Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φθόνος του πέους και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Master_mind_Ath, στις 21 Οκτωβρίου 2021.

1. Master_mind_Ath

Master_mind_Ath Mind the gap.

Κατά τον Φρόυντ ο φθόνος του πέους είναι ένα πρόβλημα που ο Φρόυντ πίστευε ότι δεν μπορεί ποτέ να επιλυθεί πλήρως, καταδικάζοντας έτσι το γυναικείο πληθυσμό στο σύνολό του σε μια ζωή όπου κυριαρχεί το υποανάπτυκτο Εγώ. Ο Φρόυντ λοιπόν υπονοεί ότι όλες οι γυναίκες θα είναι πάντα ηθικά υποδεέστερες των αντρών, οι οποίοι είναι σε θέση να αναπτύξουν πλήρως το Εγώ τους. Αλλά επειδή, δεν διαθέτουν πέος, βιώνουν το λεγόμενο φθόνο του πέους.

Με απλά λόγια, τα μικρά κοριτσάκια ζηλεύουν τα αγοράκια και κατ' επέκταση δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα προς τη μητέρα τους, την οποία και «κατηγορούν» επειδή δεν έχουν πέος και διοχετεύουν όλη τους τη στοργή στον πατέρα τους, σε μια προσπάθεια να «αποκτήσουν» το πέος που τους λείπει.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ

Οι θεωρίες του Φρόυντ για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, συγκεκριμένα, συνέβαλαν ώστε να κατοχυρωθεί η Σεξολογία ως ξεχωριστός κλάδος αν και οι ίδιες οι θεωρίες του έχουν ξεπεραστεί η έχουν κατακριθεί δεδομένου ότι είναι φαλλο-κεντρικές.

Παρόλα αυτά, και χωρίς να συμμερίζομαι καθόλου τις απόψεις του Φρόυντ και ίσως και κακός που τις ανάφερα μου δημιουργούνται διάφορες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ και να πάρω τη γνώμη σας.

Βλέποντας μια έντονα αρνητική κρητική προς τα άτομα που προβάλουν το πέος τους σε φωτογραφίες τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες αναρωτιέμαι αν υπάρχει συσχέτιση με τον Φθόνο του πέους.

Γιατί μια φωτογραφία με ένα μαστίγιο ή ένα στραπον να προκαλεί φόβο και δέος για μια υπέροχη BDSM συνεδρία αλλά ένα όρθιο μεγάλο πέος να είναι βλασφημία;

Επίσης γιατί δεν έχω δει αρνητικά σχόλια σε άτομα που ποστάρουν την κωλοτρυπίδα τους, χτυπημένο και μικρό η πεσμένο πέος, κοντινά πλάνα μουνιού και άλλα ακόμα και στο Avatar αλλά πάντα τα αρνητικά σχόλια είναι μόνο για το μεγάλο όρθιο πέος;

Last edited: 21 Οκτωβρίου 2021
  2. Peter_45

Peter_45 New Member

Οι θεωρίες του , ίσχυαν την εποχή που γράφτηκαν. Από τότε ο κόσμος άλλαξε πολύ. Σήμερα μιλάμε για διωγμό του ανδρισμού , των ανδρών και της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Ο φθόνος, έγινε μίσος για τους άνδρες και απέχθεια για τη σεξουαλική τους επιθυμία. Εκτός από τα αρνητικά σχόλια για άνδρες που προβάλουν τα πέη τους, κάνε μία σύγκριση και στον αριθμό των like που παίρνει ένα ανδρικό και ένα γυναικείο σώμα. Επίσης στον αριθμό των posts καλοσωρίσματος σε γυναίκες και άνδρες νέα μέλη ! Οποιαδήποτε σύγκριση ανδρών γυναικών .

3. You_only_live_once

You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

Το ζήτημα αυτό νομίζω ότι έχει ήδη απαντηθεί και εξαντληθεί σε κάποιο άλλο νήμα, δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή σε ποιο.
    Η ίδια πολιτική, περί μη απεικόνισης γεννητικών οργάνων εν γένει σε avatars, ακολουθείται και από άλλα fora, αντίστοιχης θεματολογίας, παγκοσμίως.
    Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για συμμόρφωση με κάποιο κανονιστικό πλαίσιο που έχει τεθεί σε ισχύ. Το λέω με επιφύλαξη.
    Το αν εντοπίζεται η φροϋδική θεωρία στη συγκεκριμένη περίπτωση, έστω και σε υπολανθανουσα μορφή, δε νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα.

4. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Ευτυχώς το πρώτο κομμάτι το κοπυπαστώσατε από εδώ, για να βγάλει τουλάχιστον νόημα γραμματικά.

Για τα υπόλοιπα, σίγουρα φταίνε οι σατράπες, ίσως και οι αστράπες, πιθανότατα και οι αυστράλες (σας θυμίζω, καθαρός ουκρανός αυστραλές δεν φοβάται).

Last edited: 21 Οκτωβρίου 2021
  5. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Οι φωτογραφίες ντε-λα-πουτς "γλεντιούνται" για τον ίδιο λόγο που "γλεντιούνται" οι "διαμαντομούνες" με φωτογραφία ή άνευ.
    Οι ερμηνευτικές εικασίες σου είναι και χαριτωμένες και ευφάνταστες, η εισαγωγή "σκίζει"...
    Καλό χειμώνα θάχουμε...

6. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

Είδα το θέμα του νήματος και μπήκα να ρωτήσω, "D. εσύ;" Αλλά έκανα λάθος, ολοφάνερα.

Κατά τα λοιπά, 1. η σεξολογία υπήρχε ως κλάδος και προ Φρόϋντ, από τον Κραφτ Έμπινγκ ξεκίνησε. 2. Σύμφωνα με τον Φρόϋντ, στην τελευταία του πραγματεία "Περατή και μη περατή ανάλυση" (1937), η ώριμη γυναίκα για να λύσει το θέμα του φθόνου του πέους τεκνοποιεί και αντιλαμβάνεται τον άντρα της και πατέρα των παιδιών της ως ιδιοκτησία της. Έτσι δεν έχει πια φθόνο του πέους, γιατί έχει πλέον πέος, με δύο τρόπους. (Η τελευταία πρόταση δική μου, όχι του Φρόϋντ). 3. Όσο ξεπερασμένο είναι το αλφάβητο για την λογοτεχνία, τόσο ξεπερασμένος είναι και ο Φρόϋντ για την ψυχανάλυση.

Επί της ουσίας του νήματος, αν τα αρνητικά σχόλια είναι μόνο για το μεγάλο και όρθιο πέος είναι ολοφάνερα επειδή ζηλεύουν οι υπόλοιποι. Για κωλοτρυπίδες δεν λένε τίποτα μάλλον γιατί είναι απασχολημένοι εκείνη την ώρα και για μουνιά σωπαίνουν πιθανώς από λύπηση που δεν τα φθόνησε κανένας ή για να μη φάνε ξύλο από κανέναν, δεν ξέρει ποτέ κανείς.

@estelwen 1, μπορεί να το έγραψε ο @Mavros_Lykos όμως, γιατί για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ το άρθρο είναι ανυπόγραφο.
    @estelwen 2, έχω γράψει ένα ποστ κάπου εδώ μέσα, δεν θυμάμαι ούτε πότε, πρέπει να είναι μεταξύ '15 και '18 ούτε πού, μόνο τρεις τέσσερις λέξεις κλειδί έχω εκ των οποίων η μια "υποτακτική" και το ψάχνω πολύ καιρό και επί πολύ, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Μπορείτε να με βοηθήσετε να το βρω;

7. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Προσωπικά δεν με ενοχλούν ούτε οι πούτσες , ούτε τα μουνιά, με ενοχλούν όμως οι εμμονές και υστερίες γύρω από αυτά, τι τέρμα κόμπλεξ είναι αυτό ; Γκρρρ

8. Nickname

Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

Here we go again  
    Και να μην είχαμε θα είχε φυτρώσει  

9. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Οι υστερίες και τα υστερικόπουλα είτε για πούτσες και μουνιά είτε για μελομακάρονα και κουραμπιέδες είτε για οτιδήποτε ανεξαιρέτως είναι επιεικώς αδιάφορες, όπως άλλωστε και η κάθε είδους φανατίλα για οτιδήποτε...
    Το μόνο καλό που έχουν είναι πως αποτελούν άριστο διαγνωστικό εργαλείο ανθρώπινης (sic) "ελαττωματικότητας" (ξαναsic) και κατά συνέπεια διαχείρισης χρόνου...

10. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Μμμ πιθανόν, αλλά να σας πληροφορήσω ότι ασπάστηκα τις αρχές της σχολής @snoopy:

11. E. Dantes

E. Dantes Uno, nessuno e centomila

Ο κόσμος χιλια βασανα, τό'να οι ψωλοζηλιαρες
    (παροιμία απ τα Γιουγκοχωρια και τις γύρω περιοχες)

12. thanasis

thanasis Contributor

Αν το πέος είναι τριχερό, προκαλεί μεγαλύτερο φθόνο, άραγες;