Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ίδιο λάθος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 6 Οκτωβρίου 2008.

  1. cider

    cider Kitchen master

    @emma, συγγνώμη που ξεχείλωσα την απάντηση με φιλοσοφίες, διότι την έχω δώσει ήδη από το πρώτο μου ποστ.

    Πίστεψέ το ή όχι, σοβαρό λάθος δεύτερη φορά δεν κάνω. Προσπαθώ πάντα να θυμάμαι το κάψιμο στη γούνα μου. Χωρίς δηλώσεις, ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό μου. Απλώς αυτό που μερικές φορές θεωρούμε "επανάληψη του ίδιου λάθους" είναι απλώς μια νέα, εντελώς καινούργια παράμετρος που μας είχε διαφύγει εντελώς και μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι "το κάναμε πάλι".
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Το ίδιο λάθος

    Κάτι ανάλογο σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή, φίλτατε. Δεν νομίζω ότι τις περισσότερες φορές, επαναλαμβάνουμε ακριβώς τα ίδια λάθη. Μεταβάλλουμε κάποιες παραμέτρους, όσες κρίνουμε απαραίτητες και όσες μπορούμε, ελπίζοντας ότι θα αρκέσουν γιά να είναι επιτυχής η τελική έκβαση του "πειράματος".
    Βεβαίως, επειδή εμείς κατά βάσιν παραμένουμε ίδιοι (ως εκ τούτου δεν έχουμε διάθεση να αλλάξουμε όλες τις παραμέτρους), και εν πολλοίς επίσης το τελικό ζητούμενο παραμένει το αυτό (αφού γενικά τα ίδια και τα ίδια πράγματα επιθυμούμε και επιζητούμε), τα "πειράματα" καταλήγουν να έχουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ τους, παρά διαφορές. Εξ ου και η σύγχυσις...
     
  3. Ποτέ μην κάνεις το ίδιο λάθος, θυμήσου ότι υπάρχουν τόσα άλλα!
     
  4. MiB

    MiB Regular Member


    Καμιά φορά με πιάνει μια μαζοχιστική τάση να επαναλαμβάνω λάθη που μου έχουν κοστίσει στο παρελθόν.. ίσως έτσι να προσφέρω στον εαυτό μου την τιμωρία που νιώθω ότι κάποιες φορές του αξίζει..

    Μπορεί να επαναλάβω το ίδιο λάθος μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω στον εαυτό μου ότι όντος ήταν λάθος.. επειδή για κάποιο λόγο αδυνατεί να το παραδεχτεί και να το συνειδητοποιήσει με την πρώτη..

    Ωστόσο, οι όποιες δυσάρεστες συνέπειες ξανά-είχα, ήταν κάθε φορά και πιο "ήπιας μορφής" σε σχέση με την πρώτη φορά που έκανα το συγκεκριμένο λάθος.. ίσως επειδή ένιωθα περισσότερο "προετοιμασμένος" για το οτιδήποτε προέκυπτε.. σαν να το έλεγχα κατά κάποιο τρόπο..

    Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είμαι (τόσο) βλάκας ή ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..

    Έχω μάθει να ζω με τα λάθη μου και μέσω τους να εξελίσσομαι. In fact, ότι πιο πολύτιμο έχω μάθει στη ζωή μου μέχρι τώρα, πηγάζει από την "εξονυχιστική μελέτη" των οποιοδήποτε λαθών μου, μικρών ή μεγάλων*. Καμιά φορά ίσως χρειάζεται να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη για να πάρουμε ακόμα μεγαλύτερη γνώση από αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μοιραία το ίδιο λάθος ξανά και ξανά, επειδή πολύ απλά δεν κατάφεραν από την πρώτη φορά να εκτιμήσουν σωστά τι ακριβώς θα έπρεπε να αποφύγουν. Όταν δεν ξανακάνεις ποτέ πάλι το ίδιο λάθος, τότε όντως σημαίνει ότι το έχεις κατανοήσει πλήρως και δεν υπάρχει τίποτε άλλο να σου διδάξει..

    Αυτό όμως που θεωρώ είτε βλακεία, είτε κακία, είναι να ξανακάνεις ένα λάθος που εκτός από σένα, θα προκαλέσει πολύ δυσάρεστες συνέπειες και σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι δε φταίνε απολύτως σε τίποτα..

    Πάντως, ΑΝ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιο συγκεκριμένο μυστικό στο να μην επαναλαμβάνουν ΠΟΤΕ τα ίδια λάθη, εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να το μάθω..  



    Υ.Γ. * Απλά να αναφέρω ότι τα μικρά ή μεγάλα λάθη στο δικό μου το μυαλό, τα ορίζω ανάλογα το πόσο δυσάρεστες είναι οι συνέπειες που προκαλούν.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Τροπος για να αποφευγονται τα λαθη υπαρχει ... απλα κανεις δεν θελει να τον δει ...
    και μην πηγαινετε μονο στα λαθη των σχεσεων που ειναι περισσοτερο απαιτητικες απο την σχεση που εχουμε με τον εαυτο μας ...
    παρτε παραδειγμα το τσιγαρο ... οταν ξερεις οτι σου κανει κακο , αλλα εξακολουθεις να το καπνιζεις ... τοτε γιατι σου κανει εντυπωση οταν η ιδια νοοτροπια σε ακολουθει παντου ; ...
    Αυτο που θα κρινει την σωστη ή λαθος επιλογη , δεν ξεκιναει στην καθε αποφαση που πρεπει να ληφθει κατα την διαρκεια της ημερας .... αλλα το πρωι με το που ανοιγεις τα ματακια σου . "Ποιος ειναι ο ανθρωπος που ξυπναει και αρχιζει την ζωη του για την μερα εκεινη ; " ... " ποιον δρομο εχει διαλεξει για να του φερει οσα επιθυμει ; " ..... ειναι λιγες απο τις ερωτησεις που πρεπει να κανουμε στον εαυτο μας πριν πεσουμε για υπνο ...
    Δεν υπαρχουν λαθος σχεσεις και λαθος επιλογες στην ζωη ... υπαρχει λαθος αποψη για την ζωη που θες να ζησεις ..
    και κατι ακομα ... τα λαθη ΔΕΝ ειναι εμπειρια και οπλα για το αυριο ... παρα χαμενες πολυτιμες στιγμες , μιας πολυ μικρης και συντομης ζωης .....
     
  6. MiB

    MiB Regular Member

    πολλές φορές το σωστό το αντιλαμβανόμαστε μόνο μέσα από την αναγνώριση και κατανόηση ενός λάθους..

    αλλά από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν πως ότι και να κάνουν είναι πάντα το σωστό..
    γιατί πολύ απλά δε διαθέτουν την αυτογνωσία, την ικανότητα, την τόλμη ή την εμπειρία να αναγνωρίσουν κάποιο λάθος τους.. συνήθως είναι και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το λάθος το κάνει πάντα κάποιος άλλος και ποτέ οι ίδιοι..
     
  7. cider

    cider Kitchen master

    Εγώ θα συμφωνήσω και με τους δύο. Έχουν και την καλή και την κακή πλευρά τους. Καίγομαι στο πυρωμένο σίδερο, και δεν θέλω να το ξαναπάθω. Βάζω, λοιπόν, τον εαυτό μου στο τριπάκι να θυμάται συνεχώς τη δυσάρεστη εμπειρία. Και οφείλω να πω ότι δεν τα γουστάρω ΚΑΘΟΛΟΥ τα δυσάρεστα, δεν αντλώ την παραμικρή ευχαρίστηση από στενάχωρες καταστάσεις, πόνο, μιζέρια και θλίψη. Τώρα, τι καταφέρνει κανείς, άλλη υπόθεση.
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το ίδιο λάθος

    Λάθη γίνονται μόνον ως προς την επιλογή πρόσφορης τακτικής για την επίτευξη στρατηγικών στόχων, στο δημόσιο βίο κάθε ατόμου. Πολιτικά σφάλματα, αισθητικές κακοτεχνίες, επιστημονικές αποτυχίες.
    Ιδιωτικά, και πολύ περισσότερο 'ερωτικά' λάθη, δεν νοούνται. Και εφόσον δεν υφίστανται ουδείς διδάσκεται από όσα καταχρηστικώς αποκαλεί 'λάθη'. Αν επιχειρήσει να το κάνει, διαπράττει ανοησία. Οπότε το ερώτημα είναι: αποτελεί η ανοησία , σφάλμα;
    Περιέργεια: Από τί άραγε επιχειρεί κανείς να αυτοπροστατευθεί, ξεζουμίζοντας τα πεπραγμένα του, για να διδαχθεί, δήθεν, από τις αστοχίες του; Αφού είναι περίπου βέβαιον ότι θα υποπέσει στα ίδια ατοπήματα. Κι αν τα αποφύγει απλώς θα έχει αναιτίως απωλέσει μιαν ευκαιρία. Τουλάχιστον, τούτη η ιδέα θα τον βασανίζει.
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Το ίδιο λάθος

    Αν κα συμφωνώ κατά το ήμισυ επιφυλάσσομαι κατά το υπόλοιπο. Μια ερώτηση, αν επιτρέπεται:
    Τι ευκαιρία θα απωλέσει κάποιος αν αποφύγει το ατόπημα (όπου ατόπημα θεωρώ, μπορεί εσφαλμένως, κάτι που κοστίζει παραπάνω από όσο ωφελεί?)
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    πριν λοιπον ζησεις την "δυσαρεστη εμπειρια" ... δεν θα ηταν καλυτερο να ρωτησεις μια αξιοπιστη πηγη αν η επαφη με το πυρωμενο σιδερο θα ειναι σωστη ή λαθος κινηση ; ...
    αν παλι επιθυμεις την εγκυκλοπαιδικη γνωση απο πρωτο χερι , δεν υφισταται θεμα λαθους αποφασης εφοσον ο σκοπος ηταν η εμπειρικη γνωση και οχι το αποτελεσμα της ερευνας .....
    πχ ... αν συναψω ερωτικη σχεση με μια υπεροχη αισθησιακη καλονη , που ειναι ομως εθισμενη στο οινοπνευμα , ειναι ο σκοπος μου που θα κρινει αν εκανα λαθος κινηση ή οχι .. Αν επιθυμω την προσκαιρη ηδονη , προφανως εχω κανει καλη επιλογη .. μια χαρα θα περασω στο κρεβατι της .... αν ομως θελω μια συζυγο για οικογενεια ... μαλλον αγρον αγορασα ...
     
  11. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Το ίδιο λάθος

    Καμιά φορά είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνει κάποιος την πραγματική αιτία που τον οδηγεί σε κάποια λανθασμένη επιλογή.. τουλάχιστον από την πρώτη φορά που την κάνει.. κι αυτό έχει τις περισσότερες φορές ως αποτέλεσμα να υποπέφτει - συνειδητά ή μη - στα ίδια λάθη..

    κι ας πάψουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, καθώς όλοι οι άνθρωποι έχουν εκ φύσεως μια τάση να επαναλαμβάνονται.. περιλαμβάνοντας και τα καλώς, αλλά και τα κακώς πεπραγμένα τους..
     
  12. cider

    cider Kitchen master

    Φίλτατε, όταν έγραφα αυτό

    δεν έβγαζα τον εαυτό μου απέξω.  

    Χώρια που δεν είναι όλες μας οι πράξεις αποτέλεσμα μακράς και ενδελεχούς σκέψης. Κάποια πράγματα γίνονται σχεδόν αντανακλαστικά.