Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τρόποι πειθούς - μέσα πειθούς

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος incessant, στις 11 Δεκεμβρίου 2007.

  1. zinnia

    zinnia Contributor


    Υποκλίνομαι   Εκει ηθελα να ρθει η κουβεντα και μακαρι αυτο, να γινει κατανοητο κι απο τους κυριαρχους.. (οχι τους λιγους δουλεμενους αλλα τους πολλους).. Ισως τοτε τα πραγματα να ειναι καλυτερα και για τους δυο 
     
  2. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    κ γω επισης σε αυτο το ποστ της Dora  
     
  3. incessant

    incessant New Member

    Απάντηση: Τρόποι πειθούς - μέσα πειθούς

    Γιατί, αρκετά μέλη που συμμετέχουν στο θέμα (με απόψεις που έχουν ενδιαφέρον και με καλή διατύπωση), γράφουν για το μετά την πρώτη επαφή - προσέγγιση ή για το όταν έχει συμβεί ήδη κάτι και όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους?
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @soutzoukakia:
    1/ Μπαίνοντας σε μι σχέση D/s ο σκοπός είναι να χάσεις τον έλεγχο ή για να είμαι ακριβέστερος την στιγμη που η λέξη "χανω" στα ελληνικά μπορει να έχει διφορούμενη σημασία, να πάψεις να τον έχεις. Το αν θα τον παραδώσεις ή θα σου τον πάρουν εξαρταται από εσένα αφ' ενός και από αυτόν που θα επιλέξεις να του προτείνεις την διαχείρισή σου (και κατ' αμφίδρομη συνέπεια τον έλεγχο) αφ' ετέρου
    2/ Βία: θεωρόντας πως αναφέρεσαι στην απλή, "γνήσια", ωμή και μη συναινετική βία, η απαντηση είναι μία: οχι. Είναι απλοϊκο, ανευθυνο, βλακώδες, επικίνδυνο, αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου και το τελευταίο καταφύγιο του ανίκανου.

    @dora_salonika:Η συζήτηση κατά την οποία ανέφερα αυτό που παρέθεσες ξεκίνησε από την έκφραση ...με σκοπό να.... O σκοπός πρέπει να είναι σαφής, η διαδικασία επιτευξής του μπορεί να είναι και συνήθως είναι, όλα όσα αναφέρεις.

    @zinnia: καθόλου ακαδημαϊκα, Αναφέρθηκα στο είδος της σχέσης, αυτό προσδιορίζει το γενικό πλαισιο μεσα στο οποίο η συγκεκριμένη σχέση ειθιστε να κινειται. Το επίπεδο αυτό είναι απαραιτητο για να υπαρξη επικοινωνία, μια κοινη γνωσιακή βάση, απο εκει και πέρα είναι φυσικό για τον καθε κυρίαρχο να υπαρχουν διαφοροποιήσεις (θυμισου το νήμα για τους διαφορετικούς τύπους κυρίαρχων), τις οποίες ο Κυρίαρχος οφείλει, κατ' εμε να καταστήσει σαφείς, ο δέ υ οφείλει στον εαυτό του να ζητήσει να του γίνουν σαφεις ασχετως σαγήνης, ροζ χαμηλης νέφωσης και λοιπών συναφών καιρικών φαινομένων. Από το σημείο αυτό και μετά καθεις είναι υπευθυνος των επιλογών του.

    Εχουν γίνει πολλές "σφαγες" στον διαδικτιακό αυτόν χωρο με αφορμή το "σωστό", τους γνωρίζοντες, την "προσωπική νότα", την εμπορευματοποίηση, την ύπαρξη manual, κλπ κλπ κλπ. Η σημαντικότερη κατα την γνώμη μου διαφορά μιας σχέσης αυτού του τύπου απο τις ας τις πουμε συμβατικές σχέσεις vanilla είναι η σαφήνεια της. Είναι σαφες πως αφορά τον έλεγχο, την απόκτηση του αρχικά και την διατήρηση και διαχείρησή του στην συνέχεια, είναι σαφές το πλαίσιο λειτουργίας της άσχετα αν οι διαδικασίες υλοποίησης αυτού του πλαισιού μπορούν να διέπονται από την "προσωπική νότα" του καθ' ενός δημιουργόντας έτσι μια αίσθηση ασάφειας. Ο σαφής όμως άξονας της σχέσης παραμένει το ίδιο σαφής άσχετα από τα "κορδονάκια" που θα κρεμασει κανεις για να κανει τους συμμετέχοντες να περιστραφούν γύρω από αυτόν.

    Η σαφήνεια όμως που προανέφερα εχει και κάποιες παρενέργειες:

    1/ Για πολλους αφαιρει από την γοητεια, την γοητεία του ασαφους, γιατι το ασαφές, το άγνωστο ναι έχει γοητεια. Κατα την γνώμη μου οι ανθρωποι αυτοι δεν αφορουν τον χωρο και αργα ή γρήγορα θα χάσουν το ενδιαφέρον τους γι' αυτόν ή ο ίδιος ο χώρος θα τους αποβάλλει.
    2/ Οδηγει στην αίσθηση πως η σχέσεις αυτού του τύπου μπορούν να λειτουργήσουν βασει βιβλίου οδηγιών, ότι μπορει να προσδιοριστει τι είναι "σωστό" και τί όχι (πέραν του σωστού που υπαγορευει το ηθος του καθενός και όχι η όποια επικρατουσα ηθική), κατι που θα βόλευε αφ' ενος τους υ που εκ φυσεως προτιμούν να λειτουργουν κατω από σαφεις "ορους χρήσης" και αφ' ετέρου δημιουργει την ψευδαίσθηση σε πολλους επίδοξους "Κ' πως "θα διαβάσουν το βιβλίο". Συμπαθέστατο κατά τα άλλα παλαιο μέλος του διαδικτυακου αυτου χώρου είχε ενοχληθει από το γεγονός πως "εφαρμοζονται οι αρχές του HRM στις σχέσεις" παραβλέποντας πως οι αρχές αυτές εφαρμόζονται ενστικτοδως (για όσους τις γνωρίζουν και / η τις αναγνωρίζουν) σε καθε είδους σχέση, απλα εν προκειμένω εφαρμόζονται συνειδητά εξ ου και η ύπαρξη του παρόντος νήματος. Και αυτό αρεσει στους συμμετέχοντες σε αυτές. Τα μεταξωτά όμως βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2007
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    <χαμογελάει> Παρότι συμφωνω με το ευρύτερο νόημα, εις εσέ ειδικά εφιστώ την προσοχή πως αν ο Κυρίαρχος περιμένει να προκύψουν μόνες τους οι διεργασίες που αναφέρεις για να τις καθοδηγήσει, διατρέχει τον κίνδυνο να εγκαταλήψει τον μάταιο τούτο κόσμο περιμένοντας  

    Αν πρόσθετες ένα "προκληθείσες και" πριν το καθοδηγούμενες; <χ>
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2007
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Τρόποι πειθούς - μέσα πειθούς

    @incessant: Λογική η ερώτηση σου, εσύ όμως ως νηματοθέτης δεν είσαι αυτός που προσδιορίζει τα πλαισια στα οποία επιθυμει να κινηθεί το νήμα;
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2007
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αποτέλεσμα των ερωτήσεων που θετεις είναι η δημιουργία όλων αυτών των ακρονύμων που τόσο μπερδευουν (αν και δεν θα έπρεπε) τους νεοεισερχόμενους στον χώρο. T/b, D/s, M/s, TPE κλπ, δημιουργόντας παράλληλα την εντύπωση πως πρόκειται για "επίπεδα" ενω στην ουσία πρόκειται για υποχώρους συχνα τεμνόμενους του ίδιου χώρου.
     
  8. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Θεωρω πως ο Κυριαρχος ειναι Α)το πρίσμα , Β)ο διορθωτικός φακός στην οπτική της υποτακτικής.
    Ως πρισμα αναλύει την οπτική της υπο οπως το πρίσμα το φώς ώστε να δει καθαρα τις ασυνειδητες η ενοχοποιημένες αναγκες της και να τις αναγνωρίσει ως υπαρξη και κατα συνέπεια και να νοιώσει το ανικανοποιητο τους. Πριν δεν μπρουσε να τις αναγνωρίσει απλα ενοιωθε κάπως και δεν ηξερε γιατι.
    Ενοιωθε τη σύνθεση πολλών διαφορετικών συναισθηματων οπως η συνθεση των βασικών χρωμάτων που δημιουργουν το λευκο φώς. Καπου εκει βρισκοταν τα χρώματα των αναγκων της υποταγής της , της υπηρετικής της, της αναγκης της για ταπεινωση και πόνο που δημιουργόυσαν διαφορετικα και δυσαρεστα συναισθηματα καθε φορα.

    Ως διορθωτικός φακός αλλάζει την οπτική της με σκοπο να βλέπει καλύτερα το στόχο της σε καθε περισταση τη ζωής της . Αλλαζει μόνιμα τον τρόπο που βλέπει τα πραγματα , μεσα απο τη σκοπιά της πιο βασικής παραμέτρου της ζωής της που ειναι η υποτακτικότητα της.

    Θεωρω σημαντικό να αναφερθεί οτι αν δεν υπάρχει bdsm επιθυμία ο Κυριαρχος ματαιοπονεί. Ο κυριαρχος δεν μπορει να δημιουργήσει κατι που δεν υπάρχει παρα μόνο να το φέρει στην επιφάνεια αν και μονο αν υπαρχει.

    Ωσον αφορά τους τρόπους προσεγγισης της υποτακτικής και της πειθού, βρίσκω εξαιρετικα ενδιαφέρουσα μια ψυχολογική θεωρία την οποια θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
    Είναι η θεωρία των παιγνίων του Eric Berne. Με τον όρο παιγνιο δεν υποτομώ μια bdsm σχέση υποβιβάζοντας την σε ενα απλο παιχνιδάκι ρόλων.
    Παρουσιάζω εναν τροπο σκέψης και προσεγγισης.

    http://www.businessballs.com/transact.htm

    Αυτο που οι προλαλήσαντες ανέφεραν ως σαγήνη ειναι ουσιαστικά η ικανότητα να μιλησεις και να διαχειριστείς το "παιδι" κατι που συχνα απαντάται στις υποτακτικές, δηλαδή το "παιδι " εχει τον έλεγχο.
    H διαχειριση του ελεγχου που αναφέρει ο αγαπητος MasterJp έχει να κανει με την αποτελεσματική επικοινωνία και ελεγχο του "παιδιου" της υποτακτικής ενω παράληλα την υποκατάσταση του "Γονιου" που υπολειτουργέι στον ψυχισμο της υπο ή που λειτουργέι υπερβολικά προκαλόντας πολυ ισχυρο αυτο ελεγχο και ενοχές .Δηλαδη εισαι ο regulator - ρυθμιστής της εκφανσης του "γονεά" η οποία συνοψίζεται στα ακολουθα:
    parent
    Parent is now commonly represented as a circle with four quadrants:

    Nurturing - Nurturing (positive) and Spoiling (negative).

    Controlling - Structuring (positive) and Critical (negative).

    Ο Κυριαρχος συνήθως έχει τον Γονιό ως κύρια εκφραση του. Αλλοτε Controlling(ελεγκτικος) και αλλοτε nurturing(Παρέχει φροντιδα)
    Και η επικοινωνία μεταξύ Κυριαρχου υποτακτικής γίνεται κυρίως σε μια βαση "Γονέας" Κυριαρχου μιλα στο "παιδί" της υποτακτικής.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Επανάλληψις μήτηρ... (με την άδειά σου αγαπητέ, η υπογράμμιση δική μου)

    Αναφορικά με το υπόλοιπο post σου, θεωρώ πως χαράζει τις γραμμες αυτού που ονομάζω "εκπαιδευση" και ναι ειναι συνειδητη διαδικασία στον παρόντα χώρο.

    ΥΓ.
    @incessant: Συγνωμη για το (φαινομενικά) άσχετο με το νήμα post, πιστευω όμως πως το κειμενο στην παράθεση μπορει ν' απαντησει στην ερώτηση "ειναι εφικτό με το καλημέρα;"
     
    Last edited: 18 Δεκεμβρίου 2007
  10. Τα ποστ 52 (MasterJp)
    Και 56 ακολούθως (DeSade)

    είναι ότι πιο μεστό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό στο παρών φόρουμ.

    Και το ωραίο είναι ότι παρουσιάζουνε τα πάντα σε ρεαλιστικές βάσεις (κάτι που προσωπικά μου αρέσει και ασπάζομαι)

    Μπράβο τους
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Προσετέθη.
     
  12. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Πολυ ενδιαφερον νημα...
    Επαναφορα!