοιπόν από 72 δημοσιεύσεις ουδεις έδωσε έναν (1) επαρκή λόγο συνασπισμού σε κοινότητα με στόχο τη συλλογική εξωστρεφή δράση.

    Κατέγραψα μόνο τα εξής:

    1) Προσέλκυση θηραμάτων (GE) και να επιτρέψουμε στα θηράματα να αποπειραθούν να μας προσελκύσουν (κλασικός Dolmance) ήτοι μια κοινότητα με πυρήνα ικανούς εκμαυλιστές παίκτες. Μόνο που οι τελευταίοι ουδεμία διάθεση και ανάγκη έχουν να συγκροτηθούν σε κοινότητα (η τελευταία συλλογική δράση τέτοιου τύπου καταγράφεται πολλές δεκαετίες πριν με τις πρωτόγονες αγέλες καμακιών)

    2) Αόριστες αναφορές σε νομικά ζητήματα χωρίς συγκεκριμένες εξειδικευμένες αναφορές – Δε βλέπω άλλωστε το πως κάποιο νομικό αίτημα θα ήταν αρκετό για να αναπτύξει δυναμική κοινότητας.

    3) «Για να προωθήσουμε την εικόνα του BDSM προς τους υπόλοιπους» και λοιπές συναφείς ασαφείς διατυπώσεις. Κανείς δεν απάντησε συγκεκριμένα ούτε καν στο πρώτο από μια σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν δηλ. «γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό;» αναφέροντας 1,2,3 λόγους. Η ίδια δυστοκία αναφοράς συγκεκριμένων λόγων παρατηρείται και στο θέμα «Δημόσιο BDSM».

    Αναφέρθηκε «για να διασκεδάσουμε». Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά οι διασκεδασεις και τα θεάματα δεν είναι επαρκεις λόγοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη κοινότητας – για ευκαιριακούς συνασπισμούς παρεών ίσως. Άλλωστε, μοχλοί της διασκέδασης είναι σε ιδιωτικό επίπεδο οι παρέες, και οι σχετικές επιχειρήσεις (clubs, θέατρα, κλπ) σε δημόσιο.

    Από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να βρούμε έναν (1) επαρκή λόγο συλλογικής δραστηριοποίησης, είναι λογικό να δεχθούμε πως ο καθ’ ένας θέτει τις ατομικές του προτεραιότητες και προωθεί τις ατομικές του βλέψεις, είτε αυτές είναι ρομαντικά ιδεαλιστικές, είτε επιχειρηματικές, είτε εκτονωτικές της καύλας, είτε αριβιστικές στην προσπάθεια καταξίωσης στην πρωτοπορία, είτε για να ζήσει μια στιγμή δημοσιοτητας, είτε για να τη βρει, ειτε για οτιδήποτε άλλο. Ουδείς όμως μπορεί να ισχυρίζεται οτι πράττει δια το «κοινό καλό» του χώρου. Το «κοινό καλό» ανεζητήθη αλλά δυστυχώς αγνοείται η τύχη του.

    Τέλος, μετά από 72 δημοσιεύσεις σ’ αυτό το θέμα όπου δεν καταφέραμε αν βρούμε έναν (1) επαρκή λόγο «κοινοτιστικής λογικής», νομίζω πως ενισχύεται η θέση του Dolmance που παραθέτω πιο κάτω. Δεν ήταν απλώς ένας καλοδιατυπωμένος αφορισμός.

    Αυτά είναι τα συμπεράσματά μου ως νηματοθέτης και ζητώ τη διαγραφή όλων των δημοσιεύσεων ανεξαιρέτως. <------------ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΙΟΥΜΟΡ
     
    Last edited: 26 Μαϊου 2008
  2. Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Ωραιο κατσαμακι αρχισαμε με τις διαγραφες. Νεα μοδα ειναι τωρα αυτο?  
    Στο τελος θα μπαινει ο αλλος και δεν θα υπαρχει
    τιποτα να διαβασει παρα μονο τα ποστ του παπακι
    που ζητησε να μην διαγραφουν για να μπορει λεει
    ο αλλος να μαθει και κατι  
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Δεν τελειώσαμε Όμορφε  
    Έχω μία ερώτηση.

    Πες μου έναν επαρκή λόγο συλλογικής δραστηριοποίησης, ως ανθρώπινη κοινωνία;
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής αρκεί?

    Μη με κάνεις τώρα να ανασύρω τα μανιφέστα της Καταστασιακής Διεθνούς (ΚΔ).

    ---------------------------------------
    Edit.. αντε τα ανέσυρα και σου βρήκα κάτι καλυτερο, από τα φοιτητικά μου χρόνια, Μαης πουναι.

    Για την κατάκτηση της καθημερινής ζωής

    «Στις σημερινές εξαιρετικά δυσμενείς ιστορικές συνθήκες, στις οποίες τίθεται το έργο της αναδημιουργίας της κουλτούρας και του επαναστατικού κινήματος σε μια ολοκληρωτικά καινούργια βάση, η Κ.Δ. δεν μπορεί να είναι παρά μία Συνωμοσία των Ίσων, ένα στρατηγείο που δεν θέλει στρατεύματα. Πρέπει να βρούμε, ν’ ανοίξουμε το “βορειοδυτικό πέρασμα” προς μια καινούργια επανάσταση χωρίς μάζες εκτελεστών, μια επανάσταση που πρέπει ν’ απλωθεί σ’ έναν κεντρικό τομέα που μέχρι σήμερα δεν είχε αγγίξει: την κατάκτηση της καθημερινής ζωής. Οργανώνουμε τον πυροκροτητή και τίποτα περισσότερο· η ελεύθερη έκρηξη θα γίνει έξω από το δικό μας ή οποιοδήποτε άλλο έλεγχο.»
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2008
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Πυροκροτητής... Μ' αρέσει  

    Μία ερώτηση ακόμα, γιατί πιστεύεις τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση στις φωνές που ακούγονται, υπέρ οποιασδήποτε εναλλακτικής σεξουαλικής έκφρασης;
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Εξαρτάται από ποιόν ακούγονται. Μετά το ‘60- ‘70 ακόμα και συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας και πολιτικοί σχηματισμοί είχαν αποδεχθεί σε κάποιο βαθμό τον σεβασμό του ιδιωτικού και το δικαίωμα του πολίτη για ελεύθερη επιλογή των ερωτικών προτιμήσεων. Λέω είχαν, γιατί με πρόσχημα την τρομολαγνεία και το μεταναστευτικό, όλες αυτές οι «κατακτήσεις» διακυβεύονται.

    Από την άλλη, η λογική της αγοράς είναι η κυρίαρχη ιδεολογία – η βιομηχανία του σεξ είναι ισχυρότατος οικονομικός κλάδος, αλλά απείρως πιο ισχυρός είναι η βιομηχανία του θεάματος. Το θέαμα, ως καταναλωτικό προϊόν, για να είναι ελκυστικό χρησιμοποιεί κατά κόρον σεξουαλικές αναφορές αλλά χρειάζεται και να ανανεώνει τα κλισέ του και τη θεματολογία του για να διατηρεί το εφήμερο ενδιαφέρον του οφθαλμολάγνου κοινού. Οι μορφές του «εναλλακτικού ερωτισμού» προσφέρουν άφθονο υλικό γι’ αυτή την ανανέωση. Αφού κάποια ξεζουμιστεί θα εγκαταλειφθεί και ίσως επανέλθει μετά από 3-4 σεζόν. Προβλέπω πως στην επόμενη ή μεθεπόμενη σεζόν το BDSM θα έχει μερίδιο του ενδιαφέροντος στην ελληνική αγορά θεάματος.

    Ηλία, αν απάντησα σωστά και σ’ αυτή την ερώτηση κερδίζω κάτι?
     
  7. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

       
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Τα κλειδωμένα μυαλά είναι δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την χώρα, που δημιουργούν μέχρι και ευνουχισμένους ανθρώπους. ... Δυστυχώς οι χειρότερες φυλακές, είναι αυτές που δημιουργούμε με το μυαλό μας ...

    Μην ξεχάσετε να διαγρέψετε και αυτό!
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    οχι - το εκανα quote στην προσπαθεια να μην διαγραφεί η ρήση. Συμφωνώ δε απόλυτα. Αρκεί τα μυαλά να επιτελούν το έργο για το οποίο είναι φτιαγμένα.
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Μυαλα πανέ ονειρεύεσαι ανθρωποφάγε;;
     
  11. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Τοτε αγαπητε G θα με συγχωρεσεις αλλα δεν θα απαντησω ξανα σε νημα σου.Συγνωμη αλλα δεν υπαρχει και λογος απο οτι βλεπω για να εκθετονται αποψεις για να σβηνονται ετσι επειδη δεν καλυψαμε τον νηματοθετη
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Αυτό είναι αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.


    εεε μα αυτό; μα είναι δυνατόν να μην γίνεται αντιληπτό στοιχειωδώς το χιούμορ? (εβαλα τη σχετική προειδοποιητκή πινακίδα στο σχετικό ποστ)

    FYI εχω εκφρασθεί πολλακις εναντίον της άποψης πως ο νηματοθέτης δικαιούται να εχει περισσότερα δικαιώματα από τα άλλα μέλη και να έχει λόγο στη διαγραφή δημοσιεύσεων.
     
    Last edited: 26 Μαϊου 2008