Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 13 Ιουλίου 2008.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Ψιτ... Zizel... σου πω...

    Γιατί παιδάκι μου, όσο πας φωνάζεις και περισσότερο; Ξέρεις τι μου θυμίζεις;
    Μου θυμίζεις εποχές (εσύ δεν τα' ζησες αυτά), που ό κόσμος έβγαινε στους δρόμους γιά να διεκδικήσει
    και να διαδηλώσει πράγματα λιγότερο προσωποκεντρικά απ' ότι (εν πολλοίς) συμβαίνει σήμερα.

    Κείνα τα χρόνια τα παλιά λοιπόν, που οι καιροί ήταν πιό δύσκολοι και τα ήθη λιγότερο εξευγενισμένα,
    πολλές φορές σε κάποια διασταύρωση βρίσκαμε κάτι κακούς που τους φωνάζαν "ΜΑΤ" να περιμένουν πάνοπλοι.
    Πιανόμασταν λοιπόν μπράτσο με μπράτσο τότε, κι αρχίζαμε να φωνάζουμε, να φωνάζουμε όλο και πιό δυνατά. Και υποτίθεται, ότι το κάναμε γιά να μάθει ο λαός ποιός ήταν με το δίκιο και ποιός με το άδικο.
    Μ' αυτά ήταν τρίχες, Zizel... Έτσι κι αλλοιώς, ο "λαός" είτε την έκανε τρεχαλητά μην τυχόν και φάει καμμιά ξώφαλτση, είτε με τον καφέ και το τσιγάρο στο χέρι στα γύρω μπαλκόνια, περίμενε ανυπόμονα να παρακολουθήσει το θέαμα της συμπλοκής...

    Γιατί φωνάζαμε λοιπόν; Γιά δύο λόγους: Πρώτον, γιά να τους δείξουμε οτ' είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι, μπας και τους τρομάξουμε. Και δεύτερον, γιά να φοβόμαστε εμείς λιγότερο, μιά και ήταν δεδομένο, ότι στο τέλος της μάχης, εμείς θα μετράγαμε τα πιό πολλά καρούμπαλα...


    Γι' αυτό σου λέω, μην φωνάζεις άσκοπα. Εδώ δεν ισχύει κανένα από τα δύο. Ούτε οι "αντίπαλοι" πρόκειται να τρομάξουν, αλλά ούτε κι εσύ υπάρχει περίπτωση ν΄αρχίσεις να φοβάσαι λιγότερο...
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2008
  2. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Πριν απαντήσω στις υπόλοιπες τοποθετήσεις, θα ήθελα να κάνω μία διαπίστωση. Έχω την εντύπωση ότι κάνεις έως τώρα πλην του MindMaster και του Dolmance, δεν έχει αντιληφθεί την βάση του ριζοσπαστικού συλλογισμού - διαπίστωσης πίσω από τον νήμα. Για αυτό σκύλιασε ο πρώτος και ο δεύτερος έκανε λόγο περί βιολογικού φύλου και κοινωνικού.

    Το ζήτημα δεν είναι να αποδείξω ότι είμαι άνδρας. Αυτό είναι αυταπόδεικτο. Το ζήτημα είναι στο να αποδείξω ότι ο τραβεστιτικός φετιχισμός δεν αποτελεί ένα πέρασμα από το ένα φύλο στο άλλο, δυ-ιστική αντίληψη, αλλά φυσική εκδήλωση της ανδρική σεξουαλικότητας. Σε περίπτωση που αποδειχτεί αυτό που διαπιστώνω: Προχωράμε σε μία νέα θεώρηση σχετικά με την ανδρική σεξουαλικότητα. Ανατρέπεται το στερεότυπο του 100% άνδρα και περνάμε σε μία νέα διαλεκτική μονιστική θεώρηση που αναγνωρίζει μία έμφυτη θηλυκότητα στον άνδρα. Αναδεικνύει μία νέα γενικευμένη ανδρόγυνη αντίληψη για τον άνδρα και για την γυναίκα. Συνεπώς η εκδήλωση συμπεριφορών από τους άνδρες, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν θηλυκές*, όχι μόνο δεν αφαιρούν τον ανδρισμό τους αλλά τον ενισχύουν και τον ολοκληρώνουν.

    *Δεν αναφέρομαι μόνο στο crossdressing, αλλά σε ένα πλήθος συμπεριφορών.

    Σε συνέχεια αυτής της συλλογιστικής αντιγράφω κάτι που έγραψα σε ένα άλλο thread:

    Μα ακριβώς αυτό δεν θέλουμε να επιτύχουμε; Την ισοπέδωση των πάντων!!! Την ισοπέδωση μία υποκριτικής - ψευδής ηθικής που περιχαρακώνει τις επιθυμίες και τα ένστικτα!!! Και θέτω το εξής διαλεκτικό ερώτημα:

    Γιατί η γυναίκα που από ένστικτο αισθάνεται την επιθυμία - ανάγκη να διεισδύετε, έχει το όργανο ρυθμιστή του οργασμού, την κλειτορίδα, σε εξωτερικό σημείο και μάλιστα είναι ως προς την μορφολογία ένα ατροφικό πέος - και από την άλλη ο άνδρας που από ένστικτο έχει την ανάγκη να διεισδύσει με το πέος του, έχει το όργανο ρυθμιστή του οργασμού του, το προστάτη, στα εσωτερικά τοιχώματα του και προκειμένου να διεγερθεί αυτό το όργανο πρέπει, ποικιλοτρόπως μεν αναγκαστικά δε, να διεισδύετε?

    Που καταλήγουμε?
    Στον μονισμό και στην ενότητα των αντιθέτων!!!

    «Οδός άνω και κάτω μία»
    Ηράκλειτος
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2008
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Σου πω...

    Για να αποδεχθεις εσυ το φετιχ σου.. η οπως θες πες το.. πρεπει να αλλαξουμε όλοι παγκοσμιως φυλο κ να ανηκουμε σε ενα? Μονισμός?

    οκ θα το κανουμε.. νιωθεις καλυτερα έτσι?
    σε αποδέχεσαι περισσοτερο?
    πονας λιγοτερο?
    νιωθεις λιγοτερο μονος?
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Δηλαδή Ζιζέλ για εξηγήσε και σε μας που δεν αντιληφθήκαμε πως το cross dressing, σαν cross dressing και σαν μη cross dressing δεν είναι παρά μια στιγμή του ζεν (το ζεν το ξέχασες να το εμπλέξεις).

    Ήταν κι ο Ηράκλειτος cross dresser ή απλώς είπε ότι είπε για να δικαιώσει την προτίμησή σου στα καλσόν; Η ατομική σου επαναστασούλα να βάλεις κραγιόν δικαιώνει τις ιστορικές ανατρεπτικές, μονιστικές, καταστασιακές κλπ. αντιλήψεις ή μήπως οι τελευταίες αναπτύχθηκαν με σκοπό να δικαιώσουν τα μπογιατίσματά σου;
     
    Last edited: 16 Ιουλίου 2008
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!



    Why not? Δεν μπορώ να κάνω κι εγώ ένα γρήγορο, αρρενωπό cross-spieceing;

    (Θα επανέλθω πάντως στο ανθρώπινο γένος τάχιστα, δεν με εξυπηρετεί η στάση ούρησης...).

     
     
  6. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Εκπλήσομαι. Ασχολείσθε σοβαρά με ρεβιζιονιστάς;
     
  7. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Βάση της συλλογιστικής που ανέπτυξα το crossdressing αποτελεί μιά φυσική έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας, μάζι με άλλες. Δεν πείρα καμία σοβαρή απάντηση που να καταρρίπτει αυτό που λέω . Συγνώμη αλλά με ατάκες καφενέ "Και ο Ηράκλειτος cross ήταν", δεν μπορεί να υπάρξει μιά διεξοδική συζήτηση.

    Σου ζητώ να μου υποδείξεις το σημείο που βάζω το προσωπικό μου βίτσιο σαν στιγμή της επανάστασης; Αυτό που είπα είναι ότι στην πατριαρχική αντίληψη βολεύει να ειδωθεί αυτό το βίτσιο ως τρανσεξουαλισμός, προς δικαίωση του πατριαρχικού μεταφυσικού εγώ. Από την στιγμή που αναγνωρίζω ότι αυτή η αντίληψη είναι λάθος, και επιχειρηματολογώ πάνω σε αυτό, θεωρώ ότι το να ειδωθεί ως μέρος της ανδρικής φυσικής σεξουαλικότητας είναι αφενός υλιστικό - πραγματικό, αφετέρου πιο ανατρεπτικό ως προς την κρατούσα αντίληψη πάνω στο ζήτημα των φύλων.

    Έχω την εντύπωση ότι αν πιάσουμε το ζήτημα της απαλλοτρίωσης θα ξεφύγουμε. Επιπροσθέτως δεν απαντώ σε προσωπικές ερωτήσεις για το αν θα προέβαινα ή αν προβαίνω.

    Θεωρητικοποίηση του βίτσιου μου θα υπήρχε αν έκανα λόγο για τραβεστιτικές ουτοπίες, κακέκτυπο των φεμινιστικών - λεσβιακών, ή αν πρότεινα το crossdressing ως την αναγκαστική έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας ή ως αναγκαστική έκφραση της επαναστατικότητας. Πρωτύτερα έγραψα ότι οι cross δεν είναι αναγκαστικά ριζοσπάστες και ούτε έχουν αναγκαστικά μία τέτοια δυνητικότητα.

    Το μόνο που γράφω πάνω σε αυτό είναι ότι ως φορέας αυτού του βίτσιου βρέθηκα σε μία θέση που με έφερε μοιραία αντιμέτωπο με την πατριαρχία. Αυτή η θέση με βοήθησε στο να κατανοήσω καλύτερα την πατριαρχία και τον σεξισμό και να οξύνω την κριτική μου απέναντι σε αυτά για λόγους αξιοπρέπειας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος πρέπει αναγκαστικά να περάσει από αυτή την θέση για να αποκτήσει συνείδηση ή ότι όποιος περνάει από αυτή την θέση αποκτάει αναγκαστικά συνείδηση!

    Μιλάω για βαθύτερα πράγματα από τι τα καλτσόν. Όπως σωστά διατύπωσε ο Dolmance "η θεματική της παρένδυσης συσκοτίζει το ουσιώδες ζήτημα της συζήτησης: Υφίστανται άραγε, ορισμένα εγγενή στο φύλο χαρακτηριστικά, πέραν των αναπαραγωγικών ιδιοτήτων; Ή μήπως η κατασκευή της βιολογικής διχοτομίας αρσενικού-θηλυκού, επικαθορίζεται απολύτως από τις ανάγκες καταμερισμού κοινωνικών ρόλων εντός των εκάστοτε συγκεκριμένων ιστορικοκοινωνικών μορφωμάτων;"

    Το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι, ας μην εστιάσουμε στο δάκτυλο. Το καλτσόν μου δείχνει το ζήτημα του φύλου και της φιλοσοφίας που καθόριζει το υπάρχον κοινωνικό οικοδόμημα. Ας μην εστιάσουμε στο καλτσόν μου!!
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπέ

    Ω ναι;;; Νόμιζα πως έπαιζα παιχνίδι στο φόρουμ για να σκοτώσω την ώρα μου.
     
    Last edited: 16 Ιουλίου 2008
  9. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!


    Στο νήμα χρησιμοποίησα την λέξη cross dressing σύνομημη του trans vestere, που σημαίνει κάνω ενδυματολογικό πέρασμα. Αφού με το ενδυματολογικό μου πέρασμα από τα ανδρικά ρούχα στα γυναικεία γίνομαι γυναίκα ή αποκτώ κάποια γυναικεία χαρακτηριστικά:

    Φορέστε, όσοι έχετε αυτή την άποψη, την στολή του σούπερμαν και πηδήξτε από την ταράτσα τις πιο κοντινής πολυκατοικίας. Αν η στολή σας κάνει να πετάξετε και να γίνεται superman, δηλώνω δημόσια ότι θα βάλω και εγώ μια με ζαρτιέρες για να γίνω η super-woman!!!

    Είναι λογικό ότι μας ταρακουνάει και μας βάζει στην διαδικασία αναίρεσης όσον στερεοτύπων έχουμε να μας ξενίζει!!!
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φε

    Μωρέ τη στολή με τις ζαρτιέρες θα τη βάλεις, σιγά το δύσκολο...
    Το θέμα είναι, θα πηδήξεις κιόλας;
     
  11. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!


    Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα στερεότυπα.


    Αν και η ένδυσή μου είναι από τα λιγότερα (ίσως, πολύ κακώς) που με απασχολούν, αν διάλεγα, ακόμα κι άντρας να ήμουν, να σπάσω τα στερεότυπα θα διάλεγα όχι κάτι που υπάρχει ήδη, αλλά κάτι που δεν υπάρχει, σ' αυτήν την κοινωνία τουλάχιστον, η οποία όντως κοιτάει με καχυποψία κάθε τι διαφορετικό. Γιατί να μεταβώ από τα στερεότυπα του ενός φύλου στα στερεότυπα του άλλου;


    Γιατί να διαλέξω την ένδυση του άλλου φύλου ως σπάσιμο στερεοτύπων; Δεν σπάω τίποτα έτσι, απλώς ανταλάσσω. Τώρα το καλοκαίρι, για παράδειγμα, γιατί να μην διαλέξω να ντυθώ σαν τους φελάχους με μακρύ άσπρο, δροσερό, βαμβακερό ρούχο, κι ένα τεράστιο, κινέζων, ψάθινο καπέλλο; Γιατί όχι σαν τους αρχαίους έλληνες; Γιατί όχι με πόντσος; Γιατί όχι με τα ρούχα μιας μπαλαρίνας; Γιατί να μην βάλω το φαρδύ, ριγέ παντελόνι ενός κλόουν και να ζωγραφίσω ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη μου;


    Ασφαλώς θα εισέπρατα άπειρα βλέμματα και σχόλια. Θα είχα δυσκολίες στον εργασιακό μου χώρο. Θα έπρεπε να εξηγώ... να αντέχω... Θα έκανα μια αισθητική επανάσταση των σημείων. Όμως... μια επανάσταση με πολύ προσωπικό κόστος κάθε στιγμή, μιας και οι περισσότεροι θα με περνούσαν απλώς για τρελλή, κάθε ώρα και κάθε λεπτό δημόσιας και ημιδημόσιας έκθεσης. Πολύ μεγάλο κόστος και ασήκωτο για ένα πρόσωπο, ακόμα και με τις πιο καλές προθέσεις και με πολύ αμφίβολο αποτέλεσμα. Οι επαναστάσεις δεν είναι απλό πράγμα. Ρώτα τον Λένιν, τον Τσε, ρώτα και τους πανκ -- η διαμαρτυρία τους ήταν ταξική σε επίπεδο αισθητικής και έγινε μόδα την επόμενη σεζόν.


    Η αισθητική είναι πολύ πιο ζόρικη και ύπουλη για να ανατραπεί, από τη δίδυμη αδελφούλα της, την ηθική.


     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπέ

    Ο Dolmance ρωτησε κι αυτό ....
    Σου εχω και μια αφιέρωση εκ μέρους των τεως intentational situationists.
    "Τα Κορίτσια του Καμάρε" του René Viénet.

    ... και την ομολογία πως μια από τις βασικές αιτίες διάλυσής τους ήταν η σοβαρή ιδεολογική αντιπαράθεση για το αν το cross dressing οδηγεί σε κρίση τις πατριαρχικές δομές ή αν το cross dressing δεν είναι παρά ένα ακόμα θέαμα- εμπόρευμα στα πλαίσια αυτής της κρίσης.

    ΥΓ. Συγνώμη και πάλι για τις ατάκες καφενείου που χρησιμοποιώ
     
    Last edited: 16 Ιουλίου 2008