Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. brenda

    brenda FU very much

    nuff said 
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Χμμ ο καθένας το άπειρο το βλέπει διαφορετικά. Σίγουρα όμως κανένας όπως πραγματικά είναι. Πως μπορεί η εικόνα του απείρου να χωρέσει σε πεπερασμένο χώρο;
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Ηλία, μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. 
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Μιλάς για το σύμπαν με σιγουριά. Το σύμπαν είναι άπειρο. Πως ξέρεις ότι θα προκαλέσεις την τύχη σου αν τα βάλεις με κάτι που δεν μπορείς να γνωρίζεις;
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Αρκεί να γνωρίζεις ότι δεν το γνωρίζεις και να σέβεσαι, αυτό που αφενώς είναι άπειρο, όπως λες, αφ΄ετέρου δεν γνωρίζεις. Στο σύμπαν υπάρχει ισορροπία και αυτό το γνωρίζεις, αρκεί. Δεν είσαι μία σταγόνα στον ωκεανό, είσαι ο ωκεανός σε μια σταγόνα, είχε πει ο Τζελαλαντίν Ρουμί και αυτό είχε μία τεράστια σοφία, έστω ότι ωκεανός είναι το σύμπαν. Όλο το σύμπαν, είναι μέσα μας, μιας και εμείς είμαστε κομμάτι του σύμπαντος.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Θα σε πειράξω ελπίζω να μην προσβληθείς   Ρούμι ή Ρουμί;
    Στο άπειρο το κάτι χωράει άπειρες φορές. Στο κάτι το άπειρο χωράει 0 φορές. Μαθηματική και αντικειμενική αλήθεια. Όλο το σύμπαν δεν είναι μέσα μας. Κάτι άλλο ήθελε να πει αλλά αν το είπε έτσι όπως το λες είναι λάθος. Υποψιάζομαι ότι ήθελε να πει ότι το κάτι μπορεί να σπάσει σε άπειρα αντικείμενα μικρότερης διάστασης από το σώμα των 3 διαστάσεων που ήμαστε εμείς και άρα να μοιάζουμε σαν σύμπαν για αυτά τα αντικείμενα. Καταλήγοντας με αυτό τον τρόπο στη μαθηματική αλήθεια, ότι το σύμπαν μας, είναι ένα σημείο σ ένα άλλο αντικείμενο μιας διάστασης παραπάνω, από το δικό μας. Και εκείνο σε ένα άλλο σαν άπειρες ρωσικές κούκλες την μια μέσα στην άλλη.
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Βάι, βάι κόλλημα με την μαθηματική αλήθεια!  Τζελαλ-ε-ντίν Ρουμί, το λάθος ήταν στο ε, όχι στον τόνο, κάτι μάς ξεφεύγει και στην πληκτρολόγηση, κάτι μάς ξεφεύγει και στην μονοδιάστατη προσέγγιση τών πραγμάτων. Να μην αρχίσουμε πάλι με το αντιλαμβανόμενο, είναι και αργά, δεν θα το αντέξω. Τι δεν καταλαβαίνεις Ηλία μου? Ο Ρουμί ήταν ποιητής, όχι μαθηματικός, ούτε αστροφυσικός, και η προσέγγιση είναι φιλοσοφική και συμβολική. Aλλιώς, ας κάτσουμε να αναλύσουμε μαθηματικά τον Ελύτη, να διω τι συμπέρασμα θα βγάλουμε.
    I rest my case your honor! 
     
  8. lotus

    lotus Silence

    Νομίζω ότι η @brenda μιλάει για την ενέργεια.
    Εμείς είμαστε ενέργεια, το σύμπαν είναι ενέργεια και πάντα οι ενέργειες αλληλεπιδρούν.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν γνωρίζουμε αν το σύμπαν είναι άπειρο. Επίσης εφόσον το ρίξαμε στη φυσική, άρα στα μαθηματικά, το άπειρο έχει τάξεις. Για ποια τάξη μιλάμε; Αυτή των φυσικών; Αυτή των πραγματικών; Αυτή των συναρτήσεων των πραγματικών; Κλπ κλπ κλπ

    Και όπως είχε πει ένας μεθυσμένος φυσικός: Δεν ξέρουμε αν το σύμπαν είναι άπειρο αλλά με τουλάχιστον 13.2 δις χρόνια ζωής σίγουρα είναι πιο έμπειρο από μας.
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μη με συνερίζεστε @Ηλίας, είχα ξυπνήσει με καούρα και είχα τα νεύρα μου  
     
  12. lotus

    lotus Silence