Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αγαπητοί, γιατί μένουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος (καμένο κι αυτό από την αδυναμία του Νέρωνα Κωστάκη να τιθασεύσει τις πυρκαγιές); Το περιστατικό που συνέβη, ναι μεν ήταν ακραίο κρούσμα αστυνομικής βίας, ωστόσο δεν είναι ικανό από μόνο του να κινητοποιήσει τόσο κόσμο, ούτε να οδηγήσει στο κάψιμο του κέντρου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων. Αν συνέβαινε πριν από δύο ή τρία χρόνια, ναι μεν θα είχαμε διαδηλώσεις, ίσως να καίγονταν και ένα - δυο ΑΤΜ, το πράγμα όμως θα τελείωνε εκεί. Σήμερα όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ήταν απλά η σπίθα που χρειαζόταν για να ξεσπάσει η οργή του κόσμου, που ξεκινά όχι από τη συμπεριφορά κάποιων φασιστοειδών μπάτσων, αλλά από πολύ ευρύτερους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

    Όταν υπάρχει κόσμος που δεν ελπίζει σε τίποτα για το μέλλον, ζει με 700 και 1000 ευρώ, υπερχρεωμένος σε τράπεζες και "υποχρεωμένος" ν' ακολουθεί συγκεκριμένα καταναλωτικά πρότυπα, λογικό δεν είναι να ξεσπάσει; Όταν όλοι κάτω των 30 ετών είναι εν δυνάμει τρομοκράτες, όταν η επικρατούσα ιδεολογία ποινικοποιεί πολιτικούς χώρους, συνδέοντάς τους με συγκεκριμένες συμπεριφορές, ποια θα είναι η αντίδραση; Όταν έχουμε μια κυβέρνηση που θυμίζει τσίρκο ηλιθίων, μια αντιπολίτευση στα ίδια χάλια, κόμματα που αδυνατούν ν' αφουγκραστούν τις ανάγκες του λαού, δεν είναι λογικό να φτάνουμε σ' αυτό το σημείο;

    Επομένως, ας μη μένουμε μόνο στα γεγονότα, κι ας κοιτάξουμε ευρύτερα τους λόγους που οδηγούν σ' αυτά που ζούμε.
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Ακριβώς εκεί ήθελα να καταλήξω κι εγώ Durcet και τα είπες εσύ πολύ καλύτερα απ' όσο θα μπορούσα να τα πω εγώ, μιας και τα ζεις κιόλας.
     
  3. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Κατά πρώτο λόγο δεν έχω δει αστυνομικό να σκοτώνεται σε πορεία ή διαδήλωση. (αν έχεις κάποια δείγματα δώστα μας.)

    Επειδή ποτέ έως σήμερα δεν τιμωρήθηκε αστυνομικός για βλάβες που προκάλεσε σε πολίτες. Το αντίθετο συμβαίνει κατά κανόνα.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εμμα, ενας αστυνομικος που χρησιμοποιει οπλο εναντιον αοπλου πολιτη εστω και αν δεχτουμε οτι η σφαιρα εξοστρακιστηκε εξ ορισμου φταιει.Καμμια δικαιολογια για χρηση οπλου στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορει να γινει αποδεκτη.
    Ο αστυνομικος που σκοτωνεται σε ωρα υπηρεσιας ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση.Κανεις δεν ειπε οτι χαιρεται σε μια τετοια περιπτωση .Λυπαται,οπως λυπαται σε καθε περιπτωση εργατικου ατυχηματος.οπως οι εργατες στα ναυπηγεια που καηκαν προσφατα.Σε καθε περιπτωση απωλειας ζωης εργαζομενου ερευνωνται τα αιτια και αποδιδονται ευθυνες.
    Τελος,το ζητημα σαφως και δεν αναγεται στην κοντρα του πολιτη με την αστυνομια.Εχουν γραφτει αρκετα απο αρκετους για τα αιτια.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    α. δε μιλάω για συναίσθημα, μόνο για γ ε γ ο ν ο ς.
    β. Ο νεαρός σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας. Γεγονός όχι συναίσθημα.
    β. η πλήξη του θώρακος με όργανο (όπλο) είναι η απόδειξη της εν ψυχρώ δολοφονίας. Η ιατροδικαστική επιστήμη και η μεγάλη δικαστική εμπειρία έχει ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ α αποδείξει ότι όταν σημαδεύεται το στήθος (επίσημος χώρα), ο δράστης ή θ ε λ ε να σκοτώσει όχι να τραυματίσει. ΑΡΑ ο αστυνομικός ειχε πρόθεση θανάτου. ΔΕΝ χρειάζεται να είμαστε εκεί. Η πλήξη του θώρακος είναι γ ε γ ο ν ο ς. Δεν είναι συναίσθημα.
    γ. Ο αστυνομικός, όταν πάει να γίνει αστυνομικός σε αντίθεση με το νεαρό, είναι ε ν η λ ι κ ο ς, ν ω ρ ι ζ ε ι το ενδεχόμενο να πεθάνει βίαια εν ώρα υπηρεσίας, και το έ χ ε ι αποδεκτεί ως ενδεχόμενο. Ο νεαρός ΔΕΝ το γνώριζε και ούτε το αποδεχόταν ως ενδεχόμενο ότι όταν θα πήγαιεν να βρει του φίλους του θα έβρισκε και το θάνατο. (γεγονός όχι συναίσθημα)
    δ. Ο αστυνομικός ασκεί εξουσία. Ως εκ τούτου οφείλει, ως κ ρ α τ ι κ ο όργανο εκ του νόμου και του Συντάγματος να τηρεί υποχρεωτικά το ΝΟΜΟ και ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ πολύ παραπάνω από ότι ο πολίτης. ΓΙΑ το λόγο αυτό φ ε ρ ε ι όπλο και δεν φέρω εγώ και εσύ.
    ε. Μιας και μιλάς για μεγαλύτερη εικόνα, πολύ φοβούμαι ότι η μεγαλύτερη εικόνα που βλέπω εγώ και εσύ πιθανόν να μην είναι όμοια. απλά μια δειυκρίνηση. Να υποψιάζεσαι έντονα ότι οι άνθρωποι που στέκονται ακλόνητοι πάνω στο γεγονός του θανάτου του 15χρονου είναι π ο λ υ πιο υποψιασμένοι από εσένα. διότι ξέρουν ότι οι πραγματικοί ένοχοι που βλέπουν και γελάνε όπως λες, ξέρουν πολύ καλά την τέχνη του διαίρει και βασίλευε. Αρκει να πούν ότι δέκα τζαμαρίες αντιστοιχούν σε μια ανθρώπινη ζωή)
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Από πότε το "εν ώρα καθήκοντος" = πορεία ή διαδήλωση και μόνο;
    Aν λοιπόν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, τα προβλήματα θα λυθούν και οι πορείες/διαδηλώσεις θα σταματήσουν;


    --------

    Υ.Γ. Επειδή όσο και να χτυπηθώ, είτε εγώ είτε εσείς, δεν θα αλλάξει κάτι πίσω από μια οθόνη, μεταξύ ατόμων που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα (στο συγκεκριμένο θέμα τουλάχιστον), αυτό ήταν και το τελευταίο μου ποστ επί του συγκεκριμένου θέματος. Σας ευχαριστώ όλους για την ανταλλαγή απόψεων  
     
    Last edited: 9 Δεκεμβρίου 2008
  7. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?


    Όπως βλέπεις το έχω σβήσει με το που το ανέβασα το Υστερόγραφό μου μια και το είδα λαθος. Περιμένω να κάνεις και εσύ το ίδιο.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ που περιγράφεις γεγονότα είναι! ΓΕΓΟΝΟΤΑ που γεμίζουν με οργή τον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς λέμε. Η ίδια η οργή είναι ένα αδιάψευστο γεγονός και γι αυτό είναι σεβαστή. 
     
  9. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?


    Δε πάμε καθόλου καλά και δε μιλώ μόνο για την ελληνική κοινωνία.Σκέφτομαι ότι οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και σε επίπεδα που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε.
    Υποψιάζομαι ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει να πληρώσει τα όλα λάθη πούχει κάνει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης της.
     
  10. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Αγαπητη Emma ηταν φυσικο επομενο να περασω και να μην ''ακουμπησω'' καθολου απο την λογικη σου.Θεωρησα βλεπεις αληθινη την αρχικη σου ομολογια οτι επειδη δεν εισαι εδω χρονια δεν μπορεις να εχεις την ακριβη εικονα των γεγονοτων,αλλα μαλλον καταλαβα λαθος.Τελικα ειδα οτι εχεις προσχηματισμενη γνωμη (και δικαιωμα σου να την εχεις)χωρις να εχεις καμια αναγκη ενημερωσης και στοιχειων πανω σε συγκεκριμενα γεγονοτα.
    Και ειλικρινα απο που καταλαβες το ειρωνικο και επιθετικο υφος απεναντι σου ειλικρινα μενω εκπληκτος.
    Γιατι απο την αλλη πρεπει να εκλαβω την επαναλαμβανομενη λογικη σου να με θεωρεις (οπως και αλλους)παρασυρμενο απο τα Μ.Μ.Ε. σαν μη ειρωνικη καθολου προκλητικη,αλλα εντελως φιλικη και με ωραια διαθεση.
    Αληθεια για βοηθησε μας ολους εμας τους ανωριμους και παρασυρμενους,με ποιο τροπο καταφερνεται εσεις εκει να αποφευγεται τετοιο παρασυρμο...?????
    Αφου καταληξες να καταλαβεις οτι εγω χανω το δασος ενω ασχολουμε με το δεντρο μια και τα βαζω με τους αστυνομικους χωρις να βλεπω ποιος κουναει τα νηματα,οταν ολο μου το post ειναι ακριβως για να αναδειξω αυτους,πραγματικα διαθετεις μοναδικη ικανοτητα!!!!!
    Τελικα καταλαβαινω οτι οποιος και αν προσπαθησει να ανταπαντησει σε post σου ακομα και αν το κανει με τα πιο συγκεκριμενα επιχειρηματα,ακομα και αν το κανει χωρις χαρακτηρισμους με φιλικο τροπο,εσυ παντα θα ανακαλυπτεις επιθεση,ειρωνεια,προσβολη!!!!!
    Σου υποσχομαι και εγω λοιπον με την σειρα μου οτι δεν προκειται να ξανασχοληθω με δικα σου post μια και αποδειχτηκε ανουσιο!!!!!
    Καλα να περνας και η ενοχληση απο ενα παρασυρμενο τελειωσε!!!!!!



    Υ.Γ.....Πολυ δεν μεγαλωσε αυτη η ''πλατεουλα''των Εξαρχειων....?????
    Και ποσο πολυ θα τρομαξουν μερικοι οταν θα ξετυλιγεται μπροστα στα ματια τους το τελικο ''ντου'' της ιστοριας οταν η ανθρωποτητα θα ανεβαινει στα δικα της ''καλοκαιρια'' εχοντας σπασει τους απαισιους ''χειμωνες'' των δεσμων της!!!!!
     
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. female

    female Contributor




    Η Angela Davis, Αμερικανίδα μαύρη αριστερή, έγραψε κάτι που βρήκα από παλιά πολύ σωστό : "Αν έρθουν για σένα το πρωί, θα 'ρθουν για μένα το απόγευμα". Δηλαδή μια "πολιτική θεωρία του χάους" -- το αντίθετο του "μακριά απ' τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι". Συμβαίνει να θυμόμαστε, δυστυχώς, μόνο όταν τα πάθει ο δικός μας κώλος, και με την ευκολία να ξεχνάμε, να παίζουμε τους αγωνιστές όταν είναι μόδα. Αν η κοινωνία ανέχεται την κακοποίηση περιθωριακών ή μεταναστών σήμερα, ως "απόβλητα" και δευτεροκλασάτους ανθρώπους, θα έρθει και η ώρα των υπολοίπων. Σιγά-σιγά, ήρθε...



    Ξαναλέω -- τείνουμε να βλέπουμε μόνο βραχυπρόθεσμα και να στοχεύουμε τις επιθέσεις μας λάθος. Οι ελάχιστοι άνθρωποι που το συζητάμε εδώ, και έχουμε ήδη αρπαχτεί λες και είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα με αντικρουόμενα συμφέροντα. Ποιος ξέρει, ίσως να κάνω λάθος, και η διαρκής επιθετικότητα και απαξίωση του ενός προς τον άλλον εδώ να βασίζεται σε πραγματικές βάσεις πραγματικής αντιπαλότητας και όχι διαφορετικότητας απόψεων και οπτικής. Τι δικεδικείται με τις αντιπαλότητες εδώ, μεταξύ μας, όταν ήδη ξέρουμε πως το χάλι είναι σχεδόν γενικευμένο; Γιατί πασχίζουμε να βλέπουμε εχθρούς και αντιπάλους διαρκώς ανάμεσά μας; (Το κακό είναι πως και εκτός νετ το ίδιο συμβαίνει.)


    Δεν πιστεύω πως το αρνητικό και επιθετικό κλίμα απαξίωσης εδώ είναι άσχετο με το τι βιώνουμε και έξω, και όσο λειτουργούμε σαν εγωιστικές μονάδες απομονωμένες και αποξενωμένες απ' όλους τους άλλους "κακούς" γύρω μας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε αίσθηση συλλογικότητας είμαστε άξιοι της μιζέριας και της κοινωνίας μας. Ένας ή δύο άνθρωποι δεν άλλαξαν ποτέ τα πράγματα, ιδίως προς το καλό. Ας απομονωθούμε, εγωιστικά και μεγαλοπρεπώς, λοιπόν.