Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Last edited: 11 Μαρτίου 2023
  3. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Δεν ξερω, εν αμαρτίαις αδελφέ, πώς θα εξελιχθούν τα ψηφιακά συζητητήρια αποικιζόμενα από προφίλ AI, ούτε πως θα συζητιούνται κυριαρχίες, κυριαρχιδιές και λοιπά ζέοντα θέματα.
    Διαγοντας μέρες τρικυμιώδεις και παράλληλα ακόμα τεντωμένος από αυτό που έγινε, η φαντασία δεν μπορει να καλπασει προς το μέλλον χλιμιντρίζοντας κάτω από το φεγγάρι φωτο της ματωμένη άνοιξης.
    Μόλις σήμερα πήρα αριθμό πρωτοκόλλου από το ελληνικό δειμόσιο (εκ του Δείμος κι οχι εκ του δήμος) ΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙ.
    Σκέφτομαι να ρωτήσω το ChatGPT τι γνώμη έχει επ αυτού αλλα πολυ φοβάμαι ότι θα το κάψω και αφενός θα αντιμετωπίσω αγωγές όσο το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφετέρου θα γίνω σελεμπριτυ ως ο Βαλκάνιος που κατεδάφισε την πρώτη εφαρμογή AI με μία απλή ερώτηση.

    Δεν ξέρω αν ο Ίλον θα θέσει τον δάκτυλον επι των τύπων των ήλων, θα κάνει χαρτοπόλεμο τις διεθνείς συνθήκες περί διαστήματος κι αφήσει πίσω του τα κρατικά μονοπώλια ορμωντας προς το διάστημα και τον Άρη, παρακαμπτοντας τη διαστημική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί πρωτοπόρος σαν τον Κονσταντιν Τειολκοφσκι, τον δάσκαλο της Καλούγκα που απο το 1890 μελετούσε την πυραυλική πτήση ή τον Γκοντάρ που απο το 1914 δοκιμαζε μοντέλα πυραυλων η εστω σαν τον "χρήσιμο ναζί" Βέρνερ φον Μπραουν βρε αδερφέ, ουτε αν θα γίνει ο Μαγγελάνος, ο Αμουδσεν, ο Σακλετον του διαστήματος, ουτε αν θα επισκεφτεί πλανήτες με ελάχιστη βαρύτητα με κατοίκους μακρόστενους σαν αγάλματα του Τζιακομετι, η με τεράστια βαρύτητα εκατοντάδων ατμόσφαιρα και κάτοικους συμπιεσμένου σε δυο διαστάσεις από τη συνθλιπτικη βαρύτητα σαν λισθςινοντα γραμματόσημα, η πλανήτες με ατμόσφαιρα υγρής αμμωνίας που οι επιλέγοντας κάτοικοι θα επικοινωνούν με δέσμες φυσαλίδων, ή πλανήτες με ατμόσφαιρα αδιαφανές μεθανίου που τα έργα τέχνης θα είναι αντιληπτά μονο με την όσφρηση, η πλανήτες δίδυμα άστρα που το βραδυ θα 2χει -150 κςι τη μέρα 1700 βαθμούς και η ζωή θα γεννιέται κςι θα πεθαίνει σε ώρες η θα ζει ροκανιζοντας το υπεδαφος, η θα πατήσει το ποδι του σε παλσαρ, κόκκινους γίγαντες (όχι αυτούς των πρεσπων, τους διαστημικους) και αστέρια νετρονιων. Μακαρι α το κανει η να θέσει το λιθαράκι για να συμβεί.
    Αν όμως αποικίσει τον Άρη, ας πάρει και ενα μέρος του ελληνικού δημοσίου και της αθάνατης νεοελληνικής αρχιδολεβεντιας ως βιοποικιλλοτητα. Κατι μου λεει οτι το είδος θα ευδοκιμήσει κι εκει.

    Προσπαθώ να φανταστώ τη συνύπαρξη ελληνάρα με ΑΙ και σκέφτομαι τις σκηνές απειρου κάλλους, σαν τους μπαμπάδες στα χωριά που το 1960 προτοεβλεπαν έντρομοι τηλεόραση. Τον φαντάζομαι να ξεριζώνει καλώδια έξαλλος η να ριχνει Παναγίες σε εφαρμογές, να ζητάει οτι απιστευτη μαλακια του ερθει στη γκλαβα και να κανει φιγουρα με ΑΙ παπαριές που ουτε ξερει σε τι χρησιμεύουν, σαν τον τύπο που βάραγε το ηλεκτρικό τρυπάνι νε το σφυρί για να ανοίξει τρύπα στον τοίχο.

    Δεν ξερω τι θα φέρει η ΑΙ, αλλα θα περάσουν χρονια μεχρι να αλλάξουν στο Ελ Λάντα σκουριασμενες νοοτροπίες και να σταματήσουν φαινόμενα που συνεχίζονται απαράλλαχτη απο καταβολής ελληνικού κράτους. Το επίδομα καυσόξυλων καταργήθηκε μολις 70 χρόνια μετά την κατάργηση των καυσοξυλων στα τραπεζικά καταστήματα. Το ιδιο θα συμβεί και με ένα σωρό νεοελληνικής καταστάσεις. Στο μεταξύ κάποιοι θα προτιμήσουν να απαρνηθουν την υλικη τους υπόσταση και να μεταναστευσουμ εξ ολοκληρου σε κάποιον ψηφιακό κόσμο. Η θα πάνε στον Άρη με τον Ίλον, τον καλυτερόν μας φίλον.
    (Ας μπει εστω για πλάκα αγγελία ζητούνται εθελοντές για μετοικηση στον Άρη και θα δεις σουξε...)

    Αντεύχομαι, με επέκταση ευχών για όλο το ΣΚ.
     
  4. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @AuroraBorealis, @E. Dantes

    Για μία ακόμη φορά kudos! Η στιχομυθία σας με την τόση ευρηματικότητά της, το αδιαχώριστο μίγμα σαρκασμού-αυτοσαρκασμού μου έδωσε ένα έντονο χαμόγελο, του στυλ "τους άτιμους, είναι απίστευτοι"!

    Νομίζω η συζήτησή σας έχει αφήσει κενά προς διευκρίνηση (όχι, δεν υποδαυλίζω-τσιγκλίζω καθόλου για συνέχισή της    )
     
  5. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Ασε τις υποδαυλίσεις, πιασε καρέκλα κι ένα καθαρό, και αρχίνα.

    Προς στιγμήν κοιτάμε τ αστέρια μεσα από τα σπασμένα παράθυρα και βλέπουμε το μέλλον πίσω από τον καπνό και τα δάκρυα αλληθωριζοντας, με το ένα μάτι στην τεχνητή νοημοσύνη και το άλλο στη φυσική έλλειψη της.
    Σε λιγο που ενόψει εκλογών θα αρχίσουν να τρώγονται και οι ένθεν και ένθεν πολιτικοί σωτηρες/κατηγοροι/"οιάλλοιτάκαναν"
    θα δούμε να προβάλλεται η νέα καθημερινη σειρά "εν αμίλλαις πονηραίς αθλιότερος ο νικήσας".
    Οποτε θα παιχτεί πολυ ράγκμπι μεταξύ Κουλη, Αλεκούλη,.και των λοιπών πρωταγωνιστων της σειράς.και θα ακουστούν πολλα.
    Τωρα που θα γίνει και ερευνα 15ετιας θα γίνει τόσο πλούσιο το σενάριο της σειράς, που τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται πρωί βράδυ. Θα έχουμε τους υποψηφιους υπαίτιους, τους καταγγελλοντες, αυτους που θα καταγγέλλουν τους καταγγέλοντες, τους ειδικούς, τους ίσους και αντιθετους ειδικούς, τους ειδικότερες των ειδικών, τις τριμελεις επιτροπές από πέντε έξι άτομα, τους εποπτευοντες τις επιτροπές, τις ανεξάρτητες αρχές, τους υπηρεσιακούς, τους δειμοσιογραφους, τα τηλεπαραθυρα, οι νέες συμβάσεις που θα καλύψουν τα προβλήματα των παλιών συμβασεων με νέα, μεχρι
    α.ζαλιστει κι ο πιο νηφάλιος κι ευφυής τηλεθεατης. Τοσο πλουσιο και φαντασμαγορικο θέαμα ουτε το Μπροντγουει στα καλυτερα του. Και στο μεταξύ πανε τσαμπα τα παιδάκια κι οι ζωές των οικογενειών τους.

    Δεν ξερω τι θα κανει ο Ίλον με τον Άρη (τον κανονικόνανε, όχι τον Πορτοκλάφτε, τον πλανήτη, οχι τον πλανώμενο/πλανευτή) αλλά μεχρι να αρχίσουν τα δρομολόγια και ο εποικισμος (αν .με παίρνουν θα πάω άνετα) θα βάλω όλα τα ερωτήματα στο ChatGPT από τα Τέμπη μέχρι το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές και θα δω αν θα κρασαρει η οχι.
    Παλια είχαν κρυστάλλινες σφαίρες. Τωρα τις έφτιαξαν ψηφιακές. Για να δούμε τι απαντήσεις θα μας δώσουν. Ισως ειναι πιο πειστικές από αυτές που θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες ολουθε.

    Δεν ξερω αν έρχονται σεισμοί λοιμοί καταποντιαμοί που λέει κι ο εγκαύλως διορατικός @AuroraBorealis αλλα γιατι να μη ρωτήσουμε.και για αυτό το ChatGPT...
    Οσο προλαβαίνουμε δηλαδη, γιατι μετά θ αρχίσουν οι ερωτήσεις "με θέλει ο Μπάμπης?" "Θα μου κάτσεις η καριόλα η τσαμπα η πολιορκια και πάω για φρεντζον ως μουνοζήτουλας?", "ποτε θα πάρουμε ΤσουΛού", "αμα πάω να δώσω αίμα και μετανιώσω μπορούν να μου το ξανατρομπαρουν πίσω στη φλεβα η παει χαμενο?", "τι να παίξω Μάντσεστερ - Αρσεναλ", "γιατι δε στέλνει ο μαλακας ώστε να μπορώ να τον αγνοήσω μετα?"
    και λοιπά θεμελιωδη υπαρξιακά ζητήματα...
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2023
  6. tithon

    tithon Contributor

    Αγαπητέ @Δίας
    αβασίμως και αθεμίτως επιτίθεστε στο alter ego σας στο φορουμ. εν προκειμένω, η απέναντί σας κερκίδα βρίσκεται καλύτερα χρονισμένη με τα γεγονότα, ανεξάρτητα απ την ποσότητα χουλιγκανισμού που διαχέεται στις δυό κερκίδες.
    η κερκίδα σας δεν είναι πειστική. αντίθετα η απέναντι σας κερκίδα, κρύβεται και διαχέεται ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων που δεν ανήκει σε κερκίδα, αλλά διαπίστωσε πιά εξόφθαλμα από στεντόρεια γεγονότα οτι συνεχίζεται μεθοδευμένα και μεθοδικά μιά καθολική απορρύθμιση και καταστροφή, ένα πλιάτσικο, μιά αληθινή λεηλασία. μπαχαλάκηδες με κοστούμια και όνομα καταστρέφουν τις περιουσίες και τις ζωές όλων πλήν της παρέας τους, και μοιράζονται τα λάφυρα. το μεγάλο πλήθος που βλέπει την καταστροφή κάθε υποδομής, στην υγεία, στην ενέργεια, στις μεταφορές, σε κάθε τομέα που μπορεί να φανταστεί ή να ψάξει κανείς, δεν φανατίζεται από καμμιά κερκίδα, αλλά χάνει την υπομονή του και σκέφτεται "κάπου ώπα". κυριολεκτικά "κάπου ώπα". οι των κερκίδων δεν το αντιλαμβάνεστε, και πανηγυρίζετε ή εξορκίζετε γιατί αυτό ξέρουν οι κερκίδες να κάνουν. αλλά οι υπόλοιποι βλέπουν και βλέπουμε γεγονότα. αποδόμηση και καταστροφή. μπάχαλο δηλαδή. αληθινό μπάχαλο. ίσιωμα. σκατά. όχι τα ψευτομπάχαλα της άλλης κερκίδας. μπάχαλο και στάχτη.

    μην θυμώνετε, λοιπόν, με τον αδελφό σας. η πραγματικότητα σας έχει ξεπεράσει, και πάλι πίσω θα μείνετε κι οι δυό σας. να 'χετε να τα λέτε.
    αν βρούμε κάποια άκρη οι υπόλοιποι θα κοκκορομαχήσετε στην επόμενη ευκαιρία.


    υγ: δεν γαμιέται. σίγουρα δεν γαμιέται, κι ας λένε. αν γαμιόταν θα ήταν πιό ισορροπημένος. δεν θα μισούσε τόσο τόσους και δεν θα κατέστρεφε με τέτοια μανία.
     
  7. lykoskir7

    lykoskir7 New Member

    Εγώ σκέφτομαι ποσό τυχερός είμαι σήμερα που βρήκα αυτό το site κι ελπίζω να είμαι πιο τυχερός στις αναζητήσεις μου
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    μπάχαλο!
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Επιτελικό όμως. Όχι ότι κι ότι!
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Και διαχρονικό !!! Αυτό βέβαια μερικές φορές το ξεχνάμε!
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Σας ευχαριστώ @tithon για τις συμβουλές σας αλλά επιστρέψτε μου να έχω μια μικρή αντίρρηση.
    Δεν διαφώνησα πουθενά ως προς τα αυτονόητα. Διαφώνησα ως προς τον τρόπο . Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι "λαϊκά δικαστήρια" και επαναστάτες που μιλούν εκ του ασφαλούς.
    Θαρρώ ότι ως προς το τελευταίο έχω τεκμηριώσει την άποψη μου.
    Τώρα εάν κατά την γνώμη σας είμαστε "αδέλφια" δεκτόν και σεβαστό αφού είναι η άποψη σας.
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ;;;;;



    @Δίας

    Ποτέ δεν ήτανε πιο κρείττον από σήμερα το σιγάν, ιδίως για την περίπτωσή σας...

    Αλλά βλέπω ότι επανέρχεστε διαρκώς και δεν ακούτε τον ούμπερ-σύμβουλο που έβαλε το Χρυσό μου (όχι του Τέρη καλέ, καμμία σχέση, μια χαρά άνθρωπος είναι ο Τέρης) να γράφει στο φου-βου "ήτανε η κακιά η (χ)ώρα";

    (Ναι, αυτά του πανε κι έγραψε 5η μέρα στο φου-βου, ο πράκτορας θου-βου που τους παρακολουθεί όλους με τις υπερτεχνολογίες, ενώ η χωρα του δεν μπορεί να δει 2 τρένα που πάνε το να κατά πάνω στ άλλο επί 12 λεπτά..)

    Πασιφανώς, πρόκειται για τον ίδιο σύμβουλο που του φώναζε με ανοιχτά μικρόφωνα "χαμηλά το κεφάλι" όταν γίνονταν οι γνήσιες δηλώσεις συντριβής. Να δείτε που θα του πουν να γράψει και "οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη" αν πέσουν κι άλλο οι δημοσκοπήσεις. Αξιοι οι μισθοί των συμβούλων, και να μειωθεί κι άλλο η επιδότηση στο ρεύμα, αν είναι να τους χάσουμε, τους αριστούχους της σχολής "άι χαβ ε κάνινγκ πλαν, μάι Λορντ".

    Επίσης, γιατί δεν κάνετε όπως οι απέναντί του (οι κινηματικοί ντε..) που λαγουμιάσανε, και κοιτάνε από το λαγούμι και λένε ρε μια ψιχάλα είναι, άστην να την φάει ο άλλος που βρέθηκε έξω χωρίς ομπρέλα (πού να βγουν κι αυτοί, κινηματικοί άνθρωποι, στους δρόμους; πώς να πάνε Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν με τα πανιά τους που τα κάναν αρχιδόπανα; εναντίον τίνος; κι άμα τους γνωρίσει κανείς; σε τί κατάσταση θα γυρίσουν σπίτι; )

    Απ΄την άλλη πολύ καλά κάνετε βέβαια, και να το έχετε το θράσος της άποψης σας, γιατί η δημόσια έκθεση της άποψής σας αποκαλύπτει πράγματα για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

    Ρωτήσατε τον @Iagos "Οπότε για εσάς ποίο είναι το σύστημα που πρεσβεύει αυτό που πιστεύετε;;" πιθανολογώ εννοείτε με κάπως παράξενα ελληνικά σε ποιό σύστημα δεν θα συνέβαιναν αυτά που συνέβησαν.

    Θα σας απαντήσω εγώ λοιπόν, σε ποιό σύστημα δεν θα συνέβαιναν αυτά: σε ένα σύστημα που δεν θα υπήρχατε εσείς και οι ομόμυαλοί σας. Ή που θα υπήρχατε, αλλά απλώς ως γραφικότητες μιας παραλογικής μειοψηφίας, κάτι σαν ιεχωβάδες ή τα παρόμοια, που αντιμετωπίζονται στο συναπάντημα με αβλαβή διέλευση.

    Ψυχραιμία, δεν είναι αντ χόμινεμ αυτό, ούτε χρησμός ότι θα έχετε την τύχη του Μπαρουφάκη του Α' του Βελτιωτή, θα εξηγήσω αναλυτικά - και μπορεί (δεν άκουσα ως τώρα κάποια Ελπίδα να είναι ανάμεσα στους νεκρούς) να βοηθηθείτε να αναβαθμίσετε την άποψή σας σε γνώμη.

    Η απάντηση στο γιατί φτάσαμε ως εδώ, είναι φωλιασμένη στην αρχική σας παρέμβαση:

    Εδώ είναι η απάντηση, επειδή ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι η θέση του @Iagos "δεν μπορεί τα οποιαδήποτε κέρδη να αξίζουν περισσότερο από τις ζωές των ανθρώπων", θέση που υπαινίχθηκε με τα λόγια του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου (γιατί η ιδιωτικοποίηση δημοσίων αγαθών, όπως οι μεταφορές, είναι παράδοσή τους στην κερδοσκοπία, και βάζει αναγκαστικά τους ανθρώπους σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην κερδοσκοπία), αυτή η θέση, λοιπόν, είναι μια θέση που αντιμετωπίζεται από σας (και δυστυχώς από ευάριθμη ομάδα ανθρωποειδών) ως "πολιτική θέση".

    Τουτέστιν; Τουτέστιν, αντιμετωπίζεται ως μία ιδέα για το πώς πρέπει να οργανωθεί η κοινωνική ζωή μας, η οποία ιδέα θα διέλθει από τη βάσανο του δημοσίου διαλόγου, θα μπει στην αρένα με άλλες ιδέες π.χ. "όχι, αξίζουν τα κέρδη παραπάνω από την ανθρώπινη ζωή" ή "αναλόγως την περίπτωση και τη ζωή: άλλοτε αξίζουν, κι άλλοτε όχι".

    Φτάσαμε λοιπόν ως εδώ γιατί για κάποιους σαν εσάς, όχι λίγους, αν βάλουμε κι αυτούς που κρύβονται (όχι σαν εσάς), μπορεί το δίλημμα ανθρώπινη ζωή vs κέρδος να αποτελέσει αντικείμενο "πολιτικής", να γίνει αντικείμενο συζήτησης και αντί-θεσης - όχι σε κουβέντες προαυλισμού ψυχιατρείου ή σε εξω-πολιτισμικές καταστάσεις ημι-πιθήκων (που, μεταξύ μας, ίσως την σέβονταν την ιδέα του @Iagos ως αυτονόητη) αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο διαλεκτικής, που είναι η πολιτική.

    Για να μην μπερδεύεστε σε σαχλαμαροδιαδρόμους σκέψης για την πολιτισμικά σηματοδοτημένη αξία της ανθρώπινης ζωής, να ενημερώσω ότι είναι άλλο πράγμα το κέρδος (που στην περίπτωση μας, αλλά και γενικότερα στις μέρες μας, είναι κυριολεκτικό: λεφτά) και άλλο πράγμα το όφελος, και δη το όφελος υπέρ ποίου, αν χρειαστεί (κούφια η ώρα) να σταθμιστεί μια ανθρώπινη ζωή. Οχι πάντως το όφελος σε λεφτά.

    Αυτή είναι ήδη και η ουσία της παρέμβασης μου, ότι είναι ντροπή και όνειδος όχι μόνο για σας, αλλά για το ανθρώπινο είδος και το σημείο πολιτισμού που έχει επιτευχθεί, το να μπαίνει σε συζήτηση και να χαρακτηρίζεται "πολιτική" η θέση ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Αυτά που ακολουθούν, πολλά και κουραστικά, τα λέω μήπως τυχόν μια κάποια γνώση σας επιτρέψει να αφήσετε την άποψη, και να αποκτήσετε γνώμη. Γιατί με αυτά που διαλέγετε να γράψετε, βεβαιώνομαι ότι δεν ξέρετε τί σας γίνεται - από πολιτική τουλάχιστον. Για το αν ξέρετε τί σας γίνεται γενικότερα, επιφυλάσσομαι, γιατί ο άνθρωπος δεν έγραψε "να απαγορευτεί το κέρδος και η ατομική ιδιοκτησία" που είναι μια πολιτική θέση πολλών αιώνων πλέον που η εφαρμογή της συζητείται και θα συζητείται, και μπορεί να διαφωνείτε εσείς και να συμφωνώ εγώ ή τούμπαλιν. Ο @Iagos στηλίτευσε το ότι "βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας". Είναι άραγε τόση η λύσσα σας με το "κέρδος" που και μόνη η αναφορά της λέξης σάς τριγκάρει ή ίσως μια αστοχία αντίληψης ή ένα πάθος με τον @Iagos που ότι και να λέει θα του λέτε ιστορίες για γύφτους; Κολλητικό δείχνει να είναι αυτό το τελευταίο, τουλάχιστον σε όσους έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό απέναντι στις συλλογικότητες και βγάζουνε σπιθούρια...

    Και έρχομαι στην "πρακτική εφαρμογή" που λέτε κι εσείς. Να δούμε το πώς "πρακτικά" μας τον "εφαρμόζουνε", να δούμε το πώς φτάσαμε εδώ, για να δούμε πώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το συγκεκριμένο, σε ένα άλλο σύστημα ώστε να υποψιαστούμε πώς θα ήταν αυτό το άλλο σύστημα και η εφαρμογή του.



    Το εγκληματικό γεγονός της τελευταίας νύχτας του χειμώνα του 2023 εύχομαι για πολλούς να αναβαθμιστεί σε "συμβάν" δλδ. να ορίσει στο χρόνο της σκέψης τους μια τομή, να θυμούνται πώς ήταν ο κόσμος μέσα τους πριν και πως μετά, πώς σκέφτονταν πριν και πως θα σκέφτονται μετά από αυτό. Το εύχομαι, αλλά δεν το προσδοκώ. Εν πάση περιπτώσει...

    Εχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η εγκληματική καταστροφή, σε σχέση με άλλες εξίσου εγκληματικές καταστροφές που έχουν συμβεί (π.χ. πυρκαγιές, σεισμούς κλπ.) γιατί σε κείνες κάποιος εξωγενής παράγοντας επέτρεπε σε μία από τις δύομισι όψεις του Ιανού που λυμαίνονται εναλλάξ την κρατική μας οργάνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια να ποζάρει ως Μεσσίας της διαχείρισης του προβλήματος, ότι και καλά αν ήταν "αυτοί" σε παρόμοια θέση θα τα κάνανε καλύτερα. Σε αυτό το έγκλημα, δεν ισχύει αυτό, γιατί δόθηκε μέσα στα χρόνια η ευκαιρία και βγήκε όλος ο συνήθης θίασος των σαλτιμπάγκων επί σκηνής.

    Αυτό το έγκλημα, το πρόσφατο, θα το ζήλευε η Αγκαθα Κρίστι, γιατί εκείνη σκέφτηκε μεν την ιδέα όλοι να μαχαιρώνουν εναλλάξ το θύμα μια νύχτα στο Οριάν Εξπρές μπας και δεν βρεθεί ο ένοχος, δεν είχε σκεφτεί όμως την ιδέα το θύμα να μην τους είχε βλάψει ποτέ τους φονιάδες του, όπως είχε κάνει ο δικός της ήρωας. Αντιθέτως, τα θύματα τούτου του εγκλήματος εν πολλοίς τους στήριζαν τους φονιάδες τους και τους προσπόριζαν το ευ ζην με τις επιλογές τους. Οπως κι εσείς άλλωστε.

    Οι εν λόγω μαχαιροβγάλτες, του δικού μας πολύπρακτου, λύκοι μεταξύ λύκων, δεν χρειάστηκε να συν-εργαστούν κατά κυριολεξία, γιατί εργάστηκαν εναλλάξ προς τον κοινό τους στόχο, τη μεγιστοποίηση του κέρδους (τους). Δείτε συνοπτικά το παρακάτω παραμύθι δίχως δράκο (σταθμάρχη) αλλά γεμάτο δράκες....

    Μια δράκα από δαύτους, φούσκωσε τον ΟΣΕ κυρίως με ρουσφέτια αλλά και με προμήθειες υλικού (με το αζημίωτο; ) που ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε "πρακτικά" ποτέ, γιγαντώνοντας τις δαπάνες και απαξιώνοντας το δίκτυο κάνοντας απολύτως τίποτα ώστε να μην εκσυγχρονιστεί, εκτός από τις αγορές που πήγαιναν στις αποθήκες

    Και πηγαίναμε εμείς με τα τρένα, και γυρνούσαμε εμείς με τα τρένα.

    Η εν αγαστή συνεχεία επόμενη δράκα ήταν εύκολο να "αποδείξει" αυτό που κατασκευάστηκε απ΄τους προηγούμενους και που δεν πρόκαμαν να το καρπωθούν, δλδ. ότι ο ΟΣΕ μας βάζει μέσα και πρέπει να κλείσει ή να πουληθεί (από πότε οι υποδομές μιας χώρας πρέπει να είναι κερδοφόρες; αν η ΕΥΔΑΠ βγάλει σημαντικά αρνητικό "ισολογισμό" θα πάει φυλακή ο Διοικητής της για κακοδιοίκηση ή θα μας κόψουν το νερό, αφού δεν βγαίνει μάνα μου; αν η ΕΥΔΑΠ δεν βγαίνει, θα πουληθεί; Τί είναι; Τουίτερ; Θα ανοιγοκλείνει τη βρύση μας ο Ελον Μασκ; )

    Κάποιος κατά συρροή κόπανος, για να μειώσει τα κόστη ώστε να μπορεί να τον πουλήσει πιο εύκολα είχε τη φαεινή ιδέα του "ταχέως εκσυγχρονισμού" (δλδ. κυρίως εθελουσίες οπότε τα ρουσφέτια τους που τα πληρώναμε ως τότε εμείς βγήκαν από τον ισολογισμό του ΟΣΕ, αλλά εμείς πάλι πληρώσαμε τα εφάπαξ και εξακολουθούμε να πληρώνουμε τις συντάξεις τους από το Δημόσιο!) - εσείς περιμένατε εκσυγχρονισμό στα τρένα και τις γραμμές; στα παπάρια τους το δίκτυο και οι υποδομές, αφού θα το πουλάγανε λέμε.... Προς πιθανή έκπληξη του κόπανου, αποχώρησε κυρίως το έμπειρο προσωπικό που ουσιαστικά έτρεχε τον οργανισμό κι έτσι ο τελευταίος ν-ο-μ-ο-τ-ε-λ-ε-ι-α-κ-ά πήγαινε ταχύτατα για φούντο - χαρά ο κόπανος! καμάρωνε με τουιτς, επί χρόνια, ότι ήταν ο πρωτοστάτης της καταστροφής του ΟΣΕ...

    Και πηγαίναμε εμείς με τα τρένα, και γυρνούσαμε εμείς με τα τρένα.

    Η εν αγαστή συνεχεία επόμενη δράκα παρέλαβε το πακετάκι "ΟΣΕ προς πώληση", και μας το πούλησε με φερετζέ (είχαν και τσίπα νόμιζαν, τρομάρα τους...) με διάφορες κοινοτικές μπαρούφες περί ανταγωνισμού, όχι στα κρατικά μονοπώλια για να ανέβουν οι υπηρεσίες από τους ιδιώτες και να πέσουν οι τιμές και λοιπές παπάτζες. Το είπε λέει κι η ΕΕ. Το χάψανε αρκετοί το σανό ότι θα χουμε λέει γαμώ τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους απ΄τους ιδιώτες, διότι θα λειτουργήσει λέει επιτέλους η αγορά και ο ανταγωνισμός. Λες και υπήρχε μαθητής α' γυμνασίου που θα πίστευε ότι με αυτό το δίκτυο, μία (1) ουσιαστικά αξιοπρεπή γραμμή κι αυτή με κομμάτια μονής κυκλοφορίας, θα πλακώνανε όλες οι διεθνείς τρενο-εταιρείες να κάνουν ανταγωνισμό και να βάλουν κάθε 7 λεπτά συρμό Αθήνα-Σαλονίκη για να ρίξουν τις τιμές, από 40 ευρώ σε 38.... Και φυσικά και τούτη η δράκα εξίσου στα παπάρια της το δίκτυο και οι υποδομές: αφού θα το πουλούσε, θα το φτιαχνε ο αγοραστής, για μαλάκες τους πέρασες;

    Βγήκε η δράκα στην αγορά ζητώντας καμμιά 100στή μύρια κι έφαγε τα μούτρα της, για κάποιο λόγο κανείς έλληνας ιδιώτης δεν ενδιαφέρθηκε, βρήκε όμως τους Ιταλούς, που δεν είναι και μαλάκες: μπορούσαν να φέρουν κάτι τρένα που οι Ελβετοί και Γερμανοί τους γυρίζαν πίσω ως αναξιόπιστα και επικίνδυνα (εξ ου και οι συχνές βλάβες κι οι "απλοί" εκτροχιασμοί των τελευταίων ετών, χωρίς εμπλοκη σταθμάρχη) αλλά φυσικά αρνήθηκαν τον "κατιμά" (δίκτυο και υποδομές) και ζητήσαν μόνο το φιλέτο, τη χρήση του δικτύου από τα δικά τους τρένα.

    Περιχαρής η δράκα, άλλαξε το σανό και μας τάισε τώρα ότι θα τσεπώσει 45 μύρια ΕΦΑΠΑΞ απ΄τους Ιταλούς, μόνο για τη χρήση (τζίρος χρήσης προηγ. έτους 120 μύρια, κέρδη 3,5 μύρια, παρά την ενορχηστρωμένη διάλυσή του) και θα κρατήσει λέει το δίκτυο και τις υποδομές το ελληνικό κράτος, διότι το εθνικόν είναι και αληθές, και μην είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, όχι, η πατρίς κυρίες και κύριοι είναι ο σιδηρόδρομος - που ως εψές από τους ίδιους ξευτιλιζόταν και πουλιόταν όλος 100.

    Παρέλειψε η δράκα να μας πει μια μικρή λεπτομέρεια: για να τσεπώσει τα 45 μύρια υπόγραψε με τους Ιταλούς ότι θα τους δίνει 50 μύρια ΤΟ ΧΡΟΝΟ (δικά μας, ε; από αυτά που θα μας τρώγανε δήθεν οι "χαραμοφάηδες" του ΟΣΕ που τώρα αντί για μισθό τους πληρώναμε τη σύνταξη) ως επιδότηση για τις "άγονες γραμμές" που περιλαμβάνουν και το Αθήνα - Θεσσαλονικη. (!!!) Ετσι, θα επιτυγχάνονταν και η εντολή της ιεράς ΕΕ, θα έσπαγε το κρατικό μονοπώλιο και θα είχαμε επί τέλους αντί για κρατικό μονοπώλιο, το μονοπώλιο του ενός ιδιώτη (αφού δεν εμφανίστηκε άλλος ενδιαφερόμενος), να βάζει ότι δρομολόγια και τιμές γουστάρει, και να του δίνουμε και 50 μύρια ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ενώ αυτός μας έδωσε 45 ΕΦΑΠΑΞ !!!

    Επίσης, αφού μας έμεινε ο ζημιογόνος κατιμάς, υποδομές και δίκτυο, πώς θα κόβαμε τα έξοδα για να βγαίνει το 50άρι για τους Ιταλούς (λέμε τώρα...); Ξηλώνοντας κι άλλο προσωπικό. Πώς; Μα δείχνοντας ότι είναι άχρηστο: Αν ενα σύστημα ασφαλείας θέλει 10 άτομα προσωπικό κυλιόμενες βάρδιες, αν το κλείσουμε το ρημάδι το σύστημα ασφαλείας, δεν θα βγαίνουμε με 3-4 άτομα; Αρα οι άλλοι περισσεύουν. Βουρ στη συνταξη οι άλλοι να μη φαίνονται στον ισολογισμό, κι αν είναι συμπαθούντες μια καλή μετάταξη μην κάθονται στους σταθμούς και ψωλιάζουν απ΄το κρύο... Δεν βρέθηκε ούτε ένας κατά συρροή κόπανος από καμμία δράκα να σκεφτεί να βελτιωθούν υποδομές και δίκτυο και να ανέβει η ποιότητα της υπηρεσίας, να έρθουν επιβάτες, να γλιτώσουμε τα 50 μύρια ή έστω να ανεβάσουμε τα ετήσια τέλη χρήσης...

    Και πηγαίναμε εμείς με τα τρένα, και γυρνούσαμε εμείς με τα τρένα.

    Ηρθε τέλος, η τελευταία δράκα, κι η καλύτερη μαχαιριά: ο άρχων της ασφάλειας μεταφορών, ο διασφαλιστής της ασφάλειας, ο ντροπή και όνειδος που ρωτάτε αν έχουμε ασφάλεια στα τρένα, μετά τη ζημιά που πάθανε κι οι Ιταλοί λόγω covid και πέσανε τα δρομολόγια σε άγονες και γόνιμες γραμμές, πήγε κι υπέγραψε 15ετές συμβόλαιο για 50 μύρια ΤΟ ΧΡΟΝΟ στους Ιταλούς για τις "άγονες γραμμές", εγγυημένο με όρο να μην μπορεί να το σπάσει όποια άλλη δράκα έρθει στα πράγματα (δεν θα μας φάνε και την μπουκιά από το στόμα, εμείς θα μείνουμε στην ιστορία ως αυτοί που δίναν 50 μύρια το χρόνο για να πάει επιτέλους κάποια στιγμή το τρένο στην Ανάφη...)

    Συγχρόνως, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα: 120 μύρια επιχορήγηση στην μεγάλη αγαπημένη, την εθνική μας φίλη / αεροπορική εταιρεία, λόγω covid, μη και αναγκαστεί και ρίξει το εισιτήριο Αθήνα-Σαλονίκη και πρέπει να πέσουν κι οι τιμές στα τρένα. Μούγκα στη στρούγκα κι η ΕΕ, κι οι ανταγωνισμοί, κι οι αγορές - όποιος βλέπει στα κακά του κάτι ξανθά χορταράκια σαν λεπτά ξυλάκια, είναι που ο σανός δεν χωνεύεται, κυρίως αν τον καταπίνεις αμάσητο...

    Τί να χαλάμε τώρα λεφτά για έργα σε δίκτυο και υποδομές (μικροπρομήθειες, κι άντε να τις μαζεύεις από δω κι από κει..), αφού πληρώνουμε τους Ιταλούς αγοραστές 50 μύρια ΤΟ ΧΡΟΝΟ να τρέχουν τα απορριφθεντα τρένα τους στις ράγες μας και να εισπράττουν τα εισιτήρια;

    Μέσα σ΄όλη την διάλυση, δεν εμεινε και κανένας να δουλέψει οπότε έπρεπε να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί το προσωπικό ώστε ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ θα φτιάχναμε καλύτερες υποδομές και δίκτυο να είμαστε τζιτζιά - καταλαβαινόμαστε νομίζω, κάποτε-κάποτε γίνονται και εκλογές στις δημοκρατίες, δεν είναι ένα πολίτευμα μόνο και μόνο για να κουτουλάνε τα τρένα... Και βγάλανε αγγελίες και για σταθμάρχη, και μόνο δύο (2) λεει υποβάλανε, κι ο ένας έτυχε να είναι αχθοφόρος, αλλά ως αχθοφόρος ήταν υπάλληλος ΟΣΕ ήδη άρα πληρούσε τις προϋποθέσεις που βάλαν στην προκήρυξη, οπότε μπορούσε κατά νόμο να γίνει μετάταξη (όχι σαν τους παλιούς με τα ρουσφέτια, α πα πα.... μετάταξη σου λέμε, μπες αχθοφόρος και βλέπουμε..) και να εκπαιδευτεί 40 μέρες λένε οι συνάδελφοι του (επί 7μηνο λέει ο εθνικός μας κλόουν, 4 χρόνια κάνουν εκπαίδευση οι Γερμανοί που είναι μπετόβλακες και δεν τα παίρνουν τα γράμματα) ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει και το στρατηγείο του νάτο στη Λάρισα αν χρειαστεί!

    Και πηγαίναμε εμείς με τα τρένα, και τις προάλλες δεν γυρίσαμε όλοι με τα τρένα. Κάποιοι και κάποιες δεν γύρισαν.

    Αυτά συνέβησαν αγαπητέ @Δίας τα τελευταία χρόνια στο παραμύθι με τις δράκες και τα τρένα. Δεν υπάρχει ούτε μια στροφή της ιστοριας αυτής όπου να μην πρυτάνευσε το κέρδος απέναντι στον άνθρωπο. Ισως και να μπορέσετε να το δείτε. Τίποτα από όσα έγραψα δεν είναι κρυφό, τα πύκνωσα λίγο, αλλά οι λεπτομέρειες είναι εκεί έξω και αυτή είναι η μεγάλη τους επιτυχία: ότι μας τα 'παν, δεν μας τα κρυψαν. Σας τα παν και σας, ίσως την ώρα που βλέπατε σουρβίβορ και λαβάιλαντ, και περάσαν ντούκου.

    Η ιταλική εταιρεία έκανε την ιερή δουλειά της, προσπαθούσε να μεγιστοποιήσει το κέρδος της, κατάφερε να πάρει με τα κουτσοτρένα της και με 45 μύρια τη χρήση ενός δικτύου που παρά τη διάλυσή του την προηγούμενη χρονιά έκανε 120 μύρια τζίρο με 3,5 μύρια κέρδη, μας δάγκωνε και το 50άρι μύρια κάθε χρόνο για να ρεφάρει από την πρώτη χρονιά και καθάρισε. Είχε βέβαια βάλει όρο στη σύμβαση να βελτιωθεί και να επεκταθεί το δίκτυο και οι υποδομές. Τί να κανε; Να τον επικαλούνταν για να σπάσει το συμβόλαιο και να χάσει και τα 50 μύρια; Μας δάγκωνε κατά καιρούς και κάτι ψιλομύρια σε πρόστιμα (!) για τα προβλήματα που της δημιουργούσαμε. Να βαρέσει καμμιά απεργία και να τσακωθεί με αυτούς που της δίνανε 50 μύρια; Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει - μοιάζετε άνθρωπος που τα ξέρει αυτά. Από κει και πέρα, έβλεπε ότι έτρεχε σε κουτσοσύστημα, αλλά αν γινόταν η στραβή τί θα φταιγε αυτή; Τίποτα. Οι παπάρες οι έλληνες που έχουν το δίκτυο χάλια θα έφταιγαν. Τα βαγόνια της θα ναι ασφαλισμένα, άμα σκοτωνόταν και κανένας υπάλληλος, κολάτεραλ ντάματζ.

    Στο κάτω-κάτω κι αυτές εδώ τις αποζημιώσεις εν προκειμένω, ακόμη και των βαγονιών, το ελληνικό κράτος θα τις πληρώσει, γι αυτό και ακούτε τις παπάτζες για το αν ανακοίνωσε ή δεν ανακοίνωσε ο μηχανοδηγός στον ασύρματο αλλιώς θα είχε ξυπνήσει ο σταθμάρχης κλπ. κλπ, μπας και βγει καμμιά συνυπευθυνότητα στις αποζημιώσεις. Χλωμό. Εσείς, με την περιουσία σας θα τις πληρώσετε (σας το λέω έτσι γιατί έχω δει να έχετε μια ευαισθησία σε θέματα περιουσίας, κάποιοι άλλοι το κοιτάμε διαφορετικά με τους νεκρούς, ακόμη και τους εργαζόμενους νεκρούς, τους βλέπουμε κάπως σαν τους άλλους νεκρούς, αλλά απόψεις είναι αυτά, δεν θα επιμείνω)

    Φώναζαν οι εργαζόμενοι, στέλνανε δελτία τύπου, κοινοποιούσανε στα ΜΜΕ τα εξώδικα - μούγκα... Το πολύ να βγήκε κανάς @Δίας να τους είπε "ντροπή και όνειδος, τέτοια εθνική επιτυχία βελτίωσης σιδηροδρόμου και επίτευξης ανταγωνισμού συγχρόνως, πάμε προς ευρώπη κι εσείς προσπαθείτε να κάνετε πολιτική και κάνετε θόρυβο, να γίνουμε σοβιετία θέλετε". Μία μουλάρα πάντως, τόλμησε κιόλας σε εκπομπή και είπε σε καλεσμένο συνδικαλιστή, "γιατί δεν ενημερώσατε εμάς τους δημοσιογράφους;" - κοκομπλόκο ο άνθρωπος, τί να της εξηγήσει τώρα για την ψευδή συνείδηση, της λέει για τα δελτία τύπου που στέλνανε και δεν παίχτηκαν, του λέει αυτή, καλά ας δούμε κάτι άλλο τώρα που θέλω να ρωτήσω, ο σταθμάρχης ήταν μέσα στο σταθμό;;; ...

    Εχω βάλει πολλά ερωτηματικά μέσα στις περιγραφές, γιατί δεν έχω χαρτιά κι αντίγραφα λογαριασμών να σας τρίψω στη μούρη για να δείτε το κέρδος και την κονομα σε κάθε βήμα. Αν διαφωνείτε κι επιμένετε, θα δεχτώ να υποθέσω ότι επιτροπές, παραεπιτροπές και κάποιοι συγκεκριμένοι από 2-3 κυβερνήσεις, υπογράψανε να πάρουμε εφάπαξ 45 και να δινουμε κάθε χρόνο 50 για ένα πράγμα που έβγαζε μετά από πολυετή αβυσσαλέα επίθεση που του κάνανε 120 και άφηνε και μικροκέρδος, χωρίς να κονομήσουν οι ίδιοι, οι εντολείς τους ή κάποιοι κοντά τους το κάτι τις. Αλλά τότε θα δεχτείτε κι εσείς ότι επί χρόνια μας κυβερνούν εναλλάξ κρετίνοι βαθμού 7 σε κλίμακα 0-5, αλλά κι εσείς που τους ψηφίζετε είστε κρετίνος βαθμού 49.

    (τώρα που σας έχω πρόχειρο: νοικοκυραίος φαίνεστε, ένα δυαράκι θα το χετε, ε; σας δίνω 45 χιλιάρικα να πάρω εσαεί τη χρήση του για ερ-μπι-εν-μπι, εγώ θα παίρνω τα λεφτά από τους πελάτες, εσείς κρατάτε την συντήρηση του σπιτιού και των επίπλων και κάθε χρόνο μου δίνετε και 50 χιλιάρικα για να βρίσκω πιο εύκολα πελάτες κι άμα σπάσει κανά κρεβάτι ή πέσει κανάς σοβάς και τσακιστεί κανάς πελάτες εσείς θα φταίτε - τί ώρα να περάσω να υπογράψουμε; αν είναι της θειάς σας, κι εσείς απλώς βρεθήκατε να το διαχειρίζεστε, ακόμη καλύτερα, θα σας δίνω πίσω τα 15 απ΄τα 50 που θα μου δίνει η χαζόγρια, για να μην σας λένε και μαλάκα)

    Ειλικρινά δεν ξέρω ποιά θεωρώ τη χειρότερη εκδοχή, τα κάνανε για την κονόμα ή είναι μπιτ κρετίνοι; Νομίζω την πρώτη, ότι για το κέρδος και την κονόμα τα κάναν όλα. Και σίγουρα την πρώτη την θεωρώ την πιθανότερη. Ιδίως τώρα στην τελευταία δράκα, είχαμε και μια συγκέντρωση αρίστων - τί διάολο, κρετίνοι οι άριστοι; Πιο πιθανό σκατόψυχοι.

    Προς κάλυψη κάθε πιθανότητας ηλίθιων αναγνωστών: με τα παραπάνω δεν καταδεικνύω ότι όλοι οι έχοντες εξουσία επί σωρεία ετών έχουν ευθύνη ώστε να διευκολύνω το άρα κανείς δεν έχει ευθύνη, τί ψάχνεις τώρα. Οι ευθύνες, αν αναζητηθούν, έχουν ονοματεπώνυμο και υπογραφές, φαρδιές-πλατιές. Καταδεικνύω, το ότι δεν μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας καταστρέφουν, οι υπηρέτες ενός συστήματος που συνθλίβει τους ανθρώπους για χάρη του κέρδους.

    Ελπίζω να σας είναι σαφές τί εννοώ: δεν υπάρχει διορθωτική και βελτιωτική κίνηση που μπορεί να γίνει σε ένα σύστημα που στηρίζεται από την κατασκευή του στη μεγιστοποίηση του κέρδους έτσι ώστε μετά την "βελτίωση" να λειτουργεί μεν, αλλά να μην συνθλίβει ανθρώπους δε. Δεν βουλώνεται με τσιρότα η απανθρωπιά του, χαίνει από παντού. Για όποιον θέλει να ξεφύγει δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την ανατροπή του.

    Αν κάποιος μπροστά σε αυτό το πολυετές, οργανωμένο και πολυκομματικό έγκλημα, δεν είναι έτοιμος όχι να κάνει την ανατροπή, όχι να συζητήσει για την ανατροπή, αλλά ούτε καν να επιτρέψει να γίνει συζήτηση για πιθανή ανατροπή - ε, ας μας κάνει τη χάρη, να πάει να "κλάψει" κάπου παραπέρα...

    Είναι καιρός να τους επιστρέψουμε το σιχαμένο σύνθημα που μας πέταξαν ως κόκκαλο να ματσουλίσουμε στην προ δεκαετίας φτωχοποίηση μας, κι αυτή τη φορά να είναι αληθινό: "ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ!!!"

    Είναι καιρός, να είναι καιρός...

    Στην τελική, αν μετά από αυτά που γίνανε, όλη αυτή τη φρίκη εν καιρώ ειρήνης, που εξαϋλώθηκαν άνθρωποι στους 1600 oC και δεν βρίσκουν όλα τα σι-ες-άι μαζί να πάρουν DNA για να ξέρουμε αν αγνοούνται ή πέθαναν, που βρέθηκαν άνθρωποι στα χωράφια να βαστάνε τα κομμένα τους πόδια, που οικογένειες ορφανές και φίλοι έθαψαν σε φέρετρα τμήματα των ανθρώπων τους, που πήραν πίσω τόσοι γονείς τα παιδιά τους υπό μορφή στάχτης σε μεταλλικό κουτί, για να κονομήσουν κάποιοι λίγα παραπάνω κέρδη, αν λοιπόν εσείς, ακόμη και τώρα που ξέρετε, πιστεύετε ότι σε γενικές γραμμές πάμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, κάτι μικροδιορθώσεις να κάνουμε, να βάλουμε σταθμάρχες από ΑΣΕΠ κλπ., τί να πω...

    Να περιμένουμε να έρθει η "Ε"πανάσταση και να γίνει εξεταστέα ύλη για ταυτότητα ανθρώπου το τρίτομο του Μπροχ;

    "Πάμε κι όπου βγει..."

    Καλά θα πάει αυτό...