Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Θα μπορούσατε να μου αναλύσετε παραπάνω αυτήν την άποψη;
     
  2. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Νομίζω πως αρχίζετε να ενστερνίζεστε θεωρίες συνωμοσίας.  
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    ανοίγω ομπρέλα επιμελώς με την προσδοκία να μην χαλάσει το μαλλί.
     
  4. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member


    το λες και ειρωνία τώρα αυτό
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Γιατί αν συγκριθουμε μαζί τους οικονομικά και τεχνολογικά είμαστε φτωχοπροδρομοι.
     
  6. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Συγγνώμη που θα το πω έτσι ωμά αλλά .. Μπούρδες! Αλλού είναι οι διαφορές μας. Εκείνοι έκαναν ελέγχους στα αεροδρόμια τους , εμείς όχι. (Τεχνολογική διαφορά, θερμόμετρο).
    Εκείνοι αστυνόμευαν τα κρούσματα τους, εμείς ολόκληρο τον πληθυσμό. (Διαφορά μόνο στην αποτελεσματικότητα του μέτρου καθώς το πρώτο είναι εφικτό , το δεύτερο ουτοπικό)
    Εκείνοι σταμάτησαν τις εξαγωγές σε μάσκες/γάντια/αντισηπτικά επιβάλλοντας πλαφόν ανά άτομο, εμείς λέγαμε και λέμε ακόμα "οι μάσκες κάνουν κακό στην υγεία".(Διαφορά στην αντίληψη και αντιμετώπιση)
    Εκείνοι έβαλαν εργοστάσια να παράγουν μάσκες/γάντια/αντισηπτικά, εμάς ο στρατός ξεκίνησε να παράγει στις 4/4 ,με πρώτο κρούσμα στις 26/2. (Διαφορά στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης).
    Έριξαν 2 δις στην οικονομία τους, έχουμε ρίξει ήδη 4+.
    Όταν εκεί ήταν σε πλήρη εφαρμογή όλα τα παραπάνω , εμείς εδώ δηλώναμε

    Και τους χειροκροταμε κιόλας. Και λέμε ότι ήταν και υποδειγματικοί!
    Σκοιλ ελικικου θέλουμε και μας αξίζει.
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    1.Η θερμομετρηση δεν έκανε,ούτε πρόκειται να κάνει ποτέ τη διαφορά. Στον ένα εμπυρετο που θα τσιμπήσεις ,που δεν ξέρεις κιόλας αν ο πυρετός οφείλεται στον κορωνοιο, θα ξεφύγουν δέκα απυρετοι ασυμπτωματικοί που είναι και οι κύριοι φορείς μετάδοσης και εξάπλωσης .
    Μόνο με τεστ τους ελέγχεις ,με μοριακά τεστ...
    Αυτό που δούλεψε μεταξύ άλλων εκεί, δεν ήταν τόσο τα θερμόμετρα, ήταν που μπλοκαραν με το που έσκασε το πρόβλημα στη Κίνα τις πτήσεις από κει και προοδευτικά και από τις υπόλοιπες χώρες που εμφάνιζαν μεγάλη εξάπλωση.

    2.Η αστυνόμευση των θετικών γινόταν με παρακολούθηση του κινητού τους και με κάτι βραχιόλια που τους περναγανε στο χέρι.Για να το κάνανε αυτό οι δικοί μας,, φαντάζεσαι τι θα γινόταν;

    3.
    Οι πολίτες της Ταιβαν όντας διαφορετικής κουλτούρας από τους δικούς μας είχαν μάθει , μαζί με την πολιτική τους ηγεσία βέβαια, από τον Σαρς ,και είχαν φροντίσει να φτιάξουν σύστημα υγείας ανάμεσα στα τρία καλύτερα του κόσμου,σε οργάνωση, τεχνολογικό εξοπλισμό ,επιστημονικό δυναμικό .
    Είχαν και έτοιμο σχέδιο, οι μάσκες και τα απολυμαντικά ήταν μέρος του, και εργοστάσια να τα φτιάχνουν. Παρά ταύτα στην αρχή,όπως σωστά λες απαγόρευσαν τις εξαγωγές για να εξασφαλίσουν την κάλυψη των αναγκών τους.
    Εμείς από την άλλη ζητιανευαμε δω και κει και ευχαριστούσαμε τις ηρωίδες κοπτοραπτουδες που αντί για την κάλτσα του φαντάρου το '40 ραβαν τη μάσκα του γιατρού .
    Όσο για τα απολυμαντικά αν πιστεύεις πως το εργαστήριο του στρατού θα έσωζε την κατάσταση, ξεκινώντας παραγωγη νωρίτερα ,εισαι μακριά νυχτωμενος. Τώρα που πήραν άδεια ο Παπουτσανης κι ο Σαράντης, κάτι μπορεί να γίνει.
    Εδώ ,τον Φεβρουάριο απλά δεν είχαν αρκετά αποθέματα, δεν είχαμε δικιά μας παραγωγή και από το εξωτερικό ψάχναμε,ζητούσαμε και δε μας δίνανε,όσα είχαμε ανάγκη τουλάχιστον.Ουτε μάσκες, ούτε απολυμαντικά, ούτε τεστ..

    4. Υποδειγματικοί ήτανε και δικαίως τους χειροκροτουσαμε και τους χειροκροταμε και τώρα ,και όχι μόνο εμείς, γιατί εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκαν πετυχημενοι . Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. *
    Και η μεγάλη τους επιτυχία ήταν που εμπιστεύθηκαν τους γιατρούς και έδρασαν έγκαιρα ακολουθώντας τις συμβουλές τους, προτάσσοντας την ανθρώπινη ζωή έναντι της οικονομίας και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης.
    Το αν είπαν και καμιά μαλακια για τις μάσκες και ότι άλλο για μένα δεν μετράει, όσο η μεγάλη εικόνα, το δάσος.

    *Τα νούμερα βέβαια μπορεί κάποιος να τα αμφισβητεί, αλλά τότε θα πρέπει να αμφισβητεί και τα νούμερα των άλλων όχι μόνο τα δικά μας..
    Τα νούμερα λοιπόν λένε ότι όσο περνάει ο καιρός η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τα κρούσματα, και τους νεκρούς βελτιώνεται συνεχώς, ανήκοντας στις πιο επιτυχημένες χώρες σε σταθερή βάση..

    .
     
  8. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Αυτός δεν είναι ο - και καλά - γαμιάς της πλουσιογκόμενας που λέει ειδήσεις τα μεσημέρια στον ΣΚΑΪ;
    Μία παρεϊτσα όλα τα ζώα.
     
  9. brenda

    brenda FU very much


    Ξέρεις πόσο σ'αγαπώ και πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω.  Ωστόσο, εντύπωση μου προκαλεί η εκθείαση των φασιστοφερνών χειρισμών και θα συμφωνήσω με τον @Mr__despicable και άλλους που μιλάνε για χοντρές αστοχίες.
    Κι όπως έγραψε κι ένας διαδικτυακός φίλος:
    "Ξυπνάς, ειναι 21η Απριλίου, είσαι κλεισμένος υποχρεωτικά στο σπίτι, παντού αστυνομία και έχεις κι έναν Παπαδόπουλο όλη μέρα στην τηλεόραση να σου τα κάνει ζέπελιν"
    Μα τον Θεό, αν δω μια ακομη φορά το "ευαίσθητο" σποτ της Πολιτικής Προστασίας που αυτοθαυμαζόμαστε, θα ξεράσω. Αν μπαγλαρώσανε με το έτσι θέλω τον κόσμο γιατί δεν επιτάξανε και τα κανάλια; Συνθήκες πολέμου δεν έχουμε; Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όταν δίνουν 11 μύρια για ένα σποτ ενώ ανακοινώνουν ανερυθρείαστα πως κόβουν τα αναδρομικά, (τα οποία εδώ να σημειώσω πως δεν δικαιούμαι, μην μπερδευτούμε).
    Κανέναν τέτοιο χειρισμό δεν θα νομιμοποιήσω επικροτώντας το lockdown που ούτε οικειοθελές ήταν, ούτε απαραβίαστο, αν πας στο σουπερμάρκετ ή στην λαϊκή, αντιλαμβάνεσαι την γελοιότητα της κατάστασης και το μόνο που έκανε ήταν να απαλλάξει την κυβέρνηση από την ευθυνη της για διεξαγωγή τεστ και άλλων ελέγχων προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση μια ώρα αρχύτερα. Προκειμένου να καλύψει την δραματική κατάσταση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ για τα οποία είναι μονο πολιτική η ευθύνη.
    Η ιχνηλάτηση των επαφών ήταν απούσα στα πρώτα κρουσματα κι έτσι χάθηκε χρόνος. Το συστημα υγείας στην περιφέρεια παρέλυσε και οτιδηποτε δεν ηταν covid το στέλνανε στην ευχη του Θεού και της Παναγίας, χτυπωντας τους στην πλάτη, φοβισμένοι, ή ακολουθώντας εντολές, δεν ξέρω, με αποτέλεσμα να μην παρασχεθεί βοήθεια σε πολύ κόσμο με πρόσχημα τον γαμοΐό.
    Τι να θαυμάσω; Τον Χαρδαλιά ή τον Τσιόδρα; Αδυνατώ, όταν από ο ένας με τσαμπουκά μου παραβιάζει αδιαπραγμάτευτες ελευθερίες κι ο άλλος κάνει επίκληση στο συναίσθημα σε μόνιμη βάση με εντελώς αντιεπιστημονικό τρόπο, προκειμένου απο κοινού να μας πείσουν πως είναι για το καλό μας. Ούτε ο διαχωρισμός των κρουσμάτων σε δομές από την υπόλοιπη επικράτεια συγχωρείται και αρχίδια σχεδιασμό και προστασία είχαν όταν σκάνε με τη μια 150 κρούσματα σε ξενοδοχείο και βεβαιώνουν πρόστιμα σε άστεγους, ξυλοκοπούν αυτιστικά παιδιά που δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των αστυνομικών ή οδηγούν στον εισαγγελέα ξυλοκοπημένους πολίτες με κατηγορίες αντίστασης κατά της αρχής.
    Αλλά οι παπάδες μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν και να γλιτώνουν με "συστάσεις".
    Να την χέσω αυτήν την αρχή, δεν την αναγνωρίζω.
    Δεν αναγνωρίζω ούτε μία Πρόεδρο Δημοκρατίας, με θώκο προϊόντος συναλλαγής που βγαίνει και λέει στον λαό να θυσιάσει την ελευθερία του για την ασφάλεια.
    Ποια είναι η ασφάλεια;
    Ας μην αναπνέουμε τότε, με αυτόν τον τρόπο θα ήμαστε όλοι πιο ασφαλείς.
    Δύο υπερήλικες έχω κι εγώ στο σπίτι, έναν φρεσκοεγχειρισμένο εν μέσω πανδημίας και μία με αυτοάνοσο και ένα σωρό άλλα θέματα. Πήγαμε δις στα νοσοκομεία και για τους δύο και τα ζήσαμε από κοντά. Και τους προσέχουμε σαν τα μάτια μας και τους προστατεύουμε μέσω της δικής μας κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αλλά δεν θα διαγράψουμε όλες μας τις ελευθερίες για να προστατέψουμε υποτιθέμενα τις ευπαθείς ομάδες. Είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα που μας θέτουν με επίκληση στο συναίσθημα.
    Καραντίνα σημαίνει απομονώνω για 40 μέρες τους ασθενείς.
    Όταν απομονώνω τους υγιείς και τους τιμωρώ με διάφορους τρόπους επειδή δεν τηρούν τον εγκλεισμό, τότε έχω κάθε λόγο να μιλώ για παραβίαση των συνταγματικών μου ελευθεριών.
    Στην Γερμανία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε ψυχιατρικό ίδρυμα δικηγόρος που έκανε ανάλογη καταγγελία περί αντισυνταγματικότητας. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό.
    Διαφωνώ λοιπόν στα περισσότερα σημεία με τους χειρισμούς αυτούς και θεωρώ πως τα περισσότερα πράγματα έπρεπε να εχουν γινει αλλιώς.
    @underherfeet σε αγαπώ και σε εκτιμώ υπέρμετρα, δεν έχει σχέση με σένα όλο αυτό, είναι απλά η αποτύπωση των δικών μου σκέψεων.  
     
  10. goodevil

    goodevil arcade

    Μια χαρά τα λέει ο φίλος, συμφωνώ σε όλα μόνο που οι πράξεις κάνουν τη διάφορα
    όχι τα λογία και για αυτές είμαστε όλοι μας ανίκανοι.
    Δύσκολες εποχές για αντάρτες όπως κ να χει.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έτσι από απορία @brenda, εσύ δεν κάνεις επίκληση στο συναίσθημα; Για τα συγκεκριμένα που λες υπάρχει ισχυρός αντίλογος, σε όλα. Σε θέματα αισθητικής δεν θα διαφωνήσω. Όσον αφορά δημοκρατικές ευαισθησίες είναι γνωστότατο και μετρημένο ότι ως κοινωνία ανεχόμαστε άνετα αυταρχικά μέτρα. Αυτό που στην πραγματικότητα ενοχλεί τους νεοαγανακτισμένους είναι ότι αυτή τη φορά δεν μπορεί κανένας μας να υπονομεύσει την πολιτεία και μετά να υπακούσει μόνον τύποις, και αν, σε κάτι που δεν πιστεύει αλλά ούτε τα κότσια να σαρώσει κάτω έχει ή είχε ποτέ ή νοιάστηκε να αποκτήσει. Αυτή τη φορά η πολιτεία ανταποκρίθηκε επί της ουσίας. Όσο για τα περί ελευθερίας vs. ασφάλεια που λες, νηπιακή η αντίληψη σου περί ελευθερίας, στον βαθμό που μας την εκθέτεις, και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον δεν διακυβεύεται η ζωή και η υγεία άλλων με τα μέτρα που πήρε η πολιτεία.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    1. αυτοί, λοιπόν, πήραν κάποια μέτρα, γιά τον έλεγχο της διασποράς του ιού, όχι γιά τον άσκοπο έλεγχο του γενικού πληθυσμού. Κάνανε και ιατρική, εξέτασαν ασθενείς, τους εντόπισαν και φρόντισαν πολλούς, δεν άφησαν να πεθάνουν στο σπίτι. εμείς εδώ, στα βαλκάνια και τη νότια ευρώπη που δεν έχουμε χρήματα και τεχνολογία, κάναμε την θεολογική ιατρική του μείνε να πεθάνεις στο σπίτι. από ιό ή απ ότι σε φωτίσει ο θεός. εμείς διαλέξαμε να αντιγράψουμε τους γάλλους και τους ιταλούς, στην πολύ επιτυχημένη αστυνομική μέθοδό τους, και να συλλάβουμε τον ιό με χειροπέδες αιφνιδιάζοντάς τον ενταφιαζόμενοι μόνοι μας, γιά να του στερήσουμε τη χαρά και να πάθει κατάθλιψη. Αυτοί δεν φαντασιώθηκαν οτι μπορεί να απομονωθεί κάποιος άνθρωπος σε πόλεις πέντε ή δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, αντιμετώπισαν πραγματικά δεδομένα, όχι φόβους.

    2. αυτοί, έκαναν και ουσιαστική αστυνόμευση, γιατί πρόχειρη τους είναι, καθημερινή την έχουν, και βλέπω οτι απέκτησαν και φανς στο δικό μας γήπεδο γιά την αστυνόμευσή τους, γιατί ο φόβος κάνει τους ανθρώπους καχύποπτους και εχθρικούς, κι αγαπάνε τους μπάτσους όταν λερώνεται ο κώλος τους.

    3. το επιστημονικό δεδομένο του μπουρδουκλώματος σκέψεων γιά να βγεί το συμπέρασμα οτι «εμείς» δεν έχουμε «την κουλτούρα» να φυλαγόμαστε να μην κολλήσουμε χλαμύδια, αλλά οι «ξένοι» την έχουν από το θεό, το χρησιμοποιεί κάθε αντιφατικός κι ευγενικός εκπρόσωπος τύπου υπουργείου, σε όλα τα κομμωτήρια, απο κολωνάκι μέχρι περιστέρι. η εκτελεστική ηγεσία μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προτίμησε να φοβηθεί και να ταΐσει σανό, γιά να έχει καθαρή τη φωλιά της και να μην δυσαρεστήσει τους αποκομμένους απ την πραγματικότητα, παρά να προσπαθήσει να καταφέρει το παραμικρό. αντέγραψε τα μέτρα πανικού και εντυπωσιασμού γνωρίζουσα οτι είναι καταστροφικά, και ξοδεύει ακόμη γιά να πείσει οτι αυτά τα καταστροφικά μέτρα που αποδιοργανώνουν κοινωνία, οικονομία και κάθε υποδομή, μαζί με την υγεία και την παραγωγική μηχανή που θα έφτιαχνε μάσκες και σωσόνια και αντιγόνα, είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φανταστικού εχθρού.

    4. εμείς εδώ εμπιστευτήκαμε τους «μωρότερους των ιατρών». σαν αν μην υπάρχει αύριο. τους γιατρούς του δόγματος «κρύψου απ τον ιό» και του δόγματος «δεν χρειάζεται διάγνωση, φαντάσου οτ είσαι άρρωστος». αφεθήκαμε στα χέρια της αιχμής της ιατρικής, όπως κάθε απελπισμένος. σώσε με γιατρέ μου, στάχτη και μπούρμπερη σε παιδιά και σκυλιά, κάνε με καλά. επισήμως.

    τα εθνικοαπελευθερωτικά με την παγκόσμια κατάταξη θα τα ξανασυζητήσουμε όταν εκδηλωθεί η επιδημία και στα μέρη μας, και στά άλλα μέρη που δεν εκδηλώθηκε ακόμη. που δεν έκανε έναν πρώτο γύρο ένας ιός που σκοτώνει έναν στους πέντε δέκα χιλιάδες φοβισμένους, στον πρώτο γυρο, χωρίς ανοσίες και εμβόλια. λιγότερους από τη γρίπη γιά την οποία έχουμε και εμβόλια, και αντιϊικά, και ανοσία χτισμένη. θα μείνουμε σπίτι πόσα χρόνια; πόση επιτυχία πιά; μήπως να παίξουμε και λαχείο;
    θα παίξουμε ένα σύντομα, θα ακολουθήσουμε πάλι τους γαλλοϊταλούς στη «χαλάρωση», αλλά αυτοί έχτισαν μιά ανοσία, πέρασαν το πρώτο κύμα. θα το περάσουμε κι εμείς αναπόδραστα, εκτός και πάθει κατάθλιψη ο ιός.

    γιά ελευθερία και ασφάλεια είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. να ξεφοβηθείτε πρώτα. να καθαρίσει το μυαλό. είναι λεπτές και περίπλοκες έννοιες και ο δύο.
     
    Last edited: 22 Απριλίου 2020