Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το εξαϋλωμένο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 26 Ιουνίου 2010.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αν και δεν είμαι καλή στους ορισμούς, θα έλεγα σωματική κυριαρχία είναι η παρούσα και άμεση κυριαρχία που επιβάλει ένα σώμα σε ένα άλλο σώμα με όποιο πρόσφορο μέσο. Ενδεικτικά μέσα, χαστούκι, διείσδυση, χάδι, μαστίγιο κλπ κλπ.

    ΥΓ. Αναφορικά με το nickname, χωρίς κ α μ ί α πρόθεση να προσβάλλω, θεώρησα ότι το Master ως πρώτο μέρος του nick είναι δηλωτικό του ερωτικού status , ως συνήθως ισχύει και για τους άλλους Masters, τους οποίους αποκαλώ συνήθως χωρίς το 'Master", αφού δεν ευρισκόμαι σε σχέση κυριαρχίας/υποταγής μαζί τους. Αν σφάλλω ως προς αυτό, πράγμα πολύ πιθανό, πολύ ευχαρίστως την επόμενη φορά να απευθυνθώ στο πρόσωπό σου ως MasterJp. .
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @elfcat: τα όσα αναφέρεις στο δικό μου λεξικό παραπέμπουν στο λήμμα "απόλαυση" και όχι στο "κυριαρχία", πλην ενίοτε των χαστουκιών και του μαστιγίου, που και αυτά έχουν διαφορετικό του επιθυμητού αποτέλεσμα αν δεν συνοδεύονται ή καλύτερα αν δεν προηγείται αλλαγή νοοτροπίας.
    Αν λοιπόν ως σωματική κυριαρχία εκλάβω την απόλαυση που προκύπτει από την δυνατότητα χρήσης της υ υπό του κ τότε δεν βρίσκω κανέναν λόγο αυτός να αρκεσθεί στο "εξαϋλωμένο" D/s πλην κατ' ανάγκη των συνθηκών. Το ερώτημα όμως του νήματος ήταν αν το D/s απαιτεί την σωματική επαφή και όχι αν η απουσία της είναι επιθυμητή ή απαραίτητη.
    Τούτου λεχθέντος, αντίστοιχα, η σωματική και μόνον επιβολή επί της υ δεν οδηγεί απαραίτητα σε κυριαρχία, τολμώ δεν να πω πως έχει καθαρά βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που μπορεί να δίνουν την αίσθηση της κυριαρχίας, αντίστοιχα της υποταγής, αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα αναιρεθούν.

    Όσον αφορά το nickname μου, δεν προσεβλήθην, στον παρόντα χώρο είναι ισοδύναμο του ονόματος και απεχθάνομαι τα υποκοριστικά, το status μου βρίσκεται μερικές γραμμές παρακάτω, θα δεχόμουν αυτό που αναφέρεις αν υπήρχε κενό μεταξύ του Master και του Jp.
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αυτό κάνει Κυρίαρχο - άντρα ή γυναίκα - όποιον επιδίδεται σε αυτές τις συμπεριφορές;
     
    Last edited: 27 Ιουνίου 2010
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Το εξαϋλωμένο D/s

    Η ουσία μιας ύπαρξης δε βρίσκεται μόνο σε ένα μυαλό, αν μιλάμε γι ολοκληρωτική κυριαρχία. Υπάρχει διαφορετική θεώρηση μάλλον. Είμαι της ολιστικής προσέγγισης της ύπαρξης και κατ επέκταση της επιβολής της κυριαρχίας. Ύπαρξη, χωρίς σώμα για εμένα δε νοείται. Εξαιρείται η αμοιβάδα, που έχει σώμα και όχι μυαλό και τα φαντάσματα για τον αντίστροφο λόγο. Το μυαλό, είναι μέρος του σώματος. Κυριαρχία και δη ερωτική, μόνο στο μυαλό είναι μισή κυριαρχία.

    Η κυριαρχία όμως εξ ορισμού οφείλει να ε π ε κ τ ε ί ν ε τ α ι. Η ερώτηση μου έχει λοιπόν ένα πιο ειδικό περιεχόμενο. Γιατί πιθανόν, κατά την άποψή σου, ένας Κ. αν και δύναται και στη σωματική κυριαρχία, δεν την μετέρχεται καθόλου καθ όλη τη διάρκεια της "σχέσης". Αυτή ήταν η ερώτησή μου. .. Από την εμπειρία σου στο χώρο, ως advisor, τί συμπέρασμα βγαίνει. Η ερώτησή μου ξεκινάει από μια απόλυτα φ υ σ ι κ ή απορία. Έχω ακούσει για τόσες διαδυκτιακές d/s σχέσεις που ουδέποτε εκφράστηκαν σε σωματικό επίπεδο. Και, αναρωτιέμαι, γιατί μπορεί ένας Κ. αν και δύναται να μην... και εν τέλει όπως έγραψες, αρκείται. Αυτό δ ε ν μπορώ να καταλάβω. Νομίζω ότι είμαι στον πυρήνα του νήματος.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @elfcat: αν η νηματοθέτις δεν έχει αντίρρηση για την παρέκκλιση από το "απαιτεί το D/s φυσική επαφή", που είναι για μένα ο πυρήνας του νήματος στο "ποιοι μπορούν να είναι η λόγοι της απουσίας φυσικής επαφής στο D/s", που προτείνεις και που κατά τη γνώμη μου είναι πιο σχετικό με το https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t28344/ αν και πιο γενικό, πριν απαντήσω θα ήθελα το τι ονομάζεις κυριαρχία και ποια τα χαρακτηριστικά της κατά την άποψή σου.
     
  6. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αν και το ζητούμενο και το πρωτεύων σε μια σχέση D/s είναι το μυαλό και η με κάθε τρόπο πρόκληση-ενεργοποίηση-διέγερση του, εντούτοις απαιτεί πολύ και ποικιλόμορφη φυσική επαφή.

    Μια από τις διαδρομές που οφείλει ο Κ να οδηγήσει την υ για να φτάσει τη σχέση σε πληρότητα και να της προσδώσει την απαιτούμενη αρμονία είναι και ο ερωτισμός που αναδύεται-γεννάται-ανθεί και εξελίσσεται μέσα από τη σωματική επαφή - σωματική κυριαρχία.

    Παρ' όλα αυτά, σε ορισμένες (λιγοστές) περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί η Κυριαρχία από μακριά, λειτουργώντας ομαλά και με δυναμική, χωρίς όμως να μετουσιώνεται σε ουσιαστικά ολοκληρωτική.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αν και παραπάνω ξεκαθάρισα ότι δεν τα παω καλά με τους ορισμούς, με καλείς σε ένα πεδίο που έχω ήδη αναγνωρίσει την αδυναμία μου... Ας είναι λοιπόν, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Πόσους πια ορισμούς να βγάλω από το μανίκι μου . Αυτός θα είναι ο τελευταίος...μετά παραιτούμαι.

    Σε προηγούμενο ποστ μου ξεκαθάρισα ότι κατά την άποψή μου για την επίτευξη ολοκληρωτικής κυριαρχίας απαιτείται φυσική επαφή. Άρα είμαι μέσα στο θέμα του νήματος και μάλιστα στον πυρήνα αυτού. Προσπαθώ όμως να το δω και από την άλλη πλευρά, οπότε μου γεννιούνται εύλογα ερωτήματα και γι αυτό ρώτησα.

    Ορισμός λοιπόν της ερωτικής κυριαρχίας: Έλεγχος επί σώματος και μυαλού του/ης άλλου/ης. Φυσικά για να ελέγξεις πρέπει πρώτα να γνωρίσεις.
    Αρκεί? 
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @elfcat: οι ορισμοί (δεν σε κάλεσα να μου δώσεις κάποιο κοινά αποδεκτό ορισμό αλλά να περιγράψεις πως το αντιλαμβάνεσαι, συνεπώς για να συνεννοηθούμε θα χρειαστεί πιθανά να ψάξεις ακόμη βαθύτερα στο μανίκι σου) ένθεν κακείθεν είναι απαραίτητοι για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, την στιγμή που η πράξη στο παρόν συζητητήριο έχει δείξει επανειλημμένα πως δυστυχώς η κοινή γλώσσα δεν είναι ο κανόνας.

    Παρά την απουσία της νηματοθέτιδος συνεχίζουμε και αν χρειαστεί μπορούν να μεταφερθούν.

    Αρχικώς δεν μου είναι σαφές αν με τον όρο "ερωτική κυριαρχία" περιορίζεις την δράση της κυριαρχίας μόνο στον ερωτικό / σεξουαλικό τομέα κάτι που προφανώς έρχεται σε αντίθεση με την χρήση του όρου "ολοκληρωτική", αν κάτι τέτοιο ισχύει, θεωρώ πως έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου και δεν συνίσταται λόγος να συνεχίζουμε την συζήτηση επ' αυτού, αυτό όμως δεν θα το αποκαλούσα D/s.

    To D/s αφορά τον έλεγχο, την επιβολή και την αποδοχή του, πιθανά υπό συνθήκες και περιορισμούς μεν αλλά στο μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλη τη ζωή της υ και όχι μόνο στο κρεββάτι της δε. Αν αντιλαμβάνεσαι την κυριαρχία ως άσκηση επιβολής και μόνον (μερική περίπτωση της άσκησης ελέγχου) και δη σεξουαλικής, είναι φυσικό πως δεν θα μπορείς να την διανοηθείς χωρίς την σωματική επιβολή, την πιο χειροπιαστή δηλαδή απόδειξη της επιβολής.

    Αναφορικά με την περίπτωση των διαδικτυακών σχέσεων, που ζήτησες τη γνώμη μου ως advisor, δεν έχω συναντήσει D/s σχέση που να παρέμεινε αμιγώς και απολύτως διαδικτυακή χωρίς να το επιβάλουν οι συνθήκες, πχ διαφορετικές χώρες, πάντως στις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι το δίπολο κυριαρχία - υποταγή (με την έννοια που ανέφερα παραπάνω) δούλευε αρκούντως ικανοποιητικά ώστε να θεωρηθεί η κυριαρχία ολοκληρωτική, παρά την αίσθηση του ημιτελούς που ανέφερα σε προηγούμενο post, ασχέτως αν για πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές να φαινόταν άνευ ουσίας ή ακόμη και απαράδεκτο.

    Έχω συναντήσει σχέσεις που ξεκίνησαν ως διαδικυακές λόγω των συνθηκών και ναυάγησαν διά ζώσης, όπως και άλλες, που άντεξαν διαδικτυακά ικανό αριθμό ετών για να εξελιχθούν σε κάτι ακόμη καλύτερο δια ζώσης, έχω συναντήσει άτομα είτε κ είτε υ, που δεν επιθυμουσαν κάτι περισσότερο από διαδικτυακή επικοινωνία αλλά καταστούσαν σαφές εξ αρχής πως δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε κάποιου είδους "σχέση" ή σχέση, και άλλα που επιθυμούσαν να ζήσουν απλώς μια φαντασίωση όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται και το έκαναν επίσης σαφές εξ αρχής, ίσως σε κάτι παρόμοιο αναφέρεται η νηματοθέτις όταν μιλάει για "afk" αντιδράσεις.

    Θεωρώ πως καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν εμπίπτει στις διαδικτυακές σχέσεις που αναφέρεις, συνεπώς μόνο να εικάσω μπορώ για τα αίτια και αποφεύγω να εικάζω.

    Πριν συνεχίσουμε την συζήτηση περί ... ολοκληρωτισμού, θα ήταν καλό να δούμε ποιά κυριαρχία αποκαλούμε, ανικειμενικά, ολοκληρωτική και σε τι διαφέρει αυτό αν διαφέρει (που κατά την γνώμη μου διαφέρει) από την αίσθηση ότι η κυριαρχία είναι ολοκληρωτική, τι κάνει δηλαδη την υ να αισθάνεται πως η κυριαρχία του κ επ' αυτής είναι ολοκληρωτική. Πιστεύω πως αν διασαφηνιστεί το συγκεκριμένο σημείο θα ελλατωθουν και διάφορα φαινόμενα ... αλλαγής πλεύσης που παρατηρούνται κατά καιρούς.

    Πιθανολογώ πως αυτό που έχεις κατά νου πως κάνει μια υ να αισθάνεται την κυριαρχία ως ολοκληρωτική είναι η αίσθηση του άμεσου εξαναγκασμού ή της δυνατότητας άμεσου εξαναγκασμού στον οποίο παραπέμπει η φυσική παρουσία και επαφή, η κυριαρχία όμως μπορεί να απλώνεται σε κάθε πτυχή της ζωής και της σεξουαλικότητας της υ και χωρίς αυτήν, συμφωνώ βέβαια πως η αίσθηση είναι αισθητά, αν όχι τελείως, διαφορετική.

    Παράδειγμα, αν και η αίσθηση είναι σαφώς διαφορετική και μια υ όπως και ένας κ θα προτιμούσε την άμεση επιβολή, τι δείχνει πιο ολοκληρωτική κυριαρχία επί της υ, το να δεχθεί / αναγκαστεί να δεχθεί να την πονέσει ο κ "με τα ίδια του τα χέρια" ενω δεν το θέλει / φοβάται ή το να δεχθεί / αναγκαστεί να δεχθεί να πονέσει η ίδια τον εαυτό της στον ίδιο βαθμό κατ' επιθυμία του ή εντολή του ; *
    (ας μην παρασυρθούμε σε ερωτήσεις τύπου "και πως θα ξέρει ότι το έκανε" ή "και πως θα ξέρει οτι ο βαθμός είναι ο ίδιος" ή "γιατί να το κάνει αυτό στον εαυτό της" οι απαντήσεις σε αυτές έχουν, φρονώ, ήδη δοθεί)

    * η ερώτηση εμπεριέχει έναν αστάθμητο παράγοντα, αφορά όμως τον τρόπο (βλ. αίσθηση) και όχι το αποτέλεσμα.

    ΥΓ. Αυτό στο οποίο σίγουρα συμφωνώ είναι πως δεν μπορεί κανείς να ελέγξει κάτι που δεν γνωρίζει πως λειτουργεί.
     
  9. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Με ζήτησε κανείς;

    Μια χαρά στην καρδιά του ζητήματος είμαστε όλοι μας, δεν βρίσκω κανένα φάουλ στην τοποθέτηση της elfcat, τουναντίον.

    Ένα μικρό σχόλιο μόνο θέλω να κάνω στα όσα συζητάτε, και ειδικά τώρα που βλέπω ότι γίνονται συχνές αναφορές σε "αίσθηση ολοκληρωτικής κυριαρχίας", "αίσθηση άμεσου εξαναγκασμού" κ.λπ. Αν συμφωνήσουμε ότι η κυριαρχία αφορά τον έλεγχο, την επιβολή και την αποδοχή του σε όλη (ή στο μεγαλύτερο μέρος) της ζωής της υποτακτικής, από το σκηνικό δεν νοείται να απουσιάζει το σώμα, ο έλεγχος δηλαδή επί των 5 αισθήσεών της - όχι ο έλεγχος επί της αίσθησης των αισθήσεών της. Είναι άλλο πράγμα να πεινάω και να τρώω, κι άλλο να φαντάζομαι ή να νιώθω σαν να τρώω. Στην πρώτη περίπτωση συνεχίζω να ζω, στη δεύτερη εξαϋλώνομαι.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: είναι γεγονός πως οι "ταπεινότερες" (γεύση, όσφρηση, αφή) των αισθήσεων μένουν πεινασμένες αν και όχι νηστικές σε αυτή την περίπτωση, παρότι ο όγκος της πληροφορίας που παρέχεται μέσω των υπολοίπων δύο είναι υπεραρκετός για την επίτευξη κυριαρχίας, συμφωνώ πως αν ως ολοκληρωτική λογίσθει η κυριαρχία επί όλων των αισθήσεων της υ πέραν των πράξεων, ενεργειών, συναισθημάτων και σε κάποιο βαθμό σκέψεών της, οι συγκεκριμένες μένουν "απ' έξω" αναφορικά με την σωματική παρουσία του κ.
     
  11. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Η webcam, το τηλέφωνο, τα ταχυδρομικά περιστέρια και τα e-mail στην υπηρεσία της ολοκληρωτικής σωματο-πνευματικής κυριαρχίας aka και οι γκατζετάκηδες έχουν ψυχή!

    Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, να και κάτι θετικό  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Το εξαϋλωμένο D/s

    Συμφωνώντας βέβαια με Τον MasterJp, θα συνοψίσω την δική μου άποψη σύντομα μέσα από τα αποσπάσματα πιο κατω.

    Μερικές φορές κάποια άτομα έχουν την ανάγκη να ακυρώσουν όποιο μοντέλο Κυριαρχίας δεν ταιριάζει στους ιδίους.

    Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούν να συνυπάρχουν όλα και γιατί σώνει και καλά πρέπει να χαρακτηρίσουμε εξαϋλωμένο εκείνο το Ds που δεν βρίσκουμε να μας εκφράζει.
    Προσωπικά δεν μπορώ να χαρακτηρίσω Ds τις σχέσεις που βασίζονται αποκλειστικά σε ερωτική/σεξουαλική κυριαρχία, ακριβώς επειδή θεωρώ πως ds όπως Είπε και Ο DreamMaster είναι ο δρόμος στη ψυχή, μέσα από το σώμα. Το σώμα είναι απλά ο δρόμος, δεν είναι η απόληξη. Είναι το μέσο.
    Δεν χρειάζομαι την παρουσία Του για να βιώνω την κυριαρχία Του πάνω μου ολοκληρωτικά. Δεν χρειάζομαι πλέον να με "βάζει στη θέση μου", να μου θυμίζει ποια είμαι σε σχέση με Τον Ίδιο, δεν χρειάζεται να μου Αποδεικνύει πως Μπορεί. Νιώθει την κάθε απειροελάχιστη αλλαγή στη διάθεση μου από ένα κόμμα ή μια τελεία που έβαλα ή δεν έβαλα.
    Αυτό δεν σημαίνει πως δεν απολαμβάνω ή δεν επιθυμώ την σωματική επαφή.