Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το BDSM ως χορός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    fire... dance with me
    for there's time for me and there's time for thee

    desire... rise, my friend
    dance with me all the way

    then descend
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ή θα μπορούσε να είναι σαν ένα τανγκό.



    Προσέξτε τον ρυθμό. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο που επαναλαμβάνεται, αλλά η δράση έρχεται σε "ριπές", ανάμεσα σε "πλατώ". Δεν έχει γραμμική μορφή, πώς θα μπορούσε άλλωστε; Εναλλαγές επομένως. Παύση, δράση. Κάθε παύση δίνει νόημα στη δράση. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει impetus. Έτσι η ενέργεια γεννιέται μέσα από την ενέργεια, η επιθυμία μέσα από την επιθυμία. Δεν υπάρχει κορεσμός. Είναι ένα τεράστιο πράγμα, ongoing, εις τον αιώνα τον άπαντα. Η αιτία του;

    Losing by a head of a noble horse
    who slackens just down the stretch
    and when it comes back it seems to say:
    don't forget brother,
    You know, you shouldn't bet.
    Losing by a head, instant violent love
    of that flirtatious and cheerful woman
    who, swearing with a smile
    a love she's lying about,
    burns in a blaze all my love.

    Losing by a head
    there was all that madness;
    her mouth in a kiss
    wipes out the sadness,
    it soothes the bitterness.

    Losing by a head
    if she forgets me,
    no matter to lose
    my life a thousand times;
    what to live for?

    Many deceptions, losing by a head...
    I swore a thousand times not to insist again
    but if a look sways me on passing by
    her lips of fire, I want to kiss once more.

    Enough of race tracks, no more gambling,
    a photo-finish I'm not watching again,
    but if a pony looks like a sure thing on Sunday,
    I'll bet everything again, what can I do?

    ΥΓ. Ευχαριστώ την φίλη σκλάβα που μου το θύμισε.

    ΥΓ2. Enjoy your winnings. 
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Το BDSM ως χορός


    εχω να προτείνω για τα προαναφερθέντα, μία έρευνα πάνω στο "ονειροσωμα" (περι αναβίωση ) .. και ίσως σε κάποιες καταγεγραμμένες πρακτικές σαμανών (περι ζώου) .Δεν αμφισβητώ την σύνδεση με την καθαρά καλλιτεχνική πλευρά του θέματος γιατί πράγματι στην τέχνη υπάρχουν αυτοί οι 3 τομείς που διαχωρίζουν τους καλλιτέχνες σε ομάδες. Έχω ομως την εντύπωση πως αυτοί οι τομείς διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε οποιοδήποτε εφαρμωσμένο τομέα..
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Το BDSM ως χορός

    Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σύνδεσης με τους σαμάνους (που τους πάω και πολύ μάλιστα) και κυρίως με το dreambody, που βρήκα πολύ ενδιαφέρον, και θα το ψάξω περισσότερο.

    Η αίσθηση που είχα περί γνώσεων του σώματος - θεωρώ το σώμα πολλές φορές πιο "σοφό" από τη λογική - προέρχεται μόνο από την τέχνη, όπου συχνά συναντούμε μπροστά μας αυτό που ονομάζουμε uncanny. Κάποιες φορές, βλέπουμε ότι είναι απαραίτητο να παρακάμψουμε την γλωσσική επικοινωνία, έτσι ώστε να "μιλήσουμε" σε περιοχές της ύπαρξης που είναι γνωστές στο σώμα, αλλά ανεξερεύνητες λεκτικά (στον κινηματογράφο αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εικόνας). Υπάρχουν εμπειρίες που δεν επιδέχονται άρθρωσης μέσα στον Λόγο. Όπως τα όνειρα για παράδειγμα. Και όμως αποτελούν τμήμα της ύπαρξης. Και το σώμα, γνωρίζει καλά αυτές τις περιοχές, και τις αναγνωρίζει (δεν βρήκα το χρόνο ακόμη, ήθελα να βάλω ένα νήμα περί Αρχιτεκτονικής του Ονείρου, με βάση κάποιες ταινίες που είδα πρόσφατα στο πλαίσιο του φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου, αλλά πρέπει πρώτα να διαβάσω κάποια πράγματα ακόμη).

    Κι εγώ έχω την εντύπωση πως αυτές οι τρεις ομάδες ισχύουν χονδρικά σε όλους τους εφαρμοσμένους τομείς, όσο και στο applied BDSM.
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    Οι ελευθεριάζοντες συνειρμοί είναι πλέον κεκτημένο ανθρώπινο δικαίωμα μετά τον Φρόυντ και ίσως πολύ πριν απʼ αυτόν, με τη γραφή των προφητών εν ενοράσει και εκστάσει.
    «Το BDSM ως χορός» μπορεί λοιπόν να είναι αποδεκτός ως ελευθεριάζων συνειρμός που αυτομάτως μου φέρνει κι εμένα το συνειρμό της αθάνατης Κυριαρχικής Ελληνικής λεβεντιάς σε στιγμές δόξας



    Αυτό δε σημαίνει πως και οι συλλογισμοί αυτού του τύπου μπορούν να απολαμβάνουν του ιδίου προνομίου της ελευθεριότητος, καθώς περιορίζονται από το Λόγο. Ο ελευθεριάζων συλλογισμός αποκαλείται συνήθως παραληρηματικός ή επί το λαϊκότερο «τρία πουλάκια κάθονταν».
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    Δεν βλέπω κανέναν ελευθεριάζοντα συλλογισμό. Πρόκειται περί μίας χρήσιμης περιγραφικής αναλογίας. Τόσες και τόσες χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Δεν είδα να του θίχτηκε κανενός ο Λόγος.

    Βέβαια πρόκειται για μία περιγραφική αναλογία που επιχειρεί να δώσει την αίσθηση κάποιου πράγματος που δεν γνωρίζετε...Χμμμ...Καταλαβαίνω την αντίθεσή σας. Και λίγη ήταν. Εγώ θα είχα φρουμάξει. 

    Όσο για τους ελευθεριάζοντες συνειρμούς που βαφτίζονται γραφή των προφητών και τους συλλογισμούς που βαφτίζονται ελευθεριάζοντες από τους μη νοώντες ούτε καν το ύφος των συνειρμών (αν κρίνω από τον Βέγγο σας - μα πού τον θυμηθήκατε; ) θα σας πρότεινα να ξαναδιαβάσετε Μαρκούζε. Κατά προτίμηση το Repressive Tolerance. Οι τολμηροί συνειρμοί και οι ακόμη τολμηρότεροι συλλογισμοί - αν προκύψουν και σε όσους προκύψουν - είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ενάντια στα απολιθώματα του παρελθόντος, αγαπητέ μου.

    Εκτός αυτού, αν μάθετε να χορεύετε θα καταλάβετε. Πρόκειται για applied BDSM, είπαμε... 

    ΥΓ. Να βάλω κι άλλες φατσούλες για να μην το πάρετε κατάκαρδα;   
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    Ο καθένας μπορεί να συλλέξει τσιτάτα και να καταλήξει όπου επιθυμεί. Δάσκαλος στο είδος των ελεύθερων "περιγραφικών αναλογιών", αφού το προτιμάς τον όρο, είναι ο Λιακόπουλος.

    Προσωπικά βρίσκω τραβηγμένες απ τα μαλλιά τις θεολογικοχορευτικές αναλογίες με το BDSM.
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2009
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    Σεβαστή η άποψή σας. Δεν είναι απαραίτητο όλοι να βλέπουν τις ίδιες πτυχές σε ένα θέμα, ή με τον ίδιο τρόπο. Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις δικές σας απόψεις που καταθέσατε πριν δύο χρόνια.

    Πιστεύω πως οι αναλογίες που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς είναι θεμιτές - γι αυτό και τις κατέθεσα. Τις ανέλυσα δε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου. Δεν έχω ακούσει ουδεμία συγκροτημένη εναντίωση ως προς αυτές, μέχρι τώρα. Ούτε και τώρα.

    Δεν θεωρώ τσιτάτο την ορθή αντιμετώπιση του θέματος που ανοίγεται ως άβυσσος κάτω από τη μύτη μας εδώ. Θεωρώ αδυναμία των απανταχού ριζοσπαστικών δυνάμεων να δημιουργήσουν τον απαραίτητο διανοητικό χώρο ώστε να εκφραστούν και να δημιουργήσουν και να επιφέρουν αλλαγές, εγκλωβισμένες καθώς είναι στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης ως παγκόσμιας αξίας. Αυτός ο χώρος δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που η κρατούσα πλειοψηφία - με το πρόσχημα του Πατριαρχικού Λόγου - αντιληφθεί την ριζοσπαστικότητα, χιουμάει. Μην μου πείτε πως δεν το αντιληφθήκατε και εσείς - σε παλαιότερες ίσως εποχές...

    Εν ολίγοις, αυτό που καταθέτω με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο εδώ, για όποιον ασχολείται με το "εφηρμοσμένο" BDSM, με το βίωμά του δηλαδή, το BDSM είναι κάτι που, κατά την αντίληψή μου, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, διαχωρισμένους χονδρικά σε τρεις. Μπορεί να το προσεγγίσει με μία θεατρικότητα, βασισμένη σε ξεκάθαρες μεθόδους, πρωτόκολλα, κανόνες. Ή μπορεί να το εμποτίσει και με λίγες σωστές δόσεις συναισθήματος, να το κάνει να πάρει ψυχή, να μην είναι μία μπούρδα και μισή στα πανηγύρια - πάρτι που διοργανώνονται κατά καιρούς, αλλά να νιώθει και κάτιτις παραπάνω ο μετέχων, να του ανοίγονται για λίγο οι πύλες της ομορφιάς του ως βιώματος. Και υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, τον οποίο αφήνω στους καλύτερούς μου να τον προσεγγίζουν και να με καθοδηγούν προς τα εκεί, εν τη μεγαλοψυχία τους και με όλη την μαεστρία της ορθής χρήσης των "πόρων" που αντιλαμβάνονται γύρω τους.

    Αυτή είναι η μία πτυχή του θέματος, όπως την αντιλαμβάνομαι (δεν υπεισέρχομαι στην "θεολογική" προσέγγιση, υπάρχει το κατάλληλο νήμα γι αυτό). Η άλλη αφορά την ανάγκη για τομές, αλλαγές στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο ζωής, όταν κάποιος προσεγγίζει το BDSM προσερχόμενος σε αυτό από έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, αυτόν που υπάρχει εκεί έξω, όπως τον ξέρουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Η διαδικασία είναι μακρόχρονη, κοπιαστική και συνειδητή. Και στον χορό το ίδιο ακριβώς γίνεται. Κάθεται κάποιος και προετοιμάζεται. Πώς θα μπορούσε να ασχοληθεί κάποιος με ένα μη θεατρικό BDSM εάν δεν έκανε πρώτα μερικές αλλαγές - κυρίως μέσα του; Εκτός εάν μιλούμε για το πρώτο είδος, που είδε και άκουσε κάποια πραγματάκια, πήρε και μερικά αξεσουάρ και ξήνει λίγο την επιφάνεια του BDSM. Κι εγώ έκανα μπαλέτο για 2 χρόνια, μπορώ να κάνω καναδύο κινήσεις, αλλά αυτό δεν με κάνει μπαλαρίνα. (Γι αυτό και δεν ανέλυσα καν το τρίτο είδος "χορευτών" στο BDSM - όχι από σεμνότητα αλλά από επίγνωση).

    Θα με ενδιέφερε εν πάση περιπτώσει να ακούσω ένα επιχείρημα κατά της συγκεκριμένης αναλογίας. Γιατί δεν στέκει; Επειδή σας την σπάει ο χορός και τον βρίσκετε φλούφλικο; Ή επειδή το BDSM δεν μετέχει των ανωτέρω γνωρισμάτων που εντόπισα;

    Μια αναλογία μπορεί να λειτουργεί άψογα ως αναλογία και απλά να μην εκφράζει την σωστή αίσθηση σε κάποιον. Υποψιάζομαι ότι εδώ συμβαίνει το δεύτερο. Δυστυχώς για σας, βρήκα μπροστά μου τα quotes που παρέθεσα και μου έκαναν ένα τόσο δυνατό κλικ που ήθελα οπωσδήποτε να τα μοιραστώ με όσους πίστευα ότι θα καταλάβαιναν. Το να έρχεστε όμως και να τα κρίνετε ως παραλογισμούς, των οποίων η άρθρωση δεν είναι καν θεμιτή, για λόγους τους οποίους δεν έχετε καν καταθέσει προς συζήτηση, απέχει πολύ από την ανεκτικότητα προς τις ιδέες που προτείνει το "τσιτάτο" του Μαρκούζε. Και από την κατανόηση της αιτίας για την οποία είναι απαραίτητη η ανεκτικότητα. Ιδίως προς τις ιδέες που τυχόν δεν κατανοούμε - και που ίσως δεν πρόκειται ποτέ να κατανοήσουμε. Αυτή είναι και η έννοια των "ορίων" του καθενός, μια απόλυτα υπαρκτή έννοια, η οποία είναι η αιτία.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Το BDSM ως χορός



    dora; Μιά πολύ σύντομη παρέμβαση θα κάνω μόνο και θα φύγω, ούτως ή άλλως δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου αυτό το νήμα, δεν συμμετείχα μέχρι τούδε, και πιθανότατα δεν θα συμμετέχω και μετά απ' αυτό το ποστ. Και ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει και σχεδόν τίποτε απ' ό,τι έχεις γράψει εδώ, όπως είπα, δεν με τραβάει τίποτε σ' αυτό το νήμα...

    Με μιά γρήγορη ματιά όμως που έριξα, εντόπισα κάτι απ' αυτά που έκανα quote πιό πάνω, και ήταν εύκολο έπειτα, να βρω και τα υπόλοιπα. Και δεν μπορώ ακόμη, να σταματήσω να γελάω... Κοπέλλα μου, ξέρεις σε ποιόν μιλάς, και γιά ποιό πράγμα; Στηρίζεις επιχειρηματολογία πάνω στην παραδοχή πως ο G_E δεν αρέσκεται, ή δεν ξέρει να χορεύει; Είναι κάποιο τερτίπι αυτό, γιά να τον βγάλεις απ' τα ρούχα του τον άνθρωπο, ή όντως δεν έχεις ιδέα; Αν είναι τερτίπι θα το δεχτώ, και ξέρει βέβαια εκείνος πως να το χειριστεί, φαντάζομαι. Εάν όμως πράγματι δεν ξέρεις, ε, ρώτα βρε κορίτσι μου κανέναν που να τον ξέρει το G_E λιγάκι παραπάνω, γιά να σου πει αν είναι σχετικός με το χορό, και πόσο...


     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το BDSM ως χορός


    Μην υποτιμάς τον G_E σε παρακαλώ. Μπορεί να απαντήσει μόνος του.

    Στηρίζω αυτό που λέω στην απάντηση του G_E, η οποία δίνει το δείγμα της αίσθησης που αποκόμισε από την συγκεκριμένη αναλογία. Βάσει αυτού τοποθετήθηκα. Δεν γνωρίζω την προσωπική του πορεία στον χώρο και δεν με ενδιαφέρει.Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του προς εμένα, πιστεύω.

    Η δική μου αίσθηση της λειτουργίας του BDSM ως χορού, βρίσκεται στα ποστ που δεν διάβασες, ανωτέρω.

    ΥΓ. Και δεν είμαι κοπέλα σου, ασφαλώς. 
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM ως χορός


    Ασφαλώς. Και ευτυχώς, οφείλω να συμπληρώσω...

    Το "μου", σε χάλασε, ή το κοπέλλα; Ηρέμησε, καλή του, σε παρακαλώ, ξέρεις πως δεν έχω διαθέσεις γιά περιττές διαχύσεις... Εγώ φταίω όμως, που επέλεξα τόνο φιλικό, και όχι επιθετικό...



    Γιά τον G_E είμαι σίγουρος πως δεν θα κρίνει ο ίδιος πως "τον υποτιμώ" (το πώς κρίνεις εσύ την παρέμβασή μου, δε με πολυενδιαφέρει, φυσικά). Στο κάτω κάτω, ως ο μόνος αναγνωρισμένος παρτενέρ του στο χορό, έχω κάθε δικαίωμα να υπερασπίζομαι την τέχνη του...  

    Η όποια αίσθηση λοιπόν που μπορεί να αποκόμισες περί των χορευτικών γνώσεων του ανδρός, είναι εσφαλμένη. Αυτό είπα μόνο, και η γενικότερη αίσθησή σου περί "της λειτουργίας του bdsm ως χορού" μου είναι όπως σου είπα αδιάφορη, γι' αυτό και δεν τη διάβασα, ούτε σχολίασα ή θα σχολιάσω κάτι, σχετικά...


     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM ως χορός

    Ω με έχει λούσει κρύος ιδρώτας...Ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη. 

    Σε βρίσκω σε άπαιχτη διάθεση Μάιντ μου.