Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

  1. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Για κείνο που μετρούν τα λόγια ενός αγνώστου, @Iagos ειλικρινά θαυμάζω την "ζέση" σου σε κάποια θέματα. Την θαυμάζω, την σέβομαι και την εκτιμώ. Σε αρκετά με βρίσκεις σύμφωνο και στο "πλευρό" σου.
    Αν δεν πέφτω τελείως έξω, ίσως και ηλικιακά να είμαστε πολύ κοντά και γι' αυτό υποθέτω, ότι μπορεί και κάποια βιώματα μας, κάποιες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις να τις ζήσαμε και οι δυο, ενώ εκτυλίσσονταν.
    Και ίσως και κάτι δικό σου, να το ψιλοκαταλαβαίνω ( το ψιλό είναι "υποχρεωτικό", γιατί να πω ότι καταλαβαίνω, θα ήταν μωρία. Αφού στο κεφάλι σου δεν μπορώ να μπω ).
    Μια γνώμη - ποτέ συμβουλή - που αν θέλεις της ρίχνεις μια σκέψη. Είναι φορές - το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν και συνεχίζω να το κάνω το χειρότερο πια εντελώς συνειδητά - που καταλήγουμε, να γινόμαστε εκείνο που αντιμαχόμαστε.
    Και το κάνουμε στ' όνομα του όποιου δικαίου. Τώρα, που θα βρισκόταν αυτό το αντικειμενικό δίκαιο, τρέχα γύρευε.

    Το νήμα μιλάει για ισότητα, δη γι' απόλυτη. Πάντα για μένα μιλώ, τα μόνα απόλυτα ( ξέρω ξέρω, κλασικό μου και καθόλου σοφό ή νέο ) είναι ότι κάποτε γεννιόμαστε κι ότι κάποτε πεθαίνουμε όλοι/ες μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπό διάφορες αιρέσεις και ερμηνείες.
    Είμαστε άνθρωποι κι έχουμε - πιστεύω αντικειμενικά - τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα μας, σίγουρα διαφορετικά αλλά τα έχουμε. Μα στο τέλος όλοι/ες μας κυνηγούμε την όποια πραγμάτωση/ικανοποίηση μας σε διάφορους τομείς (και πιθανότατα με διαφορετικούς τρόπους).
    Ακολουθούμε σκέψεις/πεπατημένες/ιδέες που για μας είναι σωστές, παραβλέπουμε ή ακόμη και καταβαραθρώνουμε άλλες που για μας είναι από αδιάφορες έως και βδελυρές. Αλλά για μας μονάχα ισχύουν όλ' αυτά φίλτατε.
    Θα ήταν αλήθεια όμορφο να μπορούσαμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Να τον πλάσουμε στα μέτρα και σταθμά μας. Θα ήταν ωραίο για μας ( για κάποιους/ες άλλους/ες ο κόσμος που θα θέλαμε εμείς, σίγουρα θα ήταν άσχημος, λάθος ).
    Που κατέληξα εγώ τουλάχιστον - εγώ για μένα -, σε κείνο τον γνωστό στίχο του Ελύτη απ' τον "Ήλιο τον πρώτο":

    Φεύγω με μια ματιά, ματιά πλατιά,
    όπου ο κόσμος ξαναγίνεται όμορφος από την αρχή,
    στα μέτρα της καρδιάς.


    Δεν γίνεται να πείσεις κανέναν/καμία να είναι ή αν χρειαστεί, να διεκδικήσει το να είναι ίσος/η με κάποιον/α άλλο/η.
    Δεν γίνεται να εξηγήσεις σε κάποιον/α, τι θα ήταν ισότητα μέχρι τελευταίας ρανίδας. Γιατί ίσως και οι ρανίδες σας κάπου να είναι διαφορετικές.
    Τέλος, δεν γίνεται να κατακρίνεις κάποιον/α, επειδή ίσος/η δεν θα ήθελε να είναι με κάποιον/α άλλο/η.
    Επιλογές είναι αυτές, ζήτημα χαρακτήρα και σκέψεως και ο/η καθένας/καθεμία πορεύεται βάσει εκείνων.
    Κανείς/καμία όσο και να θέλει να μας ανοίξει τα μάτια, δεν θα τα καταφέρει, αν εμείς δεν θέλουμε να "δούμε". Και δεν είναι πουθενά γραμμένο, ότι το φως που θα μας "έριχνε", θα ήταν το αληθινό και για μας.
    Επιστρέφοντας για μια στιγμή στο BDSM ( και πάντα προσωπική άποψη ), δεν είναι ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο απ' το vanilla. Όσο και να είναι διαφορετικά, δεν είναι άλλα σύμπαντα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.
    Και κάποια αρνητικά στοιχεία δεν θ' ανήκαν μόνο στο ένα ή στο άλλο, γιατί απλούστατα θα ήταν ανθρώπινα στοιχεία, που το να υπήρχαν ή όχι σε κάποιον/α θα εξαρτιόταν απ' τ' άτομο του/της και όχι απ' την BDSMική ή την vanillιάρικη πλευρά του/της.
    Αν κάποιος/α είναι φασιστοειδές, αν κάποιος/α είναι αιθεροβάμων, αν κάποιος/α είναι κουτός/η, αν κάποιος/α είναι ανειλικρινής, αν κάποιος/α είναι ανασφαλής, αν κάποιος/α είναι ζηλιάρης/α κλπ κλπ.
    Ούτε το BDSM, ούτε το vanilla του/της, θα λειτουργούσαν για κείνον/η σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που θα τον/την εξάγνιζε απ' την όποια "μαλακία του εγκεφάλου" του/της.
    Αυτά είναι θεματάκια που κάποιος/α τα έχει ή δεν τα έχει και αν τα έχει, ίσως θα του/της βρίσκονται, επειδή δεν θέλει, να τ' απολέσει.
    Άρα, αν κάποιος/α θεωρεί εαυτόν ανώτερο/κατώτερο των άλλων, ίσως και αυτή του/της η φούσκα να μην έχει να κάνει ( μόνο ) με τ' όποιο Καππιλίκι ή υποτακτιλίκι του/της, αλλά με το υλικό που βρίσκεται στο κρανίο του/της.
    Και που για μένα σίγουρα δεν θα ήταν εγκέφαλος μα κάτι άλλο, για μένα δεν θα ήταν. Δική μου κι αυτή η τελευταία "αλήθεια", δική μου και για την πάρτη μου μονάχα.  
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Soraya μπερδεύεις την ομοιομορφία με την ισότητα, άλλο ομοιομορφία (γυναίκες και άντρες είμαι ολόιδιοι με το ίδιο σωματότυπο, εγκέφαλο και ψυχολογία) με την ισότητα (2 διαφορετικά όντα έχουν ίδιο δικαίωμα στην ζωή).
    Και σε αυτό το θέμα και στο άλλο σε έκανα να ομολογήσεις ότι υπάρχουν ακλόνητα στερεότυπα που δεν μπορούν να αλλάξουν αφού βασίζονται στην πραγματικότητα π.χ μια γυναίκα είναι πιο αδύναμη από έναν άντρα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αν της επιτεθούν να τραυματιστεί χειρότερα οπότε και η λογική λέει ότι χρειάζεται περισσότερη προστασία, μπορώ να σου φέρω εδώ φίλη μου μποξέρ που είναι πρωταθλήτρια και εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα έχανε απο άντρα καθώς είμαστε πιο δυνατοί.

    Εν κατακλείδι είμαστε ίσοι γιατί είμαστε διαφορετικοί όχι γιατί είμαστε όμοιοι, αν είμασταν ίδιοι δεν θα είχε νόημα η λέξη ισότητα.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Για να μιλήσεις για διαφορές ανδρών και γυναικών, θα πρέπει όλες οι γυναίκες να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μεταξύ τους ώστε να βγει μία κοινή συνισταμένη και αντίστοιχα όλοι οι άνδρες να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά μεταξύ τους για να βγει μία κοινή συνισταμένη. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι εξομοίωση καθώς δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες μεταξύ τους ούτε όλοι οι άνδρες ίδιοι μεταξύ τους.
    Υπάρχουν γυναίκες πιο δυνατές σωματικά από άλλους άνδρες. Υπάρχουν άνδρες πιο ευαίσθητοι από άλλες γυναίκες. Υπάρχουν άνδρες πιο κοντοί από άλλες γυναίκες. Και πάει λέγοντας...
    Συμφωνώ ότι οι εξομοιώσεις ως αποτέλεσμα αυθαίρετων γενικεύσεων είναι σφάλμα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οφείλουμε να τον προσεγγίζουμε εξατομικευμένα.
     
  4. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αυτό είναι πάρα πολύ σωστό που είπες. Η Soraya ας πούμε θα πεί ότι το να δέχεσαι προστασία σε κάνει κατώτερο, εγώ πάλι λέω ότι το να δέχεσαι προστασία σε κάνει σημαντικό, όλοι οι ηγέτες π.χ έχουν προστασία γιατί είναι ανώτεροι όχι γιατί είναι κατώτεροι.
    Η Soraya μιλάει για στερεότυπα όταν δημιουργεί καινούργια στερεότυπα, στην περίπτωσή μας ότι προστασία σημαίνει αδυναμία και κατωτερότητα!
     
  5. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Ατομικά σαν χαρακτήρας ναι αλλά σαν σύνολο οι άντρες είναι πιο όμοιοι μεταξύ τους παρά με τις γυναίκες και οι γυναίκες με τις γυναίκες, παράδειγμα βιολογικά οι άντρες είναι όμοιοι μεταξύ τους. Κατάλαβες τι θέλω να πώ;
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Τσου. Άσε τις νεροπιστολιές και πιάσ'το από την αρχή.
     
  7. Soraya

    Soraya Guest

    την Soraya να μην την πιάνεις στο στόμα σου και ειδικά όταν δεν έχει πει όλα όσα την κατηγορείς!
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Δύο άντρες μεταξύ τους δεν έχουν περισσότερα κοινά από έναν άντρα και μια γυναίκα;
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

    που τα έχεις δει γραμμένα αυτά; αλήθεια...
    εσυ με έκανες; λολ... να ομολογίσω τι ακριβώς;;; χαχα είσαι αστείος...
    πότε αναφέρθηκε ΕΓΏ σε αυτά που λες;;; αλήθεια...
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Και σου 'πα πάρ'το από την αρχή, δεν γροικάς και μου τα κάμνεις σβουρίδι  
     
  11. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αν έκανα λάθος και δεν ήθελες να πείς αυτό με συγχωρείς, η αλήθεια είναι ότι το νήμα μου έχει τόσες πολλές απαντήσεις που μπορεί και να μπερδεύτηκα...
     
  12. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Δεν καταλαβαίνω τι θές να πείς...