Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    +1
     
  2. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Βρε το μπαγάσα τον Χειμωνά! Μια ζωή σαχλες πεταγε και έκλανα απ τα γέλια    
     
  3. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Και πόσο εκκωφαντικές μπορούν να είναι καμία φορά αλήθεια..

    Πολλλλλλά like.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

     
     
  5. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Με αφορμή αυτό


    https://www.thelancet.com/journals/...wIWrso1hVlA2uv9kyeJI--iSLa1g_EkYBkDjcUdyLxU#

    "People who are vaccinated have a lower risk of severe disease but are still a relevant part of the pandemic. It is therefore wrong and dangerous to speak of a pandemic of the unvaccinated. Historically, both the USA and Germany have engendered negative experiences by stigmatising parts of the population for their skin colour or religion. I call on high-level officials and scientists to stop the inappropriate stigmatisation of unvaccinated people, who include our patients, colleagues, and other fellow citizens, and to put extra effort into bringing society together. "
     
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Ω, ναι!
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    +1
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Σωστά. Μόνο που κάνουν αυτό που μπορούν για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Τους ρώτησε κανένας, τους εμβολιασμένους, αν και αυτοί φοβούνται, αν έχουν δεύτερες σκέψεις, αν, αν, αν; Διότι μαθαίνω πως λέγονται εναντίον τους οι χειρότερες των χειρότερων βρισιών σε διάφορα τιτιβίσματα και τικ τοκ.

    Σωστό και αυτό, ασφαλώς και λάθος και επικίνδυνο είναι να παραβλέπουμε ότι και οι εμβολιασμένοι είναι εκτεθειμένοι σε έναν βαθμό στους άμεσους κινδύνους και σε όλες ανεξαιρέτως τις δευτερογενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

    Δεν είναι το ίδιο με χρώμα, φυλή και θρησκεία η επιλογή του μη εμβολιασμού, για τον λόγο ότι είναι επιλογή. Και δεν είναι μόνον η Γερμανία και οι ΗΠΑ, ασφαλώς. Είναι επίσης η Κίνα, η Ιαπωνία, είναι πολλοί ακόμα, είμαστε και εμείς.

    Πιο συγκεκριμένα; Τι προτείνετε να κάνουν; Ποια είναι η ειδικότερη προσπάθεια που απαιτείτε από αυτούς να καταβάλλουν για να κρατήσουν ή να φέρουν την κοινωνία στα ίσα της;
     
  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member


    Συμφωνούμε, ο καθένας που εμβολιάζεται το κάνει πρωτίστως για τον εαυτό του και κατόπιν για αυτούς που αγαπά/νοιάζεται. Το κάνει επειδή αυτό θεωρεί ότι είναι το καλύτερο, το βέλτιστο πρωτίστως ατομικά. Έβαλε στη ζυγαριά φόβους, δεύτερες σκέψεις, επιστημονικά δεδομένα, κτλ και αποφάσισε. Όπως εσείς, εγώ και ο καθένας νοήμων πολίτης.


    Δεν έχω Twitter ούτε τικ-τοκ, είμαι πολίτης όμως και συνομιλω και με εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους. Γνωρίζω τι ακούγεται ένθεν κακειθεν. Μια πραγματικότητα που φαίνεται, ήδη, στο φόρουμ.



    Αυτό που είναι κοινό είναι το δίπολο "εμείς Vs άλλοι". Αυτή τη πόλωση καυτηριάζει το άρθρο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πολιτών. Εκεί έγκειται το πρόβλημα και ο δικός μου προβληματισμος ο οποίος ενισχύεται με τα λεγόμενα σας περί μέσων μαζικής δικτύωσης. Άλλο η διαφωνία, άλλο ο σκεπτικισμός, άλλο οι ύβρεις και ο φανατισμός.



    Τη σωφροσυνη, όλοι μας. Εμβολιασμενοι και μη. Να μην εντείνεται η πόλωση. Αλλιώς δεν θα υπάρχει κοινωνία πολιτών.

    Αντιλαμβάνομαι ότι όλα ξεκινάνε από το αίσθημα της αυτοσυντηρησης, το "σωζεσθαι", δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία για διχόνοια και μισαλλοδοξια.


    Εάν αλλάξει, που τείνει να αλλάξει, η κουλτούρα παροχής φροντίδας υγείας θα χάσουμε όλοι, εμβολιασμενοι ανεμβολιαστοι. Θα χάσει ο Άνθρωπος.


    Αγαπητή gaby_m,

    "Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται."


    Και αυτή είναι η δική μου θεώρηση.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μπορεί και για άλλους λόγους, μπορεί κάποιους να τους νοιάζει και να μην επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και να μη βρεθούν στα κρεβάτια του σε καιρούς συντριπτικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση το εμβόλιο δεν είναι διόλου σίγουρο αν είναι καλό για τον καθένα ξεχωριστά και αν θα είναι καλό και στο μέλλον είναι όμως σίγουρο ότι είναι καλό τώρα για το σύνολο αν εμβολιάζεται ο καθένας, μειώνονται άμεσα οι πιθανότητες για όλους. Ο ένας μπορεί να έχει παρενέργειες σοβαρές, αν και οι πιθανότητες είναι σχετικά μικρές, οι πολλοί όμως γίνονται πιο ασφαλείς από αυτήν την κίνηση του ένα να κάνει το εμβόλιο. Έχει πια γίνει φανερό ότι η έγνοια δεν είναι για την υγεία του καθένα μας αλλά είναι για το σύνολο. Και είναι αυτό ακριβώς που ξενίζει πολλούς και τους κάνει να μη δέχονται το εμβόλιο πάνω τους.

    Αυτό το "εμείς vs οι άλλοι" εμφανίζεται πολύ συχνά την τελευταία δεκαετία και επανεμφανίστηκε, με τα ίδια επιχειρήματα, τώρα στην πανδημία, απλά το "μενουμευρώπηδες" έγινε "μενουμεσπίτιδες" και το είδαμε ελάχιστα ποστ πιο πάνω. Παρόλα αυτά, δεν είναι το θέμα στην προκειμένη περίπτωση διότι ένα τσίμπημα σε ένα μπράτσο αλλάζει την περίμετρο της κάθε ομάδας. Είναι πιο πολύ θέμα ορθού λόγου vs ανορθολογισμού και πολύ λιγότερο θέμα δυο ισοδύναμων οπαδισμών που συγκρούονται, ακόμα δε λιγότερο θέμα των πολλών και ανώνυμων που πάνε να χτυπήσουν τους διαφορετικούς, τους δακτυλοδεικτούμενους, τους κατατρεγμένους με το γράμμα του νόμου, όπως υπαινίσσεται και το άρθρο με την - άντε πάλι! - επίκληση της "Γερμανίας".

    Και πάλι δεν σας βρίσκω συγκεκριμένη. Θα έλεγα ότι κάποιον ρόλο στην πόλωση που εντείνεται παίζουν και οι νεκροί που αυξάνονται μέρα με την ημέρα και που επίσης απειλούν την κοινωνική συνοχή. Στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι.

    Εννοείται θα χάσουμε όλοι το κράτος πρόνοιας που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε. Και εκεί να δείτε διχόνοια και μισαλλοδοξία καθώς, όπως είδαμε ελάχιστα ποστ πιο πάνω, έχει ήδη βρεθεί ποιος θα φταίει για αυτό, οι "μενουμεσπίτηδες", για να μην μπερδευόμαστε.
     
  11. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Το επιχείρημα είναι απολύτως σαθρό, ο μέσος καπνιστής έχει πληρώσει πολύ περισσότερα από τα έξοδα νοσηλείας του σε φόρους καπνού. Αυτούς τους επιβαρύνεται ο ίδιος και ουδείς συμπολίτης του.
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Βρήκες άνθρωπο να κουοταρεις...