Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το BDSM στην Αρχαία Ελλάδα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 2 Νοεμβρίου 2007.

  1. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Το BDSM στην Αρχαία Ελλάδα

    Δε μπορεί να κάνει κάποιος τόσο απλοικές συγκρίσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου και του μετά Χριστόν γίγνεσθαι.. Εδώ δηλώνουν αδυναμία να προχωρήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα οι ίδιοι οι μελετητές που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις παραμέτρους και τα επιμέρους στοιχεία του αρχαιοελληνικού μωσαικού.
    Όσο για το πως επέδρασε ο χριστιανισμός...στο παρακάτω νήμα στο ποστ 9 ο MasterJP παραθέτει ένα δοκίμιο του Νίκου Δήμου άκρως διαφωτιστικό...Ρίξε μια ματιά κι εδώ είμαστε..
    https://www.greekbdsmcommunity.com/...light=%F7%F1%E9%F3%F4%E9%E1%ED%E9%F3%EC%EF%F2
     
  2. asspussylick

    asspussylick New Member

    Απάντηση: Το BDSM στην Αρχαία Ελλάδα

    στους αρχαιους γενικα υπηρχε μια ελευθερια σχετικα με το σεξ και τις προεκτασεις του,υπηρχαν και γιορτες αφιερωμενες κυριως στην αφροδιτη και τον διονυσο,ποιος δεν ξερει για τα διονυσιακα οργια που γινονταν μετα την αγρια οινοποσια,σε οροσμενες πολεις κρατη βεβαια(πχ σπαρτη)υπηρχαν πιο αυστηροι νομοι σχετικα με το σεξ και δεν υπηρχε αυτη η ελευθερια,αλλα γενικα ξεραν να ζησουν.
     
  3. Oι Aρχαίοι Έλληνες εφήρμοσαν πρώτοι το bdsm.
    Οι Αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν το Διαδύκτιον.

    και από εκεί βγήκε και η έκφραση
    ITS ALL GREEK TO ME
    (Μεταφρ. Κατεμέ Τα Πάντα τα ανακάλυψαν οι ΕΛ)
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Μια διορθωση και χωρις παρεξηγηση.Βλεποντας την δυσκολια της ελληνικης γλωσσας οι ξενοι χρησιμοποιουν την εκφραση it's all greek to me.Ειναι η αντιστοιχη δικη μας "μου φαινονται κινεζικα".Ατομα που εχουν ζησει στο εξωτερικο θα το βεβαιωσουν
     
  5. Αpollyon μου είναι αδιανόητο που δεν έπιασες το χιούμορ (πρέπει να διαβάζεις συχνότερα κόμικς φίλε)
    (φυσικά και οι ξένοι το αναφέρουνε αυτό για τους λόγους που αναφέρεις).
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Ελπιζω να με συγχωρεσεις.Δεν εχω πιει και καφε ακομα  
     
  7. Photographer

    Photographer Regular Member

    Απάντηση: Το BDSM στην Αρχαία Ελλάδα

    Σχετικά με τις ερωτικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές και αρκετά τεκμηριωμένες εργασίες.
    Όταν κάτι τέτοιο τεθεί σαν θέμα ξαφνικά μας έρχονται στο νού διάφορα κλισέ σχετικά με το ότι ήταν οι Έλληνες ομοφυλόφυλοι ή ότι ήταν στα ερωτικά τους πολύ ελεύθεροι και γίνονται συγκρίσεις σχετικά με την νεώτερη θρησκεία του Χριστιανισμού.

    Δεν χρειάζεται όμως να φτάνουμε σε ακρότητες ούτε σε κλισέ.
    Η αρχαία κοινωνία σε σχέση με την Χριστιανική ήταν σίγουρα πιο ελεύθερη σε ότι αφορά την σεξουαλική έκφραση γιατί ο Χριστιανισμός δημιουργεί ενοχές ακόμα και για τον αυνανισμό!  

    Το ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν δούλοι και αφέντες και ότι οι δούλοι η οι πολεμιστές μαστιγώνονταν δεν έχει καμμιά σχέση με το bdsm και μην τα συγχέουμε.
    Το bdsm αφορά ερωτική έκφραση κατόπιν αμοιβαίας συνένεσης ενώ στην αρχαία Ελλάδα δούλοι γίνονταν οι αιχμάλωτοι πολέμου και αυτοί που χάναν τα δικαιώματα του πολίτη σαν τιμωρία μετά απο κάποια δίκη. Ακόμα και οι πολεμιστές που μαστιγώνονταν σαν μέρος της εκπαίδευσης δεν το κάνανε για ερωτικούς λόγους  

    Παρ' όλη την ελευθερία που υπήρχε όμως, η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα ήταν κάπως πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με του άντρα.
    Οι εταίρες απο την άλλη (καμμία σχέση με τις σημερινές "πουτάνες") απολάμβαναν μεγάλης εκτίμησης γιατί ήταν μορφωμένες και ικανές να κρατούν συντροφιά ακόμα και σε φιλόσοφους.

    Σχετικά με την ηθική και την θρησκεία, το γυμνό σώμα στην τέχνη δεν θεωρούνταν κάτι ανήθικο ειδικά το ανδρικό το οποίο θεωρούνταν αντίθετα με σήμερα ως πιο ιδανικό απο ότι το γυναικείο και εμφανίζεται πιο συχνά στα αγάλματα.
    Το ανδρικό μόριο παρουσιάζεται δυσανάλογα μικρό στα αγάλματα ίσως για να μην προκαλεί.
    Το γυναικείο σώμα σύμφωνα με την καλαισθησία της εποχής εμφανιζεται γενικά ποιό ντυμένο και όχι λεπτό αλλά αντίθετα παχουλό.

    Οι Ολυμπιακοί αγώνες και και τα αθλήματα γίνονταν με τους αθλητές γυμνούς αλλά απαγορευόταν η παρακολούθηση τους απο γυναίκες.
    Η ηθική της αρχαίας Ελλάδας δεν ήταν χαλαρή παρ' όλα αυτά και αυτό που είχε την μεγαλύτερη σημασία ήταν ο έρως γενικά και όχι τόσο οι πρακτικές του (σεξ).
    Τα όργια γίνονταν σε βραδυές λατρείας σε θεότητες που αντιπροσωπεύουν τα κατώτερα ένστικτα και λειτουργούσαν σαν εκτόνωση απο την ενάρετη καθημερινότητα χωρίς να δημιουργούνται απωθημένα.
    Αυτές περιλάμβαναν οτιδήποτε θεωρείτε γενικά μη ηθικό όπως μέθη, τεμπελιά, λαιμαργία, αλλά και σεξουαλικά όργια.
     
    Last edited: 9 Ιανουαρίου 2008
  8. latexduck

    latexduck Contributor

    Tο περίεργο όμως ήταν στην Αρχαία Σπάρτη που ενώ επικρατούσε ο βούρδουλας και η λιτότητα λάτρευαν την γυναίκα σαν Θεά και και της είχαν ίσα δικαιώματα με τον άντρα, αφού είχε δικαίωμα να έχει περιουσία και να διαλέγει αυτή τον άντρα της.
     
  9. fotopodaros.gr

    fotopodaros.gr New Member

    Και οι προ έπερναν τάλαντα. Υπάρχουν φαινόμενα και στις τραγωδίες όπου δραστηριοποιούνταν μόνο οι άντρες φυσικά, γιατί ήταν απαγορευμένο για τις γυναίκες.
     
  10. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Στην Αρχαία Αθήνα επιτρεπόταν ο νέος μέχρι ενηλικίωσής του να δοκιμάσει τα πάντα. καθε λογής ερωτική [οπως ονομάζεται σήμερα στην φανεροπουριτανική κρυφοπουτανική κοινωνία μας] διαστροφή. Αυτό γινόταν για να μην δημιουργούνται απωθυμένα και να μπορεί ο ενήλικας πια να αποφασίσει σωστά χωρίς τα απωθυμένα του να επηρεάζουν την κρίση του.

    Είναι γνωστό οτι ο χριστιανισμος ειναι μια θρησκεία. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ κατι τέτοιο. Η λέξη ΘΕΟΣ είχε άλλη σημασία. Αυτή η λέξη χρησιμοποιήθηκε απο τους αποστολους για να περιγράψει αυτο που ηθελαν να διδάξουν χωρίς πραγματικα να αντανακλά αυτο που πραγματικά σήμαινε.

    Στους βάρβαρους και αγράμματους λαούς της [σημερινα επονομαζόμενης] μέσης ανατολής καποιοι εφήυραν τη θρησεία για να μπορούν να εξουσιάζουν καλύτερα τον κόσμο. Επειδή ο ερωτισμός και το σεξ παντα ήταν κατι που απελευθέρωνε, ή αλλιως να το πούμε κατι που έδινε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να επενδύσει τη συσωρευμένη ενέργειά του στον εαυτό του, απαγόρευσαν το σεξ, και το μετέτρεψαν σε αναπαραγωγική διαδικασία. Έτσι αυτή η ενέργεια θα ξοδευόταν σε έργο, δηλαδή είτε εργασία, είτε πόλεμο, είτε υπακοή.

    Επειδή επι εποχής Αλέξανδρου, οι αγράμματοι εκπολιτίστηκαν και είδαν το φώς και αρα απελευθερώθηκαν από την καταπίεση (η λέξη 'τυρρανία' δεν ειναι σωστή) οι καταπιεστές έπρεπε να εφεύρουν έναν άλλο τρόπο κυριαρχίας των μαζών. Αυτό λοιπον ήταν η νεα θρησκεία, η οποία μελετήθηκε ωστε να είναι επιφανειακά συμβατή με την Ελληνική νοοτροπία και ειδικά αφού η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε ήδη εξασθενίσει το Ελληνικό πνεύμα...

    Έτσι λοιπόν σιγά σιγά πέραστηκε στον κόσμο το ταμπού του σεξ, για να είναι πιο σκλαβωμένος.

    Αυτά περι του ανθελληνικού και μισανθρωπικού γαμοχριστιανισμου.
     
  11. female

    female Contributor




    Ασημένιος στατήρας από τη Θάσο. Περίπου 435 - 411 π.Χ. Απαγωγή Νύμφης από Σειληνό.

    Τεράστιοι τεχνίτες, ελεύθερα μυαλά, μάτια που βλέπαν την ομορφιά και τη μοιραζόντουσαν.
    Πώς θα αντιμετωπίζαμε το θέμα αν ένα τέτοιο κέρμα κυκλοφορούσε καθημερινά στα χέρια μας, όπως αυτό, στην εποχή του;

    (Το νόμισμα βρίσκεται στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, Πανεπιστημίου 12, στο Ιλίου Μέλαθρον, κτήριο του 19ου αιώνα, που κατοικούσε ο Σλήμαν, σε σχέδια του Τσίλλερ.)




     ​



     
  12. blindfold

    blindfold Contributor

    στις αποθήκες του βρετανικού μουσείου θα βρει ο οποιοσδήποτε χιλιάδες τέτοια ευρήματα που τα "θαψανε" γιατί χαλάγανε την "τέλεια" εικόνα του αρχαιοελληνικού κόσμου .