Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το δίκοπο "Επειδή μπορεί..."

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 16 Ιανουαρίου 2025.

1. Alice in wonderland

Alice in wonderland sui generis Contributor

Ακριβώς.
    Πάνω από όλα και ασχέτως στάτους ή πλαισίου, Ε/είμαστε άνθρωποι.

2. rea..

rea.. Contributor

Δεν παρεκκλίνει το στάτους ή το πλαίσιο από το είδος των ανθώπων που Ε/είμαστε.
    Θα μπορούσε η απάντηση "επειδή μπορώ" να είναι σεβασμός ως αδιαπραγμάτευτη αλήθεια με ευθύτητα, χωρίς φιοριτούρες.
    Η ασέβεια δεν είναι στις λέξεις.

3. Alice in wonderland

Alice in wonderland sui generis Contributor

Δεν διαφωνώ. Αυτό που λέτε φαίνεται να είναι σωστό.
    Ίσως ένα παράδειγμα θα με βοηθούσε να καταλάβω περισσότερο το σκεπτικό σας.
    Πάντως στο δικό μου μυαλό η φράση αυτή και παρόμοιες της, ηχούν άσχημα στα αυτιά μου.
    Φταίνε τα βιώματα μάλλον  
    Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για τον όμορφο διάλογο  

4. rea..

rea.. Contributor

Μετά χαράς, θα χρησιμοποιήσω τον κυρ-Νιλ για παράδειγμα για να είμαστε και εντός θέματος. Για την υπόθεση δεν γνωρίζω τίποτα πέρα από αυτά που διάβασα στα άρθρα της εισαγωγής του θέματος.
    Με μια γρήγορη ανάγνωση, το μόνο που είδα να "συνδέει" τον κυρΝιλ με το βδσμ ήταν η αναφορά Μάστερ στην εκσπερμάτωση.
    Μία ερμηνεία λοιπόν θα μπορούσε να είναι ότι έχουμε έναν διάσημο φραγκάτο κυρΝιλ που γουστάρει να ξεπατώνει κακούλικα τις πιτσιρίκες "παραμάνες" και να φτιάχνεται να τον λένε Μάστερ όταν χύνει.

Ο μάστερ χύσιας μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το βδσμ, να μην είχε δομήσει ποτέ Κ/υ , να μην είχε ποτέ υ. Μπορεί να είναι ένα στερεοτυπικό φήμη- φράγκα-κόκα που πάνω στο κακούλικο ξεπάτομα ξέφυγε και ξέφυγε επειδή νόμιζε ότι μπορούσε και πλήρωσε και πλήρωσε τα λάθη του.
    Η ασέβεια και η βλακεία της αλαζονείας "επειδή μπορώ" είναι διάχυτη και δεδομένη σε αυτήν την αφήγηση. Εντός και εκτός βδσμ η ασέβεια και η βλακεία της αλαζονείας πάντα νομίζει ότι μπορεί μέχρι να την ξεφουσκώσεις.

Στο Κ/υ ( που αντιλαμβάνομαι) ο σεβασμός του ανθρώπου είναι ένα δεδομένο και απαραίτητο συστατικό για να δέσει. Δεν έχω δει/ζήσει ποτέ Κ/υ που δεν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Σε όποια απόπειρα δεν το είδα – δεν το ένιωσα εκεί που έφυγα κιόλας, μαύρος δρόμος.

Ο σεβασμός είναι και θέμα αντίληψης. Σηκώνει ολόκληρο νήμα από μόνο του. Στις περιπτώσεις που πάνε να μου πουλήσουν σεβασμό, ξέρω ντε φάκτο ότι δεν υπάρχει. Δεν είναι στις λέξεις, είναι στην Α/αλληλεπίδραση. Το μαχαίρι της ασέβειας είναι δίκοπο και ανεξέλεγκτο σε όλα τα είδη των ανθρώπινων σχέσεων.

Σε ένα Κ/υ για να Ειπωθεί το "επειδή Μπορώ" σημαίνει ότι δομείται αυτή η "Μπόρεση", όχι επειδή ακούγεται ωραία στην γκαύλα, αλλά γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς. Όλοι έχουμε δει μέχρι που φτάνει ένα Κ/υ που δεν μπορεί ν αντέξει τις δύσκολες – σκληρές αλήθειες (στην δική μου την γκλάβα για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις ισχύει αυτό, αλλά ..) .

Μπορώ να δω τον Σ/σεβασμό σε μια ειλικρινή ζόρικη Απάντηση όπως και την Ε/εκτίμηση ότι η θέση/ιδιοκτησία υ θα την "αντέξει" .. επειδή (εκπαιδεύτηκε να) μπορεί και – κατά το γνωστόν- να μην μπορεί αλλιώς.

Και γω ευχαριστώ για το όμορφο ερέθισμα.  

Last edited: 20 Ιανουαρίου 2025 at 12:17
  5. mystique

mystique Owned Premium Member Contributor

Καθ' υπαγόρευσή Του:
    Εάν συνεχίσεις να ξεσκαλίζεις γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού και να γεννάς καταιγίδες στο νου των ανθρώπων, είναι βέβαιο ότι θα γίνεις μέρος του οράματος του εξόριστου ποιητού.

Ο σεβασμός, όπως και όλα τα μη μετρήσιμα αντικειμενικά μεγέθη, διαστρεβλώνονται ως περιεχόμενο τόσο εύκολα, ώστε αντί για αλήθειες, να γεννάνε πολιτική ορθότητα και woke ανθυποκουλτούρα.
    Αντιθέτως, η έκφραση σεβασμού είναι εξαιρετικός τρόπος μετρήσεως της ισχύος εκείνου που την εκφράζει.
    Εάν το "γιατί μπορώ" , είναι δίκοπο μαχαίρι, το .45 ACP είναι το "γιατί θέλω". Το μαχαίρι, εάν το τραβήξεις, θα το χρησιμοποιήσεις. Τις περισσότερες φορές όμως, αρκεί το χαρακτηριστικό φούσκωμα κάτω από το δεξί μανίκι του σακακιού, για να μην χρειασθεί να το χρησιμοποιήσεις.

6. rea..

rea.. Contributor

Σας ευχαριστώ, αν και νομίζω ότι τα εύσημα για το "ξεσκάλισμα των αραχνιασμένων γωνιών τ ουρανού", πάνε στον @DreamMaster
    Με όλο τον σεβασμό, στην woke κουλτούρα (όσο έχω καταλάβει) βλέπω την έκφραση σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης με την ίδια λογική που μπορώ να την δω στην ευθύτητα του «γιατί μπορώ /θέλω» σε Κ/υ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, για άλλη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. 

7. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Αυτό το ποστ "μυρίζει" ψυχή, πραγματικά..

8. rea..

rea.. Contributor

Ευχαριστώ.. πραγματικά.