Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φετιχισμός και φύλο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 25 Απριλίου 2008.

?

Φετίχ

  1. Είμαι άντρας και έχω κάποιο/α φετίχ

    19 vote(s)
    52,8%
  2. Είμαι άντρας και δεν έχω κάποιο φετίχ

    3 vote(s)
    8,3%
  3. Είμαι γυναίκα και έχω κάποιο/α φετίχ

    6 vote(s)
    16,7%
  4. Είμαι γυναίκα και δεν έχω κάποιο φετίχ

    8 vote(s)
    22,2%
  1. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    ρε??????????     

       
     
  2. latexduck

    latexduck Contributor

    Ολίσθημα της γλώσσης μου συγνώμη  
    Παίρνω έναυσμα απο μερικά φετιχ που έχεις και ρωτάω αν πολλά απο αυτά μπορούμε να τα γενικεύσουμε και πούμε απλά ότι σου αρέσει η άλλη να εκδίδεται μόνο σε εσένα πάντα, εννοώ αν έχεις φετίχ (όπως μία φίλη μου το έχει με τους άντρες αυτό) να ντύνεις την σύντροφό σου προκλητικά για να την ταπεινώσεις... 
     
  3. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    ..
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    Lady in Black Χρόνια σου Πολλά κατά πρώτον και σε ευχαριστώ για την απάντηση κατά δεύτερον.

    Βάσει του ορισμού που έχω βάλει στο αρχικό μου ποστ (ΦΕΤΙΧ: 1. Επίσημα, (βάσει της ψυχολογίας) είναι ένα μη σεξουαλικό αντικείμενο του οποίου η παρουσία απαιτείται έτσι ώστε να επέλθει διέγερση ή κλιμάκωση. Ανεπίσημα, είναι ό,τιδήποτε, το οποίο γενικά δεν θεωρείται σεξουαλικό και το οποίο διεγείρει ένα άτομο, όπως το φετίχ με τα πόδια ή το φετίχ με τα δερμάτινα.), πραγματικά δεν υπάρχει κάτι το οποίο να θεωρώ φετίχ. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μου αρέσουν, αλλά όχι στο σημείο που να μου είναι απαραίτητα για να επέλθει διέγερση ή/και κλιμάκωση.
    Σαφώς και όλοι ερεθιζόμαστε αλλά, προσωπικά, άψυχα πράγματα ή σημεία του σώματος δεν μου κάνουν... κάτι. Ίσως είμαι απλά... βαρετή  
    Αν το πάμε σε πράξεις όμως (ή συμπεριφορές), εκεί είναι άλλο θέμα. Υπάρχει κάτι που η σκέψη του και μόνο με κάνει να τελειώνω. Μπορεί όμως μια πράξη/συμπεριφορά (ειδικά ενώ είναι σεξουαλική) να θεωρηθεί φετίχ;   Δεν ξέρω.  
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και εμεις βαλαμε ποστ αγαπητη αλλα δεν μας ευχαριστησες ......   (   )
    κατα τα αλλα θεωρω οτι μια πραξη/συμπεριφορα μπορει να θεωρηθει φετιχ , βλεπε ταινια "Ενα Ψαρι με το Ονομα Γουαντα" :

    [nomedia=""]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]

    ομως ... θεωρω πως τα φετιχ λειτουργουν ως καυσιμο και οχι σαν σπινθηρας , για την εναρξη απαιτητειται προδιαθεση, χημεια , παρατεταμενη αγαμητιδα , ή ακομα και κακη σεξουαλικη ποιοτητα ....
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αναλογίζεται κανείς πως ένα φετίχ έχει την δυναμική επίδραση να υποκαθιστά μέχρι και την ύπαρξη του/της συντρόφου, βάζοντάς τον/την σε δεύτερη "μοίρα" αναφορικά με την σεξουαλική του διέγερση; Η φράση αυτή δεν αποτελεί μομφή προς τους/τις απανταχού φετιχιστές/τριες (διάολε, όλοι έχουν δικαίωμα στην καύλα και ο τρόπος αφορά τους ίδιους και μόνο). Στόχος της (ρητορικής) ερώτησης είναι να καταδείξει πως δεν μιλάμε απλώς για προσωπική αισθητική ή αντικείμενο που απλώς εξάπτει την ερωτική διάθεση, αλλά για ένα βασικό συστατικό ηδονισμού, πολλές φορές δε απαραίτητο.

    Ως "φετίχ" συνηθίζεται να αποκαλείται κάτι με υλική υπόσταση, συνεπώς φαίνεται ως αδόκιμη έκφραση. Εάν, όμως, αναφερόμαστε επί της ουσίας στην επίδραση που μπορεί να έχει το οιοδήποτε φετίχ και το συγκρίνουμε με την αντίδραση προς μια συμπεριφορά ιδιαίτερα "ηχηρή" για κάποιον, παρατηρούνται κοινά στοιχεία έκφρασης. Συνεπώς, εάν η σκέψη/ συμπεριφορά μπορεί να "παραγκωνίσει" την παρουσία του συντρόφου ή/και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο η ύπαρξή της για την διέγερση και κλιμάκωση, τότε εκτιμώ πως μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι τέτοιο.
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ όσους απάντησαν (παλιογκρινιάρη  ) αλλά ειδικά την/τις γυναίκες που ανέφεραν φετίχ τους με λεπτομέρειες, μιας και αυτό με ενδιέφερε ιδιαίτερα, όπως είπα και στο αρχικό μου ποστ.
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα, με κάλυψε το πρώτο μέρος της απάντησης του L_Strike πιο κάτω.

    Σχετικά με το δεύτερο μέρος της απάντησής σου (και επειδή εσύ ξέρεις για ποιό πράγμα μιλάω  ), πώς είναι δυνατόν η σκέψη/συμπεριφορά να "παραγκωνίζει" τον σύντροφο, όταν έχει, στην ουσία, να κάνει με εκείνον;
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    θα επιμεινω οτι το φετιχ σχετιζεται περισσοτερο με την ιδιοτητα της καυσιμης υλης για την παραγωγη της εντασης στο παιχνιδι .
    Εννοειται οτι πολλα φετιχ δεν προυποθετουν σεξουαλικη ολοκληρωση , μας δινουν ομως ηδονη / διεγερση / επιθυμια και ισως μπορουμε να μιλησουμε για παρατεταμενο προκαταρκτικο παιχνιδι .
    Επισης επουδενει δεν νομιζω οτι ενα φετιχ ειναι απο μονο του ΒΑΣΙΚΟ συστατικο του ηδονισμου , εκτος και αν γνωριζατε για το BDSM απο την αυγη της σεξουαλικης σας ζωης .
    Κακα τα ψεματα , κανενα φετιχ δεν ειναι ανωτερο μιας υγειους σχεσεις με παθος (τουλαχιστο για το πρωτο 3μηνο της) ... Θα μπορουσα να γραψω 2 σελιδες με αντικειμενα/εικονες/συμπεριφορες που με προκαλουν και με εξιταρουν .... ωστοσο κανενα δεν θα σκεφτομουν καν αν ειχα διπλα μου την γυναικα που θα μου αρεσε και θα ηθελα ...
    και αυτος πιστευω ειναι και ο πραγματικος λογος που δεν θα γραψουν πολλες εδω .... οπως απεφυγαν να μιλησουν και σε αλλο νημα περι φαντασιωσεων .....
    γι αυτο ας σκεφτουμε τα φετιχ σαν το μικρο , προσωπικο μας "πορνό" , που αλωτε μας οδηγουν σε ερωτικο συντροφο και αλωτε στον αυνανισμο ή και απλα στο ψαξιμο ..
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Δεν νομίζω να μπήκα στην διαδικασία κρίσης μιας σχέσης (δεν αναφέρω καν την λέξη "υγιής") και θεωρώ την όποια σύγκριση αυτής με κάποιο φετίχ άκαιρη και άσκοπη, καθώς μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο φετιχισμός a priori καταδεικνύει μια αγκύλωση αισθητικής, εγνωσμένη τις περισσότερες φορές από τον φετιχιστή.
    Υ.Γ. Ο φετιχισμός δεν σχετίζεται με το BDSM στην ουσία του, βρίσκει χώρο να εκφραστεί λόγω της ελευθεριότητας που επικρατεί σε αυτό.

    Νομίζεις ότι μια εικόνα που απλά σε προκαλεί ή/και εξιτάρει αποτελεί φετίχ; Να στο πω αλλιώς: κάποιος που έχει φετίχ (όχι απλά "μια αδυναμία σε αυτό") με κάποιο υλικό (latex, σατέν, βελούδο, rubber κλπ) είναι σχεδόν βέβαιο πως εάν έρθει σε επαφή μαζί του θα ερεθιστεί. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ιδιαίτερος δεσμός που έχει αναπτύξει μέσα του με την συγκεκριμένη αίσθηση λειτουργεί καταλυτικά στην κορύφωσή του, τόσο στην έντασή της όσο και στο αν θα συμβεί (η θεωρία του μη συμβιβασμού με κάτι λιγότερο από το μέγιστο που έχεις αισθανθεί). "Κάτι που με εξιτάρει" δεν αποτελεί φετίχ, αλλά ένα φετίχ μετά βεβαιότητας εξιτάρει. Να στο θέσω και με παράδειγμα: κάποιος ποδολάγνος δεν έχει απαραίτητα φετίχ με τα πόδια. Αντίθετα, κάποιος του οποίου φετίχ είναι τα πόδια, μετά βεβαιότητος είναι ποδολάγνος.

    Εάν εκείνη την στιγμή εστιάζεις αμιγώς στην εικόνα που βλέπεις ή φαντασιώνεσαι (ασχέτως αν ο σύντροφός σου βρίσκεται σε αυτήν) και στην αίσθηση που σου προκαλεί, τότε ναι μπορεί να παραγκωνιστεί και η παρουσία του να περάσει σε δεύτερη μοίρα (έστω και προσωρινά), λόγω της αφοσίωσής σου σε αυτό που σου επιφέρει την ηδονή.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Υ.Γ. Ο φετιχισμός δεν σχετίζεται με το BDSM στην ουσία του, βρίσκει χώρο να εκφραστεί λόγω της ελευθεριότητας που επικρατεί σε αυτό.

    Υπο την εννοια αυτη , θα λεγαμε οτι ολες σχεδον οι πρακτικες που δεν αφορουν Κ/υ ειναι ασυνδετες στην ουσια τους με το BDSM , ομως πιστευω πως δεν ειναι μονο η ελευθερια του λογου και της εκφρασης το κοινο εδαφος του χωρου , μα κυριως η αποδοχη του ποιοι ειμαστε και τι μας αρεσει .. Ακομα μπορουμε να λαβουμε ως φετιχιστικο παραδειγμα το Δεσιμο που σιγουρα ανηκει στην κυριολεκτικη εννοια του BDSM .

    Δεν νομίζω να μπήκα στην διαδικασία κρίσης μιας σχέσης (δεν αναφέρω καν την λέξη "υγιής") και θεωρώ την όποια σύγκριση αυτής με κάποιο φετίχ άκαιρη και άσκοπη, καθώς μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.
    Σωστα ... και συμφωνω ... ΑΛΛΑ ....
    αναποφευκτα και εστω λανθασμενα η συγκριση γινεται : ποιοτητα σχεσης vs φετιχ
    παραδειγμα : εχεις λοιπον την επι 20ετιας συζυγο σου που θελει να σου προσφερει αυτο που σου αρεσει και καταξοδευεται για να αγορασει μια φορμα λατεξ που ξερει οτι σε εξιταρει παρα πολυ διοτι ειναι το ποθητοτερο σου φετιχ ...
    την ιδια στιγμη η απεναντι φοιτητρια που μολις μετακομισε , ενα πιπινακι 20 χρονο με τα ολοστρογγυλα γυαλιστερα μπουτακια του , το μινακι του και την σαχλη μπαρμπι βαμβακερη μπλουζιτσα του , σου κλεινει το ματι και σου πασσαρει τον αριθμο του κινητου της προσκαλωντας σε στο διαμερισμα της ...
    που θα πας αγπητε και φιλε L_Strike ? ..... οχι πες μου που θα πας ? ... σε ποια απο τις 2 ?????????  
     
  11. cider

    cider Kitchen master

    Αποφάσισα να μείνω κολλημένος στον αυστηρό ορισμό της Demoness, και να ψηφίσω Βου. Άλλωστε αυτό ήξερα κι εγώ τόσα χρόνια σαν ορισμό του φετίχ.
     
  12. kali crow

    kali crow Guest

    φετιχ με τα μακρια μαλλια , λεπτα δαχτυλα στους αντρες.
    προσωπικα μου φετιχ ειναι τα ψηλοτακουνα και οι κορσεδες,καθως και τα τατουαζ.