Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικοί έτοιμοι για όλα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος karamel, στις 2 Φεβρουαρίου 2021.

  1. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Πολλά θέματα αλλά για την ύπαρξη ορίων στη σχέση d/s:

    κατόπιν μίας πιο σε βάθος συζήτησης...

    1. Ακυρώνει τον ρόλο του Κ που αποσκοπεί στην διεύρυνση των ορίων και στη διαχείριση της σχέσης
    2. Υποτιμά τον ρόλο του Κ (σαν να λέμε δεν υπάρχει εμπιστοσύνη) και εφόσον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Κ να διαχειριστεί τα όρια της υ κατά το δοκούν, ποιος ο λόγος επιλογής του;
    3. Εμποδίζουν τον Κ να νουθετήσει την υ με την απειλή μίας ενδεχόμενης τιμωρίας και άρα να ελέγξει τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
    4. Είναι παραπλανητικά ως και υποκριτικά από τη μεριά του Κ γιατί εφόσον μέσα σε μία Κ/υ τα όρια είναι για να διευρύνονται σε τι εξυπηρετεί η θέσπιση τους εξαρχής πάρα μόνο στην εσωτερική ανακούφιση της υ;

    Συμφωνείτε διαφωνείτε υ και Κ?


    Στο θέμα της ανεπάρκειας, έλλειψης εμπειρίας μου ειπώθηκε πως εφόσον αυτό αποτελεί επιλογή του Κ, είναι δικό του θέμα το πως θα το διαχειριστεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθω εγώ ανεπαρκής.

    @gaby_m και @Discerning ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τις κρατάω προς περαιτέρω εσωτερική επεξεργασία
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @karamel έχω διαβάσει το νήμα πολλές φορές, και ακόμα δεν καταλαβαίνω (αλλά το εννοώ, δεν το λέω ειρωνικά) γιατί επικρατεί τόσο χάος και τόσο μπέρδεμα. Τα παρακάτω τα γράφω φιλικά, απλά συνήθως είναι περίεργος ο τόνος μου όταν γράφω:

    1. Το σλόγκαν των Προσκόπων είναι "Έσο Έτοιμος". Πρόσκοποι πάνε και μωρά, πιτσιρικάκια. Σημαίνει το γενικότερο σλόγκαν των Προσκόπων ότι "περιμένουμε από ένα πιτσιρκάκι να λύσει και να δέσει κόμπους, να στήσει τη σκηνή του στα βουνά, να επιβιώσει στο δάσος μόνο του 5 μέρες?". Όχι. Αλλάζει το σλόγκαν επειδή έχουν μέλη πιτσιρίκια? Επίσης όχι. Αυτό που σημαίνει το σλόγκαν είναι ότι 'θα φτάσει κάποιος σε εκείνο το σημείο που θα είναι πάντα έτοιμος'. Αυτό αναφορικά με τα σχόλιά σου για τα 'από την αρχή'.

    2. Παρατηρώ, και πραγματικά θα ζητήσω συγγνώμη αν κάνω λάθος - δεν υπάρχει θέμα - ότι το άγχος του "μα και αν με εκμεταλλευτεί" δεν συνδέεται μόνο με τα του bdsm. Οι ανθρώπινες σχέσεις, όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα εμπεριέχουν ως de facto στοιχείο τους την εκμετάλλευση. Ένα ταξί μπορεί να πάρεις από το αεροδρόμιο και να πάρεις τα μάτια σου από το ταξίμετρο για δύο λεπτά (τότε παλιά που είχε εκείνα τα ωραία τα βιντατζ) και να σε χρεώσει κάνα 100ρι ευρώ. Το αφεντικό σου μπορεί να σου κολλάει κάθε χρόνο μισό ένσημο λιγότερο. Και αφού λοιπόν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας (και_τι_να_κάνουμε_.gif) προφανώς θα παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης και μέσα στο χώρο, αφού οι άνθρωποι του χώρου απαρτίζονται και από τον ταρίφα (τιμή και δόξα) και από το αφεντικό με τα ένσημα. Προφανώς, όχι μόνο. Αν δεν έχουμε *γενικά* το νου μας ότι κάποιος μπορεί να θέλει να μας εκμεταλλευτεί, θα βρισκόμαστε *γενικά* σε δυσάρεστες, στενάχωρες ή και επικίνδυνες θέσεις.

    3α. Δεν το συζητάμε συχνά, το ξέρω, αλλά παιδιά, κανείς δεν είπε ότι αν έρθει ένα Κ στα μνματά σας και σας πει κάτι εξωφρενικό* δεν μπορείτε να του απαντήσετε "σάλτα και γαμήδια ρε κοκορίκο". Ειλικρινά. Επίσης, κανείς δεν είπε ότι όσοι κυκλοφορούν με το στάτους Κ ή Μ, ότι είναι εξ ορισμού τίποτα σεβάσμιες προσωπικότητες και άνθρωποι με καλές προθέσεις. Μπορούμε όμως να πάρουμε την περίπτωση του Χ, Ψ καραγκιόζη και να πούμε ότι "αφού λοιπόν ο Μαστερ_1992_Θα_Σε_Κανω_Να_Υποφέρεις" δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται ας θέσουμε υπό αμφισβήτηση όλη την συζήτηση των ορίων (πχ) ή των D/s σχέσεων? Μάλλον όχι.

    *Το εξωφρενικό έχει αστερίσκο μπικοζ οφ ριζονς, αλλά θα μου τελειώσει ο χρόνος.

    3β. Επειδή ισχύει το 3α τι πρέπει να κάνει ένα Κ που δεν είναι καραγκιόζης? Να περιορίσει το δικό του πλαίσιο και τις δικές του ανάγκες για να κάνει accommodate τον χαμό που δημιουργούν όσοι δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν και γιατί το κάνουν? Δηλαδή πως θα πήγαινε κάτι τέτοιο? Πως μπορεί να ξεκινήσει ένα Κ μια αλληλεπίδραση με ένα υ εαν το έκανε αυτό? Η ζωή είναι μικρή και δεν μπορούμε να την περνάμε προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες όπως ήταν ο προηγούμενος.

    Αυτά για τώρα, μπορεί να επανέλθω.
     
    Last edited: 5 Φεβρουαρίου 2021
  3. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Όσο πιο ξεκάθαρος ο Κ στις απαιτήσεις του, τόσο καλύτερα θεωρώ βιώνεται η άνιση αυτή σχέση. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν το υ προσπαθεί να καταλάβει τις απαιτήσεις σε ένα θολό τοπίο. Αν του οριστεί κάτι και δεν καταλαβαίνει του λόγους που του ορίστηκε, δεν πάρει ούτε μια απάντηση, έστω κι αν αυτή είναι "έτσι γουστάρω εγώ", τότε δημιουργείται ένα κενό. Η συζήτηση μεταξύ εμπλεκομένων δεν είναι ούτε διαπραγμάτευση ούτε οπισθοχώρηση.
    @karamel αν πήρατε ξεκάθαρη απάντηση πως αυτό είναι που θέλει εκείνος και δεν είστε πρόθυμη να το πραγματοποιήσετε, αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα.
    Το Κ έχει τις ευθύνες του να είναι ξεκάθαρος και ειλικρινής, και το υ από εκεί και πέρα ή φέρνει εις πέρας ή όχι. Αν δεν τα καταφέρνει, τότε απλά αποτυγχάνει να σταθεί σε αυτή τη σχέση και τις απαιτήσεις της.
     
  4. iolanda

    iolanda Contributor

    Η παγίδα θαρρώ που ενέχει η απειρία, δεν είναι η έλλειψη αντίληψης και λογικής ή εσωτερικής φωνής, αλλά η αμφισβήτηση αυτών.
    -Μήπως φταίω εγώ;
    -Μήπως δεν είμαι καλή υποτακτική;
    -Μήπως τελικά έτσι γίνεται ή έτσι πρέπει να γίνει;
    Και πολλά άλλα "μήπως" που ενδέχεται να περνάνε από το μυαλό μας.
    Πιστεύω πως οφείλουμε στον εαυτό μας να του έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη και, όπως έχουν γράψει και άλλοι, να μην βιαζόμαστε.
    Θαρρώ πως όταν θα είμαστε με το κατάλληλο για εμάς άτομο, οι φωνές θα κοπάσουν σε μεγάλο βαθμό.
     
  5. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    υπέροχο post αλήθεια...
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Να κάνω εγώ μια απόπειρα να ρωτήσω για ποια χρονική φάση μιλάμε;
     
  7. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Ναι αλλα γιατι το λετε αποπειρα;

    Μιλαμε για τη στιγμη που το υ συνειδητοποιημενα πλεον επιλεξει να βρεθει σε μια σχεση Κυριαρχιας, κατοπιν φυσικα γνωριμιας οπου αναπτυχθει η εμπιστοσυνη στα μελη. Ο Κ γνωριζει τα ορια της Υ αλλα δεν δεσμευεται απο αυτα, διαφορετικα επιλεγει να μη μπει σε σχεση. Ως επεξηγηση του γιατι; Μου δωθηκε ως εξηγηση οι λογοι που παρεθεσα.
     
  8. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Κατά τη γνώμη μου είναι υ αρχικά είναι πολύ ευμετάβλητο. Άγεται και φέρεται μεταξύ των επιθυμιών και της λογικής του. Αυτό είναι μία διαδικασία που παίρνει χρόνο. Πραγματικά χαίρομαι τις κοπέλες που νιώθουν έτοιμες για όλα, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντιστάσεις. Χειρότερος σύμβουλος από την ανασφάλεια δεν υπάρχει αλλά δυστυχώς εκεί είναι...

    Η συμβολή του Κ σε αυτό το στάδιο είναι σπουδαία ως και τεράστια. Να καταλάβουμε τη λογική του, πως δεν είμαστε μόνες σε αυτό το στάδιο. Μου άρεσε πολύ το post σου και ευχαριστώ. Μου δίνεις κουράγιο.