Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Ιανουαρίου 2011.

1. blindfold

blindfold Contributor

Απάντηση: Re: Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

η έκπτωση της κοινωνίας μας .

πληρώνουμε αυτά τα μανιφέστα πολυτέλειας και βρισκόμαστε οι πολλοί που προσπαθούσαμε να τα αγγίξουμε να πληρώνουμε τους λίγους που τα απολαμβάνουν ,δεν πρόκειται να μας σώσει κανένα μνημόνιο και καμία περικοπή ,αν δεν αλλάξουμε μανιφέστα ...

2. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

ενδιαφέρουσα προσέγγιση soutzoukakia...
    πράγματι ουσιαστικά χρησιμοποιούμε συχνά την λέξη πολυτέλεια για να ορίσουμε αυτά που είναι δύσκολο να αποκτηθούν.

Εκτός θέματος αλλά Μου φαίνεται περίεργο να μην έχεις παρατηρήσει την έκπτωση της παιδείας και τις συνέπειές αυτής στη γλώσσα.

Υγ. Γενιά των 600 ? νόμιζα ότι έχει μετατραπεί σε γενιά των 400.

3. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

Αυτή ακριβώς πρέπει να είναι η αιτία της αντίδρασης. Το ότι αναποδογυρίζεται η πυραμίδα...Υπάρχουν άτομα που μου έστειλαν pm και rep κλπ που μου είπαν ότι αυτές οι ιδέες αγγίζουν ακριβώς τη ζωή τους, η οποία γίνεται ελάχιστα κατανοητή από τους άλλους. Μου είπαν ότι έκλαψαν, γιατί δεν πίστευαν ότι ποτέ κανένας θα μπορούσε να ζει τόσο ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ όσο αυτοί. Λίγο το έχεις, να υπάρχει ένα φόρουμ, όπου βρίσκεις ένα σωρό θεόμουρλους που βάζουν τη σφραγίδα του νορμάλ, του λογικού, στην τρέλα της ζωής τους και των επιλογών τους;

Χαίρομαι που διατηρείς τη λέξη "πολυτέλεια". Είναι όντως σχετική και αυτοαναφορική. Ίσως καιρός ήταν να αρχίσουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση μας.

Καθόλου. Αυτό που κάνει το μανιφέστο, είναι να της δίνει υπόσταση, να την ορίζει ως πολυτέλεια. Δεν προσεγγίζω το BDSM χρηστικά, ούτε ως μπαχατέλα για να περνώ την ώρα μου. Και δεν αμφισβητώ τις πολυτέλειες των άλλων - ακόμη και όταν δεν τις συμμερίζομαι - αν και συχνά, τις συμμερίζομαι. Μα οι περισσότεροι εξ ημών, με τον ίδιο τρόπο το κάνουμε, από ότι έχω αντιληφθεί...

Ακατανόητη η συσχέτιση - ομολογώ όμως ότι δεν διάβασα το νήμα (διαβάζω ελάχιστα πια, για να προλαβαίνω τα υπόλοιπα που κάνω). Δεν παρέχω εγκρίσεις - μα και πώς θα μπορούσα; (είμαι πιστοποιημένη; από ποιον; ) Αν μη τι άλλο, αποζητώ τις εγκρίσεις, λόγω ιδιοσυγκρασίας. Εξ ού και τα πάμπολα νήματα που καταθέτω. Μακράν του να είναι επικριτικά των ομοίων μου, θαρρώ πως αναζητούν τους ομοίους μου έτσι ώστε να λογικοποιήσουμε εν μέρει τους παραλογισμούς μας...

Αυτή είναι μία εξαιρετική ερμηνεία των τάσεων που έχουμε κι εγώ και η uther. Ίσως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε από κοινού (το σκεφτήκαμε πριν λίγο καιρό) έτσι ώστε να στήνουμε πιο πλήρεις νοητικά προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν και τις δυο μας. Σ' ευχαριστώ πολύ για την οξυδερκή ματιά. Μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη.

ΥΓ. Με θεωρώ όμως εξόχως πρακτική φύση και ουχί καλλιτεχνική. Μήπως σφάλλω; 

4. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

χεχεχε..Αστείο ότι εγώ θεωρώ τη φύση μου καλλιτεχνική και με τις τέχνες ασχολούμαι...ίσως διάλεξα λάθος κατεύθυνση?

Υγ..αυτό που έμεινε στη σκέψη θα προχωρήσει μόλις καταφέρω να του στήσω μία βάση.

5. Stalker

Stalker Not a very nice guy Contributor

Απάντηση: Το Μανιφέστο της Πολυτέλειας

Περι ειδων πολυτελειας ο λογος..
    Ειδος πολυτελειας ειναι μια τσαντα Louis Vuitton.
    Τρεις γυναικες αγοραζουν τη ιδια τσαντα.Η πρωτη,με το χρημα να ρεει αφθονο,για να τη βαλει μαζι με τις αλλες δεκα που εχει στη συλλογη της.χρησιμοποιωντας την σπανια,η και καθολου.Η δευτερη,εκτιμωντας την ποιοτητα,εχοντας την ανεση να την αγορασει,τη λειωνει απο τη χρηση χρονια και χρονια κι οταν χαλαει και φθειρεται, τη στελνει για επισκευη στη Γαλλια,αρνουμενη να την αντικαταστησει με μια καινουρια.Η τριτη,μαζευει ευρω το ευρω για να την αγορασει,ανυπομονωντας για την ωρα που θα τη δουν να βγαινει στο δρομο με το καινουριο της αποκτημα κρεμασμενο στον ωμο.
    Ειδος πολυτελειας και ο χρονος.
    Τρεις αντρες φευγουν για τρεις μερες.Ο πρωτος,αργοσχολος εισοδηματιας,πολεμαει την ανια του στο καζινο ενος lux ξενοδοχειου.Ο δευτερος,μια φορα το μηνα,στριμωχνει τις δουλειες του,και την Παρασκευη το πρωι ξεκιναει με τους συντροφους του για μιια τριημερη περιπλανηση στη Ζαγκραντενια με το σακκιδιο στην πλατη.Ο τριτος δουλευοντας επτα μερες τη βδομαδα,φιλαει κατουρημενες ποδιες,κανει διπλοβαρδιες για να καταφερει να ξεκλεψει τρεις μερες προκειμενου να ακολουθησει την αγαπημενη του ομαδα σε ενα εκτος εδρας ευρωπαικο παιχνιδι.
    Ενα ειδος πολυτελειας κρινεται ως τετοιο πρωτα και κυρια απο το κοστος(με οποια σημασια ) αποκτησης του απο τον καθενα ξεχωριστα.Κατοπιν ερχεται ο τροπος χρησης.
    Ο Μαλαμας τραγουδαει καπου.."οσα κοστιζουν μια δραχμη,γι αλλους κοστιζουν μια ζωη.Δεν ειναι κριμα;"
    Το μανιφεστο της νηματοθετιδος δεν θα το ονομαζα μανιφεστο της πολυτελειας,αλλα μανιφεστο των "πολυτελων"ανθρωπων.Καμμια αντιρρηση.Μα ανεξαρτητα απο το αν κατατασσουμε εαυτους σε αυτη την κατηγορια μου βγαζει εναν ελιτισμο,με κυριο κριτηριο του το επιπεδο του χρηστη της πολυτελειας.
    Ως τετοιο,με αφηνει ανικανοποιητο..

Last edited: 2 Φεβρουαρίου 2011