Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει τέλος στο έργο του Μέντορα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 31 Ιανουαρίου 2023.

1. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

<<...Γιατί όταν o μαθητής ολοκληρωθεί,ο δάσκαλος πρέπει να εκλείψει.Όσο υπάρχει ως μεσολαβητής προς τη γνώση,δε μπορούμε να την προσεγγίσουμε άμεσα.Κάθε δάσκαλος ή βιβλίο είναι δυνητικά μια πηγή έμπνευσης.Παρέχουμε ερεθίσματα για να διευρύνουμετην κατανόηση μας,να θυμηθούμε αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα μας,να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας,να τον ανακαλύψουμε και να επεκταθούμε.Η πολύτιμη συμβολή του εξωτερικού δασκάλου είναι ότι μας οδηγεί τελικά στον εσωτερικό μας δάσκαλο.Ο δάσκαλος είναι ο οδηγός,το δάχτυλο του δείχνει το φεγγάρι.Όταν ο μαθητής προσκολληθεί στον δάσκαλο περισσότερο απ'όσο χρειάζεται για να αρχίσει να προσεγγίζει μόνος του τη σοφία,παύει η εξέλιξη του.Κοιτάζει το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.Καθηλώνεται.Έτσι δεν εκφράζει το δυναμικό του...>> Ιουλία Πιτσούλη-Ηρακλής,ο ήρωας μέσα μας

Αυτή είναι η άποψη της Ι.Πιτσούλη για τον ρόλο του "δασκάλου'.που εν μέρει με βρίσκει και σύμφωνο...(Εξαιρετικό βιβλίο,προσπεράστε τον κλισέ-σαχλό τίτλο,πάρτε υπογραμμιστή και διαβάστε το..και όχι μία φορά..)

Στον χώρο του BDSM και στην περίπτωση του Μέντορα;

Σταματάει ποτέ η καθοδήγηση του και αν ναι,πότε;

2. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Σαφως και σταματάει. ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ o μεντορας υπάρχει σαν ενοια στο πλαισιο του BDSM.
    Γιατι μεντορας κατ εμε δεν υπάρχει ή δεν πρέπει να υπάρχει στο πλαισιο του BDSM..
    Μεντορας μπορει να ειναι μονον ο Κυριος. Κατ' εμε δεν μπορεί να ειναι αλλιώς.

3. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Στην Κεραμεως πες τα που τους εχει βάλει και σε προεδρικό διάταγμα!

4. E. Dantes

E. Dantes Uno, nessuno e centomila

Στα περί Μεντορος πολλά διαφωτιστικά και ενδιαφέροντα εδώ

https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Μέντορας.7997/

https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/ΜΕΝΤΟΡΑΣ-Ο-ρόλος-και-η-προσφορά-του-στο-bdsm.5383/

Στη νεδιαφέρουσα οπτική:
    αντιπαραβάλλω την εξής παρατήρηση:

Γιατί όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι παγκόσμιοι πρωταθλητές με τα πγκόσμι ρεκορ, οι αδιαφιλονίκητοι πρώτοι, έχουν προπονητή;
    Εφτασαν στην κορυφή. Είναι οι καλυτεροι όλων. Τι χρειάζονται τον προπονητή; να τους μάθει τι; να τους βελτιώσει τι;
    Όμως όπως φάινεται όλοι οι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι έχουν προπονητή. Ισως παιζει πλεον τον ρόλο συμβούλου, καθοδηγητή, αναλυτή στρατηγικής και άλλους που δεν φανταζομαι - καποιος πιαθνότατα ιδιους ή συγγενείς με αυτούς του Μέντορα.
    Ισως λοιπόν ακόμα και το να φτάσεις στην "κορυφή" της γνώσης - αν υπάρχει τετοια στο BDSMγενικά ή στις επιμέρους εκφάνσεις του ειδικότερα - δεν αναιρεί τον ρόλο του Μέντορα. Απλώς τον συγκεκριμενοποιεί, ακόμα και σε θέματα που δεν είναι ειδικού ΒΔΣΜικού περιεχομένου.

Γκουντ Φέμπρουαρι απαξάπαντες.

Last edited: 2 Φεβρουαρίου 2023
  5. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Υπάρχουν και περισσότερα(έκανα την έρευνα μου) αλλά όχι με το συγκεκριμένο ερώτημα,το οποίο εκεί μπορεί να απαντάται σε κάποιο σημείο των "πολυσέλιδων" συζητήσεων.Δεν τις διάβασα όμως...

Για να φτάσεις στην κορυφή και να παραμείνεις στην κορυφή ,όσο μπορείς να αθλείσαι,χρειάζεσαι προπονητή..Μόλις σταματήσεις να αθλείσαι ,δε χρειάζεσαι...

Όταν έχεις μάθει,έχεις ζήσει,έχεις κρίνει και αξιολογήσει και πορεύεσαι σε όλα αυτά ,τι παραπάνω να σου προσφέρει ο Μέντορας; Και γιατί κάποιος Μέντορας να "αναλάβει" κάποιον ,που έχει αρκετή εμπειρία,γνώση και πληροφορία; Σε κάποιο σημείο και μετά δε γίνεται ισότιμη ανταλλαγή γνώσης;

Λάτρεψα τα γκράφιτι και πολλές φώτο στο προφίλ σου!

6. Just_Me

Just_Me Contributor

Χρειάζεται να σταματάει.

Πάντα όμως θα κουβαλάω μέσα μου τα λόγια Του.

Ωραίο νήμα.

7. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Υπενθυμίζω ότι ο Μέντωρ ήταν αυτός που είχε αφήσει ο Οδυσσέας στο πόδι του πηγαίνοντας στην Τροία.

Καλά είχε πάει αυτό.

8. skia

skia Contributor

Όταν ο Μέντορας αρχίζει και "κατοικεί" Σωτήρος κι Ελεούσης γωνία, η θέση του από ρόλος γίνεται κωμωδία. Ο ρόλος οφείλει να αρχίζει και να τελειώνει όταν πρέπει.

9. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Μάλιστα. Χμ! Δεν είμαστε μόνο "ρόλοι", έτσι το βλέπω εγώ, ξεκαθαρίζω. Ίσως είμαι ρομαντική.

Κι αν είναι φίλοι, τελειώνει και η φιλία τους;  

Last edited: 6 Φεβρουαρίου 2023
  10. skia

skia Contributor

Κατά στη γνώμη μου πάντα, ο Μέντορας έχει συγκεκριμένη δουλειά να κάνει, εξού και χρησιμοποίησα τη λέξη ρόλος. Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ τους. Μπορεί να έχει τύχει σε άλλους, σε μένα δεν έτυχε.

11. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Προσωπικά πάντως με τον μέντορα μου και φίλοι εξακολουθούμε να είμαστε και μερικές φορές ακόμα και τώρα τον συμβουλεύομαι.

12. Alice in wonderland

Alice in wonderland sui generis Contributor

Ο μέντορας και ο δάσκαλος είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
    Δάσκαλος γίνεσαι και διδάσκεις πολλούς ανά τα χρόνια.
    Μέντορα σε επιλέγουν να γίνεις κι αν δεχθείς τότε παρατηρείς, συμβουλεύεις, εξελίσσεις και αποσυρεσαι όταν η ώρα είναι κατάλληλη και αντιληφθείς πως η δουλειά σου τελείωσε.
    Το μεντορινγκ είναι μεμονωμένη διαδικασία. Δεν πιστεύω πως μπορεί να γίνει σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Όχι όταν θέλεις να έχεις αποτέλεσμα.
    (Φυσικά αν κάποιος καταφέρει το αντίθετο το δέχομαι και τον παραδέχομαι).

*Για όλα τα παραπάνω φέρω πλήρη ευθύνη για όσα γράφω και εννοώ και όχι για όσα διαβάζετε και μεταφράζετε.
    Είναι δική μου άποψη και δεν χρειάζεται να την υιοθετήσει κανείς ούτε να συμφωνήσει.
    Ευχαριστώ πολύ