Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το μεγαλύτερο παραμύθι που ειπώθεικε ποτέ!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Aeolus, στις 29 Ιουλίου 2008.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Το μεγαλύτερο παραμύθι που ειπώθεικε ποτέ!

    Πολύ καλή τοποθέτηση female.

    Η «πίστη σε θεό» ως υπαρξιακή αναζήτηση είναι εξ ορισμού ατομική υπόθεση. Ο καθένας μας προσπαθεί να διαμορφώσει τη στάση του έναντι των μεταφυσικών ερωτημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος. Η καλλιέργειά του, οι πολιτισμικές του καταβολές, ακόμα και η ψυχολογική του δομή, τον οδηγούν στο να επιλέξει τη στάση του.

    Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με τις θρησκείες, αλλά και ποτέ δεν είχα πρόβλημα συνεννόησης με πνευματικούς ανθρώπους, πιστούς θρησκειών. Η πνευματική εκδοχή του Χριστιανισμού μιλά για προσευχή και ένωση του ανθρώπου (του ατόμου) με το θείο, η πνευματικότητα του βουδισμού μιλά αντίστοιχα για διαλογισμό και φώτιση, υπέρβαση του εγώ και ένωση με το σύμπαν. Η μετεμψύχωση, στην πνευματική της εκδοχή, είναι η ατομική υπέρβαση και αναγέννηση του ατόμου «εν ζωή» στην πορεία του προς τη φώτιση. Η πνευματική εκδοχή των θρησκειών, ακόμα και του ιουδοχριστιανισμού, απέχει από τις εκλαϊκευμένες δοξασίες (όπως η ανταμοιβή των πιστών μετά θάνατον – κάτι αντίστοιχο των προσδοκιών των επενδυτών από την άνοδο του χρηματιστηρίου) στο ότι ο «πιστός» προσπαθεί να επιτύχει "λύση" του υπαρξιακού του ζητήματος εν ζωή, με αποτέλεσμα η μετά θάνατον «ανταμοιβή» να μην έχει γι αυτόν πλέον νόημα. Πιο καθαρά αυτή την προσέγγιση την εκφράζει το κινέζικο ζεν. Τέτοιες απόψεις είναι σεβαστές και συζητήσιμες.

    Τούτων λεχθέντων, θα συμφωνήσω με τη female πως πρόβλημα υπάρχει όταν η «πίστη» από ατομική υπαρξιακή υπόθεση, γίνεται (και είναι) «εκκλησία» ή «μουσουλμανική οργάνωση ή κράτος» με συγκροτημένες κοινωνικοπολιτικές απόψεις, ηθικές επιταγές, οργανωτικές δομές συνδεδεμένες με την «κοσμική» εξουσία, με συγκεκριμένες κάθε φορά, επιδιώξεις, προπαγανδιστική στρατηγική, δράσεις και κινήσεις.

    Οποιος θεωρεί πως οι θρησκευτικοί αυτοί σχηματισμοί και οι εκφραστές τους απειλούν ή παραβιάζουν ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, δικαιούται να τάσσεται εναντίον τους.

    Με αυτή την έννοια, η χριστιανική ή η μουσουλμανική "εκκλησία" παρεμβαίνει σαφέστατα εναντίον της ελεύθερης ερωτικής έκφρασης και συνεπώς αποτελεί παράδοξο το να υπερασπίζεται κάποιος και την ελεύθερη ερωτική έκφραση και την εκκλησία στο θέμα αυτό.

    Ξαναλέω πως δε μιλώ για το πώς κάποιος συνδυάζει την ατομική του θρησκευτική πίστη με τη λαγνεία, αν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να κατατεθούν σχετικές απόψεις από άτομα που βιώνουν και τα δύο.
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2008
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    MindMaster .. ναι πραγματι ημουν εν πλω   ... αλλα ηθελα πολυ να δω τις απαντησεις και δεσμευομαι για αυριο ... φυσικα με edit εδω ... ετσι που καταντησαμε θα ζηταμε δανεικα ποστ σαν τις αγγαρειες που αλαζαμε στον στρατο   ....
    σε πολυ γενικες γραμες ... :

    elfcat .... " δηλαδή δεν έχει πεισθεί από τα επιχειρήματα όσων έχουν πίστη στο θεό, ότι αυτός πραγματικά υπάρχει. "
    τα επιχειρηματα μου ειναι μεσα στην Αγια Γραφη ... τα ξερεις ; ... παραδεχτειτε τουλαχιστο πως δεν εχετε ιδεα τι γραφει μεσα εκει και ενστικτοδως βγαλατε την αποριπτικη σας ετυμηγορια ...

    Female ...
    1) ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ....
    δεν ειναι και τοσο δυσκολο να δουμε λογικα και να αποσυνδεσουμε την πραγματικη αληθεια απο πασης φυσεως ανθρωπινες πραξεις που καμια σχεση δεν ειχαν με τις οδηγιες των Γραφων .... καμια απολυτως .....
    2) ξερω πολλα ατομα (που ανηκουν εκει που προχωραω και εγω) που ειναι μια χαρα ανθρωποι ... ζουνε ευτυχισμενοι ηρεμοι και τους θαυμαζεις σε καθε κοματι της καθημερινοτητας τους ... ουτε σχεδιαζουν αυτοκτονιες , ουτε σκοτωσαν αλλους , ουτε συνωμοτησαν σε μυστικες συμφωνιες για το συμφερον τους ... ουτε σημερα ουτε στο χτες ουτε και στο μελλον ...

    θα επανελθω αυριο ...
     
  3. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Ο άνθρωπος, από την αρχή της ύπαρξής του ερχόταν αντιμέτωπος με ένα σωρό φυσικά φαινόμενα. Ο φόβος και το δέος που ένιωθε μπροστά στο μεγαλείο της φύσης τον οδήγησαν στην ανάγκη να εφεύρει μια ιδέα στην οποία θα χρέωνε τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, τις εκρήξεις των ηφαιστείων, τις εκλείψεις, τους σεισμούς κλπ.
    Οι πρωτόγονοι το είχαν πιάσει το νόημα και λάτρευαν την θεά αρκούδα, τον θεό ποταμό κλπ. Μπόρεσαν και τα συνέδεσαν δηλαδή με την φύση. Ίσως αυτός βέβαια οφειλόταν και στην χαμηλή τους νοημοσύνη που δεν τους επέτρεπε να κάνουν την υπέρβαση και να εφεύρουν την ιδέα. Αρκέστηκαν στον αισθητικό κόσμο.
    Όσο όμως εξελισσόμασταν και ο νους αναπτυσσόταν, η σκέψη ανέβαινε επίπεδα. Ο φόβος προς το άγνωστο, η απορία, η ανασφάλεια η ματαιότητα καθώς και η περιέργεια μας ανάγκασαν να ψάξουμε παραπάνω, καθώς πλέον σκοτώσαμε την αρκούδα και αλλάξαμε την ροή του ποταμού. Γίναμε πλέον κυρίαρχοι της φύσης, ανώτεροι της και έπρεπε να βρούμε πάλι κάτι ανώτερο από εμάς.
    Πως και γιατί τα δέντρα είναι πράσινα, πως και γιατί υπάρχει ο χειμώνας, πως και γιατί δημιουργηθήκαμε κλπ. Κάτι πολύ ανώτερο από εμάς δημιούργησε όλα αυτά. Κατακτήσαμε την γη. Δεν βρήκαμε κάτι. Μάλλον βρίσκεται στον ουρανό. Ένα ων με υπερφυσικές δυνάμεις, που μας έφτιαξε και ορίζει τις ζωές μας.
    Είχαμε ανάγκη αυτή την ανακούφιση, την αποποίηση της ευθύνης της ύπαρξής μας, των πράξεων μας. Βρήκαμε κάτι στο οποίο μπορούσαμε να στηριχτούμε όταν όλα πήγαιναν στραβά, κάτι το οποίο μπορούσαμε να κατηγορήσουμε, ένα εξιλαστήριο θύμα αν θέτε.
    Καθώς όμως δεν υπάρχει παρθενογένεση, κάθε φορά που η ιδέα ανέβαινε επίπεδο, αναγκαστικά έπαιρνε ιδέες από το προηγούμενο επίπεδο. Αυτό βοηθούσε και στην ομαλή μετάβαση φυσικά.
    Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που πολλά στοιχεία(ημερομηνίες, ονόματα, καταστάσεις) του μοντέρνου χριστιανισμού αντιστοιχούν άμεσα σε παλαιότερες θρησκείες(είναι κρίμα που δεν θυμάμαι τα παραδείγματα. επιφυλάσσομαι όμως). Και αυτό επειδή, καθώς ο μοντέρνος χριστιανισμός έχει πολιτικές βάσεις, θα ήταν ανούσιο να προσπαθήσουν να «περάσουν» κάτι παντελώς ξένο προς τους πιστούς. Φρόντισαν έτσι πολύ έξυπνα να παντρέψουν στοιχεία των προϋπαρχόντων παραδόσεων με αυτά των καινούριων.
    Και κάπου εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι έξυπνοι που μυρίστηκαν τις προοπτικές και άρχισαν σιγά σιγά να εκμεταλλεύονται την αφέλεια των πιστών. Δωρεές στις εκκλησίες, τάματα, συγχωροχάρτια κοκ.

    Όσον αφορά στους χριστιανικούς νόμους. Είναι καθαρά αντίστοιχοι με τους δικούς μας νόμους, μόνο που την εποχή που θεσπίστηκαν, ο λαός φοβόταν τον θεό πιο πολύ από τον βασιλιά τους. Οπότε είναι και λογικό να ρίξουν οι πολιτικοί άνδρες το βάρος τους εκεί όπου ήξεραν ότι θα είχε μεγαλύτερη δύναμη.

    [Όλα αυτά από την μνήμη χρυσόψαρου και την 19χρονη λογική που μου βρίσκεται. Θα ψάξω να βρω τις πηγές και κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθω με καλύτερη δομή και χρονολογική σειρά]
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    isno,μια παρατηρηση μονο... η Αγια Γραφη ειναι και αυτη ανθρωπινο εργο.Ανθρωποι την εγραψαν ισχυριζομενοι οτι μετεφεραν τον λογο του θεου ,η του Ιησου που ο ιδιος ισχυριζοταν οτι ειναι υιος του .
    Ο Σωκρατης επισης,αν ενθυμουμαι σωστα,ισχυριζοταν οτι καθοδηγειτο στην αποστολη του,που ηταν η φιλοσοφικη αναζητηση της αληθειας και της αρετης μεσω της ενδοσκοπησης και της αυτογνωσιας,αν παλι ενθυμουμαι καλως,απο μια θεια φωνη.
    Θα πρεπει να συναγουμε το συμπερασμα οτι ο λογος του Σωκρατη ειναι ο λογος του θεου;
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    underherfeet δυστυχως με ρωτας πραγματα που θα ξερω μετα απο κανενα χρονο (με τον σημερινο βαθμο προοδου στην μελετη της Αγιας Γραφης) ....
    αυτη την στιγμη η μελετη μου αφορα θεματα σχετικα με το ποιος ειναι ο Θεος (ποια στοιχεια του μας δινει για να Τον γνωρισουμε) και τι ειναι η Αγια Γραφη ....
    αν θελεις μπορω να ρωτησω τον πνευματικο μου αλλα δεν θα ειναι δικη μου απαντηση ...

    βλεπεις MindMaster σε αντιθεση με εσενα (και οχι μονο) , πηρα την αποφαση , να μελετησω πρωτα αυτο που υποτιθεται οτι εχει να μου πει ο ιδιος ο Θεος .....
    αυτο το κανω εχοντας αποβαλει καθε διαθεση δυσπιστιας ... στο τελος της μελετης θα μπορω να κρινω .....
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Το μεγαλύτερο παραμύθι που ειπώθεικε ποτέ!

    Πλάκα έχεις, μα το θεό (σου) ρε isnogood... Αφού είναι να μην έχεις καταλήξει πριν από του χρόνου, τι ξεκινάς την κουβέντα από φέτος; Πες το απ' την αρχή, να μην παιδευόμαστε ακόμη να συζητήσουμε μαζί σου, αλλά να κάνουμε υπομονή να ολοκληρώσεις τις μελέτες σου...

    Άντε γειά λοιπόν, τώρα μπορώ να φύγω κι εγώ γιά τις διακοπές μου με μιά έννοια λιγότερη στο κεφάλι μου. Συνεχίζουμε αν θες, του χρόνου...

    Όσο γιά την άποψη του "πνευματικού" σου, δεν ξέρω γιά τον underherfeet, εμένα πάντως δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τη μάθω. Γιατί μόνο γιά "πνευματικό" δεν τον κόβω. Θα μου πείς βεβαίως, πώς κρίνω πάλι, χωρίς να τον ξέρω... Κρίνω από το αποτέλεσμα, isno... Από αυτό στο οποίο βλέπω να σε διαμορφώνει... Όπως και το θεό σου, από το αποτέλεσμα τον κρίνω, και με υπέρμετρη επιείκεια τον θεωρώ ανύπαρκτο. Καθόσον, από τα έργα του, θα έπρεπε να τον θεωρώ ταυτόσημο με το διάβολο...


    Με όλη μου την προσωπική συμπάθεια,
    φιλικά,

    MM.
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ...   ... το περιμενα αυτο ..... λες και εσυ μπορεις να δωσεις απαντησεις σε καθε ερωτηση .... μα η επιστημη δεν θα δωσει απαντηση , οχι σε ενα χρονο που λεω εγω , ουτε σε χιλια εκατομμυρια χρονια ....
    εσυ θα φυγεις διακοπες αλλα θα ξερεις ακριβως αυτα που ηξερες και περσυ και προπερσυ κτλ κτλ .....
    μιλας οτι κρινεις απο το αποτελεσμα ... αλλα ΠΟΙΟ αποτελεσμα ;;; .... αυτο που διαμορφωνει εμενα σε τι; ....
    Δεν ειναι σουπερμαρκετ η πιστη στον Θεο για να κρινεις τιμες και εξυπηρετηση .. δεν δημοσιευται κανενας ισολογισμος στο τελος του ετους ....
    Η πιστη αφορα ΕΣΕΝΑ και μονο ... σε κανεναν ανθρωπο επανω δεν θα δεις αποτελεσματα που να εχουν να πουν κατι σε σενα .. και αν εσυ προσπαθησεις να αντλησεις κατι απο αυτο που θα δουν τα ματια σου ή θα ακουσουν τα αυτια σου , σιγουρα θα σε ξεγελασουν .
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    isno ,εγω δεν εχω πνευματικο.Καθοδηγητη ειχα καποτε,αλλα με στενευε και τον απελυσα.
    Προτιμω να κολυμπαω χωρις μπρατσακια.Κι'ας πνιγω.
     
  9. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Παραθέτω την πιο κάτω πηγη για την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού. Πρόκειται για τη μαρτυρία αυτού που πρωτοστάτησε στην εκτέλεση της θανατικής καταδίκης του. Τόση ήταν δε η χαρά του που το έκανε και άσμα.

    Banging in the Nails by Martyn Jacques [MP3]https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/uploaded/3728/1216304476.mp3[/MP3]

    I'm crucifying Jesus, banging in the nails,
    And I am so happy, because old Jesus failed.
    I'm crucifying Jesus, nail him to the cross,
    The poor old bastard bleeds to death and I don't give a toss.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm crucifying Jesus, in my piss he bathes.
    I think I am a pervert, I think I am depraved
    I'm crucifying Jesus, beat him to a pulp,
    I stick my organ in his mouth and on it he must gulp.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    You see that crown of thorns upon his head?
    Well that was my idea.
    I think I might be going to hell,
    Oh dear!

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    I'm bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang, bang,
    banging in the nails.

    From: Tiger Lillies - The Brothel to the Cemetary
     
  10. Eri

    Eri

    Οταν πριν καμια δεκαρια χρονια ημουν στελεχος στην κατακομβη (οπου κατακομβη ενα μερος δραστηριοτητων, απο χορο εως φροντιστηρια κ κατηχητικα, κατω απο την εκκλησια) καθε Τριτη ειχε μελετη της Αγιας Γραφης στην οποια καλο θα ηταν να παρευρισκομαστε.....Δεν πηγα ποτε κ πραγματι το μετανιωνω τωρα για ενα κ μονο λογο.....Για να δω αν αυτα που λεγανε εκει ειναι τα ιδια με αυτα που μελεταει ο αγαπητος ιζνογκουντ κ τα υπερασπιζεται με τοσο παθος.......Κατι μεσ αμου μου λεει πως οχι, οι δυο μελετες δεν λενε τα ιδια πραγματα ακριβως, ισως σε καποια πραγματα να ταυτιζονται αλλα το τελικο αποτελεσμα διαφερει κατα πολυ......Αυτο κ μονο με κανει να μενω μακρυα απο ολα αυτα.......Σημαντικο για μενα ειναι οτι τα χω βρει πρωτιστως με τον εαυτο μου κ δε χρειαζομαι κανεναν να με οδηγησει στο σωστο (γι αυτον)δρομο (που στην τελικη για μενα μπορει να ειναι κ καταστροφικος)......  
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    SadalMelik ... ειναι πολυ ευκολο να αστειευτεις με καποιον (στην προκειμενη τον Χριστο) που δεν εχει καμια απολυτως προθεση να στο ανταποδωσει (το ξερουμε απο τον λογο Του) ....
    ποσο ομως σοφο νομιζεις οτι ειναι αυτο ; ....

    Underherfeet .. αν σε στενευε καλα εκανες και τον απελυσες , διοτι υποτιθεται οτι η δουλεια του ειναι να διερυνει τους πνευματικους σου οριζοντες ..... οσο για τα μπρατσακια συμφωνω μαζι σου ... αρκει να ξερεις κολυμπι .....
    βεβαιως το χειροτερο ειναι να νομιζεις οτι ξερεις κολυμπι και να μην γνωριζεις ποσο κινδυνευεις ....
    παντως ειτε συνειδητα , ειτε ασυνειδητα , ρισκαρεις κολυμπωντας , διχως γνωσεις και διχως μπρατσακια ...... παραδεξου οτι δεν ειναι περισσια τολμη , μα ελειψη σοφιας ..
    και κατι αλλο σχετικα με την ερωτηση που μου εκανες .... υπηρξαν πολλοι που με τον λογο τους , προετοιμασαν το εδαφος για τον Λογο του Θεου δια μεσου του Χριστου . Εθεσαν τις πνευματικες βασεις ωστε να γινει κατανοητη η εννοια της αγαπης που συντομα επροκειτο να δοξασθει .. Δεν θεωρουντε προφητες , μα φωτισμενοι ανθρωποι ....Λεγεται μαλιστα οτι στην βορειοδυτικη πλευρα του Παρθενωνα εικονιζεται ο Ευαγγελισμος της Θεοτοκου (ισως γι αυτο να την γλιτωσε απο τους ανοητους ψευδοχριστιανους (αν και τελικα ολοκληρη η Ακροπολη δεν την γλιτωσε απο το Υπουργειο Πολιτισμου στο μεγαλυτερο εγκλημα στην ιστορια της Ελλαδας ... βαλανε την Ακροπολη πισω απο την τζαμαρια σαν τις πουτανες στην Αμβερσα)) ......
    Μας ειναι γνωστο επισης το γιατι επιλεχθηκε γεωγραφικα η περιοχη που διδαξε ο Χριστος και οχι πχ η Αθηνα οπου θα ειχε σαφως μεγαλυτερη απηχηση και κυρος ...
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2008
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    χμ .. έχω την αίσθηση πως ο underherfeet εννοούσε "δεκανίκια"