Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το συναισθηματικο δεσιμο σε σχεσεις d/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος submassive_21, στις 5 Μαρτίου 2015.

1. elfcat

elfcat . Contributor

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν οπωσδήποτε μια αφήγηση για ό,τι πράττουν. Χωρίς μια αφήγηση, τα χάνουν...

2. brenda

brenda FU very much

Από μία ολόκληρη τοποθέτηση, στέκεσαι στην πρόταση που ξεκινά με το "για να μην", δηλαδή εκφράζει αρνητικό σκοπό, αγνοώντας εντελώς την ουσία αυτού που στην συνέχεια εξέφρασα. Τι να πω;
    Μπορώ να το εξηγήσω μόνο, όσο πιο απλοϊκά μπορώ.
    Το τι θα καταλάβει ο καθένας είναι δική του υπόθεση τελικά...

3. Ερατώ

Ερατώ Earth without art is just Eh...

Για μένα το Α και το Ω και όλα τα ενδιάμεσα

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Για πες, απλά μην φωνάζεις, ήρεμα..

Για τα υπόλοιπα, ξέρεις τι γνώμη μου, τι είδους συναισθηματικό δέσιμο βιώνει η κάθε υπό, δεν το γνωρίζω, ξέρω όμως το ''θολό τοπίο'' γιατί έχω περάσει από κει, όταν εθελοτυφλεί από έρωτα και πάνε όλα στράφι, εκεί φαίνεται πραγματικά, αν μπήκε σε μια σχέση D/s για να υποταχθεί ή να ερωτευθεί/ ή ό,τι άλλο, τα έχουμε ξαναπεί,.. για μένα εκεί είναι το στοίχημα μιας υπό, κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί και να διαχωρίσει το συναίσθημα/δέσιμο με την υποταγή.

:- )

5. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Γιατί να τα διαχωρίσει;

6. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Γιατί άλλο αγάπη και άλλο σεξ, άλλο θέλω και άλλο θες και πάει λέγοντας, εγώ μίλησα προσωπικά, ό,τι ''θολώνει'' την υποταγή, δεν βρίσκει ''χώρο'' να πάει παρακάτω.

7. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Μου το μπέρδεψες χειρότερα τώρα.
    H αγάπη αποκλείει το σεξ;
    Αν άλλο θέλω κι άλλο θες τι κάνουμε μαζί;
    Τι "θολώνει" την υποταγή; το συναίσθημα ; το δέσιμο; γιατί;

8. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

@underherfeet

Χαριτολογώντας το έγραψα,

Θολώνει το μυαλό/την κρίση και των 2, το βαθύ δέσιμο και η αφοσίωση μιας υπό, φαίνεται σε βάθος χρόνου, τι άλλο να πούμε;

9. gaby

gaby Guest

Για να απολαύσει την υποταγή. Γιατί έτσι και αλλιώς αυτά που νιώθει ο οποιοσδήποτε για το ταίρι του δεν τα νιώθει όλα μαζί και ταυτοχρόνως.

Γνώμη μου είναι ότι ένα πρώτο βήμα για να συζητηθεί το πλέον διλημματικό ερώτημα από καταβολής BDSM είναι να αποφασιστεί αν θα ενταχθεί σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ή αν θα μείνει να υπερπλανάται χωρίς περαιτέρω χωροχρονικές διευκρινίσεις.

Η εποχή μας ορίζει την ευτυχία ως το μέγιστο αγαθό, με πολλές καταναλωτικές παραμέτρους αλλά και μη καταναλωτικές, γίνεται προσπάθεια η αγάπη να ανήκει στις τελευταίες, κάτι σαν σταθεροποιητικός παράγων ενώ, από όσο γνωρίζω, έχει εγκαταληφθεί κάθε προσπάθεια να οριστεί φιλοσοφικά η αγάπη.

Κατά συνέπεια, αν ο οποιοσδήποτε αποζητά την σκλαβιά, για τους λόγους του, δεν είναι σαφές γιατί θα παραιτηθεί οικειοθελώς από το μέγιστο αγαθό της δικής του ευτυχίας, το οποίο μάλιστα θα του ωραιοποιεί (και θα συσκοτίζει) την επιλογή στη σκλαβιά. Γιατί δεν θα ακολουθήσει την πλέον οικονομική από ψυχική άποψη οδό και την πλέον επιβραβευμένη ηθικά, αυτήν του έρωτα προς το πρόσωπο στο οποίο ομνύει την υποταγή του. Εφόσον ζει στην εποχή του. Λαμβάνοντας ακόμα υπόψη την αρχή της αδράνειας, ότι ο καθείς μένει σε αυτά που ξέρει και κρατά ισορροπίες εκεί ακόμα και αν δεν είναι πραγματικά ικανοποιημένος [ιδίως ο υποτακτικός άνθρωπος μπορεί να ζει έτσι εσαεί], μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον τραβήξει από το χέρι να τον πάει σε άλλα σημεία ισορροπίας, άγρια και μυτερά ίσως, αλλά με άλλους ορίζοντες και τελείως άλλη παλέτα αισθήσεων.

Η απόφαση, όπως και σε τόσα άλλα πράγματα σε μια σχέση D/s και ακόμα περισσότερο M/s, ανήκει στον Κυρίαρχο. Άλλωστε πρόκειται για μια από τις πιο βαριές μορφές ηθικού περιορισμού, η απαγόρευση ή "απαγόρευση" στο υποτακτικό στοιχείο να Τον ερωτευτεί, στην οποία, το μη ιδιαίτερα συνειδητό υποτακτικό στοιχείο θα υπακούσει για τους δικούς του λόγους, που είναι να κρατήσει τον ψυχικό του κόσμο αλώβητο και να μην αναγκαστεί στην επώδυνη κίνηση να βγάλει το χέρι από το βάζο με το μέλι που αποδείχτηκε ότι είχε πιο στενό στόμιο από το αναμενόμενο. Οι λόγοι του Κυρίαρχοι στο να μην αφήνει το υποτακτικό στοιχείο να ερωτευτεί μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

10. elfcat

elfcat . Contributor

Γιατί δεν είναι ρομαντική...

11. Kaveiros

Kaveiros Regular Member

Γιατι ετσι πιστευει πως μπορει να 'επιβιωσει'.Αραγε αντιλαμβανεσαι τι πας να σκαλισεις αγαπητε;

12. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Χρειάζεται μία επανερμηνεία της λέξης "συναίσθημα".
    Η πόλωση, η εξάρτηση και το κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο ανήκουν σε άλλες εποχές. Τα συνειρμικά παρακλάδια προς τα εκεί, τα βρίσκω άτοπα.