Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Αναρωτιέμαι...
    Δεν είναι λογικό σφάλμα το ότι ο καπιταλισμός αυτοπραγματώνεται μέσα από την αέναη ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον με πεπερασμένες πρώτες ύλες;
    και επιπλέον αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι τα κοινά χαρακτηριστικά του ανθρώπου με την στρουθοκάμηλο..
     
  2. rea..

    rea.. Contributor

     
     
  3. Dapom

    Dapom Contributor

    Θα είχατε δίκιο σε αυτό εαν ο καπιταλισμός αφορούσε αποκλειστικά και μόνο παραγωγικές διαδικασίες που χρειάζονται πρώτες ύλες, αν ο καπιταλισμός επέτρεπε την ασύδωτη παραγωγή και αν οι πρώτες ύλες (μόνο στον πλανήτη γη) ήταν πεπερασμένες σε χρονική διάρκεια υπερβολικά πολύ μικρότερη της ζωής του πλανήτη του ίδιου.
    Απο τη στιγμή που τίποτα απο αυτά δεν ισχύει, νομίζω οτι η σκέψη σας είναι λογικό σφάλμα.
     
  4. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Έτσι εξηγούνται όλα! Για αυτό λοιπόν στον κομμουνισμό έχουμε ελαχιστοποίηση της παραγωγής, για να μην τελειώσουν οι πρώτες ύλες!! Μαγκιά! Θαρρώ αυτό ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειπε, ευχαριστώ!

    Α, για αυτό θα ήταν καλύτερα να ρωτήσουμε έναν ανθρωπολόγο, ίσως και έναν κτηνίατρο. Ιδανικά κάποιον και με τις δύο ιδιότητες
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Τουτέστιν σύντροφε Όλα, ο έχων τρεις ferrari να δώσει τις δύο σε συνανθρώπους του που τις έχουν ανάγκη ?
     
  6. skia

    skia Contributor

    Ας πιάσουμε πρώτα από όλα ότι μεγάλο ποσοστό είναι απλά τεμπέληδες κατ' επιλογήν κι αφού λυθεί αυτό ας πιάσουμε τις ανακατανομές του πλούτου κι όλα τα συναφή. Πάντα, υπήρχε και πλούτος και φτώχεια αντίστοιχα. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο ο κάθε ένας διαχειρίζεται τη ζωή του και τις επιλογές του.
     
    Last edited: 31 Ιανουαρίου 2024
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ναι, αλλά να τους πληρώνει και τις βενζίνες και τα service. Ξέρεις τι καταναλώνει μια ferrari;
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Παρασιτικοί οργανισμοί υπήρχαν από δημιουργίας της φύσης, υπάρχουν, και θα υπάρχουν πάντα και κανένα ανθρώπινο οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να το ανατρέψει αυτό. Πολλές φορές δε, η φύση είναι πολύ πιο αμείλικτη από οποιοδήτε ανθρώπινο σύστημα ελέγχου.
     
  9. Keiko Mika

    Keiko Mika 愛する人たちに裏切られた Premium Member

    Και γαμώ τα καρότα...
     
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Να πω την πικρή μου αλήθεια, δεν ξέρω. Δεν έχει τύχει να κατέχω ποτέ. Βλέπεις αγαπητή και πορτοκαλή Θρυαλλίς αυτά είναι οχήματα δια τους πλουσίους να έχουν και να χαίρονται και να συντηρούν και για να είναι πλούσιος κάποιος πρέπει να α) θέλει πολύ να είναι πλούσιος και β) να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να παράξει μεγάλη περιουσία και γ) να υπάρχει το θεσμικό, νομικό και ενδεχομένως και το ηθικό πλαίσιο που να του επιτρέπει να παράξει και να κρατήσει όση ή σχεδόν όση μεγάλη περιουσία παράξει.

    Επειδή για μένα από τα τρία αυτά απαραίτητα ισχύει μόνο το γ το μακρύτερο πιθανολογώ ότι ίσως δεν καταφέρω να σου απαντήσω ποτέ σε τούτη την ερώτηση.

    Και ξέρεις αυτό δεν με ενοχλεί και τόσο, αλλά επειδή αυτή η αναδιανομή που βαυκαλιζόμαστε ποτέ δεν θα γίνει, του εναντίου από εδώ και πέρα μάλλον θα έχουμε ολοένα και λιγότερους (αλλά απείρως) πλούσιους και άπειρους φτωχούς, φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα καταφέρω να ζήσω την στιγμή εκείνη που ο καθένας μας θα είχε και την οικονομική δυνατότητα πέρα από την ελευθερία να κάνει ότι κατεβάσει από το κεφάλι του.

    Προς το παρόν ζούμε την εποχή που ο καθένας μας έχει την ελευθερία και την δυνατότητα να δημοσιεύσει ότι του κατέβει και νοιώσει την ανάγκη να το κάνει, πράγμα που προσωπικά μου έχει χαρίσει πλείστες όσες φαντασμαγορικές στιγμής ανάγνωσης. Εύχομαι ότι και εγώ συνεισφέρω το ανάλογο για κάποιους.

    Πάντως καταλαβαίνεις το παράπονο μου εύχομαι.
     
  11. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    Με αγχώνεις τώρα, είναι πολύ σύνθετο αυτο το πρόβλημα για εμένα. Υπάρχουν άλλοι πιο άξιοι θεωρητικοί της δημιουργίας πλούτου εδω μέσα
    για να λύσουν την απορία σου σφε
     
  12. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Καμία σχέση.