Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    Εγώ έχω από καιρό πειστεί.
     
  2. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Κορνήλιε ,
    Αμερικανιά είπες;;;;; διαφωνώ κάθετα! Ελληνικά έχουμε την έκφραση .. «πετάχτηκε σαν την πορδή» .. όπου πάλι συνδιάζεται η γνώμη που εκφράζει ο πετούμενος με το ηχητικό αποτέλεσμα της αμερικανικής (κατ’ εσέ) κωλοτρυπίδας . Συνδιάζεται δηλαδή – αν το καταλαβαίνω σωστά – η εκτός τόπου και χρόνου παρέμβαση με το ποιόν μιας παρατήρησης.
    Αυτό για τους έλληνες είναι ό,τι μάλλιασε η γλώσσα του Πλάτωνα να λέει για την γνώμη των επαιόντων . Αν ένα forum είναι να λέει ανεξέλεγκτα ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του . τότε πολύ σωστα το λες δεν έχει θέση. Αν όμως – λέω αν – ο ρόλος τους καθενός είναι να βάζει και λίγη σκέψη σε αυτά που λέει , ε! τότε νομίζω ότι έχει και παραέχει και δεν είναι απλά μια αμερικανιά που έτσι έλαχε και ειπώθηκε για την χαρά της. Συνεπώς είναι η αξία που δίνω στον ορθό λόγο που με κάνει να την χρησιμοποιώ ως έκφραση και όχι το αντίθετο – με παρεξήγησες!
    Η φράση ειπώθηκε όχι από τον Κάλαχαν – αλλά από έναν (άλλο) ρεπουμπλικάνο πολιτικό όταν σχολίαζε καποια εντελώς άσχετα και άστοχα σχόλια του Φορντ στο πρόγραμμα του – επειδή όλοι είχαν σε μεγάλη εκτίμηση την νοητική του λειτουργία (του Φορντ). Από εκεί όλοι οι άλλοι αντιγραφείς .. Σε τι εξυπηρετούσε – και εξακολουθεί να εξυπηρετεί; Στην απαξίωση του επιχειρήματος του άλλου .. όταν αυτά που ακούγονται ή γράφονται είναι ανόητα , όταν οι λογικοί κανόνες ανασκολωπίζονται, όταν ο λόγος – αντίλογος – διάλογος εκτραπεί σε προσχηματικό λόγο και όχι λόγο ουσίας και επιχειρημάτων κάπως πρέπει αυτό να υποδηλωθεί και μέσα από εκεί να λάβει την αξιολόγηση του. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί με το παλαιό .. «η σιωπή μου προς απάντηση σου» αν αυτό εύκολα δεν περνιόταν για έλλειψη επιχειρημάτων ... άρα καλέ μου Κορνήλιε .. η ανάγκη μας κάνει να την επαναλαμβάνουμε.
    Ως προς την δίκη προθέσεων – δική μου ή δική σου ή οποιουδήποτε άλλου – θεώρησε ότι φταίει η ατυχής συγκυρία. Πετάχτηκες στην μέση ενός καυγά / ξεκατινιάσματος και λογικό είναι να σε πάρουν και σένα τα σμπάρα .. ιδίως αν όσα πετούμενος είπες εύκολα παρερμηνεύονται σαν υποστηρικτικά μιας εκ των θέσεων .. αν έσφαλα σχώρα με .. δεν θα το ξαναματακάνω.

    Καλή μου tinker ..
    Το τι τράβαγε του Ιάσονα ο αφεδρώνας και τι όχι είναι θέμα ανάγνωσης - ο καθένας μας ταυτίζεται με όποιον φιλολογικό χαρακτήρα θέλει ... και πολλές φορές ότι έκανε μικρός το ξέκανε μεγάλος και η ζωή μας αφήνει πίσω της σειρά από άχρηστα ινδάλματα. Ανήκει στον έμφρονα άνθρωπο όμως να δει το σύνολο του έργου και να κρίνει τι θέλει να πει ο ποιητής. Άλλωστε η δραματουγία στην τραγωδία στηρίζεται στην εισαγωγή αντικρουομένων απόψεων, ώστε σιγά σιγά να φωτιστεί η αλήθεια από όλες τις πλευρές και να καθαρθεί το κοινό στο τέλος. Έτσι η μέθοδος ανάγνωσης πρέπει να αφορά το σύνολο του έργου και όχι στο μερικό και αποσπασματικό νόημα μιας σκηνής!
    Αν ταυτιζόμαστε με το μερικό στοιχείο του δράματος είναι γιατί πολλές φορές είμαστε ανίκανοι να δούμε το σύνολο, δηλαδή την ζημιά που η συμπεριφορά μας κάνει στους άλλους. Ανίκανοι είτε αθέλητα είτε – όπως καλή ώρα – ηθελημένα. Γιατί και οι στόχοι του Ιάσονα, η εξασφάλιση των παιδιών του και η ενσωμάτωση τους σε μια κοινωνία, έχουν τεθεί σύμφωνα με την κοινή ελληνική λογική - της τότε εποχής και της τώρα- και στα όσα λέει στην Μήδεια εξηγεί την θέση του. Αν δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί του, αν δεν μπορείς έστω να κατανοήσεις την θέση του, αν δεν μπορείς να του αναγνορίσεις το δικαίωμα της επιλογής δεν τον κάνει λιγότερο ανθρώπινο .. εσένα κάνει λιγότερο ανοικτόμυαλη. Αν αυτό που βλέπεις είναι η εκδικητική μανία της Μήδειας μόνο - μανία που δεν σταματά στα όρια που χαράσσει ο πολιτισμός αλλά πεισματικά και επανειλημμένα παραμένει πέρα από αυτά - αυτό δεν είναι ανάλυση του έργου αλλά παράποίηση του νοήματος του, λόγω εκούσιας ή ακούσιας προβολής, όπως πολύ σωστά επισήμανες . Και η προβολή είναι προς την πλευρά της βαρβαρότητας.
    Θα παρακαλούσα να σκεφτείς και να θυμηθείς ότι τα τέσσερα ερωτήματα που σου έθεσα εξακολουθούν να είναι αναπάντητα εκ μέρους σου! Τύποις βέβαια αναπάντητα, γιατί ουσία έχουν ήδη απαντηθεί και ξέρουμε και οι δύο την αλήθεια και το τί έκανες! Αν λοιπόν ο Ιάσονας εγκαταλείπει την Μήδεια μπαϊλντισμένος να ζεί στην βαρβαρότητα και εκτός πόλης (αδιανόητο για την εποχή) υπάρχει μια άλλη συμπεριφορά, που καμία σχέση δεν έχει με την Μήδεια πέρα από την μανία της, μιας άλλης γυναίκας, που δεν στάθηκε ως η Μήδεια, που δεν θυσίασε ως η Μήδεια, που δεν επέμενε στην σχέση ως η Μήδεια, που δεν είχε καν την συμπεριφορά μιας βάρβαρης αλλά που ηθλεημένα οδήγησε στην διάλυση μιας σχέσης και την εγκατάλειψη για άλλους λόγους, προσωπικούς δικούς της !!! .. και τους λόγους της δίζησης τους ξέρεις καλά .. σε έπιασαν επ' αυτοφόρω με το δάκτυλο στο μέλι και στο έδειξαν λερωμένο .. αλλά το αγνοείς .. αλλά επιθυμείς να το αρνείσαι .. περιφερόμενη και διηγούμενη μια ιστορία ψευδή και αποσπασματική. Από μια άποψη καλά κάνεις ... εγώ όμως δεν μπορώ να σχετίζομαι πια με ότι ταπεινό κουβαλάς. Μην ταυτίζεσαι λοιπόν με την Μήδεια .. δεν είσαι η Μήδεια .. δεν της μοιάζεις και όσο τραγικά μεγαλειώδης και αν είναι ο μύθος της δεν σε αφορά. Όπως δεν αφορά εμένα ο Ιάσων.

    Οι χαφιέδες επιτελούσαν τουλάχιστον ένα έργο, καλά ή κακά ενταγμένο στην πολιτική της εποχής. Μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις μαζί τους, αλλά το χαφιεδλίκι το είχαν εντάξει σε μια πολιτική, μια σκάλα παραπάνω από το ατομικό.
    Οι ενοχλήσεις και παρεμβάσεις σου όμως σε τρίτους και η αναστάτωης που προκάλεσαν ήταν αποτέλεσμα μιας κατινίστικης συμπεριφοράς, σε ευθεία αντίθεση με τα μεγάλα λόγια και την αίσθηση περί μεγαλείου που κατά καιρούς έκφραζες. Δεν το κρύβω, δεν το έκρυψα ποτέ: αναζητώ το μοναδικό, το εξαιρετικό, το εκτός συνηθισμένου, εκείνη που θα μπορεί να μπει στο βάθος της ουσίας. Αντίθετα βρήκα πράγματα πολύ κατώτερα από όσα διαφημίζονταν. Να μην τα αριθμήσω - αυτή η πολυετής, συνεχώς επιδεινούμενη επίθεση σου εναντίον μου, η επιλεκτική παρουσίαση των γεγονότων, το να ανακατώνεσαι όπου μίλαγα, το spyware, τα τηλεφωνήματα και οι λοιδωρίες σε πρόσωπα που εκτιμώ .. δεν θα με έκαναν να εκτιμήσω περισσότερο τις κατά τα άλλα κάλπικες αρετές. Πριν λοιπόν μιλήσεις για μένα .. σκέψου την ουσία σου και την εικόνα που δείχνεις στους άλλους! Κατάλαβε τούτο μόνο ... όσο και αν με διαβάλεις - εμμέσως πλην σαφώς - προτιμώ να μείνω μόνος παρά να συμβιώ με μια κατινιά προσωποποιημένη! Άλλωστε, μου κόστισε λίγο παραπάνω να βρω άκρη αλλά την βρήκα καλό μου ... και το ξέρεις οτι την βρήκα .. ασχέτως αν προτιμάς να κρύβεις τα κακά σου ώς η γάτα τα δικά της!
    Απάντησα με το Άσμα Ασμάτων στα όσα επέλεξες για υπογραφή .. γιατί είναι η δική μας (δική σου εν προκειμένω) ανικανότητα να αντιμετωπίσουμε την σχέση που μας κάνει να μένουμε σταθεροί στις ανοησίες που επιλέγουμε για άμυνα .. και ξέρεις τι εννοώ. Άλλωστε δεν ήταν κάτι που δεν ήξερες! μυριάκις το είχα αναφέρει ...
    Αν συναίνεσα και ξεκατινιάζομαι δημοσίως μαζί σου, είναι για να σου κάνω το χατήρι .. για να φτάσω τον βαθύτερο μαζοχισμό σου στην κατάσταση που επιθυμείς. Δες το σαν μια τελευταία χειρονομία μου καλής θέλησης απέναντι σου. Δεν θα ξεναγίνει .. Εδώ τελειώνω όσα είχα να πώ .. και δεν θέλω να επανέλθω .. ελπίζω το ίδιο και εσύ. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι έχεις αρκετό ακροατήριο πια και θα μπορείς να γεμίσεις τις ώρες σου εμμέσοντας χολή και παρουσιαζόμενη ως άγγελος, εξηγώντας την θέση σου. Ας είναι ..
    Να περνάς καλά εύχομαι ..

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟΘΕΑΜΟΝ ΚΟΙΝΟ ...
    Εδώ δεσποινίδες, κυρίες και κύριοι το έργο «το ξεκτίνιασμα της βοσκοπούλας» έλαβε τέλος.
    Παρακαλώ η έξοδος εμπρός δεξιά.
    Μαγνητοφωνημένα πρακτικά παλαιότερων συζητήσεων θα μοιραστούν κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων.
    Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε.
    Ελπίζουμε να μην σας δούμε ξανά στα ξεκατινιάσματα μας .. και ... αν δεν έρθετε οι ίδιοι, πείτε το στους φίλους σας να μην έρθουν ούτε αυτοί!
    Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε!
     
  3. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Φαινεται δεν επιτρεπετε να απορω παρουσια ΟΛΩΝ..μου συνεστησε να το κανω με pm
    και τιμωρηθηκα γι αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Αποκλειστήκατε από αυτό το Thread.

    Πιθανοί Λόγοι:

    Flames, Offtopic Posts, προσβολή άλλων μελών κτλ..

    Συνεχίζοντας τα flames σε άλλο thread θα οδηγήσει σε infraction η και σε ban από το Forum.

    Στο μέλλον προσπαθήστε να μην δημιουργείτε ή να συμμετέχετε σε flames, ούτε να ποστάρετε άσχετα/offtopic posts, που αποπροσανατολίζουν/καταστρέφουν τα θέματα του Forum.
     
    Last edited: 18 Μαρτίου 2009
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Νομίζω πως σε ένα "σύνολο" όπως το φόρουμ δεν είναι κακό να υπάρχει γενική ενημέρωση και να μη διαγράφονται μηνυματα..  
     
  5. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    αυτα για σημερις παω να την πεσω για υπνο.. δεν την παλευω αλλο..αντι για προβατακια λεω να μετρησω κατι αλλο..,αλλωστε ειναι εξουσιαστικα και επικαιρα:nod:
     
     
  6. Lola

    Lola Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Και στο 'χω πει καλε μου, να σφαζεις.. με το γαντι! Αν ειναι και rubber ακομα καλυτερα. Τσουζει με στυλ 
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Πραγματικά με στενοχωρεί η λογική του "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"...
    Γιατί τόσο μίσος;  
     
  8. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    αυτο καταλαβες αγαπητη Εmma?
    Kριμα 
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Δεν αναφερόμουν σε σένα ή σε κάτι συγκεκριμένο tyfea μου... Μιλάω γενικά για την συγκεκριμένη λογική... Εσύ συμφωνείς με αυτή;
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Α μάλιστα ...και συ ομοιοπαθής Κύριε tyfea?
    Μάλλον κάποιον κάλο πάτησες και συ ....κατά λάθος βεβαίως, βεβαίως!!

    Η αλήθεια να πνίγεται !!
    Είναι το νέο slogan, Τώρα μόλις το έμαθα και γω!

    ΧΧΧΧΧΧ
     
     
  11. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    η γιαγιά μου έλεγε πως την μέρα των γενεθλίων σου ό,τι κάνεις το κάνεις μετά για ένα χρόνο και επειδή πρέπει οι παραδόσεις να τηρούνται σκεφτόμουν μήπως θα ήθελε κάποια Κυρία προεξαρχούσης Της, να τηρήσουμε τις παραδόσεις. όχι γιαμένα βρε παιδιά αλλά για τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου.  )
     
  12. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    Sensual Torturer, όπως έλεγα και πιο πριν, η φτήνεια και η προκλητικότητα δεν έχουν όριο και αυτό το έμαθα επειδή είχα την ατυχία να σε γνωρίσω.
    Σου έχω απαντήσει αλλά με δική μου πρωτοβουλία διέγραψα τα ποστς γιατί αρκετά με παρέσυρε η προκλητικότητά σου. Το να επαναλαμβάνεις τα όσα φαντάζεσαι ότι σου έχω κάνει ξεπερνά την έλλειψη ακεραιότητας και εντιμότητας, ή την οποιαδήποτε διάθεση εκδίκησης, και αγγίζει την αλητεία.
    Δεν με αφορά τί αναζητάς, και καιρός είναι να το χωνέψεις. Και να αποδέχεσαι ορισμένα πράγματα σαν άντρας, αν μπορείς.
     
    Last edited: 18 Μαρτίου 2009