Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος αλεπουδάκι Του[n_g], στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

  1. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Vanilla vs BDSM, η Vanilla η BDSM, η και ακόμα Vanilla στη θέση του BDSM και αντιστοίχως κλπ, είναι μια διερεύνηση που πάντα μπερδεύει, όταν η σκέψη οδηγείται και καταπιάνεται από μονομερή σημεία και στοιχεία αναφοράς. Αν όμως όλα εκείνα τα στοιχεία παραμεριστούν η μπουν σε μια μεγάλη νοερή αποθηκευτική δεξαμενή, θα φανεί πιο καθαρά ότι υπάρχουν Vanilla σχέσεις επί της ουσίας, και μάλιστα μη συνειδητοποιημένα, ανυποψίαστα και αυτοπροσδιοριζόμενα σαν απόρροια ενός φυσικού προϊόντος. Το σημείο που διακρίνεται μια Vanilla σχέση είναι ο περιορισμός. Ο περιορισμός της σεξουαλικής διεύρυνσης είτε γιατί η εκτενέστερη σεξουαλική συμπεριφορά πέρα των γενετήσιων λειτουργιών δεν είναι “κάτι σωστό”, είτε προσωπικής φοβίας για απώλεια δυναμικής κλπ. Σε αυτό το σημείο ο περιορισμός σεξουαλικής διεύρυνσης για λογούς “γούστου” μπορεί να συμπεριληφθεί και αυτός σαν κύριος και ουσιώδης περιορισμός όταν προέρχεται από αιτία άγνοιας.

    Ο περιορισμός σεξουαλικής διεύρυνσης στην συμπεριφορά μεταξύ δυο η και περισσότερων ατόμων από άρνηση συναίνεσης πλην αιτίων άγνοιας του ενός η και περισσότερων μέσα και από το σύνολο, επιφέρει και θέτει τη σχέση τους εκτός εναλλακτικού ερωτισμού, ιδίως όταν τα φυσικά ερωτογενής σημεία δεν διαφέρουν όπως αντίστοιχα διαφέρουν τα μεταφυσικά από άτομο σε άτομο. Με πιο άπλα λόγια οι εναλλαγές στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων καθορίζονται ανάλογα τις επιθυμίες, ανάγκες τους όπου αυτό μπορεί να γίνει εκθέτης μιας Vanilla σχέσης που όμως αυτή μπορεί να μην είναι.
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Επι της ουσίας δεν ξέρω αν υπάρχουν vanilla σχέσεις, αυτό που ξέρω είναι ότι γενικώς, υπάρχουν πολλές ανευ ουσίας... σχέσεις βανίλια, σοκολάτα, D/s, M/s κ.λ.π.
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    στις βανίλλα σχέσεις αυτό που φαίνεται ως "κυριαρχία και υποταγή" και το μη εμφανές πλάισιο κανόνων (που δημιουργούνε προβληματα στην σχέση) είναι η λεγόμενη καταπίεση ...
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  5. Fidelio_Nasos

    Fidelio_Nasos Regular Member

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    ..σεβαστή κάθε άποψη..
    αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ..
     
  6. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Αρα πάντα μια σχεση περιέχει ασύμετρες θεσεις.... ανάλογα τωρν γουστων, των επιθυμιων, της στιγμης, του ενστικτου...

    Συμφωνω εγκρινω και επαυξάνω...
     
  7. Tommakos

    Tommakos Mich interessiert kein gleichgewicht

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Αν έπρεπε να κρίνω από τις δικέ μου σχέσεις θα σας έλεγα ότι υπάρχουν μόνο vanilla, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει. Αλλά δεν είναι απαραίτητο σε μία σχέση να υπάρχουν ρόλοι κυριαρχίας - υποταγής έστω κι ανεπαίσθητοι. Αλλά και να υπάρχουν, από τη στιγμή που δεν επιδιώκονται ή δε γίνονται αισθητοί γιατί να θεωρούνται ως BDSM; Ακόμα και σε περιπτώσεις που άτομα δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο όπως π.χ δέσιμο ή κάτι τέτοιο πάλι δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί για να χαρακτηριστούν ως BDSM.
     
  8. Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Όταν λες επίγνωση, εννοείς την συνειδητοποίηση της θέσης του καθένα μέσα στη σχέση, ακόμη κι αν δεν έχει ποτέ επισημανθεί ρητά; Είναι κάτι που μ' έχει απασχολήσει πολύ.
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Αν σε χτυπήσω και σου πω, "έ τα γύρευες" δεν έχει τεράστια διαφορά από το αν σε ρωτήσω αν θες να σε χτυπήσω πριν σηκώσω το χέρι μου πάνω σου;

    Ποτέ δεν επιβλήθηκα ούτε σήκωσα το χέρι μου να χτυπήσω κάποιον , ούτε καν ανταποκρίθηκα σε προκλήσεις ατόμων που ήθελαν να παίζουν τον ρόλο αλλά όχι εν πλήρει συνειδήσει. Όχι προσυμφωνημένα. Όχι κοινή συναινέσει.

    Πολλές- κατά τα άλλα -βανίλλα με έχουν προκαλέσει και να σηκώσω το χέρι μου, και να τους επιβληθώ και να παίξω ρόλο επιβλητικής και εκβιαστικής και κτητικής συντρόφου κ.ο.κ.

    Έχω υπάρξει με βανίλλα άτομο που ήθελε πχ να λέει όχι για να το παίρνω με το ζόρι. Αλλά δεν το είπε ποτέ. Και έτσι όποτε ελεγε όχι σταματούσα. Όχι γιατι δεν καταλάβαινα τί ήθελε. Αλλά γιατί αν το έκανα, θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί όπως θέλει στο μέλλον. Να αποσύρει την δική του παραδοχή στο γεγονος ότι ήθελε να βρίσκεται μέσα σε αυτή τη σχέση όποτε θα του ερχόταν.
    Όσο λιγότερο πίεζα, τόσο πιο έντονα έλεγε όχι. Και τόσο λιγότερο πίεζα. Γιατί εν τέλη θα με έβγαζε εμένα τρελή και τυράννικη για να είναι καλά με το γεγονός ότι δεν ήθελε να παραδεχτεί πόσο υποτακτικό ως άτομο είναι.

    Τι θα γινόταν αν ακολουθούσα την πρόκλησή του; Ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι

    Χωρίς την συνειδητή ανάληψη ευθυνών καθενός μέλους είναι απλή παράνοια.
     
  10. Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Αν χτυπήσεις κάποιον μία φορά, και αντιδράσει σαν να το αποζητούσε, ακόμη κι αν το χρειαζόταν και δεν είχε τολμήσει ποτέ να στο ζητήσει, δε νομίζω ότι χρειάζεται έπειτα να πάρεις άδεια ξανά. Για μένα έτσι είναι όμορφο να τοποθετούνται τα μέρη σε τέτοιου είδους σχέσεις, άρρητα, αφού το κορμί φανερώνει από μόνο του.

    Δηλαδή, κάποιος είναι υποτακτικός όταν ρητά ζητά να τον κυριαρχούνε, ή αρκεί η συμπεριφορά του και οι αντιδράσεις του να δείχνουν την υποτακτικότητά του; Ή και τα δύο μαζί;

    Για να συνάψω, για παράδειγμα, ή και να διατηρήσω μία βδσμ σχέση, χρειάζεται να δηλώσω εκ των προτέρων την υποτακτικότητά μου, ή αρκεί ο άνθρωπος που θα τον ενδιαφέρω (το θεωρώ δεδομένο αυτό ως προυπόθεση), και άρα θα έχει ψυχανεμιστεί πέντε πράγματα για μένα, να την αισθανθεί απλώς (την υποτακτικότητα).

    Δηλαδή  , δεν μπορώ να κάνω βδσμ σχέση, μ' έναν άνθρωπο που γνώρισα σε μη βδσμ φόρουμ;
    (το λέω χονδρικά για να γίνω κατανοητή)

    Στο τελευταίο περί συνειδητότητας, υποθέτω ότι εννοείς ότι όταν προφέρουμε κάτι, αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις. Γιατί, την συνειδητότητα μπορείς να την αισθάνεσαι και να την επικοινωνήσεις, χωρίς να το εκφράσεις απαραίτητα προφορικά, ε;

    πωπω, νομίζω πως αναμασώ, με συγχωρείτε  
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Με την λέξη επίγνωση, δεν εννοώ μόνο να ξέρει ο καθένας τη θέση του μέσα στη σχέση. Εννοώ να γνωρίζει ο καθένας από τους δύο, ότι είναι σε σχέση bdsm (επειδή αυτό του ταιριάζει) και οι δύο τους να γνωρίζουν ότι η σχέση τ ο υ ς είναι bdsm (επειδή αυτό τους γεμίζει). Για να επιτευχθεί αυτό, νομίζω ότι πρέπει να δηλωθεί, αλλιώς και ένα βανίλα ζευγάρι, μπορεί να έχει ασύμμετρη σχέση. Η δήλωση του τύπου της σχέσης αποτελεί και την αναγνώρισή της άρα και την ιδρυτική πράξη της.
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Υπάρχουνε επι της ουσίας vanilla σχέσεις?

    Απο προσωπική και μόνο εμπειρία, το να μην μπορεί να ειπωθεί το αυτονόητο που συμβαίνει, εν τέλη δεν σημαίνει ποτέ αυθεντικότητα όπως θα μας άρεσε να πιστεύουμε. Συνήθως σημαίνει κάποιο σκοτεινό ταξίδι σε κάποιο παρελθόν που φέρνει στο τώρα αντανακλάσεις τόσο δυνατές που τυφλώνουν και τους δύο. Μέσα στην παραζάλη της εκτυφλωτικής λάμψης ή του σκοταδιού του πάθους και του ταξιδιού στο παρελθόν που δεν βρίσκει όνομα και τόπο για να σταματήσει, πολλές ουλές θα αρχίσουν να αιμορραγούν. Και τι θα συμβεί όταν ο άλλος θα σου μείνει ημιλιπόθυμος και δεν θα μπορείς να τον συνεφέρεις;