Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Noμίζω ότι μια πολύ γρήγορη ματιά στην ιστορία του σκακιού, θα σας δώσει την απάντηση γιατί η βασίλισσα έγινε το ισχυρότερο κομμάτι της σκακιέρας και ο βασιλιάς το πιο πολύτιμο. Και τότε ίσως ξανασκεφτείτε τον ισχυρισμό σας γενικότερα για το σκάκι. Δεν υπάρχουν εύκολες ερμηνείες. Υπάρχουν γεγονότα, συμβάντα, η γνώση των οποίων αποτελεί την βάση των ερμηνειών.
    Θα σας ξαφνιάσει πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά γυναικεία φιγούρα στο σκάικι και πώς εισήχθη στην σκακιέρα.. Και τότε θα δείτε πώς συνδέονται τα φύλα με την εξουσία. Αν αγαπάτε το σκάκι και το εξασκείτε, σας αφήνω εδώ ένα μικρό κείμενο, θα το βρείτε ενδιαφέρον.
    https://selenemag.wordpress.com/2016/05/16/638/

    Η πατριαρχία δεν είναι ένα επινόημα των ανθρώπων - φεμινιστών/στριών. Είναι ιστορική πραγματικότητα, επιβεβαιωμένη από την ιστορία, ως επιστήμη.
     
    Last edited: 1 Ιουλίου 2022
  2. espimain

    espimain Contributor

    Και τα δυο σεξιστικά
     
  3. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @de7 δε σε παρεξηγώ καρδούλα μου. Έχω κατανόηση.
     
  4. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Ειπα αν το δούμε χωρις να καταφύγουμε στην ευκολία του "τοτε είχαμε φουλ πατριάρχία αρα ειναι εξ ορισμού φαλλοκρατικο". Αν το δούμε ως προς τις ιδιοτητες τω κομμαατιων και μόνο.
    Αν οτιδήποτε φτιάχτηκε πανω από 60 χρόνια πριν ειναι εξ ορισμού πατριαρχια και σεξισμος/φαλλοκρςτια κλπ, τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    H έννοια/το αντικείμενο σκάκι δεν έχει κανένα νόημα έξω από το πλαίσιο (ιστορικό και κοινωνικό) που τη/το γέννησε, την /το εξέλιξε και την/το εξελίσσει. Δεν ξεκολλάμε τις έννοιες και τα πράγματα από το context τους για να δημιουργήσουμε ερμηνείες, τουλάχιστον επιστημονικά μιλώντας και αν θέλουμε φυσικά να εμβαθύνουμε σε μια συζήτηση. Όταν ξεκολλάμε πράγματα και έννοιες, για να βολέψουμε τα συμπεράσματά μας, ουσιαστικά έχουμε το αίτημα παραμόρφωσης της πραγματικότητας προς όφελος του επιχειρήματός μας. Αν δηλαδή η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το επιχείρημά μας, τότε ας παραμορφώσουμε την πραγματικότητα. Αν θέλετε να εμβαθύνετε σε μια συζήτηση, πρέπει να πάρετε όλο το πακέτο της έννοιας/αντικείμενο σκάκι. Όχι, μόνο αυτό που σας βολεύει.

    Το σκάκι ΔΕΝ είχε γυναικείες φιγούρες για αιώνες. Απέκτησε γυναικεία φιγούρα, όταν γυναίκες βρέθηκαν σε θέση εξουσίας και μια βασίλισσα, έδωσε στην ομότιτλη της επί της σκακιέρας τις απεριόριστες κινήσεις. (Αν δεν υπήρχε καμία γυναίκα στην εξουσία πιθανόν ακόμη και σήμερα να μην υπήρχε βασίλισσα στην σκακιέρα). Είδατε τί κάνει η εξουσία, ανάλογα με το φύλο που την κατέχει. Μέχρι και βασίλισσες βάζει στην σκακιέρα.

    Σας παροτρύνω να διαβάσετε το άρθρο, είναι ιστορικό και ενδιαφέρον και ίσως βοηθήσει να κατανοήσετε την σχέση των φύλων με την εξουσία και να κάνετε και τις σχετικές αναλογίες του σήμερα.
     
    Last edited: 1 Ιουλίου 2022
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Μύθος
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στερεοτυπική και λανθασμένη
     
  8. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Δεν διατυπωσα κανενα επιχειρημα. Εθεσα ενα συγκεκριμένο ερωτημα.
    Δεν υπαρχει καμια βουληση απαγκιστρωσης απο το ιστορικο πλαισιο εξελιξης του πως και γιατι μπηκε η βασιλισσα στο σκακι, και φυσικα ουτε διαθεση απαντησης στο συγκεριμενο ερωτημα μονο βασει της κατανομης δυναμεων και χρησιμοτητας βασιλια και βασιλισσας
    Ειναι κι αυτο μια απαντηση.
     
  9. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Η πρόταση για την οποία απορείτε, έρχεται σε συνδυασμό με αυτήν την πρόταση,όχι μεμονωμένη!

    Ειρωνικό ήταν στην περίπτωση που δεν το καταλάβατε πάντως!
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Χονδρικά έως 2 ετών max.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι θέλατε να πατρονάρετε τη συζήτηση, όταν γράψατε αυτό: "χωρίς να καταφύγουμε στην ευκολία του "τοτε είχαμε φουλ πατριάρχία αρα ειναι εξ ορισμού φαλλοκρατικο" , δεσμεύοντας του συνομιλητές σας, ως προς τις ερμηνείες τους, αναφερόμενος στο σκάκι και ήθελα να σας δείξω ότι το σκάκι άλλα λέει και κυρίως ότι το πατρονάρισμα δεν είναι καλή τακτική, είναι πολύ προφανής.
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Αυτά τα κριτήρια (τα οποία φυσικά και ισχύουν) δεν αναιρούν αυτό που λέω  
    Συμπληρωματικά έρχονται