Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Να το πω και σε εσάς λοιπόν. Με αγενείς ούτε συναλλάσσομαι ούτε συνομιλώ.
    Αν θεωρείτε πως καλώς θανατώθηκε ένα παιδί 8 ετών, κάτι που εμένα με άφησε άναυδο (η φωτογραφία που δεν είναι η μοναδική από το μνημείο στο νεκροταφείο στον Μελιγαλά είναι δική μου) τότε δεν έχω σχόλια ΟΥΤΕ για εσάς.

    "Ἔρρωσθε καὶ εὐδαιμονεῖτε" (καί υμείς)
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Συνεχίστε να "συναλλάσεσθε", μπορεί αυτό να το ξέρετε καλά. Για να συνομιλήσετε με οποιονδήποτε σε κάποιο θέμα πρέπει να ξέρετε τί σας γίνεται επί αυτού του θέματος.

    Ή να βρείτε κάποιον που "Δεν ξέρει τί του γίνεται". Δεν έχουμε έλλειψη από δαύτους εδώ μέσα, δεν θα χαθείτε...
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ο Γκέμπελς και το χαρμάνι του.

    Ο Γκέμπελς έφτιαξε, ρε μάγκες, ένα χαρμάνι, τρελή μαστούρα.

    Παίρνουμε καλής ποιότητας αντισημιτισμό και τον ανακατεύουμε με σλαβοφαγία και εθνικισμό, πασπαλίζουμε με μπόλικη λατρεία προς τον Φύρερ και το «σκάμε».

    Μπορεί να κάνει τέτοιο ντουμάνι που να αποβλακώσει κόσμο.

    Ένας τέτοιος αποβλακωμένος κόσμος ήταν και το τάγμα του Παπαδόγκωνα.

    Ας ήταν πιο έξυπνοι στην τελική.

    ΤΙΝΑ κάνουμε τώρα. Αυτοί ήταν...

    Αυτό το χαρμάνι το λένε προπαγάνδα.

    Σήμερα η συνταγή έχει πάει σε άλλα επίπεδα.

    Έχουν προστεθεί νέα υλικά στα παλαιότερα όπως ρατσισμός, δικαιωματισμός , προτεσταντισμός….

    Μιλάμε την ακούς στερεοφωνικά.

    Περιφέρεσαι φίλε Μου ολημερίς σαν ζόμπι της πλατείας Ομονοίας και αναμασάς μιμίδια.

    Ρίξε μαστούρα στο λαό και άραξε.

    Φάε, πιες, κλέψτον, και όποτε σου καυλώσει πήδα τον.

    Χαμπάρι δεν θα πάρει.

    Όπως χαμπάρι δεν πήρε το ασκέρι του Παπαδόγκωνα, και να τα αποτελέσματα τώρα… να κάνουμε εθνικιστικό τουρισμό για να βγάλουμε σέλφι...

    Iagos

     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δηλαδή, στους αριθμούς και στα ονόματα τα χαλάμε, με τούτο δω είμαστε εντάξει; Καλώς καμωμένο;

    Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2019/04/18/poioi-akrivos-einai-thammenoi-stin-pigada-toy-meligala/

    Για να δούμε...

    Αυτά βρίσκω στο βιβλίο "Μετά τον Πόλεμο: Η ανασυγκρότηση της οικογένειας του έθνους και του κράτους στην Ελλάδα, 1943 - 1960", επιμέλεια Μαρκ Μαζάουερ, Princeton University Press (2000), μετάφραση στα ελληνικά Ειρήνη Θεοφυλακτοπούλου, εκδόσεις Αλεξάνδρεια (2003) σελ. 36-38:

    "[...] Η αποκάλυψη των προδοτών και των δωσιλόγων έγινε κύριο μέλημα της οργάνωσης. Η ανάπτυξη της "επαναστατικής δικαιοσύνης" απαιτούσε καινούργιους νομικούς θεσμούς και ταυτόχρονα σαρωτική βία.

    [...] Και όμως, κατά τη διάρκεια της ίδιας της Κατοχής το ΕΑΜ δεν εξόντωσε μόνο πραγματικούς δωσίλογους αλλά και πιθανούς αντιπάλους. Σε κάποιες περιοχές όπως στην Αργολίδα, η δράση των "ταγμάτων θανάτου" (κυρίως της ΟΠΛΑ, της πολιτικής αστυνομίας του ΕΑΜ) είχε δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Στα βουνά γύρω από τους Δελφούς το ΕΑΜ συνελάμβανε και εκτελούσε άτομα που βοηθούσαν τους Βρετανούς, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια δραστηριότητα έδειχνε ότι επρόκειτο για πράκτορες της Γκεστάπο. "Σε ολόκληρη την Αττική και τη Βοιωτία βασιλεύει η τρομοκρατία", ανέφερε ένας άλλος Βρετανός αξιωματικός στις αρχές Σεπτεμβρίου και συνέχιζε: "Πάνω από 500 έχουν εκτελεστεί τις τελευταίες εβδομάδες. Εξαιτίας της δυσωδίας από τη σήψη των πτωμάτων, είναι αδύνατον να περάσει κανείς από ένα σημείο κοντά στο στρατόπεδό μου. Γυμνά, αποκεφαλισμένα πτώματα κείτονται άταφα στο έδαφος. Εξαιτίας των ισχυρών αντιδραστικών στοιχείων της, [ο ΕΛΑΣ] έχει επιλέξει αυτή την περιοχή". Οι πολυάριθμοι ομαδικοί τάφοι που ανοίχτηκαν το 1945-1946 πιστοποίησαν τη σοβαρότητα της εν λόγω καταστολής και το ίδιο ισχύει για τις λίστες προγραφών - που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια και δεν ήταν δυνατό να θεωρηθούν στο σύνολό τους πλαστές - ατόμων που το ΕΑΜ σκόπευε να εκτελέσει: κυρίως βασιλόφρονες, εθνικιστές ή απλώς πλούσιους "αστούς".

    Από το καλοκαίρι του 1944, η εξουσία του ΕΑΜ στην "Ελεύθερη Ελλάδα" εδραιώθηκε με τη δημιουργία της δικής του αστυνομίας, της Εθνικής Πολιτοφυλακής, που απέσπασε καθήκοντα αστυνόμευσης από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Όταν οι βρετανικές δυνάμεις έφτασαν στην Πελοπόννησο, βρήκαν την ΕΠ να τηρεί την τάξη στη θέση της παλιάς, ανυπόληπτης χωροφυλακής. Έτσι, στην Πάτρα, για παράδειγμα, η ΕΠ περιπολούσε στην πόλη μαζί με τους Βρετανούς μέχρι τον Νοέμβριο. Όσο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ότι "κατά την άφιξη των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχηγείων στις αντίστοιχες περιοχές τους, το ΕΑΜ/ΚΚΕ είχε τον απόλυτο έλεγχο με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ και της ΕΠ. Δεν λειτουργούσε καμία αστυνομία ή χωροφυλακή και τα καθήκοντά τους είχε αναλάβει η ΕΠ". Το ίδιο συνέβαινε σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

    Περίοπτη θέση στη λίστα με τις ομάδες δωσιλόγων που αποτελούσαν στόχο του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κατείχαν, φυσικά, η χωροφυλακή και τα παραστρατιωτικά Τάγματα Ασφαλείας. Με την αποχώρηση των Γερμανών, οι μονάδες αυτές, που κρύβονταν στην Πελοπόννησο, φοβούνταν το σφαγιασμό τους από τον ΕΛΑΣ. Ο ΕΛΑΣ υιοθέτησε την άποψη ότι, εφόσον οι ομάδες αυτές είχαν προγραφεί δημοσίως από την ελληνική κυβέρνηση, έπρεπε να θεωρηθούν εχθρικοί σχηματισμοί. Ο ίδιος ο Άρης πέρασε στην Πελοπόννησο για να επιβλέψει τις επιχειρήσεις εναντίον τους. Οι Βρετανοί προειδοποίησαν τον ΕΛΑΣ να μην πάρει το νόμο στα χέρια του και επέμεναν ότι οι ταγματασφαλίτες έπρεπε να αντιμετωπιστούν σαν αιχμάλωτοι πολέμου ενώ οι ύποπτοι για συνεργασία με τον εχθρό έπρεπε να κρατηθούν έως ότου "συγκροτηθούν κατάλληλα αστικά δικαστήρια από την ελληνική κυβέρνηση". Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο στην Ιταλία σχολίασε σε αυτό το στάδιο ότι θα προτιμούσε τα Τάγματα Ασφαλείας να "παραμείνουν οπλισμένα σε στρατιωτικούς καταυλισμούς".

    Αυτή η ανταλλαγή απόψεων έλαβε χώρα κατά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου. Ήδη όμως σημειώνονταν οι πρώτες επιθέσεις εναντίον πολιορκούμενων άλλων δωσίλογων. Στις 18 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ότι στον Μελιγαλά και στην Καλαμάτα είχε πραγματοποιηθεί σφαγή ταγματασφαλιτών και άλλων δωσιλόγων: Δεκάδες είχαν χάσει τη ζωή τους στον Μελιγαλά ύστερα από ανταλλαγή πυρών, ενώ οι υπόλοιποι είχαν οδηγηθεί από τον Άρη στην Καλαμάτα. Εκεί, δώδεκα άτομα είχαν κρεμαστεί από φανοστάτες και άλλοι είχαν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από τον εξαγριωμένο όχλο. Αυτό το γεγονός έβαλε σε δύσκολη θέση την ηγεσία του ΕΑΜ, η οποία αρχικά αρνήθηκε τις σφαγές και στη συνέχεια της αποκήρυξε. Ο Αλέξανδρος Σβώλος και ο Στέφανος Σαράφης, μετριοπαθή ανώτερα στελέχη της Αντίστασης, επέμειναν ότι το ΕΑΜ ακολουθούσε τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης. Με τηλεγράφημά του ο Σβώλος διέταξε την παύση των εκτελέσεων αναφέροντας ότι έπρεπε να περιμένουν τις ποινές των δικαστηρίων με βάση το νόμο που σχεδιαζόταν εκείνη την εποχή. Οι αναγκαίες συλλήψεις προδοτών για τον καθησυχασμό της κοινής γνώμης θα έπρεπε να γίνονται υπό την επίβλεψη υπεύθυνων τμημάτων του ΕΛΑΣ. [...]
    "

    Σύμφωνα με τους Στάθη Καλύβα και Νίκο Μαραντζίδη "Εμφύλια Πάθη" (2015), εκδόσεις Μεταίχμιο:

    1. σελ. 46 "Αν μάλιστα εξετάσει κανείς την περίοδο 1941-1944 συνολικά, θα διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτερες και πιο πολύνεκρες μάχες (Αθήνα, Μελιγαλάς, Κιλκίς) ξεσπούν αμέσως μετά την Απελευθέρωση και αφορούν αποκλειστικά Έλληνες. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με πραγματικό εμφύλιο."

    2. σελ. 52 "Καταμετρώντας τα θύματα ορισμένων σημαντικών εμφύλιων μαχών (συγκρούσεις ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ, διάλυση 5/42 Συντάγματος, μάχες σε Κιλκίς, Βαθύλακκο, Τριάδα κλπ., εκτελέσεις σε Οινόη, Προμαχώνα, Μεταλλικό, Μελιγαλά, Καλαμάτα, Πύλο κλπ., τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1944), καθώς και της εμφύλιας βίας στην κατοχική Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει ή και ξεπερνά τους 5.000 ή και 6.000 ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών αλλά και το μέγεθος των υλικών καταστροφών, που βέβαια δεν είναι καθόλου αμελητέες."

    3. σελ. 505 "Με την πτώση της δικτατορίας και ιδιαίτερα μετά το 1981 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, περάσαμε στο αντίθετο άκρο: από την εκδοχή των νικητών σε αυτό που ο Γιώργος Μαυρογορδάτος χαρακτήρισε εύστοχα ως "ρεβάνς των ηττημένων". Την περίοδο αυτή επικράτησε ένας άλλος τύπος επίσημης μνήμης, όπου η εαμική αντίσταση αποτέλεσε το βασικό σημείο αναφοράς. Η Αριστερά μεταβλήθηκε από "εθνοπροδότρια" σε πατριωτική δύναμη, ενώ η Δεξιά ταυτίστηκε, στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο της Μεταπολίτευσης, με τον δωσιλογισμό, τις αρχές κατοχής ή έστω με την αδράνεια και την αποχή από τον αντιστασιακό αγώνα. Αν και φορέας της μνήμης αυτής υπήρξε σε μεγάλο βαθμό η παραγκωνισμένη γενιά των ηττημένων, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι κλειδί στη μετατόπιση αυτή υπήρξαν οι διανοούμενοι της γενιάς του Πολυτεχνείου, όχι σπάνια τα ίδια τα παιδιά των αστών και των στρατιωτικών που είχαν νικήσει στον Εμφύλιο. Για τη γενιά αυτή, το ΕΑΜ και ιδίως ο ΕΛΑΣ συμβόλιζαν το ρομαντικό όνειρο της επανάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Άρης Βελουχιώτης αντιμετωπίστηκε ως μετενσάρκωση του Τσε Γκεβάρα και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη συγχρόνως."

    4. σελ. 510-511 "Η κρίση, γκρεμίζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει οριστικά από τις αντιδημοκρατικές και βίαιες παθολογίες του παρελθόντος, επέτρεψε τη διάδοση εμφυλιοπολεμικών ψυχώσεων που εκφράστηκαν κυρίως μέσω πρωτόγονων συνθημάτων ποδοσφαιρικού τύπου όπως "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς" και "Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο", που βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε ένα κομμάτι της αποπροσανατολισμένης κοινής γνώμης. Επικράτησε έτσι ένα είδος σχεδόν τελετουργικής αναφοράς στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του '40 που, αντί να τονίζει την τραγική διάσταση αυτής της μεγάλης ανθρώπινης και εθνικής καταστροφής, παραποιούσε μια σύνθετη πραγματικότητα, μετατρέποντάς την σε μισαλλόδοξη και φανατική πολιτική συνθηματολογία και προπαγάνδα. Στόχος; Να εκμαιεύσει μια εύκολη συναισθηματική αντίδραση από ένα κοινό εθισμένο να τρέφεται από ιστορικούς μύθους και να αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους.
    Η πρακτική αυτή, την οποία χρησιμοποίησαν στο παρελθόν τόσο η Χούντα ("για όλα φταίνε οι κομουνιστές") όσο και ο Αυριανισμός της δεκαετίας του '80 (με τις ανυπόστατες π.χ. καταγγελίες εναντίον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως "συνεργάτη των ναζί"), επανήλθε στο προσκήνιο αρχικά με τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, όταν το σύνθημα "Βάρκιζα τέλος" έκανε την εμφάνισή του σε αρκετούς τοίχους. Στη βάση αυτή στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε η απλουστευτική αντιμνημονιακή ρητορική των τελευταίων ετών που χρησιμοποίησε το κυρίαρχο αφήγημα για τη δεκαετία του '40 προκειμένου να περιγράψει άσχετες με την περίοδο αυτή καταστάσεις. Αρκεί να σημειώσει κανείς την ευρύτατη διάδοση της φρασεολογίας "κυβέρνηση δωσιλόγων", "Κουίσλιγκ'', "Τσολάκογλου" κλπ καθώς και την ταύτιση της σημερινής Γερμανίας με τη ναζιστική της εκδοχή. Στο αφήγημα αυτό στηρίχτηκε εν πολλοίς και η άνοδος συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων που επένδυσαν σε αυτό τον παραπλανητικό και ιστορικά ψευδεπίγραφο αλλά πολιτικά κερδοφόρο ρεβανσισμό της μνήμης.
    "
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2024
  5. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    @gaby_m
    Εγώ μένω στο 8 χρονών. Με σόκαρε.
    Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να σκοτώνει ενα οκτάχρονο για οποιανδήποτε λόγο.
    Πόσο μάλλον επειδη ο πατέρας του ή κάποιος συγγενής του (γιατί το ίδιο αποκλείεται) είχε πολιτικές διαφορές με τους δολοφόνους του.
    Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς αυτό. Ούτε τον άνθρωπο που το έπραξε.
    Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εσκεμμένη θανάτωση ενός παιδιού 8 ετών. Για όποιον λόγο και αν έγινε. ΤΙΠΟΤΕ όμως.
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @NobodyKP νομίζω ότι σε καταλαβαίνω. Αγριότητες εμφυλίου πολέμου. Έχουν προσπαθήσει πολλοί και πολύ και έχουμε καταβάλλει κόστος μεγάλο για να τα αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά. Για αυτό αλλά και για να ξέρουμε τι διαβάζουμε και γιατί το διαβάζουμε, γραμμένο το 2019 (!) στο κειμενάκι για ... homework   έφερα σε γνώση μας εδώ κάποια πράγματα.
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2024
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    εσύ έγραψες το ανεκδιήγητο: (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
    ποιόν θες να ρωτήσω, το γείτονα;
    και σιγά την επιμονή! εξάλλου το άλλο μέλος απάντησε πλαγίως και όχι ευθέως -ως όφειλες να πράξεις...

    να μην τα πολυλογούμε όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... αρχικά, ευχαριστώ για το link, το διάβασα όλο... και κοίτα να δεις ένα περίεργο πράγμα, απόφαση δεν είδα, ψήφισμα είδα... της ΕΕ δεν είναι, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι (που λίγη σημασία έχει στην τελική... ειδικά όμως έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς διαστρεβλώνει μια πληροφορία η μισαλλοδοξία και η ημιμάθεια)

    είπα ότι το διάβασα όλο; α, ναι, το είπα... και κοίτα να δεις άλλο περίεργο πράγμα... πουθενά δε διάβασα εξίσωση -ούτε καν εξομοίωση- φασισμού με κομμουνισμό... ξέρεις τι διάβασα; μια υπενθύμιση της ιστορίας προφανώς προς αποφυγή νέων λαθών...
    ξέρεις τι ΔΕ διάβασα; την αναγνώριση της προσφοράς της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού στη νίκη εναντίον του Χίτλερ... περίεργο, ε;

    ΥΓ1. τεράστιο ενδιαφέρον έχει το άρθρο
    και ειδικά η λέξη "διαστρέβλωση"  

    ΥΓ2. θα είχε ακόμα πιο τεράστιο ενδιαφέρον να δω τι ψήφισαν οι πρώην κομμουνιστικές χώρες και δη οι βαλτικές... γιατί είναι πλέον γνωστά τα εγκλήματα του σταλινικού καθεστώτος στη συγκεκριμένη περιοχή... ώπα, σταλινικού ή κομμουνιστικού; μπερδεύτηκα η γυναίκα... 
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    @NobodyKP τον Καψάσκη τον ξέρετε;

    Αν δεν τον ξέρετε να σάς τον συστήσω.

    Καψάσκη από εδώ ο @NobodyKP, @NobodyKP, από εδώ ο Καψάσκης.

    Ο Καψάσκης λοιπόν ήταν ιατροδικαστής.

    Γεννήθηκε το 1908 και αποχαιρέτησε το μάταιο τούτο κόσμο το 1989.
    Δεν τα πήγε και άσχημα.

    Δεν υπήρξε υπόθεση που ο Καψάσκης να μην είχε ανακατευτεί και να μην είχε μεριμνήσει υπέρ των γερμανοτσολιάδων που έκαναν πλιάτσικο στη χώρα έως το 1974.

    Μερικά παραδείγματα, για να καταλάβετε τι άνθρωπος ήταν.

    Για τον Σωτήρη Πέτρουλα γνωμάτευσε θάνατο από ασφυξία δακρυγόνων.

    Για τον Νικηφόρο Μανδηλαρά γνωμάτευσε θάνατο από ατύχημα, κάτι που οδήγησε τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη να τον καταγγείλει στο δικαστήριο «διά τας ψευδορκίας και τα άλλα εγκλήματα περί τα έγγραφα που έχει διαπράξει»

    @NobodyKP στο homework σάς θα το βρείτε σε αυτό το βιβλίο: Γ.Θ.Κρεμμύδας, «Οι άνθρωποι της χούντας μετά την δικτατορία», Εξάντας, 1984.

    Το διάβασμα βοηθά…

    Στο πτώμα της Ευγενίας Λιβανού-Νιάρχου παρέβλεψε τους μώλωπες και τα σημάδια πάλης και προσδιόρισε την αιτία τού θανάτου της σε υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών.

    Στο δε τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, δεν σημείωσε τίποτε παράξενο, παρ’ ότι η Μάριον Σαράφη βεβαιώνει στο βιβλίο της «Ο στρατηγός Σαράφης όπως τον γνώρισα» ότι κατά την αυτοψία ακούστηκε να λέει πως το αυτοκίνητο «φαίνεται σαν να είχε βάλει στόχο τον στρατηγό».

    Αυτός λοιπόν, ο Καψάσκης, ανέλαβε να ταυτοποιήσει τα πτώματα της πηγάδας του Μελιγαλά.

    Και τι βρήκε ο Καψάσκης, το λιοντάρι της εθνικοφροσύνης;

    Στην έκθεσή του ο Καψάσκης βεβαιώνει ότι ανέσυρε 708 πτώματα, όλα ενηλίκων ανδρών εκτός από δύο που ανήκαν σε γυναίκες.

    Νενέκος και τσανακογλύφτης ο Καψάσκης αναμφίβολα ήταν, αλλά να πει ψέμματα ότι βρήκε παιδιά ενώ δεν βρήκε δεν το ρίσκαρε…

    Με άλλα λόγια, τα ευρήματα του Καψάσκη δεν στοιχειοθετούν κανενός είδους σφαγή παιδιών.

    Και αφού @NobodyKP σας γνώρισα με τον Καψάσκη Π/πάμε παρακάτω.

    Εκεί, στα προγράμματα Εθνικιστικού τουρισμού που κάνετε στα πηγάδια της επικράτειας, ο «Σύλλογος Θυμάτων Πηγάδας» που εδρεύει εκεί δεν σας μοίρασε ένα βιβλιαράκι με τον τίτλο «Η πηγάδα του Μελιγαλά»;

    Δεν μπορεί να μην σας το έδωσε και δεν μπορεί να μην το πήρατε. Τσάμπα το δίνουν οι άνθρωποι εκεί, θα το πήρατε...

    Για ψάξτε που το έχετε καταχωνιάσει και ανατρέξτε στο ειδικό παράρτημα που φέρει τον τίτλο "Πάνθεον ηρώων".

    Εκεί ο Συνταγματάρχης-Ταγματασφαλίτης Ηλίας
    Θεοδωρόπουλος καταγράφει 1.144 ονόματα, ανάμεσά τους βρίσκονται 18 γυναίκες, και ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής.

    1144 ο Ταγματασφαλίτης Θεοδωρόπουλος, 708 ο Νενέκος Καψάσκης και πουθενά το οχτάχρονο.

    Που είναι το οχτάχρονο οοοοεεεεοοο;

    @NobodyKP αλήθεια αναρωτηθήκατε εκεί που πήγατε για να φωτογραφηθείτε ότι ο πίνακας των θυμάτων και οι μαρμάρινες πλάκες στον χώρο τού "μνημείου" καταγράφουν ονόματα από 61 διαφορετικές κοινότητες, πολλές των οποίων βρίσκονται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Μελιγαλά;

    @NobodyKP ομολογώ ότι είμαι πολύ περίεργος να ακούσω μια λογική εξήγηση για το πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί μαζεμένοι σε μια κωμόπολη στην οποία ήταν γνωστό πως πλησίαζαν οι αντάρτες και ήταν σίγουρο πως θα γινόταν σκοτωμός.

    Αν ήταν απλοί άνθρωποι που απλώς φοβόντουσαν , δεν θα έπρεπε να καταφύγουν οπουδήποτε αλλού αντί να πάνε στο στόμα του λύκου και, μάλιστα, συν γυναιξί και τέκνοις;

    Τόσο μαλάκες ήταν, ή η προπαγάνδα είναι καλοστημένη έτσι ώστε ο τουρίστας του Μελιγαλά αφού πρώτα φάει το παραμύθι μετά να τσακίσει και κανένα κιλό γουρουνοπούλα στις ταβέρνες πέριξ του «μνημείου» και έτσι να δουλέψουν και τα μαγαζά;

    Κλέφτες να γίνουν οι άνθρωποι δηλαδής;

    Λίγο πατριδοκαπηλεία, καμιά σέλφι, κάνα κιλό γουρονοπούλα με την πέτσα, κάνα κιλό κρασί… τι άλλο θέλει ο τουρίστας δηλαδή…

    Αυτά και δεν θα Επανέλθω…

    Με εν συναίσθηση
    Iagos

     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2024
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    No Comment...
    (Τι comment να κάνει κανείς άλλωστε... 8 ετών!!!!! ???)

     
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Τελικά το χαρμάνι του Γκέμπελς βαράει άσχημα...

    Αν σε χαλάει, κοφτό...
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    No Comment...
    (Τι comment να κάνει κανείς άλλωστε... 8 ετών!!!!! ???)

     
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor