Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποταγη : αναγκη ή ηδονη ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 30 Αυγούστου 2011.

?

Υποταγη: Αναγκη ή Ηδονη ?

1. Υποτασσομαι γιατι τοχω αναγκη

37 vote(s)
    49,3%
  2. Του υποτασσομαι γιατι τοχει αναγκη

5 vote(s)
    6,7%
  3. Υποτασσομαι γιατι μου προκαλει ηδονη

47 vote(s)
    62,7%
  4. Υποτασσομαι γιατι Του προκαλει ηδονη

13 vote(s)
    17,3%
Multiple votes are allowed.
  1. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Υποταγη : αναγκη ή ηδονη ?

Σ' ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα. Έχει και εδώ Γηραιούς, νοστιμότατους, προτιμάτε τα εγχώρια προϊόντα... 

Ήταν αργά χθες όταν τα έγραφα (κραιπάλες, λολ) και δεν μπορούσα να τα κάνω πιο νιανιά. Παρόλα αυτά, βλέπω δεν ήμουν και τόσο δυσνόητη τελικά.

Τα παιχνίδια με τη βούληση μπορούν να έχουν πολλές επιπτώσεις. Η μία μπορεί να είναι ότι την χάνεις. Η άλλη μπορεί να είναι ότι την ανακαλύπτεις.

Δεν διψάω για νερό αλλά για ελευθερία. Η απόλαυση είναι προνόμιο των ελεύθερων, όχι των διψασμένων. (Η απάντησή μου δόθηκε υπό αυτό το πρίσμα...)

Τώρα, υπό το πρίσμα του BDSM, θα έλεγα ότι υπάρχουν αρκετές και αρκετοί που ευημερούν μέσα σε ένα πλαίσιο ελέγχου από εξωτερική πηγή και το γιατί γίνεται αυτό είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν μας αφορά και πολύ. Το ότι ευημερούν μέσα σε ένα πλαίσιο ελέγχου και τα κάνουν σκατά εκτός, θα μπορούσε να ταυτιστεί και με την έννοια της ανάγκης, διότι η επιβίωση και ακόμη περισσότερο η ποιοτική ζωή είναι επιτακτικές ανάγκες. Η ανάγκη λοιπόν είναι για τον έλεγχο, όχι για την υποταγή (νομίζω). Η υποταγή είναι απλά κάτι που προκύπτει, κατά την άποψή μου. Πιστεύω πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε την υποταγή μας σε κάποιον Κυρίαρχο, όταν λοιπόν κάποιος λέει "υποτάσσομαι επειδή...", αναφέρεται κυρίως (ίσως μπερδεύοντας τους όρους) στη συνειδητή του επιλογή να υποκύπτει στη βούληση του άλλου, όσο αυτή δεν έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με τη δική του. Αυτό όμως δεν είναι υποταγή, έτσι δεν είναι; Τί θα γίνει αν σου ζητηθεί κάτι που πραγματικά δεν θέλεις να κάνεις; Στην ουσία, ποιο είναι αυτό που πραγματικά δεν θέλεις να κάνεις; Εγώ μόνο αυτό θα ζητούσα. Τα άλλα θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς... 

Τις (ελάχιστες) φορές που ένιωσα την υποταγή στο πετσί μου, μου ζητήθηκε να κάνω κάτι που πίστευα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Το έκανα όμως. Και αυτή ακριβώς είναι η υπεροχή της σκλάβας (και του Κυρίαρχου και του BDSM). Η σκλάβα κάνει αυτό που ΔΕΝ μπορεί να κάνει, με την προτροπή Του. Γιατί αυτό που μπορούμε να κάνουμε, το κάνουν όλοι, ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με το BDSM αν όχι για να πάμε εκεί που δεν μπορούσαμε αλλιώς; 

Η υποταγή, στο ζωικό βασίλειο - και δεν είμαστε τόσο απομακρυσμένοι από αυτό όσο πιστεύουμε - έχει να κάνει με μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο όντα. Το ένα εκ των δύο είναι ισχυρότερο συνήθως. Ο λόγος που σπάνια οι αναμετρήσεις καταλήγουν σε θάνατο, είναι ότι αυτός δεν είναι πλέον απαραίτητο να επέλθει, μόλις το ένα εκ των δύο όντων αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να νικήσει. Γιατί τότε πέφτει στο πλάι, δηλώνοντας έτσι την υποταγή του: κάνε με ότι θέλεις, λέει, εκθέτοντας την κοιλιά του, που είναι το πιο ευάλωτο σημείο του σώματός του. Σταματάει επομένως να μάχεται και παραδίδεται στο αναπόφευκτο. Αφού θα χάσει τη μάχη στο τέλος, και το ξέρει, ποιος ο λόγος να το καθυστερεί;

Σε ανθρώπινο πλαίσιο, υποτάσσομαι σε κάποιον γνωρίζοντας ότι είναι ισχυρότερος από μένα, με μία παράδοση που θυμίζει πολύ αυτή που παρατηρούμε στο ζωικό βασίλειο. Ισχυρότερος όχι σε μπούφλες και γαμήσια, προς Θεού! Ισχυρότερος όσον αφορά τη βούληση, το πνεύμα σε γενικές γραμμές. Γι αυτό πιστεύω ότι ακριβολογώ όταν λέω "Υποτάσσομαι όταν δεν μπορώ να κυριαρχήσω." Υποτάσσομαι στον ισχυρότερο, σε αυτόν που πνευματικά και συναισθηματικά με κατατρόπωσε, σε αυτόν που με κόλλησε στον τοίχο και δεν έχω πού αλλού να πάω πλέον, οπότε ελπίζοντας ότι δεν θα με βλάψει θανάσιμα, πέφτω στο πλάι εκθέτοντας τα πιο τρυφερά μου σημεία, αφήνοντας τον εαυτό μου ευάλωτο, ανοιχτό από παντού, εκτεθειμένο, χωρίς καμία απολύτως άμυνα.

Το έκανα μία φορά, πριν τέσσερα χρόνια και μία άλλη, πριν δύο. Ωραία ήταν...Και προσδοκώ τα μελλούμενα, Θεέ του BDSM, ευλόγησε τη δούλη σου, αμήν. 

2. thaleia

thaleia Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υποταγη : αναγκη ή ηδονη ?

θεωρω αυτονοητο μιλωντας σ ενα bdsm forum για υποταγη
    οτι υποτασσομαι σημαινει κανω ΚΑΙ πραγματα που δεν θελω
    υποκυπτοντας στη βουληση του αλλου και μονο
    ανεξαρτητως της δικης μου βουλησεως...

ακριβως ετσι ...
    κι αυτο δειχνει και την εμπιστοσυνη που της εμπνεει ο Κυριαρχος

τα ζωα αποδεικνυονται πιο σοφα απο τους ανθρωπους ορισμενες φορες,
    εχω παρακολουθησει πολλες φορες την αναμετρηση δυο γατων ...

ακριβως γι αυτο το λογο,
    που ειλικρινα δεν εχω το ταλεντο σου να τον περιγραψω,
    ειμαι αυτη που ειμαι ...
    αποτυπωσες την ψυχη μου εδω  

προσευχομαι μαζι σου αγαπητη εν bdsm αδελφη δουλη ... 

3. MasterAndreas

MasterAndreas Master of Scorpio

Απάντηση: Υποταγη : αναγκη ή ηδονη ?

Που ήσουν εσύ κοπέλα μου.??? είδατε που τίποτα δεν αποκλείεται....άν το είχες και λίγο ανάγκη, θα άγγιζες το δικό μου άριστα.!!! 

4. thaleia

thaleia Contributor

Τελικα τι δινει μεγαλυτερη ικανοποιηση σ εναν Κυριαρχο?

να καλυπτει μια εκ των προτερων αναγκη για υποταγη
    και να απολαμβανει το γεγονος οτι αναμεσα στο πληθος
    εκεινη τον εχει επιλεξει , αποδεχθει (οπως θελετε πεστε το )
    να της την καλυψει?

ή

Εκεινος και μονο Εκεινος να της εμπνεει την υποταγη προς το ατομο του
    μη υπαρχουσης εκ των προτερων αναγκης,
    απολαμβανοντας την επιτυχια του να βγαλει στην επιφανεια κρυφες επιθυμιες της?

κατι σαν ερωτηση σε ψαρα:

βαζω την αποχη στο ιχθυοτροφειο και πιανω την τσιπουρα
    ή
    βρεχω κολο και κυνηγαω την αγρια?

Υ.Γ. η ερωτηση τιθεται προς αναπτυξιν διαλογου γενικοτερα
    και σεβομενη εκ των προτερων και τις δυο επιθυμιες ...

Last edited: 5 Σεπτεμβρίου 2011
  5. Elysium

Elysium Contributor

Γιαρτί έςτσι γουστ'άρω/.

6. thaleia

thaleia Contributor

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Elysium

Elysium Contributor

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. one4sx

one4sx New Member

συνήθως οι άνθρωποι που υποτάσσονταν είναι πνευματικά κατασταλαγμένη και ωριμότερη των υπολοίπων.

9. MasterAndreas

MasterAndreas Master of Scorpio

Ανάλογα την ηλικία και την διάθεση του ψαρά. Όταν είμουν λίγο πρίν τα 30, ξύπναγα μέσα στο καταχείμωνο αξημέρωτα και έβρισκα ψαρότοπους εκεί που δεν υπήρχαν, έπιανα κάθε είδος που κολυμπούσε και ξεχνούσα να γυρίσω σπίτι. Τώρα μεγάλωσα καρδιά μου. Τα μικρά και ασήμαντα δεν με συγκινούν πλέον και όταν δεν έχει ψάρια....πολύ την βρίσκω και στο ουζερί της περιοχής. Επομένως αφήνω τις ανεξερεύνητες περιοχές στούς νεαρούς, που θα αναμετρηθούν σκληρά με το νόμο των πιθανοτήτων και θα απογοητευτούν πολλές φορές μέχρι να μάθουν.
    Δεν έχω χρόνο, ούτε διάθεση για αβέβαιες εξερευνήσεις....τα καλάμια μου είναι ακριβά και δεν τα χαραμίζω για γύλους και γόπες.
    Άρα τσιπουρίτσα μου, και του ιχθυοτροφείου καλή είναι, αν είσαι μάστορας στο να την ψήσεις και εκείνη σε σωστό μέγεθος και στιγμή, για να φαγωθεί όπως πρέπει. Όσο δε το στομάχι μου δουλεύει τέλεια ακόμα, σκοπεύω να φάω πολλές ακόμα ούγενες, σκαθάρια και τσιπούρες κι ας προέρχονται από σίγουρους και εύκολους ψαρότοπους. 

10. thaleia

thaleia Contributor

Δεν θα το ελεγα ...

η ωριμοτητα πρεπει να διεπει και τα δυο μελη σε μια Κ/υ σχεση
    περισσοτερο ομως πρεπει να την φερει το κυριαρχικο ατομο διοτι
    αυτο καλειται να διαχειριστει την ζωη , την προσωπικοτητα, το εγω,
    τα θελω γενικα το "συνολο" ενος αλλου ανθρωπου
    οσο για το πνευματικα κατασταλαγμενοι θα ηθελα λιγο περισσοτερη επεξηγηση
    στον ορο και πως θεωρεις οτι επιρεαζει μια τετοια σχεση .

11. one4sx

one4sx New Member

ορθό και σωστότατο!... Αλλα!
    η κυριαρχία δεν έχει όρια...(κάτι σαν την Ρώμη)
    όσα μπορώ να κυριαρχήσω θα τα έχω...
    όταν το κυριάρχιμα μου δεν κορεζεται ή η κυριαρχία μου... τότε ούτε και το εγώ μου...
    όλα πρέπει να έχουν ισορροπία... αυτό είναι το απόλυτο σε μια ισορροπημένης Κ/υ σχέσης.
    εάν σε γνώριζα τότε ίσως θα μπορούσα να το αναπτύξω εκτενέστερα!
    αλλά την ωριμότητα πρέπει να την έχει σίγουρα το κυριαρχημα μου!

12. thaleia

thaleia Contributor

«Λαμπιρυζούσης και σελαγιζουσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς.
    Κράζων δε
    "σταθήτε, ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας"
    και απαντησάντων "κλάστε μας τ' αρχίδια",
    απέδρασαν».

Ιωάννης Πετράκης υπαστυνόμος

Last edited: 10 Σεπτεμβρίου 2011