Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Last edited: 2 Αυγούστου 2024
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Επίσης η πυγμάχος Amy Broadhurst η οποία έχει αγωνιστεί και έχει κερδίσει την Imani Khalif γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό:

    Επίσης Μ/μας ενημερώνει ότι η Καλίφ έχει χάσει από 9 γυναίκες σε αγώνες έως τώρα και καταρρίπτει το επιχείρημα ότι:
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ούτε καν της "άλλης άποψης". Μια προσπάθεια εντυπωσιασμού που αποδίδει πράγματα που δεν ειπώθηκαν, απέναντι σε μια σκέψη που είχα το θράσος να εκφράσω γραπτώς. Είναι από τον αέρα ελευθερίας που ονειρεύονται. Τόσο. Μέχρι εκεί.
    Anyway...
    Οι βασικές κατευθύνσεις της σκέψεις μου είναι δυο. Η μια αφορά την τοποθέτηση της ΙΒΑ που ουσιαστικά λέει πως οι δυο αθλητές από την Ταιβάν και την Αλγερία είναι άνδρες. Η άλλη κατεύθυνση αφορά το φύλο βάση χρωμοσώματος. Αυτή η κατεύθυνση αφορά την βιολογία. Δεν είναι όλοι υπέρμαχοι της βιολογίας και είναι σεβαστό αυτό. Δεν ενστερνίζονται τις ίδιες απόψεις και καλύπτονται από άλλες κατευθύνσεις. Σέβομαι όμως και την βιολογία κατά την οποία τα φύλα είναι δυο. Εφόσον λοιπόν είναι όντως ΧY βάση βιολογίας μιλάμε για ανδρικό φύλο. Εαν διάβαζα κάπου ότι είναι ΧΧ προφανώς και δεν θα έμενα στην ίδια άποψη και θα αναθεωρούσα.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    γιατί δεν συμφωνούν όλοι, και γιατί ορισμένοι είναι τσακωμενοι με την πληροφόρηση και την επεξεργασία δεδομένων και τους κόβει μέχρι τις διακηρύξεις.

    οι αφυπνισμενοι συζητούν άνετα τα προσωπικά ιατρικα δεδομένα, όπως τα φαντάζονται, και εξορκίζουν τα φύλα.

    οι φωτισμένοι κατακεραυνώνουν σταθερά το κακό φύλο.

    πάντως διασκεδάζουμε.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αφού
    η
    τότε γιατί αφού τους αποκλείει τη συμμετοχή στους γυναικείους αγώνες δεν τους λέει "τραβάτε ρε μάγκες να παίξετε ξύλο με τους άντρες";

    Μα, επειδή γνωρίζει ότι δεν είναι βιολογικοί άνδρες.

    Η IBA με τη
    όπως μεταφέρθηκε από τη @gaby_m : "Point to note, the athletes did not undergo a testosterone examination but were subject to a separate and recognized test, whereby the specifics remain confidential. This test conclusively indicated that both athletes did not meet the required necessary eligibility criteria and were found to have competitive advantages over other female competitors." είναι ξεκάθαρη.

    Συμμετέχω σε ένα φόρουμ όπου είναι μια ανοιχτή αγκαλιά στη διαφορετικότητα.

    Γιατί το bdsm πρώτα απ' όλα είναι αποδοχή και ανθρωπιά.

    Τι σχέση έχει με το bdsm μια άποψη η οποία Μ/μας λέει ότι ένα intersex άτομο
    .

    Σοβαρά τώρα;

    Η άποψη που έχουν κάποιοι για τα intersex άτομα είναι αυτή;

    Ότι ένα διαφορετικό άτομο έχει μαζέψει όλα τα απωθημένα του κόσμου και επιτίθεται με μίσος σε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;

    Ότι πρόκειται για τι ακριβώς;

    Για ένα άρρωστο πλάσμα που μισεί;

    Από που προκύπτουν όλα αυτά;

    Iagos

     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αχ @Iagos κούρασες με τις αυθαιρεσίες σου. Φτάνει.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Ειλικρινά δεν θα σας κουράσω άλλο.

    Να κάνετε και εσείς τα μπάνια σας με την ησυχία σας.



    Κοιτάξτε κάτι συμπτώσεις....

    Καλό καλοκαίρι

    Iagos
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Η συγκινητική πορεία ενός φτωχού κοριτσιού από την Αλγερία που έμελλε να πέσει στα νύχια της alt right...

    Iman Khalif

     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    Αξίζει μια μάχιμη άποψη σε κάθε τι που προσβάλει το αυτονόητο δικαίωμα της Ισότητας των ανθρώπων και μας αφορά όλους.
    Γνώμη-γνώση και ισχυρή πεποίθησή μου.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται για ζήτημα βιολογίας. Και πολύ σωστά κάνετε και την σέβεστε. Και όταν η σύγχρονη βιολογία μιλάει για την διαφυλια τότε έχουμε κάθε λόγο να σεβαστούμε τα συμπεράσματα της. Και υπάρχει πρόσβαση για ενημέρωση σε αυτό το ζήτημα, για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει.
    Αξίζει να αναφερθούμε εδώ σε κατι παλιές περίεργες "βιολογιες" που διαχώριζαν φύλα και φυλές σε αυθαίρετες κλίμακες ανωτερότητας- κατωτεροτητας που δεν είναι σεβαστές και έχουν συμβάλει σε μορφές ρατσισμού. Με λίγα λόγια επειδή η ανθρωπότητα έχει καταπηδηξει στο παρελθόν την βιολογία για πιο "σκοτεινους σκοπούς" προσωπικα επιλέγω να είμαι πιο..alert για τις 'βιολογιες" που πλανούται
    γύρω μας.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Για πολλούς λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό, αφήνοντας στην άκρη τον υφέρποντα πατερναλισμό να θεωρεί αυτονόητο κάποιος πως αυτός θα πει στο άλλο πρόσωπο - εκ του ασφαλούς πάντα - τι να κάνει. Αυτά συμβαίνουν σε πραγματικές καταστάσεις σε ελληνικά γκισέ και σε αναπαραστατικές καταστάσεις σε έργα του Γούντι Άλλεν.

    Ένας λόγος είναι ότι μπορεί η ΙΒΑ να μη σκέπτεται ουσιαστικά σε δυαδική βάση. Οπότε να μην της βγαίνει, άθελά της, ένα "όποιος δεν είναι γυναίκα είναι άντρας και όποιος δεν είναι άντρας είναι γυναίκα".

    Άλλος λόγος είναι ότι δεν δύνανται και δεν έχουν αρμοδιότητα οι συνομοσπονδίες και συναφείς οργανισμοί να ορίζουν ως άντρες πρόσωπα που έχουν πιστοποιητικό γέννησης, ταυτότητα και διαβατήριο που τους ορίζει ως γυναίκες. Οι κυβερνήσεις των αθλητριών αυτών, εν γνώσει του θέματος που υπάρχει, τις όρισαν γυναίκες, όχι από σεβασμό σε ανθρώπινα δικαιώματα - μη μπερδευόμαστε - αλλά ακριβώς για να μπορούν να αγωνίζονται με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όπως διαπίστωσε η ΙΒΑ ότι έχουν και τις απέκλεισε. Ας σημειωθεί ότι, από το 1966 και μέχρι που εγκατέλειψε την πρακτική αυτή το 2020, η ΔΟΕ έκανε έλεγχο φύλου στους αθλητές. Μετά εγκατέλειψε τον έλεγχο φύλου και κατέστησε υποχρεωτικό τον έλεγχο τεστοστερόνης, αλλά τότε αντιμετώπισε άλλα προβλήματα. Συγκεκριμένα, η Caster Semenya, δρομέας από την Νοτιοαφρικανική Ένωση, πήγε την ΔΟΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και κέρδισε αυτήν τη συγκεκριμένη δίκη - σε άλλα ειδικά δικαστήρια είχε χάσει - αρνούμενη να πάρει φαρμακευτική αγωγή ώστε να μειώσει την τεστοστερόνη της, που είχε βρεθεί στο επίπεδο του μέσου άντρα. Αλλά δεν συνέχισε στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, λόγω του ότι το ατομικό της ρεκόρ ήταν χαμηλότερο από το αγωνιστικό του Τόκυο. Οπότε εξηγείται η στάση της ΙΒΑ που λέει "δεν κάναμε έλεγχο τεστοστερόνης, κάναμε άλλους ελέγχους αλλά δεν σας λέμε τί και ποιους και τις βγάλαμε με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των γυναικών αθλητριών και για αυτό τις αποκλείσαμε". Προσωπικά υποθέτω ότι η ΙΒΑ μπορεί μεν να αποκλείστηκε από την ΔΟΕ λόγω φερόμενων οικονομικών ατασθαλιών και επειδή φέρεται να επηρεάζεται από το (πανίσχυρο) ρωσικό αθλητικό κατεστημένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατέχει την τέχνη να ορίζει ποιος μπορεί να αγωνιστεί και ποιος όχι.

    Άλλος λόγος είναι ότι τότε θα τις είχαν στείλει προς ισοπέδωση, προς διάλυση, διότι δεν μπορούν να αγωνιστούν εναντίον αντρών, δεν έχουν την ίδια μυϊκή μάζα, την ίδια δύναμη γροθιάς (162% η δύναμη γροθιάς του μέσου άντρα σε σχέση με τη μέση γυναίκα) έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μη χάσουν. Οπότε εικάζουμε ότι δεν θα το δέχονταν και οι ίδιες. Ούτε και οι κυβερνήσεις τους, βέβαια.

    Οργανισμός με ΧΥ ορίζεται ως αρσενικός και οργανισμός με ΧΧ ορίζεται ως θηλυκός. Υπάρχει ένα θέμα αν όλοι ανεξαιρέτως οι ΧΥ είναι και κατά φύση άντρες, όπως και αν όλες ανεξαιρέτως οι ΧΧ είναι και κατά φύση γυναίκες. Αυτό επειδή σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων οι ορμόνες μπορεί να έχουν διαφορετική επίπτωση στη φυσιολογία.

    Πρόκειται για ένα ειδικό πρόβλημα. Που δεν λύνεται με κυκλικές αναφορές του τύπου
    Που δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο δέσμευση για να λυθεί. Τζερτζελές γίνεται, συμβόλαια με τεράστια ποσά κλείνονται, δόξα, χρήμα για πολλούς και λιγότερο για τις αθλήτριες τις ίδιες που βάζουν τη ζωή τους, την υγεία τους και την ελευθερία τους παρακαταθήκη, ίσως, λέω εγώ, για να ξεφύγουν από την ακραία φτώχεια στην οποία γεννήθηκαν. Και ποιος μπορεί να τις ψέξει για αυτό; Όχι εγώ, πάντως.

    Κάπως λιγότερο ξεκάθαρο σε μένα είναι ποιο είναι το επιχείρημα του @Iagos με βάση αυτή την αυθεντική δήλωση της ΙΒΑ. Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο @Iagos, δεδομένου ότι έχω μείνει με την εντύπωση - μπορεί να κάνω και λάθος - ότι ο @Iagos θεωρεί ότι καλώς αγωνίστηκε η Imane Khelif κατά της Angela Carini και, μάλλον, δικαίως κέρδισε κιόλας και ότι το θέμα μας είναι ποιος είναι γυναίκα και ποιος άντρας. Ενώ νομίζω ότι καταλαβαίνω ξεκάθαρα τι λέει η ΙΒΑ. Βλέπω ότι η ΙΒΑ δεν στέκεται στο θέμα του φύλου, δεν βροντάει κανένα χέρι στο τραπέζι να δηλώσει "είναι γυναίκα". Ξεκαθαρίζει όμως, ότι η Lin Yu-ting και η Imane Khelif ότι δεν πληρούν ορισμένα κριτήρια και ότι "βρέθηκαν να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" έναντι άλλων αγωνιζόμενων γυναικών". Άρα πώς συνδέεται με την τοποθέτηση του @Iagos; Αναρωτιέμαι.

    Τέλος, για μένα, πολύ καλά έκανε η Angela Carini και φώναξε και υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά της ως αθλήτρια και ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει. Και είχε πάτημα, την γνώμη της ΙΒΑ, είτε την εγκρίνει η ΔΟΕ είτε όχι. Διότι πράγματι, δεν ξέρουμε τι μπορεί να κουβαλάει στην ψυχή της η Imane Khelif και εγώ δεν έχω λόγο ούτε το καλύτερο παιδί να τη θεωρώ ούτε το χειρότερο. Αυτό όμως που γνωρίζουμε ότι συμβαίνει, από αρχαιότατων χρόνων, είναι ότι αναγκάζονται άνθρωποι να αγωνιστούν, σε θανάσιμα κακές συνθήκες και με όλα τα δεδομένα εναντίον τους, προς τέρψη ενός κοινού, που πράγματι, όπως είπε η @kinvara
    Προς τον Μεσαίωνα έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα;

    Αυτή είναι μια άποψη. Όπως άποψη είναι, στο θέμα των Ολυμπιακών 2024 που συζητάμε, αν ισχύει η διαφορετικότητα και κατ' επέκταση αν τίθεται θέμα συμπερίληψης. Η ΔΟΕ δείχνει να θεωρεί έτσι, όμως ορισμένες αθλήτριες αρνούνται ότι είναι διεμφυλικές και αυτοπροσδιορίζονται ως "γυναίκες με ιδιαιτερότητα", όπως για παράδειγμα η Caster Semenya.

    Αυτό που δεν είναι άποψη αλλά είναι κανόνας στο φόρουμ είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα έκφρασης και κατά συνέπεια η @kinvara και ο καθένας μας έχει δικαίωμα να πει αυτό που είδε, σκέφτηκε, κατάλαβε, συμπέρανε, ψυχανεμίστηκε χωρίς να του επιτίθενται ομαδόν με υποθετικά επιστημονικές απόψεις που συνήθως δεν είναι ολοκληρωμένες, ενίοτε είναι και πειραγμένες ή διαστρεβλωμένες και δεν μπορούν να αξιολογηθούν επιστημονικά διότι δεν είμαστε φόρουμ ειδικών επιστημόνων.

    Και μήπως, τελικά, μήπως, αν δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει πότε καταπατά το δικαίωμα έκφρασης του άλλου μέλους, τότε ούτε την "ανοιχτή αγκαλιά στη διαφορετικότητα" μπορεί καλά καλά να υποστηρίξει, ο ίδιος που την θέλει;

    Διαφωτίστε με σας παρακαλώ, τι είδους δικαίωμα είναι το δικαίωμα στην ισότητα;
     
    Last edited: 3 Αυγούστου 2024
  12. tithon

    tithon Contributor