Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ξέρατε πως...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 2 Μαϊου 2006.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, "Tα Αιρετικά"

    ΤΟΥΣ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ ΜΗ ΦΟΒΟΥ

    "΄Oταν προ αμνημονεύτων ετών, ήμασταν παιδάκια, ξέραμε πολύ καλά πώς να φυλαχτούμε από τους κωλομπαράδες.

    Όσοι συμμαθητές μας δεν πρόσεξαν, την έπαθαν. Οι ανήσυχοι πατεράδες έδιναν σχετικές συμβουλές στα αγόρια τους.Οι πλούσιοι έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο συνοδευόμενα από έναν καβάση. Όμως, οι πατεράδες μας δεν μας έλεγαν τίποτα για τους χασικλήδες. Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος δεν ήταν οι χασικλήδες, αλλά οι κωλομπαράδες.

    Όπως αποδείχτηκε, οι πατεράδες μας είχανε δίκιο.

    Τον παλιό καιρό το χασίσι σερνόταvε στον δρόμο. Και το φουμάρανε πολλοί άνθρωποι του λαού. Το χασίσι δεν είχε μπει ακόμη στα σαλόνια. Κάποτε η δυστυχία ήτο μεγάλη. Η φτωχολογιά την αντιμετώπιζε με το τραγούδι, με το κρασάκι και με το χασίσι. Αρκεί v' ακούσεις σμυρναίικα τραγούδια για να καταλάβεις την τότε πλατιά διάδοσή του.

    Συνήθως, το χασίσι το φουμάρανε άντρες. Ωστόσο, υπήρχαν και γυναίκες που αναζητούσαν παρηγοριά σ'αυτό.

    Τον χειμώνα του 40-41, για να γλυτώσουμε από τους βομβαρδισμούς νοικιάσαμε ένα σπίτι στην Καπουτζήδα(σημερινή Πυλαία). Θυμάμαι την νοικοκυρά μας, μια παντρεμένη σαραντάρα, να στρίβει τσιγαριλίκια το ένα πίσω απ'τ'άλλο-η μάνα μου δεν σχολίαζε το φαινόμενο. Ήταν η εποχή που το χασίσι δεν ταυτιζότανε με το έγκλημα.

    Στο ΒιΒλίο μου "Το άγιο χασισάκι", περιέγραψα πώς γνώρισα τον κόσμο τών χασικλήδων στα παιδικά μου χρόνια.

    Στην περίοδο τής Κατοχής η χασισοποτία φούντωσε. Στην διάρκεια του Αvταρτοπολέμου η φαvταρία κατέφευγε στο χασίσι. Η ηγεσία του λεγόμενου Εθνικού Στρατού παρίστανε τον μαλάκα. Εξάλλου, πριν από κάθε επίθεση στο Γράμμο ή στο Βίτσι πότιζαν τους στρατιώτες με δυνατό αμερικάνικο κονιάκ, που έφτανε στις μάχιμες μονάδες σε γκαζοτενεκέδες.

    Μου ήτανε γραφτό να ξαναπέσω στην φάρα των χασικλήδων το '83-84.Αυτό συνέBη στο Βερολίνο, όπου, χάρη στους Τούρκους, το χασίσι έφτανε εκεί σε τεράστιες ποσότητες. Νοσταλγώ αυτήν την εποχή, γιατί, άλλη μια φορά, διαπίστωσα τον γλυκό χαρακτήρα των χασικλήδων. Κι άλλη μια φορά, είδα πόσο μακριά, από τις μπούρδες πού κυκλοφορούν, βρίσκονται τα ήθη και έθιμα αυτών των παρεξηγημένων ανθρώπων.........".

    (Άρθρο του Η.Π. στο περιοδικό "Kannabistreet", Ιούνιος 1998)

    .
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

    ναι ... και μετα μπαινει ο πιτσιρικας με το αυτοματο μεσα στην ταξη του και καθαριζει καμια 10αρια συμαθητες του ..... επειδη ολα μπορουν να γινουν ...
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

    C.S. freaks  



     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

    οι ακόλουθοι σταρ δεν έχουν πάρει ποτέ oscar....

    Alfred Hitchcock (5 υποψηφιότητες)
    Peter O'Toole (8 υποψηφιότητες)
    Richard Burton (7 υποψηφιότητες)
    Tom Cruise (3 υποψηφιότητες)
    Leonardo DiCaprio (3 υποψηφιότητες)
    Johnny Depp (3 υποψηφιότητες)
    Brad Pitt (2 υποψηφιότητες)
    David Lynch (3 υποψηφιότητες)
    Michelle Pfeiffer (3 υποψηφιότητες)
    Glenn Close (5 υποψηφιότητες)

    πηγή: MSN.com
     
  6. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

    ...υπάρχουν φοιτητές και φοιτητές?  


    Το κείμενο που ακολουθεί αφορά ερώτηση που ήταν θέμα σε εξετάσεις φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

    «Να περιγράψετε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο».

    Ένας φοιτητής απάντησε: «Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στον λαιμό του βαρόμετρου, και στην συνέχεια κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα μέχρι να αγγίξει το έδαφος. Το ύψος του κτιρίου θα ισούται με το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρόμετρου».

    Αυτή η πρωτότυπη απάντηση εξόργισε τόσο τον εξεταστή, ώστε αυτός έκοψε τον φοιτητή στο συγκεκριμένο μάθημα. Ο φοιτητής προσέφυγε στις αρχές του Πανεπιστημίου ισχυριζόμενος πως η απάντησή του ήταν αναμφίβολα σωστή και ότι αδίκως κόπηκε.

    Το Πανεπιστήμιο όρισε έναν άλλο εξεταστή να διερευνήσει το θέμα και να εξετάσει αν ο φοιτητής έπρεπε να κοπεί ή όχι. Ο κριτής αυτός θεώρησε ότι η απάντηση που δόθηκε ήταν πράγματι σωστή αλλά δεν φανέρωνε καμία αξιοσημείωτη γνώση φυσικής.

    Για να διαλευκανθεί τελείως το θέμα, αποφασίστηκε να καλέσουν το φοιτητή και να του αφήσουν 6 λεπτά, μέσα στα οποία αυτός θα έπρεπε να δώσει μία προφορική απάντηση που να μην είναι τόσο απλοϊκή, αλλά να δείχνει κάποια εξοικείωση με τις βασικές αρχές της φυσικής.

    Για πέντε λεπτά, ο φοιτητής έμεινε σιωπηλός, βαθιά απορροφημένος στις σκέψεις του. Ο εξεταστής του θύμισε ότι ο χρόνος τελειώνει και ο φοιτητής απάντησε ότι είχε στο μυαλό του κάποιες ιδιαίτερα σχετικές απαντήσεις αλλά δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια να χρησιμοποιήσει. Στην προτροπή να βιαστεί, απάντησε ως εξής:

    «Κατ’ αρχήν θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε το βαρόμετρο στην ταράτσα του ουρανοξύστη, να το αφήσουμε να πέσει και να μετρήσουμε τον χρόνο που κάνει μέχρι να φτάσει στο έδαφος. Το ύψος του κτιρίου μπορεί τότε να υπολογιστεί από τον τύπο Η=(gt 2)/2. Όμως δεν θα το συνιστούσα γιατί θα ήταν κρίμα για το βαρόμετρο».

    «Μία άλλη εναλλακτική απάντηση», είπε ο φοιτητής είναι η εξής: «Εάν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα μπορούσαμε να μετρήσουμε το ύψος του βαρόμετρου, να το στήσουμε όρθιο στο έδαφος και μετά να μετρήσουμε το μήκος της σκιάς του ουρανοξύστη και με απλό τρόπο, μπορούμε να μετρήσουμε το πραγματικό ύψος του ουρανοξύστη με αριθμητική αναλογία».

    «Αλλά αν θέλατε να αντιμετωπίσετε το θέμα με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, θα μπορούσατε να δέσετε ένα μικρού μήκους νήμα στο βαρόμετρο και να το θέσετε σε ταλάντωση σαν εκκρεμές, πρώτα στο έδαφος και μετά στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Το ύψος θα μπορούσε να βρεθεί μετρώντας και συγκρίνοντας τις δύο περιόδους, οι οποίες είναι αντιστρόφως ανάλογες των τετραγωνικών ριζών των επιταχύνσεων της βαρύτητας στο έδαφος και στο ύψος του ουρανοξύστη. Η επιτάχυνση της βαρύτητας εξαρτάται με τη σειρά της από το ύψος από την επιφάνεια της γης και συνεπώς γνωρίζοντας την επιτάχυνση της βαρύτητας στην ταράτσα, βρίσκουμε το ζητούμενο ύψος».

    «Α!» είπε πάλι ο φοιτητής. «Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, όχι κακός. Αν ο ουρανοξύστης διαθέτει εξωτερική σκάλα κινδύνου, θα ήταν ευκολότερο να ανέβει κανείς τη σκάλα βάζοντας διαδοχικά σημάδια επαναλαμβάνοντας το μήκος του βαρόμετρου. Μετά θα ήταν εύκολο κανείς να υπολογίσει το ύψος του ουρανοξύστη, προσθέτοντας όλα αυτά τα μήκη.

    Αλλά, αν θα θέλατε να είστε ιδιαίτερα βαρετός, δίνοντας μία ορθόδοξη απάντηση, θα μπορούσατε να μετρήσετε την ατμοσφαιρική πίεση στην ταράτσα και στο έδαφος και να μετατρέψετε την διαφορά των millibars σε ανάλογη διαφορά σε μέτρα».

    «Όμως, επειδή ως φοιτητές παροτρυνόμαστε συνέχεια να ασκούμε την ανεξαρτησία του μυαλού μας και να εφαρμόζουμε επιστημονικές μεθόδους, αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να χτυπήσουμε την πόρτα του θυρωρού και να του πούμε:

    «Αν ήθελες να έχεις ένα ωραίο καινούργιο βαρόμετρο, θα σου χαρίσω αυτό αν μου πεις το ύψος του ουρανοξύστη».

    Ο φοιτητής ήταν ο Niels Bohr, ο μόνος Δανός που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής


    sk[MSEDp]
     
  7. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Να προσθέσω ότι ο Niels Bohr ήταν επίσης και... τερματοφύλακας της Ακαντέμισκ Κοπεγχάγης. O αδελφός του Χάραλντ, ο οποίος ήταν και αυτός επιστήμονας, ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και μάλιστα έπαιξε και με την Εθνική Δανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912.
     
  8. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Το ξέρατε πως...

    περήφανη μανούλα πρέπει να είχαν τα αδέλφια!!  



    sk[MSEDp]
     
  9. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ήταν μια εποχή όπου εκτός από τη Βρετανία όπου ήδη το ποδόσφαιρο είχε γίνει επαγγελματικό, στην Ηπειρωτική Ευρώπη, το άθλημα αναπτυσόταν μέσα από τα Πανεπιστήμια. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα (Ακαντέμισκ) ιδρύθηκε μέσα στο Πανεπιστήμιο της Δανικής πρωτεύουσας - γι' αυτό και το όνομά της.
     
  10. danai

    danai Regular Member

  11. Απάντηση: Το ξέρατε πως...

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. thaleia

    thaleia Contributor