Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτική και κτητική ή υποτακτική και "δουλικη"?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος ellianna, στις 8 Αυγούστου 2016.

1. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Το πράμα είναι απλό...
    Είσαι χρ'σό μ' σούμπα και κτητικιά και ζουλιάρα?
    Είσαι μανάρ' μου μάστουρας και γουστάρ'ς ζούλιες και κτητικότητες από το δουλικό?
    Είσαι σουιτσάρα και λιώνεις στην ιδέα να παίζετε κλέφτες κι αστυνόμοι?
    Είσαι ό,τι είσαι τεσπά και κατακαυλώνεις με την πάρτη σου και σε φκιάνει?
    Καλά κάνεις..! Νο προμπ..!
    Βρες και το καπάκι σου και περάστε καλά, μαλλιοτραβηχτείτε, σπάστε και κανα γυαλικό, ξαναμαναπηδηχτείτε να βαρέσει η οργόνη κόκκινα και μια χαρά...
    Κάντε και τις δηλωσάρες σας σαν κρατούμενοι της Μακρονήσου να τση διαβάσουν αυτοί που σας ενδιαφέρουν να ησυχάσουμε (καλό είναι αυτό για όλους) και ώπα...
    Να μην ιδεολογικοποιούμε και την κοινά παραδεκτή ψωνάρα μας...
    Είναι κι αντιαισθητικό πράμα η ονειροφαντασίωση με συννεφάκια, ροζ καρδιές και ιπτάμενους ελέφαντες...
    Και δεν αντέχεται να μας το πουν καμιά μέρα, έτσι στο παρεμπιπτόντως...

2. Queen87

Queen87 Contributor

@ellianna

Οι μονογαμικοί είναι ελάχιστοι... μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...
    Μονογαμική κ εγώ και σου εύχομαι να τον βρείς...
    Ωστόσο θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι (αν μου επιτρέπεις...)!
    Είναι διαφορετικό να θέλεις να μπείς στο club των bdsmερς και διαφορετικό απλά μέσα στην ζωή σου να υπάρχει και το κομμάτι bdsm...
    Όταν καταλάβεις την διαφορά και που τοποθετήσε ως άνθρωπος τότε θα ξέρεις και πως να συμπεριφερθείς...
    Επίσης το bdsm και η ψυχολογία του ανθρώπου έχει στάδια... Σταδιακά λοιπόν θα βρείς τα πατηματά σου...
    Ξαναλέω τα πάντα εξαρτώνται και απο τον Κ που θα γνωρίσεις και φυσικά τι θα αποδεχτείς...

Μην τρελαίνεσαι και ας λένε οτι θέλουν.... ότι θέλεις εσύ θα κάνεις  

3. soutzoukakia

soutzoukakia His precious

Νομίζω ότι θέλει λίγο από θράσος έως αλαζονεία για να είσαι κτητικός απέναντι σε ανθρώπους.
    Αυτό το θράσος εγώ το λατρεύω!

Εγώ δεν τόχω, είμαι... της κοινοκτημοσύνης  

[τον ορισμό της κτητικότητας τον έδωσε η @Θρυαλλίς (post #28) και μ αυτόν πορεύομαι, ζήλιες και λοιπές κατινιές είναι άλλο πράγμα και αποφευκτέα μέχρις αηδίας]

4. Μυθοπλαστης

Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

Ήμαστε και εμεις οι μακακες που μας καυλώνει η ιδέα να είναι ζηλιάρικο το " υ" γιατί κάθε φορά που κάνει μαλακισμένη υστεριοζηλια να τρώει και ena καλο ξευτιλικη nα στρώνει χαρακτήρα ^^   Αλλα ναι, υποτακτικοτητα και θέτω όρους και όρια δεν παίζει ....

5. cadpmpc

cadpmpc Contributor

H μπρατιά θέλει μαγκιά, φορά κόκκινα βρακιά.
    Να τη παίζουν τ' αγοράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια (τη μπρατιά που τους παίζει, ντε)...
    Μέχρι να τα φωνάξει η μάνα τους να τα ταϊσει σάντουιτς...

6. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Κάντε ό,τι θέλετε, Αννούλες μην γίνετε και έρθετε πίσω κλαίγοντας, που μου θέλετε & BDSM, αυτά. :- )

7. brenda

brenda FU very much

Μου θύμισαν δικές μου σκέψεις οι σκέψεις σας, θα σάς τις πω, θέλετε δεν θέλετε, γιατί εσείς φταίτε που τα θυμήθηκα.

Πχ, ο λόγος που το κάνουμε αυτό το ολέθριο πράγμα, να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μάς ανήκουν, είναι από καθαρή ανασφάλεια.
    Δεν θέλω ο εραστής μου, ο Αφέντης μου, ο υποτακτικός μου, ο δούλος μου, ο σύντροφός μου να σχετίζεται με άλλες γυναίκες γιατί φοβάμαι. Φοβάμαι ότι θα του αρέσει κάποια άλλη περισσότερο από μένα, κάποια πιο νέα, πιο όμορφη, πιο ψηλή, πιο κοντή, πιο αδύνατη, πιο ενδιαφέρουσα κοκ. Φοβάμαι ότι θα την αγαπήσει και θα πάψει να αγαπάει εμένα, δεν θέλω να μιλάει, να γελάει και να νταλαβερίζεται με καμμιά, νομίζω ότι αυτή είναι η λύση για να τον κρατήσω κοντά μου για πάντα (χαχαχαχαχαχαχα και χα).

Και γελάω, Θεέ μου, λύνομαι από τα γέλια όταν σκέφτομαι ότι αυτό είναι που ελλοχεύει πίσω από τις κτητικότητες και τις μονογαμίες.
    Να σάς πω όμως και κάτι άλλο?
    Πέρα από στάτους και συμβατά με το bdsm ή όχι πράγματα.
    Εγώ θέλω, Αυτός που με ενδιαφέρει, να έχει απεριόριστες επιλογές, από ενδιαφέροντες ανθρώπους, που θα τον κάνουν χαρούμενο, πλήρη και ευτυχισμένο, από γυναίκες που θα μπορεί να ανταλλάξει ηδονή, χαρά, γιατί όχι και έρωτα και αγάπη και παρόλαυτά, να συνεχίσει να διεκδικεί εμένα, να με ποθεί και να επιθυμεί να είναι μαζί μου, πέρα και άσχετα από ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Μπορεί κι αυτό να είναι αλλαζονικό, δε λέω, αλλά δεν θα γούσταρα επ΄ουδενί ο σύντροφός μου να είναι μαζί μου γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, αντίθετα θα ήθελα να είμαστε μαζί γιατί αυτό θα ήταν η δική του και η δική μου απόλυτη επιλογή.
    Εγώ επίσης, θέλω να μπορώ να απολαμβάνω ο,τιδήποτε έχω ανάγκη, χωρίς να στερώ βασικά πράγματα από τον σύντροφό μου, (όπως χρόνο, διάθεση, σεξουαλική ενέργεια, επικοινωνία), σεβόμενη μέσω των επιλογών μου την σχέση που ήδη υφίσταται.

Κανείς δεν είναι κανενός και όποιος νομίζει ότι του ανήκει ο σύντροφός του πλανάται πλάνην οικτράν.
    H φόρμουλα του κάθε ζεύγους ή της κάθε ομάδας ανθρώπων που συνυπάρχουν σε σχέσεις είναι μία ισορροπία χωρίς έτοιμες συνταγές, είναι ένα παζλ που θα διαμορφωθεί η τελική εικόνα ψάχνοντας και βάζοντας τα κομμάτια στην θέση που μας φαίνεται σωστή στην πορεία.
    Καμμία ουσιαστική σχέση δεν είναι βόλτα στο πάρκο, όλες έχουν τα ζόρια τους, ωστόσο το τι αξίζει τελικά να μείνει στην ζωή μας, για ποιο πράγμα αξίζει να παλέψουμε ή όχι, δεν εξαρτάται από την μονογαμικότητα και την κτητικότητα, αλλά από τις βαθύτερες ποιότητες των ανθρώπων και των σχέσεων που διαμορφώνουν, με βάση την συναντίληψη.

Ισχύει εκτός και εντός bdsm και για όλα τα στάτους, πέραν των properties.

Κατανοώ ότι άλλοι, πιστεύουν κάτι διαφορετικό, τους εκφράζει άλλη ισορροπία στην ερωτική και συναισθηματική τους ζωή, το σέβομαι, το δέχομαι, ωστόσο συγχωρήστε με, δεν μπορώ παρά να γελάω με κάποια πράγματα τα οποία καθημερινά και διαχρονικά, τα καταρρίπτει η λογική και η ίδια η ζωή.

Για να αναφερθώ λίγο και στο βασικό ερώτημα θα πω ότι όντως είναι λίγο αντιφατική η κτητική υποτακτική που δεν σηκώνει και μύγα στο σπαθί της, όπως επίσης το άλλο άκρο μου φαίνεται βαρετό και εντελώς προβλεπόμενο, η δουλική υποτακτική, αν γίνω λοιπόν domme  , θα είναι σίγουρα τα δύο είδη που θα αποφεύγω να σχετίζομαι.

8. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Επίκαιρο, νομίζω ήρθε η ώρα, έτσι για την αλητεία.

9. Dasein

Dasein Regular Member

Εννοείται και μπορούν να συνυπάρχουν και οι δύο έννοιες σε μια ψυχοσύνθεση... Μόνο που η συμβίωση βγαίνει ολίγον ανισόρροπη   Θεωρω πως οι έννοιες αυτες συνδέονται αντιστρόφως ανάλογα- όσο αυξάνει η ποιότητα της υποταγής τόσο εξασθενει η τάση για κτητικοτητα.
    Ταυτοχρονα, ακριβως επειδη πιστευω πως η κτητικοτητα πηγάζει από μια λανθασμένη διαχείριση των υποτακτικων στοιχείων της προσωπικοτητας δεν την κατατάσσω στα κυριαρχικά χαρακτηριστικα.  

10. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

... όσο αυξάνει η ποιότητα της υποταγής.....

Πώς ερμηνεύεις τη λέξη ποιότητα σε αυτό το σημείο;

11. bumblebee

bumblebee Contributor

Θα σου πω την άποψη μου. Ως παράδειγμα : εσύ είσαι μια υπο που γνώρισες Κ από φόρουμ, οπότε υπάρχει μια εξοικείωση με βασικά πράγματα.
    Πριν μπλέξεις με αυτό το Κ, και πριν προχωρήσετε, έχετε πάει έξω για κρασί ή κρασιά   , συζητήσει εχέμυθα τα δυο σας, για το τι δεν ειναι διαπραγματεύσιμο , τι είναι και έχεις δώσει την συνέναιση σου στο Κ αυτό,να χρησιμοποιεί όλες αυτές τις -έξυπνες- ή δυναμικές μεθόδους να εφαρμόζει το καθεστώς του.

Από το σημείο αυτό για μένα, αφού έχεις πάρει γενικώς και αορίστως τα ζητούμενα σου από το Κ, εσυ ως υποτακτική μπορείς να είσαι όπως θέλεις.
    Αν αυτό που είσαι ή αυτό που κάνεις, δεν αρέσει στο Κ σου, θα παρεις προειδοποίηση ή θα τιμωρηθείς -με πολύ έξυπνους παιχνιδιάρικους  - ή κλασσικούς τρόπους.
    Μέχρι ώτου, αυτό που σου λέει το Κ σου, να σου βγαίνει τόσο άβιαστα και σε απόλυτη αρμονία, σαν την ποίηση   ή

να διαπιστωθεί οριστική ασυμβατότητα και να το διαλύσετε.

Last edited: 9 Αυγούστου 2016
  12. zeusgr

zeusgr Guest

Κτητικοτητα προφανως εδω εννοει την "μονογαμικοτητα" κ μιλαει για επιθυμια οχι επιβολη, δεν πιστευω οτι ο/η υποτακτικος/η απαγορευεται να χουν επιθυμιες. Σε ενα χωρο οπως το bdsm που η συναινεση επιτρεπει ¨"δικαιολογη" κ ακραια πραγματα γιατι δεν θα μπορουσε με συναινεση να ανηκει ο ενας στον αλλον, μονο?