Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Δείπνο του Κηρίου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 2 Φεβρουαρίου 2007.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    Απάντηση: Το Δείπνο του Κηρίου

    Δεν έχω παρά να συμφωνήσω διότι στην αντίπερα όχθη ελλοχεύει κίνδυνος ανυπαρξίας του γεγονότος αυτού καθ’ αυτού. Ακραίο δε λέω. Δηλαδή σαν να παραδεχόμαστε ότι αν βρεθεί κάποιος που θα μας εξηγήσει από που προκύπτει η φαγούρα (να μας δώσει ερμηνεία αυτής) παύει αυτή να υπάρχει. Δεν είναι έτσι ακόμα και αν είναι η καλύτερη ερμηνεία. Ακόμα και αν είναι βέβαιο ότι έτσι εξηγείται. Το γεγονός και οι συνέπειες του υπάρχουν ξέχωρα από τις οποίες ερμηνείες του.

    Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ένα βίωμα.

    Υ.Γ.
    Για τα πολλά ή τα τρελά όπως σωστά επισημαίνει η camera_obscura αν η κόρη τολμούσε να σηκώσει τα μάτια θα ψιθύριζε:
    «Γδύσου κι από τα μάτια μου πάρε νερό και πλύσου»
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Το Δείπνο του Κηρίου

    Ας το επισημάνουμε: στην ποδιά αυτής της φράσης σφάζονται οι φιλόσοφοι από καταβολής Δυτικού κόσμου (ελπίζω όχι και στην ποδιά της Αστάρτης, εκεί δέον -για εκείνη- να σφάζονται παιδαράδες).

    Στο ένα άκρο της φιλοσοφικής αρένας, αυτοί που βεβαιώνουν πως δεν υπάρχει τίποτα έξω από την ερμηνεία, στο άλλο, εκείνοι που διατρανώνουν ότι η ερμηνεία δεν είναι μέσα σε τίποτα.

    Κι όταν μονομαχούν οι ελέφαντες-φιλόσοφοι, εμείς οι ποντικοί μπορούμε να διατηρούμε αλώβητη την άποψή μας.

    Η δική μου; Απλή: υπάρχει ένα γεγονός και κάποιες συνέπειές του ξέχωρα από την ερμηνεία. Και υπάρχουν άλλα (ίδια!;!  γεγονότα και άλλες (ίδιες!;!  συνέπειες. Οσα και οι ερμηνείες. Κάθε προσπάθεια να διεκδικήσει ένα από αυτά τα "παράλληλα αλλά και τεμνόμενα" γεγονότα (σετάκι με τις συνέπειές του) την "αληθινή αληθινότητα" είναι καταδικασμένη, ως απόπειρα επιβολής της Νευτώνειας φυσικής σε αυθαίρετο κομμάτι της Κβαντομηχανικής. Αυτή η επιβολή μπορεί να γίνει μόνον υπό ειδικές συνθήκες, με υπερ-απλουστεύσεις. Τις συνθήκες αυτές τις λέμε καμμιά φορά και "επικοινωνία".

    @camera_obscura

    Ασύλληπτα οξυδερκής και ιδιαζόντως ευφυής παρατήρηση: βλέπουμε άραγε εδώ έναν τρελό να αναγνωρίζει, ή μήπως έναν λογικό να προφητεύει, την τρέλα του, σε μια προφητεία που θα αυτοεκπληρώσει;

    Dream