Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπαρχουν τελικα Μαστερ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος anastasia, στις 27 Ιανουαρίου 2009.

  1. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Υπαρχουν τελικα Μαστερ?

    τιποτα δεν αφηνεις να πεσει κατω......
     
  2. Avel

    Avel Regular Member

    Απάντηση: Υπαρχουν τελικα Μαστερ?

    Αγαπητή Θάλεια!
    Δεν φταίω εγώ καλή μου. Όταν είσαι μαζί μου είναι πολύ δύσκολο να σου πέσει κάτω:lol2:
    Όλα παίρνουν την ανηφόρα. Δεν φταίω εγώ. Το κορμί μου φταίει και η προστυχιά μου:rollinglaugh:    
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Master. Γράφεται συνήθως με κεφαλαίο Μ επειδή αποτελεί τιμητικό τίτλο για κάθε κυρίαρχο. Ως εκ τούτου θα ήταν προτιμότερο να τον αποδίδουν στον κυρίαρχο οι άλλοι παρά να τον ιδιοποιείται με δική του πρωτοβουλία όποιος θεωρεί εαυτόν ως τέτοιον. Στην αγγλική γλώσσα απ’ όπου προέρχεται, ο όρος έχει πολλαπλή σημασία.

    Σημαίνει βέβαια Αφέντης, συχνά όμως ξεχνάμε τις υπόλοιπες έννοιες του. Master σημαίνει επίσης Δάσκαλος και Δάσκαλος συνεπάγεται τρία πράγματα: πρώτον, κατοχή γνώσης και σοφίας, δεύτερον, διάθεση και ικανότητα μετάδοσης της γνώσης αυτής στους άλλους και κυρίως στο υποτακτικό άτομο και τρίτον, ικανότητα διαπαιδαγώγησης και διάπλασης του χαρακτήρα του υποτακτικού μέρους έτσι ώστε να καθίσταται διαρκώς καλύτερος άνθρωπος αντί να ισοπεδώνεται η προσωπικότητα του και ν’ αδρανούν τα ταλέντα του.

    Υπάρχει και μια τρίτη έννοια της λέξης: σημαίνει τον άριστο γνώστη μιας τέχνης, τον απόλυτα εξειδικευμένο τεχνίτη κάτοχο όλων των μυστικών της, αυτόν που στην γλώσσα μας ονομάζουμε μάστορα ή αρχιμάστορα, οι δε Ιταλοί αποκαλούν Maestro. Αν συνδυάζαμε αυτές τις τρεις ιδιότητες θα προέκυπτε νομίζω ένας πλήρης και περιεκτικός ορισμός του όρου Master περίπου ως εξής:

    Master = Κυρίαρχος, άριστος γνώστης των τεχνικών του BDSM, με ευρύτερες γνώσεις ψυχολογίας, χάρισμα μεταδοτικότητας και πειθούς κι ικανότητες διαπαιδαγώγησης του υποτακτικού του.

    Φοβάμαι πως έβαλα ψηλά τον πήχη και πολλοί αυτοαποκαλούμενοι Masters θα περνούσαν από κάτω. Καλύτερα έτσι. Ο όρος καθίσταται πραγματικά τιμητικός κι όχι μια απλή προσφώνηση κενή περιεχομένου μόνο όταν τον κατέχουν αυτοί που όντως το αξίζουν. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν άτομα που πληρούν και τα τρία κριτήρια που έθεσα. Ίσως όχι αρκετά, ίσως πρόκειται για προστατευόμενο είδος, πάντως ακόμη δεν έχει εκλείψει.

    Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον blindfold για τα κολακευτικά λόγια με τα οποία εκφράστηκε για το πρόσωπό μου αλλά σπεύδω να διευκρινίσω πως δεν θεωρώ εαυτόν Master. Ούτε κατά διάνοιαν. Δεν κατέχω τις απαιτούμενες γνώσεις κι ικανότητες. Θα ήμουν δε ευτυχής αν με θεωρούσατε ένα φιλομαθές, προκομμένο τσιράκι. (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, δηλαδή μαθητευόμενος).
     

  4. Μaster σε όλες τις τεχνικές ή σε κάποιες από αυτές; Δεν είναι δύσκολο να κατέχει κάποιος πολύ καλά τη γνώση όλων των τεχνικών; Και, τελικά, μήπως η έννοια αυτή είναι λίγο σχετική;
     
  5. skia

    skia Contributor

    τελικά υπάρχουν???
     
  6. Δεν αποφασισαμε ακομα.
     
  7. skia

    skia Contributor

    αργείτε, πολύ αργείτε... 
     
  8. Τι νομιζεις οτι ειναι? Μπρικια νομιζεις οτι κολλαμε? Το πραμα θελει σκεψη
     
  9. skia

    skia Contributor

      
     
  10. Οχι...λεω.... επειδη μερικοι νομιζουν οτι τις φωτισμενες και βαθυστοχαστες
    απαντησεις που δινω τις βρισκω με το ..Μπουφ. Αμπεμπαμπλομ του κιθε μπλομ μπλιν μπλον.
    Εδω κανω επιστημονικη αναλυση για να σας μεταβιβασω την σοφια και τις απαντησεις μου
    κι εχω κι' εσενα και βιαζεσαι.
     
  11. skia

    skia Contributor

    xmmmmmmm, χαίρομαι πάρα πολύ που το κάνεις, ειλικρίνα αγαπητέ μου cornilie. χαίρομαι γιατί αυτό σημαίνει ότι είσαι ταγμένος σε αυτό που κάνεις. για το λόγο αυτό, λοιπόν θα σταματήσω να βιάζομαι και θα περιμένω με μεγάλη αγωνία την επόμενη επιστημονική σου ανάλυση.  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ετσι ορίζω κι εγώ προσωπικά τον Μαστερ.