Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τώρα που είναι επίκαιρο. Μη ξεχναμε....

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος athanasios, στις 13 Απριλίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. athanasios

    athanasios Regular Member

    Τώρα που είναι επίκαιρο.
    Μη ξεχναμε....
    Στις 26 Απριλίου, στη 01.23.40, η
    καρδιά της Ευρώπης σταμάτησε να χτυπά. Στην Ουκρανική πόλη Τσερνομπίλ,
    (Πρίπριατ) ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται. Ασύλληπτες ποσότητες
    ραδιενέργειας σαρώνουν την γηραιά ήπειρο από βορά σε νότο και από
    ανατολή σε δύση.
    Η Σοβιετική Ένωση είναι ανίκανη να αντιδράσει, να προλάβει να συμμαζέψει...
    -------------------------------------



    Σε ποιόν χρωστάμε τη ζωή μας σήμερα ?

    Είναι ο πιλότος ελικοπτέρου Ανατόλι Γκρισένκο, το 32ο θύμα, που προσβλήθηκε από λευχαιμία, ύστερα από τις ηρωικές προσπάθειές του να κατασβέσει τη φωτιά. Αφού πέταξε επανειλημμένως με το ελικόπτερο μέσα από τις «ραδιενεργούς» φλόγες που ξεπηδούσαν από τα σωθικά της καρδιάς του αντιδραστήρα Τσερνομπίλ-4 για να ρίξει τσιμέντο, άμμο και άλλα βαριά υλικά, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περιορισθεί το κακό, και παρά την προστατευτική στολή για τις ραδιενεργούς ακτινοβολίες που φορούσε, προσβλήθηκε από λευχαιμία που προκλήθηκε ασφαλώς από την έκθεση στη ραδιενέργεια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 27 Απριλίου 1990, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Σιάτλ (ΗΠΑ) σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πορεία της λευχαιμίας. Πέθανε στις 3 Ιουλίου 1990 σε ηλικία 53 χρόνων. Τιμήθηκε με το παράσημο του ήρωα του λαού.

    -------------------------------


    «Είκοσι πέντε χρόνια Τσερνομπίλ και ένας μήνας Φουκουσίμα», ο τίτλος της έκθεσης που παρουσίασε το ελληνικό γραφείο της Greenpeace σε συνεργασία με επιστήμονες του διεθνούς τμήματος. Οι μετρήσεις έγιναν τον Μάρτιο, στο πλαίσιο πιλοτικής έρευνας στην Ουκρανία και στη Φουκουσίμα. Υπενθυμίζεται ότι με τη ραδιενέργεια που εκλύθηκε κατά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ, μόνο στην Ουκρανία, ρυπάνθηκε το 40% των δασών της χώρας και 18.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα αγροτικής γης. Στα συνοπτικά αποτελέσματα της έρευνας της οργάνωσης σε περιοχές -μόνο- της Ουκρανίας σήμερα αποκαλύπτεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που βρέθηκαν υπερβαίνουν τα όρια του υπουργείου Υγείας της χώρας.

    --------------------------------------------------

    Το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ είχε επιπτώσεις στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με τη δυτική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη να δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό ραδιενεργών ισοτόπων (περισσότερα από τα μισά ραδιενεργά σωματίδια που απελευθερώθηκαν από το ατύχημα κατέληξαν σε περιοχές εκτός ΕΣΣΔ). Πρώην Γιουγκοσλαβία, Φινλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία δέχθηκαν η κάθε μια περισσότερα από ένα πεταμπεκερέλ (1015 Bq) καισίου 137. Η περιοχή που μολύνθηκε με πάνω από 4.000 Bq/m2 καλύπτει το 40% της επιφάνειας της Ευρώπης, ενώ το 2,3% δέχτηκε πάνω από 40.000 Bq/m2. Υπολογίζεται ότι από τη συνολική δόση ραδιενέργειας που έλαβε ο πληθυσμός της γης λόγω του ατυχήματος, το 36% αντιστοιχεί στους κατοίκους Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας και το 53% στους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
    Ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση τροφίμων σε χώρες της Ευρώπης:
    • Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περιορισμοί σε 374 φάρμες με 200.000 πρόβατα.
    • Σε Σουηδία και Νορβηγία υπάρχουν περιορισμοί για ζώα που βρίσκονται σε ελεύθερο περιβάλλον (ανάμεσά τους και οι τάρανδοι).
    • Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες ανιχνεύονται υψηλά ποσοστά καισίου 137 σε άγρια ζώα, όπως αγριόχοιρους (μέσα επίπεδα 6.800 Bq/kg, δέκα φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα 600 Bq/kg).
    Εκτιμάται ότι περισσότερο από το μισό του ιωδίου 131 που διέφυγε από το Τσερνόμπιλ κατέληξε εκτός ΕΣΣΔ. Το ραδιενεργό ιώδιο προκαλεί αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του θυρεοειδούς και σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρουσιάστηκε αύξηση αυτής της μορφής καρκίνου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία, χρειάζονται όμως περισσότερες έρευνες για να υπάρξει συνολική εικόνα για την Ευρώπη. Κάποιες άλλες μελέτες αναφέρουν επίσης αύξηση της παιδικής λευχαιμίας σε Δυτική Γερμανία, Ελλάδα και Λευκορωσία. Έχοντας υπόψη ότι τα περισσότερα είδη καρκίνου χρειάζονται 20 με 60 χρόνια μεταξύ έκθεσης στο αίτιο και εκδήλωσης της ασθένειας, είναι προφανές ότι είναι ακόμα νωρίς για να εκτιμήσουμε τις πραγματικές διαστάσεις των επιπτώσεων του ατυχήματος.

    -------------------------------------------------------------------


    Επιπτώσεις στην Ελλάδα
    Μέρος του ραδιενεργού νέφους από το Τσερνόμπιλ έφτασε και στην Ελλάδα μετά από μερικές μέρες. Προκλήθηκε πανικός στον ελληνικό πληθυσμό, συγκεκριμένα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με τον κρατικό μηχανισμό να κάνει συστάσεις για αποφυγή του φρέσκου γάλακτος και το καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών από τις 5 Μαΐου και μετά. Το ραδιενεργό νέφος επηρέασε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου χρόνια αργότερα ανιχνεύονταν ποσά ραδιενέργειας υψηλότερα του κανονικού. Μετρήσεις που έγιναν το 1996 έδειξαν εκπομπές καισίου στα 65 κιλομπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με το όριο επικινδυνότητας να βρίσκεται στα 5 κιλομπεκερέλ.[9][10] Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δεν παρατηρήθηκε αύξηση στη συχνότητα της λευχαιμίας, εκτός από τη σπάνια βρεφική λευχαιμία, αλλά ούτε και στον καρκίνο του θυρεοειδούς.[11] Από την άλλη όμως υπολογίζεται από έρευνα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ότι έγιναν περίπου 2.500 τεχνητές εκτρώσεις το 1986 από γονείς οι οποίοι φοβήθηκαν τις πιθανές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στο έμβρυο.[12][13] Επίσης ιατρικοί κύκλοι αποδίδουν 1500 περιπτώσεις καρκίνου (τη δεκαετία 1986-1996) που δεν δικαιολογούνταν από το ιστορικό του ασθενούς, σε πιθανές επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ.

    --------------------------------------------------------------


    «Εξίσου σοβαρή» με το Τσερνόμπιλ η Φουκουσίμα
    Οι ιαπωνικές Αρχές αναβάθμισαν χθες την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στο μέγιστο επίπεδο (7) της κλίμακας των πυρηνικών συμβάντων- το ίδιο στο οποίο είχε ταξινομηθεί η πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ
    Ιαπωνία: Ρίχνουν στη θάλασσα μολυσμένο νερό με ραδιενέργεια
    Η απόφαση των ιαπωνικών Αρχών να απελευθερώσουν 11.500 τόνους νερού «χαµηλής ραδιενέργειας» από τον πυρηνικόσταθµό της Φουκουσίµα στον ωκεανό, επειδή εξαντλήθηκαν οι χώροι αποθήκευσής του, αποτελεί µια πρακτική άνευ προηγουµένου στην ιστορία της πυρηνικής βιοµηχανίας.«Τι επιπτώσεις θα έχει; Για τη σταδιακή µόλυνση που θα προκαλέσει θα µπορούµε να µιλήσουµε σε λίγαχρόνια», λέει ο καθηγητής Χανς Βανµάρκ του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών του Βελγίου.

    ---------------------------------------------------------------

    Αυτά για να μην αναπαυόμαστε στην πολυθρόνα μας και λέμε είναι μακρυά εμάς δεν μας αγγίζουν..
    Σε άλλο νήμα θα σας σώσω οδηγίες, τι πρέπει να κάνετε και τι να έχετε μαζί σας σε περίπτωση φυσικής (η προερχόμενη απ΄αλλού) καταστροφής.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Στους "κακούς" Σοβιετικούς τα έχωσαν και ακόμα τα χώνουν οι ευαγγελιζόμενοι τα "δημοκρατικά" ιδεώδη. Και δεν είχαν άδικο. Αλλά δεν βλέπω την ίδια αντιμετώπιση ενάντια στους "καλούς" Ιάπωνες που ένα ολόκληρο μήνα μετά το σεισμό και το ατύχημα στη Φουκουσίμα, αναβάθμισαν την επικινδυνότητα σε επίπεδο Τσέρνομπυλ.
     
Thread Status:
Not open for further replies.