Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι τελικως ειναι το BDSM?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος NobodyKP, στις 19 Μαρτίου 2021.

  1. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    BDSM υπάρχει ἅμα τῇ ὁμολογίᾳ όλων των μερών που συμμετέχουν (δεν υφίσταται bdsm σχέση αν το γνωριζει μονο το ενα μερος). Πιο πριν για το κάθε μέρος ξεχωριστά πρέπει να υπάρξει η ονοματολογία, ο ορισμός του BDSM δηλαδή -γιατί ως γνωστόν ότι δεν μπορεί να λεχθεί δεν υπάρχει – και η εσωτερίκευση του, η κατανόηση του (στοιχεία του BDSM ανέφερε η @Brt σε σχόλιο της πιο πάνω). Η ομολογία δεν είναι απαραίτητη μόνο για λόγους συναίνεσης και για λόγους ξεκαθαρίσματος της θέσης του καθενός στη σχέση αλλά και για λόγους γρήγορου - απενεχοποιημένου «βολέματος» μέσα σε αυτήν. Ίσως αυτό να ακούγεται κάπως από τα πιο έμπειρα μέρη αλλά ισχύει εν πολλοίς και γι αυτά καθώς κάθε νέα σχέση έχει τη δική της δυναμική, θέλει το δικό της ξεκαθάρισμα και άλλωστε πουθενά δεν αναφέρεται πως έμπειρα μέλη συνευρίσκονται μόνον με εξ ίσου έμπειρα μέρη σε συμπληρωματικούς ρόλους. Η ομολογία και μόνο μεταξύ των συμβαλλομένων μερών για σύναψη BDSM σχέσης (Κ/υ, D/s, T/b, S/m κλπ) την επάγει από βανίλα ή οτιδήποτε άλλο σε BDSM ασχέτως του τι θα παίξει εκεί μέσα. Και βέβαια η είσοδος στο BDSM είναι κατι σαν μονόδρομος σχεδόν για όλους, δεν έχει επιστροφή στην αφετηρία. Είναι σαν μια πόρτα πυρασφαλείας που ανοίγει μόνο προς την έξοδο της φυγής, κανένας δεν επέστρεψε στο πρότερο ασφαλές και σταθερό περιβάλλον  

    "Τα μέλη του πληρώματος σας εύχονται ένα ευχάριστο ταξίδι" κάπως έτσι θα μπορούσε να έκλεινε καθε σύμβαση, γιατι BDSM χωρις "υπόσχεση" καύλας, δε λέει
     
  2. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Αυτό είναι ο ορισμός και φυσικά διαφέρει η πράξη,η εφαρμογή και ο τρόπος ανάλογα με το ποιοι εμπλέκονται.Τα υπόλοιπα είναι φετίχ και μπαίνουν σε άλλες κατηγορίες.Στις μέρες μας,θα έλεγε κανείς πως ο καθένας δίνει τη προσωπική του ερμηνεία σε οτιδήποτε,ακόμα και στο BDSM
     
  3. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Ναι μεν, αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι «δεν ξέρω πως βρέθηκα έτσι μπλεγμένη αλλά μου αρέσει»  
     
  4. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Μόλις το έγραφα, σκέφτηκα αμέσως την τρολια...
    - μου αρέσει να πηδάω την λάμπα
    - βιδωτη η μπαγιονετ;

        
     
  5. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Για να βρέθηκες μπλεγμένη,σίγουρα θα ήταν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου
     
  6. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    Αφήστε τα αυτά, αμα δεν ομοληγήσετε να φύγετε! Να πάτε αλλου!  
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δευτε, λάβετε φως!!!
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ένα αρκτικόλεξο
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αν λοιπόν δεν υπάρχει κάτι από Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, Masochism ή και όλα μαζί, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί BDSM.
    Δηλαδή BDSM δεν ορίζεται το σύνολο των fetish που υπάρχουν εκεί έξω. Πρέπει απαραιτήτως να περιέχεται κάτι από τα παραπάνω τα οποία επί της ουσίας δεν είναι fetish αλλά χαρακτηριστικά και τρόποι αλληλεπίδρασης/συναναστροφής/σχέσης. Χαρακτηριστικά συναναστροφής που ενδέχεται να μην περιέχουν κανένα fetish.

    Γιατί σε άλλη περίπτωση ακόμα και μια vanilla σχέση που περιέχει κάποια παραφιλία ή μια μεγάλη δόση κάποιου ή κάποιων fetish θα θεωρείτο BDSM. Ενώ δεν είναι. Με λίγα λόγια το ότι ένα ζευγάρι αρέσκεται στην ποδολαγνία, αυτό, δεν καθιστά την σχέση του, BDSMική. Την καθιστά kinky ίσως, πιπεράτη ίσως, αλλά όχι BDSMική.

    Οσο για την άποψη πως "το BDSM το ορίζει ο καθένας μόνος του τι είναι", μολονότι ακούγεται ωραίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως μάλλον δεν είναι έτσι. Είναι σαν να λέει κάποιος εγώ παίζω ποδόσφαιρο, αλλά το δικό μου ποδόσφαιρο μου αρέσει να το παίζω με τα χέρια. Αυτό μπορεί βεβαίως και έχει κάθε δικαίωμα να του αρέσει και ίσως να είναι και συναρπαστικό ως άθλημα και να θέλουν να το παίξουν και άλλοι, αλλά δεν είναι αυτό που ορίζεται ως ποδόσφαιρο.

    Αναφερόμενος όμως στο αρχικό post, μολονότι θεωρούμε πως όλοι ξέρουμε τι είναι το BDSM, μάλλον καλόν είναι, από καιρού εις καιρό, να επαναλαμβάνουμε το τι τελικώς ορίζεται ως BDSM, προκειμένου να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

    Παρατήρηση: Με Bondage θα μπορούσε κανείς να πει πως εννοείται η "δέσμευση/δέσιμο" με την ευρύτερη έννοια.
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δυναμική θα έλεγα...
     
  11. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Εγω σαν ενα εναλλακτικο τροπο να σχετιζεσαι και οχι μονο θα το περιεγραφα, για την ικανοποιηση αλλων αναγκων οποιες και αν αυτες, αρκετα μακρια απο τα πατροπαραδοτα η μεταγενεστερα πολιτικα κορεκτ σχηματα. Για αυτο αλλωστε και γεννα τοσες αντιδρασεις στην αρχη μεσα στο ιδιο το ατομο. Αλλα παρολες τις δυσκολιες εδω ειμαστε, non?
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Πάνω από τους ορισμούς, και πέρα από τους ορισμούς, και πάνω και πέρα από τις διαφωνίες για τους ορισμούς, το bdsm είναι εκείνες οι διακεκομμένες γραμμές, που σχηματίζουν ένα χώρο γύρω από εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να είναι ολόκληροι, ακόμα και αν σκοντάφτουν, γιατί η ανάγκη τους να είναι ολόκληροι, είναι μεγαλύτερη από το φόβο όσων βρίσκονται μέσα σε εκείνες τις διακεκομμένες γραμμές και το φόβο του βλέμματος όσων είναι έξω από αυτές.