Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Κυριαρχικό μέλος, το υποτακτικό και τα συναισθήματα.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος pax, στις 26 Ιουλίου 2009.

  1. pax

    pax Regular Member


    Επειδή σήμερα έτυχε να τεθεί ακριβώς αυτό το ζήτημα σε μια συζήτηση που είχα, δανείζομαι το post από τα μικρά ερωτήματα, γιατί θα ήθελα να ακούσω απόψείς και άλλον επί του θέματος:

    Το Κ μέλος, τι συναισθήματα έχει? Είναι τόσο έντονα, και φτάνουν τόσο βαθειά μέσα στην ύπαρξή του, όσο αυτά που έχει το υ? Και ειδικότερα, αν θα υποστηρίζετε πως τα συναισθήματα είναι διαφορετικού "βάθους" ή πως το Κ μέλος πρέπει (όχι "μπορεί", "πρέπει") να είναι ψυχρό, γιατί πιστεύεται πως (πρέπει να) συμβαίνει αυτό και πώς θεωρείτε πως εξισορροπεί μια τέτοια σχέση;
     
  2. spectrum

    spectrum Regular Member

    Εχω την εντυπωση πως τα ερωτηματα ειναι καπως στον αερα..Διοτι απλα παιζουν βασικο ρολο
    οι συνθηκες τερματισμου της σχεσης..Ποιος προκαλεσε την ληξη..Αν τον προκαλεσαν και οι 2..
    Γιατι διαφορετικα θα ειναι τα συναισθηματα ενος Κ οταν αυτος ληγει στη σχεση επειδη ας πουμε βρηκε
    κατι αλλο και διαφορετικα(ενος Κ παλι) οταν το υ ατομο προκαλει τον χωρισμο..
     
  3. pax

    pax Regular Member

    Όχι, όχι, το post το παρέθεσα αυτούσιο για να μην παρερμηνευθεί η αρχική διατύπωση και ούτε η Georgia που το έραψε. Όμως το ερώτημα μου δεν έχει να κάνει με τερματισμό της σχέσης, έχει να κάνει με τη σχέση την ίδια ακόμα και αν δεν έχει τερματιστεί, γιατί για να μιλήσουμε για βάθος συνθημάτων κατά/μετά τον χωρισμό, τα συναισθήματα πρέπει να υπάρχουν και πριν από αυτόν. Τα συναισθήματα υπάρχουν, για διαπροσωπικές σχέσεις μιλάμε άλλωστε, το θέμα είναι το "βάθος" και η πιθανή διαφορετικότητα των συναισθημάτων αυτών μέσα στα όρια των ρόλων.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δε νομίζω πως τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος εντός μίας σχέσης σχετίζονται με το ρόλο που έχει μέσα σ' αυτή. Ένας Κ δεν είναι, κατ' ανάγκη λιγότερο συναισθηματικός από έναν υποτακτικό.
    Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, αν δηλαδή πρέπει ο Κ να είναι ψυχρός, είμαι απολύτως αντίθετη. Το να συμπεριφέρεται κάποιος σαν να έχει καταπιεί μπαστούνι δεν τον κάνει περισσότερο Κυριαρχικό. Αντίθετα, πιστεύω πως το μόνο που καταφέρνει κάποιος ακολουθώντας μια τέτοια στάση είναι να γίνεται αντιπαθής και απρόσιτος.
    Εν τέλει, θεωρώ πως ο τρόπος που θα συμπεριφερθεί κάποιος Κ εντός μίας D/s σχέσης δεν είναι κάτι που πηγάζει από το ρόλο του, δε μπορεί να μπει σε καλούπια. Αντίθετα, σχετίζεται με τη γενικότερη ιδιοσυγκρασία του σαν άτομο.
     
  5. Emma

    Emma Contributor

    Έψαξα να βρω κάποιο νήμα όπου να συζητιέται η έκφραση συναισθημάτων από Κ, αλλά αυτό ήταν το πιό κοντινό που βρήκα. Αν κανείς θυμάται κάποιο άλλο σχετικό νήμα, παρακαλώ να με ενημερώσει.

    Μετά από πρόσφατη συζήτηση με άλλο μέλος όπου μέρος του διαλόγου πήγε κάπως έτσι:

    Α.Μ: Εσύ υποτακτική είσαι ε;
    Εγώ: Όχι. Πώς σου ήρθε αυτό;
    Α.Μ: Αυτή την εντύπωση δίνεις με κάποια απ'τα ποστς σου

    και επειδή μου το έχουν ξαναπεί και παλιότερα, με προβλημάτισε το θέμα. Οι απορίες μου λοιπόν είναι οι παρακάτω:

    Είναι η έκφραση συναισθημάτων αποκλειστικό χαρακτηριστικό υ ατόμων;
    Έχει μήπως να κάνει με το φύλο ή/και με το άτομο, ανεξαρτήτως status;

    Σπάνια έχω δει, στο φόρουμ τουλάχιστον, Κ να εκφράζουν συναίσθημα*. Λίγες φορές από γυναίκες Κ κι ακόμη λιγότερες από άντρες Κ.
    Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορώ να το υποθέσω, αλλά ποιά είναι η πραγματικότητα; Για να μη δείχνουν ευάλωτοι; Eίναι δείγμα αδυναμίας η έκφραση συναισθήματος ή το συναίσθημα γενικότερα; Ή δεν είναι ο συναισθηματισμός (και η έκφρασή του) χαρακτηριστικό των Κ γενικά; Το να μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται καλά τα συναισθήματά του συνεπάγεται κι ότι δεν τα εκφράζει;

    Τα υ, πώς προτιμάτε τον/την Κ; Να εκφράζει τα συναισθήματά του/της ή όχι; Γιατί;


    * Δεν εννοώ απαραίτητα ερωτικό συναίσθημα. Πιο πολύ αναφέρομαι γενικά στο να ανοίγονται, να εκφράζουν τί νιώθουν κτλ.
     
  6. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Φαντάζομαι τι "μπορείς να υποθέσεις"... Με ελάχιστες - ελαχιστότατες εξαιρέσεις (μπορεί και μία μόνο), η πλευρά των "Κ" μέσα στο φόρουμ πλειοδοτεί στην επίδειξη δύναμης και γνώσεων, που πολλές φορές υποστηρίζεται και από τις πάμπολλες αποθεωτικές αναφορές των μελών που ανήκουν στην "Υ" πλευρά (εγώ τα "Κ"/"Υ" κλπ. τα βάζω ή όλα μικρά ή όλα κεφαλαία - επιτρέπεται uzzled  που εμφανίζουν μια τέλεια και αγγελική (άντε διαβολική ) εικόνα των "Κ" τους.

    Κατά τη γνώμη μου, πάντως, όσοι "Κ" στερούνται συναισθήματος δεν είναι εφικτό να "διαβάσουν" και να κρίνουν τις απαιτήσεις του "Υ" συντρόφου τους, οπότε το αποτέλεσμα είναι είτε μια άτυχη σχέση είτε μια σχέση που απλώς περιέχει σαδομαζοχισμό.
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2010
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Το Κ, το υ και τα συναισθήματα.

    οταν η σχεση ειναι D/s μπορω να κατανοησω μια αμφιδρομη ροη συναισθηματων
    οταν ομως ειναι D/s/s/s/... εκει δυσκολευομαι στην κατανοηση του συναισθηματικου πολυμερισμου
     
  8. Emma

    Emma Contributor



    (Πάλι σε taboo θέμα έπεσα;  )
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Το Κ, το υ και τα συναισθήματα.

    Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν BDSM χωρίς συναίσθημα ή να κάνουν τις επιλογές τους χωρίς συναίσθημα ή να μην δίνει τον τόνο σε αυτό που κάνουν το συναίσθημα.

    Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν BDSM με συναίσθημα.

    Και οι μεν και οι δε, μπορεί να είναι τόσο Κυρίαρχοι όσο και υποτακτικοί.

    Δεν χρειάζεται να πω ότι οι φύσει συναισθηματικοί τελικά συναισθηματικό BDSM θα θελήσουν, όπως και να το έμαθαν, από ό,τι φάσεις και να πέρασαν. Τον αράπη κι αν τον πλύνεις... όχι δεν χαλάς ακριβώς το σαπούνι απλά χρειάζεσαι πολύ σαπούνι, πολύ τρίψιμο και πολύ χρόνο και τελικά έχεις έναν καθαρό αράπη, όχι έναν λευκό  

    Πάντως, μη συγχέουμε την εξωτερική έκφραση των συναισθημάτων με τη εσωτερική βίωσή τους. Η εξωτερική έκφραση είναι θέμα παιδείας και επιλογής η εσωτερική βίωση είναι θέμα ανθρώπου. Έχω γνωρίσει "ψυχρούς" που αναγνώριζαν ψυχικά μεγαλύτερη και βαθύτερη και πλουσιότερη γκάμα συναισθημάτων από "θερμούς".
     
  10. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το Κ, το υ και τα συναισθήματα.

    Το στομα ψευδεται. Τα συναισθηματα εκφραζονται με χιλιους δυο ακουσιους τροπους, που λενε την αληθεια. Μια ολοκληρη ζωη μπορει να περασει κανεις εκπαδευοντας τον εαυτο του να "διαβαζει" τους αλλους, και να αντεχει την αληθεια. Μα νομιζω αξιζει.